|
|
| Autor |
Zpráva |
itchy355
Registrace: 22. 06. 2006 Příspěvky: 3
|
Zaslal: čt červen 22, 2006 2:03 pm Předmět: dovoz drazsich veci z usa & clo/neclo? |
|
|
Zdravim!
Jsem ted ve Statech na w&t programu. Planuju tady par veci nakoupit a privezt, mezi nima mozna elektrickou kytaru.. cena ~$900, nebo mozna notes, stejna cena, mp3 prehravace a telefony, proste nebude toho malo a celkova cena muze celkem naskakat.
Jak je to s clenim? Povezu si to urcite sam v kufru nebo primo na palube letadla (takze zadny baliky domu).
Dik za jakykoliv info.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 22, 2006 6:43 pm Předmět: |
|
|
Hele, ten program se jmenuje work&TRAVEL! ne work&SHOP
Ale vazne. Na letisti ti do kufru nepolezou. Mozna se ani nebudou ptat, protoze urcite nepoletis primou linkou z USA a dnes v EU uz jsou celnici takovi nejaci zbytecni, teda aspon na Ruzyni nebo ve Vidni.
Mne by spis zajimalo, nakolik to za ty ctyri mesice "naskace", pokud opravdu pojedes tam, kam mas. Podle toho, co jsem ja slysel nekolikrat a z prvni ruky, tak v nejake kytary, notesy, mp3 playery a telefony moc neverim. Leda pouzite a hodne ojete. Budes muset najit neco bokem nacerno, nebo spavat na zemi ve spacaku, nebo byt pobliz "vyhernich" mist jako Vegas, AC, Biloxi ci rada mensich v Cali a mit bud stastnou ruku, nebo skvele dovednosti abys tu almuznu, co W&T nabizi trochu okotil.
Jinak to, co ti nakonec po zaplaceni nakladu zustane, ti pravdepodobne postaci na to, aby ses vesel do bezcelniho limitu.
Pokud vsak mas plnit pouze roli "prevoznika", plati to, co jsem uvedl v uvodu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá červen 23, 2006 2:12 am Předmět: |
|
|
dik za reakci:)
no tak tu prvni cast nechapu, napsal sem w&t, ale nic no:)
jinak.. jednak tady uz jsem a jednak mam zatim 40hodin tydne za $9 a jednak od nedele zacinam druhou praci takze nejaky love zbydou.
Hodlam si koupit aspon jednu z tych veci, ostatni budu dovazet lidem z cz. Cokoliv koupim tak nejspis povezu v letadle protoze moc neverim tem letistnim typkum, kdovi kde mi to rozslapou.
Takze moje otazka spis smeruje na cleni nebo kontroly prirucnich zavazadel.. abych si nekoupil levne prehravac a nechal celou slevu propalit v danich:(
Nic, stejne dik za odpoved. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
itchy355
|
Zaslal: pá červen 23, 2006 2:14 am Předmět: |
|
|
| Jo sorry tu odpoved sem psal ja:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá červen 23, 2006 6:13 am Předmět: |
|
|
vybal to z krabic a máš po starostech  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 1048 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st červen 28, 2006 12:54 pm Předmět: |
|
|
Kdyz jel fotr loni domu, tak vezl v kufru elektroniku za nejakych 5K (i s krabicema ) a celnici ani nemrkli. Vsecno krehke si urcite vem do letadla - baggage handlers byli vzdycky prasata a soucasna krize leteckych spolecnosti tomu moc nepomohla.
Moc nedej na keci lidi "co to maji z prvni ruky". Ja WATem prosel na vlastni kuzi, delal jsem za min nez je 9 na hodinu a na konci jsem mel 5K cash + mirne ojete auto. Ti co skutecne makli, nechlastali ani neutraceli za hlouposti si na konci prazdnin vezli domu nekdy az 10. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
itchy355
|
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 3:42 pm Předmět: |
|
|
Sorry ze vyryvam starej thread, ale jen sem to chcel ukoncit..
takzeee dojel sem asi pred dvouma metrama dom, a zazitky z prevozem jsou v celkovem pohledu asi dobre.
Kytaru a prkno sem oblepil kartonem, slepil dohromady a udal jako zavazadlo. Proslo v pohode, dokonce prezili i inch pres max velikost. Celkova cena zavazadla byla kolem $1600, premejslel sem ze to necham pojistit, ale nakonec sem se na to vykaslal... oblepili to trochu paskou "handle with care" nebo tak neco, a to mi nakonec stacilo. Prece jen kytare v orig. case se nic stat nemuze a prkno samo o sobe je vicemene neznicitelne. Zavazadlo A tedy v poradku prislo.
Horsi to bylo se zavazadlem B, jinak tez krosna gemma 75l plna k prasknuti elektroniky, komplet paintballove vybavy, hader a kdovi co. No, nejdriv se zasekla v atlante. Prisla za dva tri dny, ale ocividne otevrena, a chybelo par veci -- hlavne doutnikovej zapalovac a muj starej motylek dovezenej z US asi predminulej rok :/ napsal sem air france s kterejma sem letel, po vymene par papiru pres fax (idioti nemaji asi emailovou adresu nebo co) ze me vytahli originaly uctu, a ted 14 dni uz neereagujou. No nevim.. veci to bylo tak za $160 ale hlavne me mrzi motylek, mel sem ho rad a dlouho:)
No doufam ze to jeste nejak dopadne.
Jinak celkovy vysledek celyho myho WAT leta se da oznacit nalepkou "97% uspech" nebejt ztracenejch brejli co sem si tam koupil a zmizelych veci z batohu to byl dokonaly uspech. Dluhy splacene, zkusenosti ziskane velike a cenne, pristi rok uz mam zaplaceny ted:)
Diky za pomoc, a mejte se tu.. pristi rok se uz zas tesim na Floridu:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|