|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 7:56 am Předmět: Gynekologické prohlídky v USA?? |
|
|
| Dobrý den. Chystám se k odjezdu do USA a přemýšlím nad na tématem gyn.prohlídka. Nemáte někdo zkušenosti, zda se normálně provádí cytologické vyšetření?? Jde o to, že jsem po operaci, kdy hystologie nedopadla nejlépe a je třeba každých půl roku kontrola, zda se něco nezhoršuje. Má situace bude následující: Odjedu na studenstké vízum, které mi po 1,5 měcíci skončí, ale zůstanu a najdu si práci. Tudíž nelegálně. V plánu mám zůstat cca 2 roky. Kladu si otázku, zda mi toto vyšetření jako nelegál. udělají a když ano, tak kolik to tak zhruba stojí?? Zprávu z ČR budu mít sebou, tutíž budou vědět, jak dosavadní léčba probíhala... Další otázku bych měla, zda nevíte která je popř. pojišťovna dobrá, abych se nechala pojistit. Jestli to třeba nehradí, nebo z části... A asi se nechat pojistit v ČR že?? Děkuji předem za radu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
renata
Registrace: 10. 07. 2008 Příspěvky: 9
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 12:27 pm Předmět: gynekologicke prohlidky v usa |
|
|
Zadna ordinace neproveruje zdali ma pacient legalni pobyt ci ne.
V kazdem state a i u kazdeho lekare jsou ceny trochu rozdilne,ale vejde se to do $200.
Ted ale trochu z druhe strany.
Pokud by se stalo (coz bych ti samozrejmne neprala!),ze se tvuj stav zhorsi,ci nastanou nejake komplikace,kdy by byl treba dalsi operacni zakrok,nebylo by jednodussi si koupit letenku, zaletnout si do Cech a pak se zase pekne vratit?
Nebylo by jednodussi pokud budes mit,nebo uz mas studentske vizum,nastoupit do skoly a v te skole pokracovat?
Nebylo by lepsi legalne studovat,pracovat a jednou (pokud se nerozhodnes jinak) odjet do Cech se vzdelanim nejake americke skoly?
Vim,ze jsem odbocila od tematu a ve sve podstate mi do tveho zivota vubec nic neni.Ale kdyz jsem si precetla anonymni zeno tve predsevzeti ,tak je mi trochu smutno. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 214 Bydliště: CA
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 12:38 pm Předmět: |
|
|
hmmm, zvazovala bych to dost sem jet ,pokud nejsi 100% zdrava....tady je lekarska pece mnohem drazsi i kdyz mas dobre pojisteni a i to neni levne.....
taky hledat nelegalni praci uz neni tak snadne jak kdysi byvavalo.
Rekla bych, dej si sanci dat do kupy doma, hlavne zdravotne ted....hodne stesti.
Ono ti nic neutece.....ale ve tve situaci,bych sem nejezdila. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 747 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 2:10 pm Předmět: |
|
|
| MW napsal: | hmmm, zvazovala bych to dost sem jet ,pokud nejsi 100% zdrava....tady je lekarska pece mnohem drazsi i kdyz mas dobre pojisteni a i to neni levne.....
taky hledat nelegalni praci uz neni tak snadne jak kdysi byvavalo.
Rekla bych, dej si sanci dat do kupy doma, hlavne zdravotne ted....hodne stesti.
Ono ti nic neutece.....ale ve tve situaci,bych sem nejezdila. |
Presne tak, jezdit nekam kdyz je nekdo nemocny nema cenu. V Cechach je to jeste docela levne. Proc se nenechat poradne vylecit tam a pak se treba snazit dostat do zahranici?
Nekteri Cesi nemaji ani "paru", co to je nechat se osetrit v cizine.
Jeste dodatek, byl jsem pred mesicem v Cechach na dovolene a tam jsem zjistil, ze si clovek muze nechat zavolat ambulanci domu na normalni vysetreni do nemocnice, jen z duvodu, ze bydli daleko od mesta.
