Another foreign language

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Another foreign language
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Studium, Skoly, Stipendia

Another foreign language in USA
francouzstina
6%
 6%  [ 1 ]
spanelstina
53%
 53%  [ 8 ]
nemcina
20%
 20%  [ 3 ]
italstina
6%
 6%  [ 1 ]
japonstina
0%
 0%  [ 0 ]
cinstina
0%
 0%  [ 0 ]
jiny
0%
 0%  [ 0 ]
zadny
13%
 13%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 15

Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá říjen 28, 2005 4:28 am    Předmět: Another foreign language Odpovědět s citátem

Kdybyste si meli vybrat jaky dalsi cizi jazyk se ucit, vedle anglictiny, jaky byste si zvolili? Napr. proto abyste se stali perspektivni pro sveho zamestnavatele.
A nebo si myslite, ze je to zbytecne a anglicky se domluvite vsude?
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá říjen 28, 2005 6:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzdy je dobre,kdyz clovek umi vic jazyku,i kdyz s anglictinou se temer domluvis na celem svete.Ale po pravde receno ja jsem mel problemy s anglictinou v Rakousku i v Nemecku.Tam je proste porad nemcina a v okolnich statech tomu je taky tak.Netvrdim ze vsude to je stejne.Proto si myslim ze vedle anglictiny je ta nemcina hodne vyuzita zvlast v Evrope.Ale jinak osobne davam hlas pro spanelstinu,protoze se mi ten jazyk libi a da se snim taky domluvit. Cool
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá říjen 28, 2005 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Me se zase hrozne libi italstina.Ale s ni se domluvim tak akorat od moji sestrenice s manzelem a jeji dcerou Mr. Green
Jinak bych asi dala prednost nemcine.Ucila jsem se ji a docela dobre mluvila.Po odstehovani sem do USA,jsem ji bohuzel nejak ztratila Sad
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá říjen 28, 2005 4:19 pm    Předmět: jsem prekvapen Odpovědět s citátem

Trochu mne prekvapilo, ze jsi mily czolgosi do hlasovani nezaradil rustinu. Hlasovat pro ni jen jako pro "jiny" jazyk mi prijde jako velke podceneni "spiciho obra" na vychode.
Podle mne je zbytecne ucit se spanelsky kvuli zamestnavateli, nebo pracovni prilezitosti. Ty miliony tech, co to tu uz umi, se budou tezko dohanet. Ovsem ve volnem case muzete jiz temer vsude v USA hablat dosytosti Smile
Taky nemcinu, pro kterou jsem hlasoval spise z nouze, bych nepovazoval za mimoradne dulezitou. Sam jsem se tu setkal jen s hrstkou lidi, se kterymi se dalo skutecne komunikovat nemecky a pro obchodni styk s Nemeckem, Rakouskem a Svycarskem (pripadne Tirolskem) je anglictina zcela normalnim jazykem. Zbytek z nabidky zni spise exoticky a pro zamestnanecky pomer Cechu nehraje zadnou roli. O beznem zivote ani nemluve.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: pá říjen 28, 2005 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scoute spanelstina se stava oficialni jazik v usa v californii je uz 51% hispano a v texasu asi taky.Ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky aby mohli vyucovat ilegaly z jizni ameriky.Zakon je takovy ze i kdyz jsou tady ilegalne tak deti musi jit do skoly.(a oni nemluvi anglicky)je to postavene na hlavu!!!!
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá říjen 28, 2005 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
Zakon je takovy ze i kdyz jsou tady ilegalne tak deti musi jit do skoly.(a oni nemluvi anglicky)je to postavene na hlavu!!!!

Když sem přišli, tak by měli se naučit AJ. Bilingual Education, je hnusná věc. Nepomáhá lidem, jen jim omezuje možnosti. Bilingual education je paternalistické a rasistické.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá říjen 28, 2005 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Henek:

No to je mi jasny. Ani mi to nijak nevadi. proc ne. Klidne, at se tu mluvi dvojjazycne. Stejne je to jen prakticky dusledek toho, jak vypada skladba obyvatelstva v jednotlivych statech. Ja jen, ze chtit od Cecha, ktery zije v Texasu, Arizone, Kalifornii, ci na Floride, aby se ucil spanelsky kvuli pracovnim prilezitostem je komicke Smile
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so říjen 29, 2005 3:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
scoute spanelstina se stava oficialni jazik v usa v californii je uz 51% hispano a v texasu asi taky.Ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky aby mohli vyucovat ilegaly z jizni ameriky.Zakon je takovy ze i kdyz jsou tady ilegalne tak deti musi jit do skoly.(a oni nemluvi anglicky)je to postavene na hlavu!!!!

