|
|
| Autor |
Zpráva |
Petra Anonymní
|
Zaslal: st únor 08, 2006 12:05 pm Předmět: Když boss dluží peníze a nechce zaplatit... |
|
|
Ahojky, boss mi již několik měsíců dluží peníze za 1 měsíc práce. Jeho firma nadále funguje. Máte někdo prosím zkušenosti s Department of Labour nebo znáte nějakého dobrého právníka, který by mi pomohl z něj ty peníze dostat?? Prosím poraďte. Moc díky. Petra.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st únor 08, 2006 4:36 pm Předmět: |
|
|
V kterým státě žiješ?
V kterým státě byla smlouva podepsaná?
V kterým státě jsi pracovala? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 514 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: st únor 08, 2006 6:26 pm Předmět: Re: Když boss dluží peníze a nechce zaplatit... |
|
|
| Petra napsal: | Ahojky, boss mi již několik měsíců dluží peníze za 1 měsíc práce. Jeho firma nadále funguje. Máte někdo prosím zkušenosti s Department of Labour nebo znáte nějakého dobrého právníka, který by mi pomohl z něj ty peníze dostat?? Prosím poraďte. Moc díky. Petra.  |
zavolej mistniho serifa oni by ti meli poradit |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 9:18 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | V kterým státě žiješ?
V kterým státě byla smlouva podepsaná?
V kterým státě jsi pracovala? |
again ty to vidis moc slozite,
ptase tady nebot asi pracuje nelegalne na obchodech, nebo kinech ect. Tot znamena ze zadnou smlouvu nepodepsala a je mozny ze pracovala v nekolika statech ...
Ne vischni tu zijou 10+ let maji vse a delaji vse podle predpisu
Obcas se obuj do jejich drevaku a premyslej jako oni ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matej Anonymní
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 9:21 am Předmět: |
|
|
Bez normalne na loubor department.Potrebujes jeho jmeno,jmeno jeho firmy,kde firma sidli,okopirovany sek(ale neni nutny),Tvoji smlouvu,info o Tobe.Nikdo se me neptal na muj imigracni status,na ssn,proste to zacali resit a pomohli mi.V horsim pripade na nej podej zalobu na mistnim soude,poplatek kolem 50 dolaru(zalezi na statu).To bych Ti ale doporucil vzit si pravnika.Vyhoda je,ze kdyz se dluznik opakovane nedostavi k soudu,muze na nej vydan zatykac,aspon mu to zavarit.Hodne stesti  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 10:47 am Předmět: |
|
|
| Matěji, já žádnou smlouvu nepodepsala, pracovala jsem nelegálně na obchodě. Tak vlastně jak mám dokázat, že jsem pro něj pracovala? To by tam takhle mohl přijít každý. Tak nevím co s tím. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Racik Anonymní
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 12:15 pm Předmět: |
|
|
Petro,
Jak napsal Matej. No druha vec je, jestli dostavas seky? Jestli jo , tak mas dukaz ze pro nej delas.
Zdar |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 1:50 pm Předmět: |
|
|
Jediný vhodný řešení, milá Petro, by asi měl Marcelus Wallace z Pulp Fiction, kterej by na toho tvýho bosse poslal "bandu zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou, aby si s ním trochu pohráli" ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
brb Anonymní
|
Zaslal: pá únor 10, 2006 4:01 am Předmět: |
|
|
| ted me tak napadla jedna vec,nevite nekdo o takove nake bande co by mohla pomoct(vymlatit) penize z dluznika v Georgia state..?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matej Anonymní
|
Zaslal: pá únor 10, 2006 9:40 am Předmět: |
|
|
Petro,delala jsi na obchode.Mas u sebe nejake checklisty za odvadenou praci?Meli by byt podepsane managerem obchodu.Jestli je mas,muzes je pouzit jako dukaz,ze jsi tam delala.Kdyz je nemas a mas to kousek do toho obchodu a zajdi tam,predem si napis v anglictine na papir zhruba toto:Ja (jmeno managera obchodu),potvrzuji,ze ona(Tve jmeno,datum narozeni),pracovala od(datum) do,na potravinovem odchode(ted nazev obchodu a adresa,telefon)jako cleaner floor.Jeho podpis a to staci.Z laboru pak budou volat na obchod a pak na firmu a bude to peknej mazec.Nejkrasnejsi na cele veci bylo,ze mi ten boss,co mi nezaplatil a nezvedal telefony sam zavolal a zeptal se me na moji adresu,kde ma poslat seka.Nedat si nic libit a tvrde po tech zmetcich co neplati.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: st únor 15, 2006 4:55 am Předmět: |
|
|
| Mateji, checklisty nemam, ale s tim potvrzenim od managera, ze jsem tam pracovala, to je dobry napad, verim ze mi to podepise. Jeste by me zajimala jedna vec, ty jsi psal, ze se nikdo nezajimal o tvuj imigracni status...ale nevim pred kolika lety si to vymahal..treba ted uz je to vsechno jinak. Co kdyz se me zeptaji jestli jsem pracovala legalne a budou chtet videt SSN? Sice jsi psal, ze je to nezajima, ale preci jen co kdyz se zeptaji? To nebudu absolutne vedet co mam rict. Zatim se mej a diky moc za rady. Petra. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matej Anonymní
|
Zaslal: st únor 15, 2006 9:40 am Předmět: |
|
|
Ahoj Petro.
Na tom urade jsem byl minuly rok v breznu.To,ze se Te zeptaji na Tvuj status mi pripada nepravdepodobne,ale i na to musis byt pripravena.Muzes treba rici,ze jsi student(nevim kolik Ti je let)a jen si privydelavas na studium.No ja nevim kolik dni v tydnu jsi delala,protoze zadny student nebude delat v noci 7 dni v tydnu a litat s mopem po obchode.Jsi cizinka,tim padem i potencionalni nelegal.Oni to treba tusi,ale nezeptaji se,neni to imigracka.Mej se ahoj Matej. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1038 Bydliště: Chicago
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|