|
|
| Autor |
Zpráva |
Genius75
Registrace: 30. 10. 2005 Příspěvky: 62
|
Zaslal: so únor 25, 2006 1:15 am Předmět: Vybudovani excelentniho kreditu |
|
|
Jak se tedy da vybudovat kredit 950?
Nikdy predtim jsem nemel ucet v US bance, ani kreditni kartu, pujcu ... ja vlastne ani v US zatim nebyl
Za par dni se to ale zmeni.
Priklad:
Koupim si notebook za 2000 dolaru, budu splacet 70 dolaru mesicne .. za jak dlouho bych si vybudoval excelentni kredit s touto jedinou splatkou?
Na cem vsem zalezi, pri budovani excelentniho kreditu, krome radneho splaceni?
GE.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: so únor 25, 2006 9:44 am Předmět: |
|
|
Tohle je u nekterych bank a spolecnosti problem. Na jednu stranu nektere spolecnosti uznavaji vybudovani credit history pouze kreditni kartou a na druhoustranu cloveku nedaj kredinti kartu, kdyz nema kredit history. Ja jsem si musel vzit uver, ktery jsem nepotreboval a pul roku jsem ho splacel, aby mi dali kreditku. A to jsem mel ucet u te banky dele nez rok a vzdy na uctu byly vetsi penize. Ono tohle je fakt dilema, znam lidi co si kredit udelali hned a naopak lidi co s tim meli problemy i kdyz nikdy nikomu nic nedluzili a meli vzdy dostatek financi.
Tady mas nejake info:
http://www.ehow.com/how_2400_build-credit-history.html
http://biz.yahoo.com/brn/060203/18181.html?.v=1 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 252 Bydliště: 33131
|
Zaslal: so únor 25, 2006 5:00 pm Předmět: |
|
|
Genius75>
Je znacne nepravdepodobne, ze by si si hned na zacatku mohl sam za sebe koupit na splatky notebooka. Bez kreditni historie neni kreditu, a na $2.000 uveru uz vubec ne. Takze mas v zaloze co-signera?
Jinak teda budovat excelentni kreditni historii z pozitivni historie uz existujici je celkem jednoduche. V podstate potrebujes jen dve veci: pravidelne splaceni a cas - idealne 30 let:-)))), realne tak min. +/- tri roky s +/- peti trade lines, z nichz alespon jedna je major bank credit card se slusnym limitem a nizkou utilizaci. Tohle samozrejme jen orientacne, protoze zelezna pravidla a ohodnoceni kreditu nejdou zrovna moc dohromady.
Me se jako maly navod pro budovani kreditni historie zdalo dost uzitecne tohle:
www.womentodaymagazine.com/money/goodcredit.html
www.tfproject.org/tfp/archive/index.php/t-67686.html
Pro prakticke info jsou pak docela dobre tyhle boardy:
www.cardratings.com/newmessageboardfr.html
www.creditboards.com/forums/index.php?showforum=29
Byt jsem v zasade proti secured credit cards, tak se mi zda, ze by nemusela byt od veci Secured Mastercard od Citibank - protoze je to jeden z nejprestisnejsich bankovnich ustavu a protoze ti aspon docela rozumne uroci ulozene penize. Kdyz se na ni nekdy koncem roku 2004 delalo PR, bylo zamerene na hispanskou komunitu, coz patrne vysvetluje, proc se mi tu kartu dari najit jen ve spanelske verzi internetovych stranek: www.citibank.com/us/tarjetas/cardserv/securecrd/ Podle nekdejsich informaci mel byt poplatek $29/rok, APR Prime+9.99%, min. prijem $8.000, SSN nebo TIN a karta byla oficialne nabizena i neresidentum s platnym pasem a I-94. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
|
Zaslal: ne únor 26, 2006 8:51 am Předmět: |
|
|
| kulishek napsal: | Genius75>
Je znacne nepravdepodobne, ze by si si hned na zacatku mohl sam za sebe koupit na splatky notebooka. Bez kreditni historie neni kreditu, a na $2.000 uveru uz vubec ne. Takze mas v zaloze co-signera?
Jinak teda budovat excelentni kreditni historii z pozitivni historie uz existujici je celkem jednoduche. V podstate potrebujes jen dve veci: pravidelne splaceni a cas - idealne 30 let:-)))), realne tak min. +/- tri roky s +/- peti trade lines, z nichz alespon jedna je major bank credit card se slusnym limitem a nizkou utilizaci. Tohle samozrejme jen orientacne, protoze zelezna pravidla a ohodnoceni kreditu nejdou zrovna moc dohromady.
