Novy zakon pro ridice

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Novy zakon pro ridice
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
Terezice

Registrace: 21. 06. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 10, 2006 10:46 pm    Předmět: Novy zakon pro ridice Odpovědět s citátem

Miro, tak jsem te vzala za slovo a otviram nove tema. Copak rikate novemu bodovemu systemu pro ridice (v CR samozrejme Laughing )
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út červenec 11, 2006 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No urcite to chce nejak zkrotit ridice v CZ. No berme to jako takovy prvni pokus CZ politiku s tim neco delat.
ShaQuan

Registrace: 15. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 11, 2006 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja sem pro, zatim sice neridim ale je mi jasny uz ted ze cesi ridej jak dobytci, kua je u nas rocne vic nehod a hlavne umrti zapricinenych nehodami nez v 80 milionovym nemecku - to je alarmujici takze snad to ty cesky machry donuti se trochu krotit,
Terezice

PříspěvekZaslal: út červenec 11, 2006 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo tak to nevim, zacinaji psat petice a dokonce sami politici se priznali, ze slapli vedle. Ja ten nas kocourkov zboznuju Smile
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: út červenec 11, 2006 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Politici "slapli vedle", protoze poradek, disciplina a dodrzovani predpisu se v Cesku v poslednich letech moc nenosi a ted jsou na ne na*rani vsichni ridici jako jeden muz a jejich politicka obliba se otrasa.
Hodne zalezi na tom, jak to pojme Policie CR, ktera opravdu muze zacit takrka pres noc vyslovene prudit a sikanovat. Bude to chtit cas, aby se novy zpusob zabehnul a vsichni si na ten prechod z jakehosi bezvladi do striktniho dodrzovani predpisu zvykli. Az to zacne spolehlive fungovat jako v sousednim Nemecku uz dlouhe roky, muze se naopak podle jejich vzoru povolit i nejaka ta hladinka alkoholu a misty i rychlost bez limitu. Vsechno je o zodpovednosti, vzajemne toleranci a slusnosti lidi, ke ktere by je mel novy stav pomalu dovest. Takze v CR je to rozhodne jeste na dlouhe roky Sad
Terezice

PříspěvekZaslal: pá červenec 14, 2006 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja jsem se to jenom snazila srovnat s USA. Tady je myslim 7 bodu, doma 12 a kdyz seberou ridicak, tak doma na rok a tady .... asi na porad ne ????
No proste a jasne, zas tak prisny to neni. Pokuty jsou vysoke, to je fakt. Ale jak jinak by se meli odnaucit delat neplechu.
Ja napriklad cigo z okna uz nikdy nevyhodim. 350 $ me to odnaucilo.
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 14, 2006 10:59 pm    Předmět: Re: Novy zakon pro ridice Odpovědět s citátem

Terezice napsal:
otviram nove tema

Ahojky Terezice.
Kdyz jsi otevrela toto tema,jaky nazor mas na danou vec ty?
Zatim cago maxipes.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so červenec 15, 2006 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Terezice napsal:
ja jsem se to jenom snazila srovnat s USA. Tady je myslim 7 bodu, doma 12 a kdyz seberou ridicak, tak doma na rok a tady .... asi na porad ne ????

Záleží na státě. Každý to má trochu jinak.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so červenec 15, 2006 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Terezice napsal:

Za to ale nedostaneš žádné body.
Terezice

PříspěvekZaslal: ne červenec 16, 2006 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Terezice napsal:

To je sice pravda, ale pokuta to byla vysoka. Tudiz, to nejake ponauceni pro me melo.
Terezice

PříspěvekZaslal: ne červenec 16, 2006 6:56 pm    Předmět: Re: Novy zakon pro ridice Odpovědět s citátem

Maxipes napsal:
Terezice napsal:
otviram nove tema

Ahojky Terezice.
Kdyz jsi otevrela toto tema,jaky nazor mas na danou vec ty?
Zatim cago maxipes.

Uz jsem to tady tak trochu rekla. Ja s tim naprosto souhlasim. Doma jezdej jak prasata. Aby se tam jeden bal. (Ne ze bych se tady nebala Confused )
Nicmene, jak jsem rekla, rozhodne souhlasim s bodama. Sebrat ridicak na rok, neni zadna velka tragedie - kdyz ses blbej, tak plat.
Snad ty pokuty by nemusely bejt tak vysoky. A jenom doufam, ze se toho z policejni strany nebude moc zneuzivat. Tam by se asi mel zmenit ten system nejvic.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: ne červenec 16, 2006 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Terezice napsal:
pdmlynek napsal:
Terezice napsal:

To je sice pravda, ale pokuta to byla vysoka. Tudiz, to nejake ponauceni pro me melo.

Problém s bodama není jen že musíš platit pokutu, ale že pojistka jde krutě nahoru. I když teda za pokutu třebas zaplatíš $200, pojistka Tě může stát a $800 za rok víc na další 3 roky.