Tady v Kanade neco takoveho neexistuje a verim tomu ze ani v USA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 2:43 pm Předmět: |
|
|
| Jestli do USA pojedes na 2 roky, tak si nezapomen v CR odhlasit zdravotni pojisteni. Jinak ti pak po prijezdu napari tucny penale. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 2:45 pm Předmět: |
|
|
| Co je to vubec za vizum, ktere po 1,5 mesici skonci? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 14, 2008 1:00 pm Předmět: |
|
|
| Vízum je to studentské - platí jen 1,5měsíce,protože se uděluje na studejní 14-ti denní pobyt v zahraničí, kdy jedinec může zůstat ještě 1měsíc po studentském pobytu..... Proto je tak krátké - uděluje se jen na ten určitý pobyt...... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 14, 2008 1:16 pm Předmět: |
|
|
| Vím, myslíte to dobře, když říkáte radši nikam nejezdit, když člověk není zdráv.... Také jsem byla doposud po této stránce absolutně zdráva, ale je to bohužel tak, jak to je..... Jsem po léčbě a nezbývá než čekat.... Pokud ta cytologie je do 200dolarů, tak to ještě jde.. To jsem se bála větší sumy. Máte to zjištěné z vlastní zkušenosti, že tolik stojí ano?? Já už na ní takto často budu chodit stále, jsem riziková skupina napořád...Takže je jednou, zda odjedu za rok, či pět let...Může být 2roky klid a pak se to může zhoršit a nebo také nemusí... Jsem smířená s tím, že kdyby se to zhoršilo, musím se vrátit do ČR a nebude pro mě cesta zpět, protože překročím vízum. Jedu za partnerem, který tam už je, proto se ptám, abych věděla, zda se mohu zdravotně kontrolovat. Zatím děkuji a hezký den. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 14, 2008 1:20 pm Předmět: |
|
|
| Vím, myslíte to dobře, když říkáte radši nikam nejezdit, když člověk není zdráv.... Také jsem byla doposud po této stránce absolutně zdráva, ale je to bohužel tak, jak to je..... Jsem po léčbě a nezbývá než čekat.... Pokud ta cytologie je do 200dolarů, tak to ještě jde.. To jsem se bála větší sumy. Máte to zjištěné z vlastní zkušenosti, že tolik stojí ano?? Já už na ní takto často budu chodit stále, jsem riziková skupina napořád...Takže je jednou, zda odjedu za rok, či pět let...Může být 2roky klid a pak se to může zhoršit a nebo také nemusí... Jsem smířená s tím, že kdyby se to zhoršilo, musím se vrátit do ČR a nebude pro mě cesta zpět, protože překročím vízum. Jedu za partnerem, který tam už je, proto se ptám, abych věděla, zda se mohu zdravotně kontrolovat. Zatím děkuji a hezký den. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Halle Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 18, 2008 2:04 pm Předmět: prohlidky |
|
|
Ahoj,
je dobre, ze se ptas, nez sem prijedes. Kazdopadne radim, uzavrit si doma zahranicni pojisteni. To bude bez problemu. Pak co se tyce, lekaru, jak uz vyse psali, vsude se to ruzni, konkretne v Chicagu je to od 120 do 200 jen za prohlidku, ja sama jsem za testy platila 350 dolaru, s tim, ze jsem mela nalez, ten jsem uz bohuzel financne zvladnout nemohla, a proto jsem sla do nemocnice v Chicagu, ktera je zadarmo (socialni pripady, lidi bez prace), kde se o me postarali, chodim tam do dnes na prohlidky.
Take nalez, ktery mas od ceskeho lekare bude treba asi zrejme prelozit do angliny.
Drzim palecky, stastnou cestu a neboj se, chce to jen odvahu, nakonec vzdy se muzes vratit domu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 634 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá červenec 18, 2008 11:28 pm Předmět: |
|
|
Je lepsi si koupit pojisteni v Cechach. Americke pojistovny te take nemusi pojistit jestli mas "pre-existing condition".A jestli pak nekdy zjisti ze zaplatili za neco co do te kategorije spada tak budou vymahat penize nazpet. Jsem absolutne znechucen Americkym systemem.
Meho syna prejelo auto koncem kvetna. Zlomena noha,operace,sadra 6 tydnu,zatim kulha. Stalo to 10,000 dolaru. Pojistovna zaplatila 80% i kdyz ma smlouva rika ze maji zaplatit 100% minus 500$ za co-pays.
Jiz dostavam ucty od lidi o kterych jsem v zivota neslysel. Co je opravdu drzost ze Cigna( moje Insurance) me poslala dopis a chce vedet jake auto muj 13 lety kluk ridi,jake ma pojisteni,kde pracuje a jestli nedostal nejake penize z pracovniho pojisteni.Chudak kluk.
Jel do parku na svem novem kole.Prvni den letnich prazdnin,prejede ho auto,stravi cele prazdniny z nohou v sadre a ty kurvy v pojistovne uz zacinaji utocit.Amerika se hodne zmenila a rozhodne to nedoporucuji pro mlade lidi kteri chteji zalozit rodinu.Zlata Evropa.AzP.