Me se jako maly navod pro budovani kreditni historie zdalo dost uzitecne tohle:
www.womentodaymagazine.com/money/goodcredit.html
www.tfproject.org/tfp/archive/index.php/t-67686.html
Pro prakticke info jsou pak docela dobre tyhle boardy:
www.cardratings.com/newmessageboardfr.html
www.creditboards.com/forums/index.php?showforum=29
Byt jsem v zasade proti secured credit cards, tak se mi zda, ze by nemusela byt od veci Secured Mastercard od Citibank - protoze je to jeden z nejprestisnejsich bankovnich ustavu a protoze ti aspon docela rozumne uroci ulozene penize. Kdyz se na ni nekdy koncem roku 2004 delalo PR, bylo zamerene na hispanskou komunitu, coz patrne vysvetluje, proc se mi tu kartu dari najit jen ve spanelske verzi internetovych stranek: www.citibank.com/us/tarjetas/cardserv/securecrd/ Podle nekdejsich informaci mel byt poplatek $29/rok, APR Prime+9.99%, min. prijem $8.000, SSN nebo TIN a karta byla oficialne nabizena i neresidentum s platnym pasem a I-94. |
Co-signera mam moji zenu, ale ta nema az tak dobrej kredit.
Ma asi -3000 dolaru na kreditkach uz 2 roky a nesplacela to behem tech 2 let co jsme byli v CR. Takze nevim jestli je to idealni co-signer Co myslite?
Kazdopadne diky za info a odkazy.
Ja jsem si totiz vzdy myslel, ze je lepsi mit zadny kredit nez spatny a kazda banka mi otevre uz pri vstupu do banky naruc s bonbonierou, kytici a dollary nabytou kreditkou
Myslim, ze secured credit card nemusi byt az tak spatna vec.
Trosku postaveny na hlavu, ale musim to hold respektovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
|
Zaslal: ne únor 26, 2006 8:54 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Tohle je u nekterych bank a spolecnosti problem. Na jednu stranu nektere spolecnosti uznavaji vybudovani credit history pouze kreditni kartou a na druhoustranu cloveku nedaj kredinti kartu, kdyz nema kredit history. Ja jsem si musel vzit uver, ktery jsem nepotreboval a pul roku jsem ho splacel, aby mi dali kreditku. A to jsem mel ucet u te banky dele nez rok a vzdy na uctu byly vetsi penize. Ono tohle je fakt dilema, znam lidi co si kredit udelali hned a naopak lidi co s tim meli problemy i kdyz nikdy nikomu nic nedluzili a meli vzdy dostatek financi.
Tady mas nejake info:
http://www.ehow.com/how_2400_build-credit-history.html
http://biz.yahoo.com/brn/060203/18181.html?.v=1 |
Diky za odkazy Miro. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: po únor 27, 2006 1:02 am Předmět: |
|
|
| Genius75 napsal: | Co-signera mam moji zenu, ale ta nema az tak dobrej kredit.
Ma asi -3000 dolaru na kreditkach uz 2 roky a nesplacela to behem tech 2 let co jsme byli v CR. Takze nevim jestli je to idealni co-signer Co myslite? |
Co-signer ma smysl, ze si pujcujes jeho POZITIVNI kreditni historii. Pokud manzelka dva roky nesplacela dluh na kreditnich kartach, tak se k excelentnimu kreditu dostanes mnohem jednoduseji sam za sebe.
| Genius75 napsal: | Ja jsem si totiz vzdy myslel, ze je lepsi mit zadny kredit nez spatny a kazda banka mi otevre uz pri vstupu do banky naruc s bonbonierou, kytici a dollary nabytou kreditkou |
Ono se klidne muze stat, ze ti hned v prvni bance, kam si prijdes otevrit sekovy ucet, sami nabidnou a schvali vydani unsecured credit card – treba jen proto, ze prislusni pracovnici honi sales goals. Zrovna tak se ale muze stat, ze ti banka zamitne vydat byt jen secured credit card, protoze ma tvoji adresu kvuli manzelcinu neplaceni na black listu. Anebo cokoli mezi tim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mp Anonymní
|
Zaslal: po březen 06, 2006 6:26 am Předmět: Re: Vybudovani excelentniho kreditu |
|
|
...Za par dni se to ale zmeni.
