|
|
| Autor |
Zpráva |
yankee
Registrace: 22. 03. 2005 Příspěvky: 10
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 5:03 pm Předmět: Propadly pas a navrat do cr |
|
|
| Ahoj lidi, ted resim problem, jak se dostat domu do CR a mam propadlej pas. Potrebuju jet na ambasadu, nebo znate jine reseni??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 14, 2008 1:35 pm Předmět: Re: Propadly pas a navrat do cr |
|
|
| yankee napsal: | | Ahoj lidi, ted resim problem, jak se dostat domu do CR a mam propadlej pas. Potrebuju jet na ambasadu, nebo znate jine reseni??? |
Ja byt tebou tak si zavolam na nejakou ceskou ambasadu, ktera je v tve blizkosti a oni ti reknou vice. Ale na propadly pas odcestovat nemuzes. To uz jsem resila pred nekolika lety taky, kdyz jsem mela problemy s vyrizovanim noveho pasu na Ceske Ambasade v New Yorku.
Tam mi rekli, ze na propadli cestovni pas vycestovat nemuzu. Kdybych ale opravdu potrebovala vycestovat a muj novy pas jeste nebyl hotovy, tak bych stejne na ambasadu musela osobne, kde by me pry dali nejaky papiry nebo dolozku, abych mohla na propadly pas cestovat.
Radeji si vyrid pas novy.
No a jinak, pokud budes neco vyrizovat pres Ceskou ambasadu v New Yorku, tak preji hodne stesti. Ja pres ne vyrizovala novy pas a byl to horor na horory. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VVNY
Registrace: 28. 07. 2007 Příspěvky: 26
|
Zaslal: po červenec 14, 2008 3:57 pm Předmět: |
|
|
| Musim potrvdit,ze na konzulatu v NYC jsou totally nechopny!!! registraci manzelstvi a nasledne novy cesky pas uz resim 2-3 mesice a az ted do poslali do Prahy!Vubec nezvedaji telefony a odpovidaji na emaily jak se ji chteji. Porad si vymysli nove a nove pozadavky,no hrozny,opravdu!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 292 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: po červenec 14, 2008 5:23 pm Předmět: |
|
|
| Na druhe strane ja muzu doporucit Cesky Konsulat v Los Angeles, Odpovidaji na telefon a dokonce jsem od nich dostal odpoved na emails behem nekolika hodin. Jednou ode mne chteli nejaky dokument a slo to poslat to jako email. Ale pro novy pas se tam musi jit osobne, to ale delaji i jine zeme, jako treba Svedsko. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 634 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út červenec 15, 2008 12:05 am Předmět: |
|
|
Souhlasim s Bouncy. Jak jsem jednal s Ceskym konzulatem v rocich 2001-2004 tak byli velice profesionalni a i kdyz jsem tam musel jednou jet podepsat papiry,coz dnes je dost drahe, tak vsechno bylo vyrizeno v poradku.Me se po L.A. moc nestyska.Mozna proto ze jsem to tam zazil jeste v docela dobre dobe.
Dnes je ovsem problem si vyridit Cesky pas.
Je to absolutne neprackticke jezdit z
Arizony do L.A.
Tam a nazpet skoro 1000 mil a to clovek musi absolvovat dvakrat.
Let's see .. 4 dolary za gallon a dejme tomu 20 mil za gallon je...400 dolaru za benzin,jen si vyzvednout pas.
A to jeste nepocitam nekde prespat,jidlo apod. Pristi rok si skusim zaridit pas v Cechach,kdyz uz tam budu...pokud si jeste budu moct dovolit letenku. :wink:AzP. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 292 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út červenec 15, 2008 7:53 am Předmět: |
|
|
| Ja mam do LA 60-120 minut (depending on traffic) a taky se mi tam moc nechce jenom jezdit pro neco na konsulat. Pas jsem si nechal udelat letos kdyz jsem byl v Praze. Trvalo to 2 tydny, stalo mne to 600 korun a bylo to bez problemu protoze jsem mel to potvrzeni ze jsem porad Cech. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 16, 2008 12:42 am Předmět: |
|
|
| Jako cesky obcan se muzes vratit do Ceske republiky is propadlymi doklady, jenom kdyz budes chtit znovu vycestovat taj je musis mit obnovene. (vlastni zkusenost) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 16, 2008 1:29 pm Předmět: |
|
|
Tak to je skvele, ze nekde v USA jeste existuje dobra ceska ambasada.
Ale tam ambasada v New York City stoji za hovno. Bud jsou tam lidi neschopni nebo porad chrapou. Opravdu nedoporucuji New York City.
Ja teda mela problemy s novym pasem taky. V te dobe kdyz jsem ty problemy mela, tak jsem byla v Pennsylvanii, ktera spada pod NYC. Chtela jsem to delat pres Washington D.C. nebo Chicago, ale rekli mi, ze to nejde, ze musim pres NYC.
Ale co jsem slysela a pry to tak funguje, ze si muzes zazadat treba o novy pas v USA a potom si ho vyzvednout v CR na Obecnim urade. Nebo naopak. Proste na zadosti zaskrknes, kde si ho chces vyzvednout a tam ti ho poslou a ten pas tam na tebe bude cekat, dokud si ho nevyzvednes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
yankee
Registrace: 22. 03. 2005 Příspěvky: 10
|
Zaslal: so červenec 19, 2008 11:54 am Předmět: |
|
|
No ja se hlavne potrebuju dostat do cech. Nanestesti teda. Jen jsem slysel, ze muzu zazadat o vyjezdni dolozku a nemusim osobne na ambasadu. V pondeli tam budu volat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|