|
|
| Autor |
Zpráva |
kamilek
Registrace: 22. 07. 2008 Příspěvky: 3
|
Zaslal: út září 23, 2008 4:14 am Předmět: Prosím o radu,pomoc-trvale se usadit v Kanadě nebo USA |
|
|
| Ahoj všem.Prosím o radu.Chtěl bych se na trvalo usadit v Kanadě nebo USA.Je to můj velký sen už dlouho a teď po rozchodu po několikaletém vztahu s přítelkyní bych si chtěl tohle co nejdříve splnit.Může mi prosím někdo poradit jak na to?Bohužel neumím ani Anglicky.Vím že to je docela zásadní překážka.Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo pomoc.Děkuju |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út září 23, 2008 9:46 am Předmět: |
|
|
A chceš tam pobývat legálně nebo ti to je jedno?
Každopádně bez té angličtiny to bude problém. Musíš mít aspoň základy. Když se pak usadíš, tak do měsíce se v pohodě rozmluvíš. Zkus pro začátek nějaké kurzy angličtiny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kamilek
|
Zaslal: út září 23, 2008 10:56 am Předmět: Určitě legálně. |
|
|
| Chci tady v cz spálit všechny mosty a nemuset se už nikdy vracet.Amerika nebo Kanada je můj velký sen už hodně dlouho.Jsou to nádherné země.A díky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 214 Bydliště: CA
|
Zaslal: út září 23, 2008 11:20 am Předmět: Re: Určitě legálně. |
|
|
| kamilek napsal: | | Chci tady v cz spálit všechny mosty a nemuset se už nikdy vracet.Amerika nebo Kanada je můj velký sen už hodně dlouho.Jsou to nádherné země.A díky |
Co te vyhani z CR? Jen americky sen? Pocitej, ze pokud budes chtit tady neco byt, musis zacit u vzdelavani a taky se zlegalizovat. Je ted tady pro mnohe docela nesnadna doba,ale pokud mas ten sen, tak jdi do toho tvrde.
Ale paleni mostu neni skutecne treba. Porad je kam se vracet,pokud mas doma rodinu a kamarady. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kamilek
|
Zaslal: út září 23, 2008 11:35 am Předmět: Nevadí mi těžká doba |
|
|
| Ameriku nebo Kanadu vnímám jako slunce do duše.Necítím se v cz šťastný.Nejde mi o dolary.Kdyby mně šlo jen o to kde se budu mít nejlépe tak bych jel do Anglie.Mám tam kamaráda,sám jsem tam trávil několik měsíců.Není v Anglii sebemenší problem legálně tam začít žít se vším co je k bezstarostnému životu třeba mít.Mně ale Anglie nic neříká |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út září 23, 2008 1:26 pm Předmět: |
|
|
Info o tom jak se usadit v Kanadě natrvalo najdeš zde:
http://www.cic.gc.ca/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út září 23, 2008 1:29 pm Předmět: |
|
|
Problem je ze se asi na Canadu nekvalifikuje protoze kdyz nezaskrtne plynulou anglictinu tak dojde o hodne bodu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
hsi
Registrace: 23. 01. 2005 Příspěvky: 71
|
Zaslal: út září 23, 2008 3:18 pm Předmět: |
|
|
Promin, ale z toho, co pises, mi prijdes jako nekdo strasne mlady a nezkuseny, a bojim se, ze to s tebou spatne skonci. Zkusil jsi zit delsi dobu v USA nebo v Kanade? Z tvych prispevku to vypada, ze ne. Tak jak muzes byt tak pevne rozhodnuty se tam natrvalo usadit? A palit mosty?
Nauc se anglicky, zij tady par let, pockej, az opadne prvotni nadseni, a pak se teprve rozhodni. A vaz si toho, ze palit mosty nemusis, narozdil treba od lidi, kteri emigrovali pred revoluci, ze kdyz se ti tu nebude libit, tak muzes vzdycky zpatky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 520 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: út září 23, 2008 5:42 pm Předmět: |
|
|
Kamile,
nerad davam positivni odpovedi, ale nepal zadne mosty v CR. Ceska Republika je tvuj domov a nikdy nikde doma nebudes, nez v CR. Jelikoz si myslim ze "doma" jsi tam kde jsi vyrustal a prozil krasne detstvi. Alespon u me to tak je!! Jak prozijes krasne detstvi, a jsi dobre vychovan, tak jsi doma tam'
Ani v USA a ani v Kanade to neni jednoduche zit. Jsou to krasne zeme z mnoha rozlisnima kulturami, a take lidmi. Musis si uvedomit, ze do jakehokoliv statu na nasi planete prijedes, tak se ti bude vybavovat ta rozlisnost a to "jine" nez u nas. Jine jidlo,lide, kultura, bez kamaradu a rodiny.
Ja poznavam jak je to tezke i s penezma ziti bez svych blizkych a take bez kamaradu. Uz jen to, ze se nemuzes zasmat nad necim, jako "kurvahosigutentag" s nekym koho mas rad.
