Jaky je rozdil mezi Cechem a Americanem?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jaky je rozdil mezi Cechem a Americanem?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co jsme za lidi
Autor Zpráva
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketa_NY napsal:
Dana_MI napsal:
Ano, narody by se nenavidet nemely, to je pravda. Ale to my nezmenine, to vyleci jen a jen cas (ono se to uz pomalu mirni, myslim).
Ale na druhou stranu ja zase nepovazuji za spravne, ze si hodne narodu automaticky mysli, ze Cesi jsou z Ruska. Kdyz tedy ve skole nedavali pozor, tak at se ASPON jemne zeptaji, napriklad "odkud presne jste, nedokazu si to vybavit ..." misto aby suverenne nas nekam zaradili.
Chtela bych videt reakci Americana, Anglana a tak, ktery by se v Praze dockal otazky "Amerika? Spojene Staty? A kde to je?" a nebo "Tak Vy bydlite na Aljasce? Ta patri k Rusku, ze?"

Tak to by nas amici v tu chvili ukamenovali Laughing

Zalezi, kdo by byl na danem miste v prevaze Twisted Evil
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketa_NY napsal:
Dana_MI napsal:
Ano, narody by se nenavidet nemely, to je pravda. Ale to my nezmenine, to vyleci jen a jen cas (ono se to uz pomalu mirni, myslim).
Ale na druhou stranu ja zase nepovazuji za spravne, ze si hodne narodu automaticky mysli, ze Cesi jsou z Ruska. Kdyz tedy ve skole nedavali pozor, tak at se ASPON jemne zeptaji, napriklad "odkud presne jste, nedokazu si to vybavit ..." misto aby suverenne nas nekam zaradili.
Chtela bych videt reakci Americana, Anglana a tak, ktery by se v Praze dockal otazky "Amerika? Spojene Staty? A kde to je?" a nebo "Tak Vy bydlite na Aljasce? Ta patri k Rusku, ze?"

To: Marketa_NY & Dana_MI:
Mozna by jste si meli otevrit skolu a vsechny preucit/napravit protoze to vypada ze vite uplne vsechno, jak co ma fungovat a chybu nikdy neudelate.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Dana_MI napsal:

Jenomze protoze nas opravdu hodne casto strkaji do Ruska, jak napsal Henek,

Nechápeš asi jak se na to Američané dívají. Evropa není pro Američany centrum světa kolem kterého se celý svět točí jak se domnívají Evropané. Pro Američany “Světová Historie” se nezkládá z 80% historie Evropy a 20% historie ostatního světa, jak se domnívají Evropané. Samozřejmě že v ČR děcka umí vyjmenovat Přemyslovce a Hapsburkovy krále atd., ale pro Američany to je tak podstatné asi jako pro Čechy znát vůdce Qin nebo Sui dynastyi. Jo, slyšíváš v USA o Napoleónských válkách, a o křižákách, a o Normanské invazi Anglie, ale je to na úrovni asi jako Češi ví o dějinách Yuan nebo Ming dynastiích.

Evropská historie a zeměpis je pro Američany asi takový guláš jako je Čínská historie nebo zeměpis pro Čechy. Maximálně rozdělují Evropu na Západní Evropu, což považují za Německo, Francii, Anglii, ale mají dojem že existují ještě nějaké jiné státy v Západní Evropě, a na Východní Evropu což je Rusko, ale mají dojem že existují ještě další jiné státy kolem. Chtít aby uměli Američané rozlyšovat mezi Estonskem, Českem a Albánií je nesmyslné; jsou to jen nějaké malé státy někde na východním části Evropy. Vlastně i Evropa se jen řadí jako západní část Ásie.

A to že si myslí že ČR prý bývalo částí SSSR? Je to velice logické. O Východní Evropě snad slyšívali v rádiu a četli v novinách dvě věci: (a) malé státy ve Východní Evropě se zbavili komunistů a osvobodili se od Ruského vlivu po pádu komunismu v Rusku, a (b) nezávistlé státy vznikali ve Východní Evropě z rozpadu SSSR. Chtít aby Američani věděli že Polsko, Česko, a Rumunsko jsou v sadě (a), a Estonsko, Kazakchstán, a Ukrajina jsou v sadě (b) je nesmyslné. Jak se v tom guláši má někdo vyznat?

