Pekarna na chleba

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Pekarna na chleba

Autor Zpráva
tetagaba

Registrace: 02. 03. 2006

PříspěvekZaslal: čt březen 02, 2006 3:31 pm    Předmět: Pekarna na chleba Odpovědět s citátem

Ahoj lidicky, mate nekdo zkusenosti s domaci pekarnou na chleba? Nejak se po pristehovani do usa nemuzu smirit s mistnimi "buchtami", ktere tady bezhe povazuji za chleba. Vim ze v CR jsou pekarny, ktere sami uhnetou, vykynou a upecou, staci do nich nahazet jen ingredience. Nevim totiz, jestli bread maker mashin koupeny v USA nebude umet pec zase jen ty "buchty", proto se ptam, protoze me napada koupit tuto masinku primo v CR. Poradite mi? diky
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 02, 2006 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak az budes vybirat ceskou masinku, tak se podivej jestli pracuje v rozmezi 100-240V a 50-60Hz.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 02, 2006 10:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne by zase zajimalo (pred stehovanim do NV), jestli je uz sortiment peciva v ruznych statech USA stejny. Protoze tak skvelej chleba, jaky se da koupit v kazdem Jewel nebo Dominick's v Chicagu, bych v Cesku urcite nesehnal Sad
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 03, 2006 1:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo Dominick's maj nektere vinikajici chleby. Jde o to nebat se a zkouset dokud se nenajde ten co chutna. Ale je fakt, ze v mensich mestech nemaj moc na vyber. Jinak na udelani chleba nemusi byt bread maker. Znam jednu babicku v Taxasu co umi udelat vinikajici chleba pouze za pomoci el trouby. Jednou jsem videl jak to dela a neni to nic sloziteho ani casove narocneho. Zkus se mrknout nekde na netu jak se dela chleba.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 03, 2006 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aaah, the state of Taxas, home of the IRS ... Mr. Green

Ten recept, co sem napsal jaksemenuje, je fajn, ale zbytecne se s tim pipla. Kdyz nemas cas nebo se Ti nechce, tak to staci odmerit od oka, dulezite je aby testo bylo polotekute a poradne promichane/provzdusnene. Ocet a cukr nepouzivam vubec, pac se mi zda, ze tam nejak nechybi, na kynuti pouzivam instant dry yeast z GFS a nechavam to kynout rovnou ve vysokych formach na chleba vystrikanych no-stick baking spray. Hodina na lednicce (z nejakeho duvodu to nejlip kyne tam Shocked - teply suchy vzduch?) na nakynuti uplne staci. Pecu to tak dlouho, az se mi zda, ze je upeceny ... pak ho vytahnu z formy, otocim a spodni stranu jeste lehce ogriluju. Vajickem ho taky nepotiram, protoze mi vyhovuje vic lehce popraskany. Muzes do testa i leccos pridat - osmahnutou cibulku, nastrouhanou varenou bramboru, nejake to koreni nebo, coz je uplne nejlepsi, pomlete skvarky.

Neni nad chleba cerstve vytazeny z trouby ...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Vareni Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com