Apropos,moje zdravotni pojisteni pro rodinu stoji 950$ mesicne. V zivote jsem se nekvalifikoval na statni zdravotni peci,kterou ma kazdy druhy American,ktery sedi vedle me v ordinaci.Asi jsou lepsi lhari nez jsem ja.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červenec 19, 2008 7:25 am Předmět: Re: prohlidky |
|
|
| Halle napsal: | Ahoj,
je dobre, ze se ptas, nez sem prijedes. Kazdopadne radim, uzavrit si doma zahranicni pojisteni. To bude bez problemu. Pak co se tyce, lekaru, jak uz vyse psali, vsude se to ruzni, konkretne v Chicagu je to od 120 do 200 jen za prohlidku, ja sama jsem za testy platila 350 dolaru, s tim, ze jsem mela nalez, ten jsem uz bohuzel financne zvladnout nemohla, a proto jsem sla do nemocnice v Chicagu, ktera je zadarmo (socialni pripady, lidi bez prace), kde se o me postarali, chodim tam do dnes na prohlidky.
Take nalez, ktery mas od ceskeho lekare bude treba asi zrejme prelozit do angliny.
Drzim palecky, stastnou cestu a neboj se, chce to jen odvahu, nakonec vzdy se muzes vratit domu. |
Ahoj "Halle" Tomu říkám náhoda... Jsem ráda, že jsi odepsala a řekla mi dost důležité informace. Víš, důležité i proto, že právě Chicago bude mým druhým domovem a to ještě tento rok... Pojištění si udělám zde v ČR ještě před odjezdem a také se odhlásím od pojišťovny v ČR. Jak jsem psala, jsem už po operaci - také nález a histologie dopadla na tom nejvyšší stupni. Jak už asi sama víš, protože jsi si něčím podobným prošla, jsou třeba ze začátku kontroly alespoň 1x za půl roku a později, když cyto bude OK, tak 1x ročně... Jestli jsem dobře pochopila, samotná prohlídka je do 200dolarů a cytol.rozbor jsi platila 350dolarů, takže celkem by mě to vyšlo do 600 dolarů ano?? Chtěla jsem se tě zeptat na tu nemocnici pro soc.slabé, nezaměstnané...., zda je tam péče na norm. úrovni. Myslím tím, jestli třeba když je to tam zdarma, není péče, testy, operace, na nižší úrovni. Zda se můžeš spolehnout na to, zda někdo něco nezanedbal..?? Asi zbytečné otázky viď?? Ale tak mi to napadlo..., když je to tam zdarma. A potom jsem tě chtěla poprosit o adresu té nemocnice, pokud bys byla tak hodná..... Přeju ti, aby tvůj zdrav. stav byl už jen a jen ok a měj se moc hezky. Ahoj  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so červenec 19, 2008 10:51 am Předmět: Re: prohlidky |
|
|
Asi tak: Já taky nemám rád pojišťovny. Chápu že je to kšeft který existuje na to aby vydělával pro své majitele peníze, stejně jako chápu že nemocnice a doktoři pracují aby si vydělali peníze. Nemocnice a doktoři se pokouší tahat prachy z pacientů a pojišťoven, a poviťovny se pokouší se neplatit a tahat peníze z pacientů, a pacienti chtějí péči ale nechtějí moc platit pojišťovnám, nemocnicím a doktorům.
V žádném případě by člověk neměl žít v USA bez pojištění. Nikdo v USA neuvažuje platit z vlastního. Nikdy jsem neslyšel že by někdo řekl: “nó, já neplatím pojištění, a když se mi něco stane, tak budu platit ze svého.” Lidi co nemají pojištění ho nemají protože stratili práci, nebo nemají peníze na pojištění, a né protože si můžou dovolit platit doktory a nemocnice přímo. Je to jedno kolikrát jsi milionář.
Uvědom si, že i přesto že existují pravidla co kolik stojí (“reasonable and customary fees”), doktor a nemocnice si naúčtují co chtějí. Pojišťovna která má s nimi smlouvu pak zaplatí podle smlouvy -- každá položka má určitý kód (podle ICD-9), a né podle plného účtování. Za některé položky se strhává 50%, za některé třeba 80%. Takže když pacient přespí v nemocnici, a nemocnice si za to zaúčtuje $10.000, tak podle smlouvy mezi nemocnicí a pojišťovnou si pojišťovna automaticky odečte třeba $7.000, zaplatí ze zbývajících $3.000 jen třeba $2.400 (podle smlouvy mezi pacientem a pojišťovnou), a pak nemocnice pošle účet pacientovi na zbývajích $600. Takže jestli pacient má pojištění, tak zaplatí $600; bez pojištění zaplatí plných $10.000. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 292 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: so červenec 19, 2008 11:25 am Předmět: |
|
|
Ziju v US uz 20 let a libi se mi tady, citim se tady doma. Rozumim jak to pracuje a nechtel bych zit nekde jinde. Ale se zdravotni peci je to tady bordel. Pred dvema lety mi bylo 55 a dostal jsem od nasi pojistovny karticku ze mi preji vsechno nejlepsi a ze od pristiho mesice budu jim platit $150 mesicne vice. Happy Birthday! Nastesti mam dobre zdravi a ze pojistku kterou mame s manzelkou platime skoro $1,000 mesicne a stoji za uplne h***no. Jenom kdyby se neco vazneho nam prihodilo a az utratime $3,000 nam zacne pojistka fungovat. Jinak leky a normalni kontroly u lekare platime kasuvkou. Pred lety moje manzelka mela operaci na pateri. Doktor mel vsechno organizovane a povolene od pojistovny. Operace byla uspesna a moje manzelka stravila presne 24 hodin v nemocnici v normalnim pokoji, ne ICU. Vsechny poplatky dohromady prisli na asi tak $2,500. Sest mesicu po operaci jsme dostali ucet od nemocnice na $94,000 (ano devadesat ctyri tisic) a to bylo jenom za ten pokoj. Operace byla uz zaplacena primo doktorovi. Par mesicu jsme bojovali s nemocnici a s pojistovnou a nakonec jsem napsali nemocnici dopis ze jim nikdy nezaplatime a poslali jsem je do p****le. Tim to skoncilo. Skoro. Doktor se taky najednou rozhod ze by chtel trochu navic a poslal nam ucet na $3,500. Ani tam nenapsal proc. To same, chteli jsem od neho duvod proc najednou chce vice. Duvod nemel a nic od nas nedostal.