Crying or Very sad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Sice jsem opartný řidič, ale pár krát mě chytili za něco co dává body. Než se dostanu před soud, vždy jdu za prosekurátorem mu vysvětlit proč on nemá dosti silnou pozici, a proč bude mít problem vyhrát když mě město bude za přestupek soudit. (Prosekurátové v USA mají větší moc než v Evropě, protože v USA můžou odmítnout některé případy podat před soud, ale v Evropě jsou povinný podat každý případ). Někdy to je lehké, a mávne rukou, ale většinou mě to neodpustí. Tak mu navrhnu, že přiznám soudci vinu za překročení jiného zákonu, za kterou dostanu stejnou (nebo i větší) pokutu, ale která nemá žádné body. Když přijde na mojí žalobu, tak když prosekurátor uvádí mojí žalobu, tak řekne soudci že město navrhuje že nemám být souzený za přestupek za který jsem byl chycený, ale za ten druhý přestupek. Soudce ten návrh vždy schválí. Já pak přiznám vinu za druhý přestupek. Soudce májí plea bargains rádi, protože jejich docket se tím rychle prázdní (práce soudců se oceňuje podle toho jak rychle vyřizujou žaloby). Prosekurátor to má rád, protože se nemusí se připravovat na velký proces, a může tuto žalobu zařadit do kolónky výher (práce prosekurátorů se oceňuje podle procenta výher). Město má rádo plea bargain, protože dostane prachy do rozpočtu, a nemá zájem zbytečně mi dávat body. Mě to taky vyhovuje, protože nemusím platit větší pojištění.
excellentmentaldefect

Registrace: 17. 11. 2005

PříspěvekZaslal: po červenec 17, 2006 10:04 am    Předmět: Ad: Nový zákon pro řidiče Odpovědět s citátem

No, je pravda, že kdybyste teď viděli provoz na silnicích v ČR a zejm. v Praze, připadali byste si jako ve zpomaleném, řidičskou disciplínu propagujícím, filmu...auta se po českejch silnicích sunou jak zamrzlej kečup z tuby - řidiči totiž dodržujou úzkostlivě rychlostní limity jako nikdy před tím, všichni jsou předpisově připoutaný a po řidičích-telefonistech s mobilem v ruce jakoby se slehla zem - to vše se děje nikoliv náhlým osvícením českých řidičů, ale pod vlivem nového silničního zákona, který policie od 1.7.nekompromisně prosazuje - ono se totiž nejedná jen o ztrátu bodů, citelné navýšení pokutových sazeb - ale i o možnost okamžitého zadržení řidičského oprávnění přímo na místě na dobu 1/2 - 1 roku za třeba 1., ale závažný přestupek, nebo za dva menší stejného druhu. Protože zdaleka nemusíte dosáhnout deklarovaných 12 "hříšných" bodů abyste přišli o řidičák (při dosažení 12 bodů vám totiž není řidičák zadržen, ale odejmut a vy pak musíte znovu do autoškoly).

Jenomže vše je v zárodku a nový silniční zákon a jeho prosazování má i své "novorozenecké choroby":
1)Bohužel Češi neumějí jezdit - ti, co předtím dodržovali rychlostní limity, jezděj nyní ještě o 10 km pomaleji a zbytečně tím zbržďujou i tak dost pomalý provoz.
Když na semaforu padne zelená, první řidič většinou "spí" - není to např. jako v zemích na západ od ČR, kde se rozjede celá kolona...apod.
2) Na území Čech a Prahy jsou relativně přehledné úseky, kde je rychlost opravdu nesmyslně omezena - např. na 20 nebo 30 km/h - a to jsou nyní úseky s funkcí opravdu hodně zbytečného zpomalovacího retardéru
3) Úřady nejsou naprosto schopny zvládat projednávání přestupků, tvořej se tam hodinový fronty, dochází k výpadkům počítačový sítě
4) Díky novelizaci zákona dostala (bohužel) větší pravomoci i městská policie (která disponuje novými ručními radary), která neuznává žádnou toleranci - když ti např. naměřej překročení rychlostního limitu byť o 1 km/h, máš jistou ztrátu bodů + pokutu. A to není dobrý, povede to určitě k další korupci i tak už dost zkorumpovaný měst.policie
Takhle bych mohl pokračovat...co říci závěrem? Nový silniční zákon byl potřeba, ale je potřeba odstranit spoustu much.. Cool
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt listopad 23, 2006 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kontrolujou v Americe vubec povinnou vybavu auta, tzn. lekarnicku, hever, rezervu, pojistky, zarovky apod?
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: čt listopad 23, 2006 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Kontrolujou v Americe vubec povinnou vybavu auta, tzn. lekarnicku, hever, rezervu, pojistky, zarovky apod?

To záleží na státě, ale už vice jo než né.

Ve státě kde já žiju, tak musíš na Vehicle Inspection každé dva roky. Kontrolují světla brzdy, motor, péra, pojistky, a jiné věci. Docela vše okolo jestli automovil je bezpečný.

Ale hlavně co kontrolují je emise. Měřejí NOx, hydrocarbon, CO, CO2. Měřejí tlak v tanku. Přípojí si svůj počítač na palubní počítač v autě (ODB) aby si zjistili jestli palubní počítač zaregistroval nějaké problémy ohledně emise. Jednou jsem tím neprošel, protože moje víko na benzínovou nádrž nevydrželo tlak.

Hevér, rezervu u nás myslím nekontrolují. Před 20 nebo 40 lety, když pneumatiky praskaly docela často, tak se na to dbalo více, i když podle zákonu každý musí mít rezervu a hevér podobně jako v ČR.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com