|
|
| Autor |
Zpráva |
mardentin
Registrace: 19. 02. 2008 Příspěvky: 6
|
Zaslal: po červenec 07, 2008 7:20 am Předmět: ID Card |
|
|
Zdravím, prosím o informace o ID Card. SSN už mám vyřízené, teď bych si prý měla zařídit ID Card a Driving licence. Jen bych potřebovala vědět, kde mám tuto ID Card získat. Secretary of State?
Díky
Mardentin |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 292 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: po červenec 07, 2008 2:41 pm Předmět: |
|
|
| ID Card (aspon tedy v Californii) se vydava jenom lidem kteri potrebuji nejake ID ale nemaji z nejakeho duvodu narok na Drivers License. Takze, kdyz dostanes Drivers License, ID Card nebudes potrebovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 08, 2008 10:13 am Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: | | Takze, kdyz dostanes Drivers License, ID Card nebudes potrebovat. |
Neni spatne met ID aj DL, ID si nech doma pro pripad ze stratis DL tak je pak jednodussi vyrizovat kdyz mas ID |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 16, 2008 2:35 pm Předmět: |
|
|
díky za odpovědi!!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mardentin
Registrace: 19. 02. 2008 Příspěvky: 6
|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 6:01 pm Předmět: Jak to všechno dopadlo |
|
|
Tak už mám ID Card! Popíšu tady jak to proběhlo, pro ty co to půjdou vyřizovat (třeba to někoho bude zajímat ):
Přišli jsme na Secretary of State, u přepážky jsme nahlásili, proč jsme přišli a dostali jsme číslo. Pak jsme čekali. Chtěli po nás pas, ssn, a potvrzení o pobytu. S manželem jsme šli každý k jinému okénku. U úřednice u které byl můj manžel nepochodil, nestačilo jí potvrzení o adrese, které máme jako potvrzení o převodu auta do našeho vlastnictví. Já jsem u mého úředníka problém neměla žádný, do té doby než se zeptal kolik stop měřím a kolik liber vážím, tak to fakt netuším, ale spočítali jsme to (mají tabulku převodů), nahlásila a pak už jsem ho jen poprosila, zda by u něj mohl vyřídit id card i můj muž. Taky bez problémů. Pak jsme podepsali formulář, šli zaplatit poplatek 20 dolarů. Pak jsme si počkali na fotografování a elektronický podpis. Paní nám předala ID Card a bylo vyřízeno (byla ještě teplá )
Toliko jenom popis situace jak to dneska funguje, pokud by to někdo chtěl vědět. Protože když sem přijedete, tak je všechno nové a takovéhle zařizování, tak z toho má člověk tak trochu strach.
.... Tak teď se začnu učit testy na Driving Licence a půjdeme si vyřídit řidičák....
Mardentin |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|