Jsem si jisty ze tohle neni jediny pripad jak desne se pojistovny chovaji k nam. Ta divka ktera potrebuje kontroly ktere muzou klidne stat $600 ...bylo by pravdepodobne jednodussi si koupit levnou letenku v zime a letet do CR na tyden. Koupit si tady pojistku zase neni tak jednoduche, zvlast kdyz uz existuje nejaky zdravotni problem. Nebude to taky levne. Pojistovny tady ti nemusi pojistku prodat, naopak, muzou ti rict ze ti jednou tekla krev z nosu kdyz ti bylo 10 a ze ti proto pojistku nedaji.
Nektere mesta maji kliniky ktere jsou leven nebo zadarmo. Tech ale neni moc a pece tam bude OK. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so červenec 19, 2008 12:36 pm Předmět: |
|
|
Problém samozřejmě je v tom, že zdravotní péče je velice drahá záležitost. Podle toho jak se to počítá, tak zdravotní péče je prý 15% až 20% hospodářství. Navíc to pořád roste, prý párkrát rychleji než inflace. Proč cena zdravotní péče jde tak nahoru? Nové pokročilé metody léčení (přístroje které stojí stovky tisíc dolarů které dříve neexstovali), právníci (doktoři musí dělat věci navíc -- né protože je to potřeba z lékařnického hlediska, ale aby nebyli souzení za zanedbalost), delší život (čím díl člověk žije, tím větší jeho náklady na zdravotní péči), pohled že každý má právo na péči (v Evropě je možné že nad určitý věk velice drahé operace jsou omezeny, ale v USA se dávají za $300.000 nové srdce 85-letému), drahé lékařnické školy, atd.,
Fakt je, že za tuto péči někdo musí zaplatit. Můžeme se hádat jestli to je chyba pojšťoven, nebo doktorů, nebo politiků, nebo pacientů. Můžeme sestavovat nesmyslné plány (viz.
http://www.barackobama.com/issues/healthcare nebo
http://www.johnmccain.com/Informing/Issues/ ) které jen přerovnovávají lehátka na palubě Titaniku. Ale jako společnost se musíme uvědomit že neviditelná ruka volného trhu pracuje ve zdravotní péči stejně jako ve všem jiném (jídlo, automobily, nemovitosti, školy, daně, náboženství, atd.).
Ve volném trhu, každý den umíme říct “Ne, toto je moc drahé”, když nám někdo nabídne jídlo, nebo obleční, nebo auto, nebo nemovitost. Jako klienti zdravotní péče (ti co za zdravotní péči platí, ať to jsou pacienti, pojišťvny, nebo stát) musíme umět říct: ne, tato operace je moc drahá a tak ji nechci, když nám doktor doporučí nějakou operaci. Kdy naposledy někdo řekl u doktora: “Víte co, pane doktore, ta operace páteře zní dobře a pomohla by mi, ale bude mě to stát moc peněz, tak to neuděláme.” Nebo “Víte co, pane doktore, ta operace páteře zní dobře a pomohla by mi, ale bude to stát mé pojišťovny moc peněz, tak to neuděláme.”? Jestliže každý chce péči, a navíc dobrou péči, tak si za to musí zaplatit.
Jestliže se pacientovy zdá zdravotní péče moc drahá, tak pacient by měl udělej stejnou věc jako když jakýkoliv jiná služba se mu zdá moc drahá: měl by jí odmítnout. Ale protože nejsme schopni toto udělat, tak ceny jsou prostě vysoké. Není divu. Co jiného by jste doporučovali? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|