Podle tohoto popisu se nezmeni nic.Credit v hodnote 2K ti nikdo neda.To snad neni pravda jak si to nekteri predstavujete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: po březen 06, 2006 10:44 am Předmět: |
|
|
Ja mam zkusenost takovouhle :
Mam teda prvni kreditku
Je to mastercard od citi bank, zazadala jsem si o ni online, a prisla mi za tyden i s 3000$
(vsechny udaje co po me chteli jsem si ale vymyslela - OK, vim ze se to nema, ale co...) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 279
|
Zaslal: po březen 20, 2006 1:10 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | Ja mam zkusenost takovouhle :
Mam teda prvni kreditku
Je to mastercard od citi bank, zazadala jsem si o ni online, a prisla mi za tyden i s 3000$
(vsechny udaje co po me chteli jsem si ale vymyslela - OK, vim ze se to nema, ale co...) |
Byvala blondynko,muzu se zeptat,ktere udaje jsi si vymyslela? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Brano Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 1:16 pm Předmět: ako budovat credit score... |
|
|
1, otvor si ucet v banke ktora ponuka secured credit card (ja som vyuzil CITIBANK)
2, ak chces secured credit card, musis si otvorit CD na cca 18 mesiacov so sumou rovnou tvojmu buducemu limitu. Rocny urok na CD je nieco okolo 5 percent.
3, idealne je neminat z limitu viac ako nejakych 50 percent => ak si blizko limitu, negativne to
ovplyvnuje tvoje credit score. Aj ak ti karta dovoluje ist cez limit, nerob to, radsej pouzi debetnu kartu (teda ak mas na nej peniaze)!
4, plat vzdy vsetko nacas, idealne plnu sumu.
5, neziadaj o kredit na vela miestach => kazde credit inquire sa objavi na tvojom credit reporte a ak ich je viac, negativne to ovplyvnuje credit score
6, ziadat klasicku kreditku bez akejkolvek credit history je strata casu + pozri bod 5.
7, ak nemas oficialny prijem, creditku zrejme nedostanes. Mne dokonca na prvy krat zamietli aj secured credit card => bol som student bez prijmu... Az ked som im poslal dost ostry dopis plus vypis z uctu na SK kde som mal pomerne dost penazi, tak mi secured credit card schvalili.
8, po cca pol roku zacnes mat nejaku credit history - skontrolovat si ju mozes bezplatne na roznych strankach, nezabudni ale do 30 dni zrusit membership => inak ti nauctuju klasicku cenu.
Po roku sa mi podarilo so secured credit card vybudovat credit score 710, pricom som cca tristvrte roka nevedel o podmienke cislo 3 t.j. casto som siel cez limit, aj ked som to hned vzdy vsetko zaplatil. Akurat dnes mi CITIBANK schvalila klasicku creditku s limitom 10 tisic USD.
Btw, CITIBANK ti da klasicku credit card jedine ak mas u nich otvorene minimalne dva ucty minimalne rok => info od supervizora z ich callcentra ked mi kreditku pred troma mesiacmi zamietli aj ked som mal score okolo 700. Skratka, musel som pockat...
Budujme sudruhovia lepsiu historiu! ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út březen 20, 2007 11:17 am Předmět: |
|
|
| american chopper napsal: | | XxX napsal: | Ja mam zkusenost takovouhle :
Mam teda prvni kreditku
Vymyslela jsem si vysi prijmu a uz mam 5 kreditek, limit vsech dohromady 20 tisic dolaru  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út březen 20, 2007 12:46 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | american chopper napsal: | | XxX napsal: | Ja mam zkusenost takovouhle :
Mam teda prvni kreditku
Vymyslela jsem si vysi prijmu a uz mam 5 kreditek, limit vsech dohromady 20 tisic dolaru  |
Vymyslet si prijem je v pohode to se neoverejure.
Ale neni dobre mit co nejvic credit caret, neznamena to ze mas lepsi credit, spis naopak, i kdyz nejsou nacargovane tak ti to na skore ublizi. nejlepsi je mit tak 3 a pak muzes mit jeste splatku na auto nebo house. Tato kombinace ti da nejlepsi credit. Taky to nechce zadat o neco porad dokola. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út březen 20, 2007 4:48 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: |
Nacase to vybrat, Karle! Sejdeme se v Riu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: ne březen 25, 2007 2:07 am Předmět: |
|
|
| Rio je desne spinave, nic moc. Navrhuji Buenos Aires ... a civilizaci. |