Dobre podane / vysvetlene.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vis, ja si zadnou skolu otevirat nebudu a patent na rozum si taky nedelam. A podle toho, co vim o Markete, tak ta je nahodou prima holka s fajn nazory. Na poucovani, na to jsou odbornici jini.
A, nechtela jsem to tu rozmazavat, ale znam hodne Americanu, kteri po r. 1989 prijeli k nam na skolu "ucit", tvarili se jako absolutni borci a pritom umeli kulovy.
Ja muzu souhlasit s Mlynkem, jak se na Evropu American diva - jako na realitu. A ma pravdu, napsal to velice hezky; a to uz jsem taky jedno rekla. Ale nesouhlasim s tim, ze tenhle pohled Americana je spravny a to prece muzu. Klidne se pod to podepisu a za svym nazorem si budu stat. Zadny narod, at je sebemensi, by nemel byt ignorovan a suverenita, s jakou nas hazi do Ruska muze byt, za jistych okolnosti, urazejici. Snazila jsem se to tu vysvetlit dost podrobne, proc to nemame radi (staci si to precist) a pry si mam otevrit skolu Rolling Eyes (to se clovek docka pochopeni). A argumenty, jako ze American "nepotrebuje" umet zemepis a podobne mi zni znacne komicky (viz vyse, to je asi duvod, proc nasi lektori byli ve finale uplne blbi).
Ale, kdyz uz jsi sam tak chytry a nestydis se za SVUJ nazor, tak se aspon prihlas, at vime, s kym mame tu cest, pane Anonyme.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A UZ TOHO DOHADOVANI NECHME, NEMA TO VYZNAM Rolling Eyes .

Proste jsme vsichni nekde vyrostli, mame jine hodnoty a nazory, to se jen tak nezmeni - a jedine reseni je, ze se budeme vzajemne respektovat.

Vsechno to zacalo tim, ze se reklo, ze Cech muze umet zemepis Ameriky, ale naopak to neplati (coz je fakt).

Tak se naucte trochu Evropske historie a zemepisu a ja se naucim treba historii Tibetu nebo zemepisnou polohu Burkiny Faso a zivotopis generala Mobutu a pri sve pristi ceste kolem sveta to pouziju Laughing .

Jen, prosim, aspon Vy necpete Cechy do Ruska - to staci ....
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketa_NY napsal:
Dana_MI napsal:

Ze se vam do toho pletu. Aljasku prodal car Nicholas za stribro Americanum. Takze ty eskimo, kteri tam zili a byli "vyhubeni" pochazeji puvodne z Ruska.

Americani jsou pokrevne pribuzni Rusum vice nez Cesi. Laughing
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikle, diky, to byla trefa do cerneho Laughing
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 8:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Eskimo je Native Indian Tribe, takze nejsou pribuzni ani Rusum ani Americanum, krome dalsich Indianu nez prisli pristehovalci z Evropy. Nez rusky car prodal Aljasku, tak tam Eskimo uz zily dost dlouho predtim a nejake hranice a komu to patri je urcite nezajimaly.

Eskimo - A group of Indians who lived on the Arctic Coast of North America. The Eskimo were dived into three divisions - The Eastern, Central, and Western Eskimo. One branch lived across the Bering Straits in Eastern Siberia.

Over this 5,000 mile spread of territory, the largest occupied by any American indian group, customs differed in many minor respects. Basically, however, the Eskimo were a hunting and fishing people who lived on fish and sea mammals during the winter months and hunted caribou and other game inland during the summer. The Western Eskimo lived in dugouts, or pit houses , while the igloo or dome shaped snow hut was used only by the Central Eskimo. The Eastern Eskimo lived in huts made of driftwood or whale bone.

Their name is said to have come from the Abnaki word esquimantsic or from the Chippewa word ashkimeq, both of which mean "eaters of raw flesh." They called themselves Inuit, which means "people." Of medium stature, the Eskimo were strong and had great endurance. They had small hands and feet, light brownish yellow skin, and "Mongolian" eyes
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A vis to urcite? Ja jsem jen zvedava, jestli si pamatujes, odkud presne Inuite z Asie pricestovali.

Nikdy nezaskodi mit ociteho svedka Wink
Nikl

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 9:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I když chápu že Češi nemají rádi Rusy (nebo Němce), tak to stejně nepovažuji za správné. Štítění se Rusů je podle mě xenofobismus.[/quote]

Mlymku a Henku, tady vam pridavam neco na prostudovani. Sovetsky svaz nas vzor Very Happy .
http://www.spasitel.cz/
Marketa_NY

Registrace: 23. 09. 2006

PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukam, ze tady pan...ci pani ANONYM je desne chytra/chytrej ... ale aby sem vstoupil jako normalni uzivatel se jmenem a fotkou, na to uz koukam nema, co ... Laughing

Dana ma pravdu!
At se kurnik naucej poradne zemepis a nebo at nedelaj chytry ..
A vubec me uz to nebavi Rolling Eyes
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 8:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Eskimo je Native Indian Tribe, takze nejsou pribuzni ani Rusum ani Americanum, krome dalsich Indianu nez prisli pristehovalci z Evropy. ...