'Ma rada, prijed, zkus, poznej a porovnej, ale zadne mosty nepal, jelikoz, je pak tezke ty mosty davat dohromady'
Zdar Bucky a hodne stesti! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: st září 24, 2008 3:51 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |
Problem je ze se asi na Canadu nekvalifikuje protoze kdyz nezaskrtne plynulou anglictinu tak dojde o hodne bodu. |
Třeba umí francouzsky
Kamile, napiš ještě kolik ti je let a jaké máš vzdělání, aby tě lidi mohli správně nasměrovat, co je pro tebe nejvhodnější. Takhle se ti těžko radí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: st září 24, 2008 3:56 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Kamile,
nerad davam positivni odpovedi, ale nepal zadne mosty v CR. Ceska Republika je tvuj domov a nikdy nikde doma nebudes, nez v CR... |
Na druhou stranu, když si někdo uzavře cestu zpět, tak aspoň má větší motivaci pro život v cizí zemi, protože ví, že musí ty svoje momentální problémy překonat, jinak by se neměl kam vrátit. Když si ale necháš zadní vrátka, tak se může stát, že při prvním větším problému si koupíš letenku domu a vzdáš to. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kamil
Registrace: 11. 03. 2008 Příspěvky: 9 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: čt září 25, 2008 2:07 am Předmět: |
|
|
| Je mi 36.Myslím to s Amerikou vážně.Chci se v usa oženit.Chci být legál.Vím že je fakt hloupé že neumím anglicky.Přesto si ale nechci připustit žádnou překážku v cestě za tím počem tolik toužím.To si ani nikdo tady nedovede představit jak moc závidím všem tady co píšou z té druhé strany.Chci tam být taky a vůbec mi nevadí to co se tady všude píše,jak je to teď v usa těžké atd.Já od Ameriky očekávám úplně jiné věci.To mi věř. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stastu
Registrace: 29. 09. 2008 Příspěvky: 1 Bydliště: Ceska Lipa
|
Zaslal: po září 29, 2008 6:17 am Předmět: |
|
|
| Kamil napsal: | | Je mi 36.Myslím to s Amerikou vážně.Chci se v usa oženit.Chci být legál.Vím že je fakt hloupé že neumím anglicky.Přesto si ale nechci připustit žádnou překážku v cestě za tím počem tolik toužím.To si ani nikdo tady nedovede představit jak moc závidím všem tady co píšou z té druhé strany.Chci tam být taky a vůbec mi nevadí to co se tady všude píše,jak je to teď v usa těžké atd.Já od Ameriky očekávám úplně jiné věci.To mi věř. |
Zdar a sílu,
nemám problém s pálením mostů, ale jsem vizionář a ve zdejším prostředí jsem prostě vždy narazil na lidech. Sdílím tvůj sen a též neumím AJ.
Mám pro Tebe návrh: Ve dvou se to vždycky lépe táhne. K věci:
udělejme si tenhle kurz: http://www.a1agency.cz/
Není drahý a je hlavně solidní a posvěcený i prezidentem ČR V.K.
Vydělejme si co nejvíce peněz a sežeňme všechny informace o tom, jak žít legálně v USA.
- kurz AJ
- nahromadit prachy
- informace
- předem sehnat v USA flek
- něco tam poté rozjet - až se rozkoukáme
S podnikáním mám bohaté zkušenosti, ale bohužel v ČR už neexistují "Baťové", ale samí "sedmilháři". V USA i když je to nyní velmi divoké, pořád je to velká země, kde můžeš vzít věci za správný konec a přeci jenom je tam pořád nejvolnější trh. Popravdě mě ta divokost a rozmanitost strašně vždy lákala. Zdejší unylé, bigotní prostředí mi leze na mozek. Nemá Tě tu co zocelit ani ta příroda tu neřádí
Kontakt na mě:
stupka(zavinAC)wall-street.cz
606 894 300 / Stanislav Stupka
Tak se ozvi Kamile. Zatím, ať se daří.
PS: Nechtěj do USA kvůli rozpadlému přátelství,
ale kvůli tomu, že si tam již od mala chtěl vnitřně
žít. Věř, že když něco končí něco pěkného může začít.
Tato situace Tě jen třeba měla podpořit ve tvém snu.
To, co si přejeme, nás většinou samo vyhledá neb tomu
podvědomě přispíváme. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 747 Bydliště: Canada
|
Zaslal: st prosinec 24, 2008 11:30 am Předmět: Re: Určitě legálně. |
|
|
| kamilek napsal: | | Chci tady v cz spálit všechny mosty a nemuset se už nikdy vracet.Amerika nebo Kanada je můj velký sen už hodně dlouho.Jsou to nádherné země.A díky |
Nejdrive si prostuduj zimni pocasi v Kanade
http://www1.sympatico.ca/cgi-bin/wx2004.pl?lng=en&stn=CAAB0124
Ono delat v zime treba v Alberte(kde je nejvic prace)v 30 stupnovem mrazu neni pro kazdeho  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|