"Zakon je takovy,ze i kdyz jsou tady ilegalne,tak deti musi jit do skoly.....je to postavene na hlavu".
MUZES MI TO BLIZE VYSVETLIT Question
Nejvic mi leze na nervy,kdyz nekdo,kdo je tu legalne stale omyla dokola slovo...ILEGAL.
Ne vsichni jsou ilegalove,kteri mluvi spanelsky(ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky,aby mohli vyucovat ilegaly....a bla,bla,bla).
Sorry henek..tak to citim ja.A nejen z tohoto prispevku. Mad
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so říjen 29, 2005 8:58 am    Předmět: Re: jsem prekvapen Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Trochu mne prekvapilo, ze jsi mily czolgosi do hlasovani nezaradil rustinu. Hlasovat pro ni jen jako pro "jiny" jazyk mi prijde jako velke podceneni "spiciho obra" na vychode.
Podle mne je zbytecne ucit se spanelsky kvuli zamestnavateli, nebo pracovni prilezitosti. Ty miliony tech, co to tu uz umi, se budou tezko dohanet. Ovsem ve volnem case muzete jiz temer vsude v USA hablat dosytosti Smile
Taky nemcinu, pro kterou jsem hlasoval spise z nouze, bych nepovazoval za mimoradne dulezitou. Sam jsem se tu setkal jen s hrstkou lidi, se kterymi se dalo skutecne komunikovat nemecky a pro obchodni styk s Nemeckem, Rakouskem a Svycarskem (pripadne Tirolskem) je anglictina zcela normalnim jazykem. Zbytek z nabidky zni spise exoticky a pro zamestnanecky pomer Cechu nehraje zadnou roli. O beznem zivote ani nemluve.

Rustinu jsem nepodcenil. Proste jsem na ni uplne zapomel Embarassed
Cinstina se zda mozna exoticka, ale za par let se Cina stane novou ekonomickou velmoci. Japonstinu jsem tam dal hlavne kvuli turistum (tam kde jsem pobyval jich bylo spoustu Smile ).
Francouzstina je tam kvuli Kanade. Ale hlavne jsem se nechal ovlivnit svoji nedavnou navstevou Francie. S anglictinou jsem se tam moc nechytal.
Proc je tam spanelstina, asi dodavat nemusim. Italstina je tam jen dopoctu Smile Nemcina je tam proto, ze Nemecko je nejvetsi ekonomickou velmoci v Evrope. Jinak krome okolnich statu se s ni ve svete moc domluvit neda.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so říjen 29, 2005 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neco k tomu:...

kód:
Chinese:   1080 M
Hindi:     370M native,    490M total
Spanish:   350M native,    420M total
English:   340M native,    510M total
Arabic:    206M native,    230M total
Portugese: 203M native,    213M total
Bengali:   196M native,    211M total
Russian:   145M native,    255M total
Japanese:  122M native,    123M total
Punjabi:    61M Western, 28M Eastern, 104M total
German:     95M native,    123M total
GG girl
Anonymní

PříspěvekZaslal: so říjen 29, 2005 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chtela bych dodat nekolik informaci k bilingual
education v CA.Nevim o tom,ze by se zde na jihu
museli ucitele ucit spanelsky,aby ucili studenty.
Proposition 227(English language in public schools)
je uzakonena od cervna 1998.Bilingual education
se tu omezuje dost rychle a to i v takovych "heavy
mexickych"oblastech jako Santa Ana.Rodice musi zadat,
aby decko mohlo zustat v b.e.a to projde,kdyz je
nejaka"learning disability"atd.Lide si tu uvedomili,
ze bez English to proste nejde,studenti po 6 letech
uceni ve spanelstine nebyli schopni zadnych ani
prumernych vysledku.Pracuji pro jeden skolni district
a ten nemel nikdy oficialne bilingual education.
Nas kluk byl hozen ve 2.tride do "English immerse
program",tam setrval 3 roky(vice hodin anglictiny
tydne) a byl zarazen do normalni "proficient"level.
Jinak na High school se zde muzete ucit spanelsky,
latinsky nebo francouzsky,nekde i nemecky.Je na kazdem,kdo si co vybere,protoze ke studiu na univerzite musite mit 2-3 roky ciziho jazyka na HS.
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so říjen 29, 2005 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chtel jsem okazite napsat rustinu, ale scout66 jiz me predbehl, pokud ovladas anglicky a rusky domluvis se vsude Smile)
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2005 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mob napsal:
chtel jsem okazite napsat rustinu, ale scout66 jiz me predbehl, pokud ovladas anglicky a rusky domluvis se vsude Smile)

1.1 mld. Cinanu by si dovolilo nesouhlasit Mr. Green
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2005 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mr. Green
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2005 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Piskle napsal:
Henek napsal:

"Zakon je takovy,ze i kdyz jsou tady ilegalne,tak deti musi jit do skoly.....je to postavene na hlavu".
MUZES MI TO BLIZE VYSVETLIT Question
Nejvic mi leze na nervy,kdyz nekdo,kdo je tu legalne stale omyla dokola slovo...ILEGAL.
Ne vsichni jsou ilegalove,kteri mluvi spanelsky(ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky,aby mohli vyucovat ilegaly....a bla,bla,bla).
Sorry henek..tak to citim ja.A nejen z tohoto prispevku. Mad

ahoj piskle asi me nemas moc rada ja slysel ze jste vyhrali zelenou kartu.(super)ale nevite jak si ji vyridit(tak jste porad ilegal)....
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Studium, Skoly, Stipendia Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com