Eskimo - A group of Indians who lived on the Arctic Coast of North America. ....

Vidíš, Dano, toto je ukázka přesně toho o čem jsem psal. Pro Američany rozdíl mezi Slovanama jako Rusy a Čechy je docela malý, podobně jako je pro Anomyna nebo Evropana rozdíl mezi “eskimákem” a indiánem.

Indiáni, ať žijou v Kanadě, Mexiku, nebo Argentíně, jsou úplně jiní lidé než Inuiti (“eskymáci”). Rozdíl mezi Indiánem z Kanady, Mexiku a Argentíně je sice asi takový jako rozdíl mezi Čechem, Iráncem, a Indem, ale rozdíl mezi Indiánem a a Inuitem je asi takový jako mezi Čechem a Afričanem z Tanzaníi.

Asi tak: Indiáni přišli do Ameriky asi před 12,000 lety. Inuiti přišli do Ameriky před pár tisíci lety.

To že někdo v Evropě v tom nevidí tento obrovských rozdíl nepovažuji za špatné, protože Evropanům rozdíl v těchto větvých Native Americans je úplně fuk. To že to nevědí je jedno. Stejně to neberu ve zlým že používají slovo jako “eskymák”, což je vítané Inuitami asi jako slovo “negr” černochami.

Mají Inuitové být uražení že Evropané jsou necitliví, nekultůrní, a nevědomní, protože je nazývají Eskimákami, a strkají je mezi Indiány, podobně jako se domníváš že Češi mají být uražení že Američani strkají Čechy mezi Rusy?

Vážně, neber to jako projev nevědomosti nebo urážky když Tě někdo nazývá Ruskou. Na světovým měřítku ten rozdíl je vážně nepatrný. Smile
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikl napsal:

Mlymku a Henku, tady vam pridavam neco na prostudovani. Sovetsky svaz nas vzor Very Happy .
http://www.spasitel.cz/

Nepsal jsem o Sovietském Svaze, ale o Rusech. Veliký rozdíl.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prosim, ja uz prece psala, abychom toho dohadovani nechali ....
Mlynku, ale Ty jsi preci vzdelany clovek - jak muzes proboha napsat, ze
pdmlynek napsal:

... ale rozdíl mezi Indiánem a a Inuitem je asi takový jako mezi Čechem a Afričanem z Tanzaníi.

To snad ani nemyslis vazne. To, ze Indiani prisli pres Beringovu uzinu o par tisic let drive nez Iniute se nemuze srovnavat s rozdilem nekolika milionu let, ktery nas vsechny deli od nasich spolecnych prapredku, kteri v podstate vsichni pochazeli z Afriky (a tedy ten cernoch, ktery tam zustal, je vyvojove od Cechu vzdalen nekolik milionu let odlisneho vyvoje). Protoze kdyz to budu brat az od praotce Adama, tak jsme vsichni cerni, porostli chlupy a skaceme po stromech. Laughing

pdmlynek napsal:

Vážně, neber to jako projev nevědomosti nebo urážky když Tě někdo nazývá Ruskou. Na světovým měřítku ten rozdíl je vážně nepatrný. Smile

A, prosim, ja vim, ze globalne ten rozdil je relativne maly, ze s Rusy mame i spolecne slovanske predky a tak dal. Na druhou stranu by trocha zemepisu Americanum neskodila. A treba uz jenom proto, ze Amerika je zemi emigrantu, kde puvodni jsou snad opravdu jen ti Indiani a Inuite; tak se aspon naucte historii zeme, ze ktere puvodne pochazite ve jmenu ucty ke svym predkum.

A Miro ma pravdu, jestli takhle budeme pokracovat a blbnout, za chvili se tu nikdo nebude mit s nikym rad. A to by byla skoda, ne? Vim, chvili je to sranda, po chvili uz ale ne.

Tak jako spravny Cech zakopejme valecnou sekyru, jako spravny Rus vykurme dymku miru a jako spravny American dejme si stakan vodky!
Nikl

PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Marketa_NY napsal:
Dana_MI napsal:

To: Marketa_NY & Dana_MI:
Mozna by jste si meli otevrit skolu a vsechny preucit/napravit protoze to vypada ze vite uplne vsechno, jak co ma fungovat a chybu nikdy neudelate.

Procpak se pane chytroline(anonyme) neprihlasis? Rolling Eyes
Zijes vubec v USA? Jestli ne, tak nerad, urcite ti neni 60-sat Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co jsme za lidi Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Další
Strana 9 z 14

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com