|
|
| Autor |
Zpráva |
Kubik1973 Anonymní
|
Zaslal: čt srpen 14, 2008 7:01 am Předmět: Nová žádost o vízum |
|
|
Zdravím všechny.
Chtěl jsem se zeptat.Před 11 lety jsem byl v USA 2roky a 3 měsíce celkem 3x v poslední návštěvě jsem přetáhl pobyt o rok a vzali mi bílou kartu.Mám teď nový pas a chci si zažádat o nové vízum.Ve formuláři je napsáno jestli jsem už předtím v USA byl,pokud ano tak kolikrát a jak dlouho.Mám napsat pravdu že při třetím pobytu jsem vízum překročil o rok a nebo že jsem v USA vůbec nebyl?
Prosím poraďte.Děkuji všem
P.S.Pokud už tento problém byl řešen tak se moc omlouvam ale můj zmiňovaný problem jsem nenašel |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 214 Bydliště: CA
|
Zaslal: čt srpen 14, 2008 10:06 am Předmět: Re: Nová žádost o vízum |
|
|
| Kubik1973 napsal: | Zdravím všechny.
Chtěl jsem se zeptat.Před 11 lety jsem byl v USA 2roky a 3 měsíce celkem 3x v poslední návštěvě jsem přetáhl pobyt o rok a vzali mi bílou kartu.Mám teď nový pas a chci si zažádat o nové vízum.Ve formuláři je napsáno jestli jsem už předtím v USA byl,pokud ano tak kolikrát a jak dlouho.Mám napsat pravdu že při třetím pobytu jsem vízum překročil o rok a nebo že jsem v USA vůbec nebyl?
P.S.Pokud už tento problém byl řešen tak se moc omlouvam ale můj zmiňovaný problem jsem nenašel |
Lhat se nema a uz vubec ne, kde si to mohou overit,coz asi mohou v tvem pripade, pokud ti sami odebrali bilou karticku. Tezka rada....v kazdem pripade kdyz napises zes pretahl,neni duvod aby si na ambasade nemysleli ze pretahnes opet...musel bys mit kupu duvodu a presvedcivych abys je naladil. To ale plati u vsech zadosti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt srpen 14, 2008 10:45 am Předmět: Re: Nová žádost o vízum |
|
|
| Kubik1973 napsal: | Zdravím všechny.
Radit Ti samozřejmě nemůžu protože o tom nic nevím a neznám Tvůj případ, ale člověk který by chtěl mít nejlepší šanci v případě podobným jako Ty jsi popsal, by napsal všechny fakty (jako data pobytu) přesně, podstivě, a úplně, ale nepřiznal by žádne legální výsledky.
To znamená, že když člověk má třeba vísum do 1.1.2008 ale odjede 2.2.2008, tak když se ho úředník zeptá "Překročil jste vísum?" tak odpověděl by: "Nemůžu posoudit jestli jsem ho překročil nebo ne, ale odletěl jsem z USA v 2.2.2008." Sice pro obyčejného člověka když někdo odletěl v 2.2.2008 a měl vísum jen do 1.1.2008, tak vísum překročil, ale z právnickeho hlediska to není zas tak jednoduché. Legálně to třeba překročení nebylo (zná ten člověk co legálně slovo "překročení" znamená? Jake jsou prvky překročení?). Je to tak možné pro jeho právníka ho s toho vysekat může, ale když by člověk řekl "jo, jsem vinnen za překročení", tak přiznal vinu, a právník s tím nemůže nic dělat.
Jak říkal Joe Friday: "Just the facts" (and not legal conclusions). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kubik1973 Anonymní
|
Zaslal: čt srpen 14, 2008 12:17 pm Předmět: Nová žádost o vízum |
|
|
| Děkuji za vaše odpovědi. |
|