Komu patri svet?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Komu patri svet?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> US ekonomika
Autor Zpráva
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2008 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak>> mluv za sebe prosim. I kdyz Petr Gejdos svym chovanim hodne provokuje, stale jsou zde na foru lide kteri se radi zapoji do diskuze s Petrem gejdosem. Ja osobne si myslim ze nektere jeho nazory jsou dost zajimave. Jestlize ale bude napadat uzivatele, nebo moderatory budou prispevky smazane, nebo v horsim pripade bude zablokovan. I tak si ale myslim ze opoti ostatnim forum jsme na chicago-cz.com foru velice tolerantni. Za celou existenci fora jsme zablokovali pouze asi 4 uzivatele a dva z toho za forum *S*P*A*M*.
Petr Gejdoš

Registrace: 25. 08. 2007

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2008 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebudu se vracet ke kauze "mazání příspěvků" - jakože se nic nestalo.

Nebudu dále reagovat na provokatery typu podmlynek, kteří naprosto nereagují věcně ani argumentačně, nýbrž pouze propagandisticky nasíračně - tedy ani tak "stále usměvavě na pěkné věci myslící" osoba s nick Dana_MI mi dále nebude stát za reakci, pokud nenapíše něco, na co lze reagovat v intencích tohoto topiku. Tito (anti)diskutéři nic neříkají krom toho, že nesouhlasí se vším, co se jim z jakýchsi důvodů nelíbí.

Zbývá tedy MW. Tvoje připomínka
citace:
Me chybi pointa tvych diskuzi....jinak me na tobe nevadi nic.
má pro mě hodnotu otázky, kterou si dovolím zformulovat takto:
"Jaký mají moje příspěvky v tomto topiku smysl ?"

Tos mě MW docela teď ťal do živého. Totiž, když to přesně přísně uvážím, pak asi existují tři hlavní typy lidí ve vztahu k tematice, dané touto posloupnosti: US ekonomika > Komu patri svet Kdo má zájem, nechť se vrátí na začátek této diskuse, je tam hned na začátku prudce inteligentní příspěvek právě pana pdmlynka (Zaslal: pá červenec 04, 2008 10:25 pm ), na který jsem již tehdy dost znechuceně a taky vlastně nevěcně zareagoval. Už jsem si totiž zvykl, že pan pdmlynek nepíše nic k věci a má ve všem jasno - což jak známo charakteriuje jistý druh lidí.

Tedy - pokud vůbec mají moje příspěvky zde nějaký smysl, tedy hlavně takový, že se snažím se podělit o své představy o dalším vývoji. Možná to není tady jasné v tomto kontextu, ale prezentuji informace, které jsem získal naprosto neortodoxním způsobem - totiž studiem Proroků ! Ovšem takové informace mají smysl pouze pro velmi omezený počet lidí, kteří jsou zvídaví a nepředpojatí a kteří jsou skutečně ochotní se nad touto problematikou zamyslet. To by byl jeden typ lidí a asi nejmenší skupina lidí. Tak pro takové to tady píši jako poučení a varování !!

Pak existují naprostí "flegmoši", kterým je v podstatě všechno šumafuk, pokud mají na pivo, nějaký žvanec a mají kde přespat. A pak existuje třetí typ - lidi "profesionální štváči", kteří vypadají zdánlivě, že maji vygumovaný mozek. Já si ale nemyslím, že v této skupině mají mozek vygumovaní všichni - odhaduji, že velká část jsou již zmínění profesionální štváči. Tak pro tyhle lidi to tady nepíši ! když definitívně zjistím, že zde ten první typ lidí vůbec nechodí, přestanu tady jakkoliv přispívat - zatím ale jsem k takovému závěru nedospěl.

Tímto jsem snad trochu naznačil, kde je "ta pointa"... Very Happy
Petr Gejdoš

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2008 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A ještě přímo k věci !

Dnes Senát (senát ? - mi se ty americké zákonodárné komory totiž furt pletou) schválil modifikovaný "záchranný balíček" za snad až 800 mld USD. Prostudoval jsem si jej, jak je zde k dispozici a není to hloupé opatření ! Je tady ovšem na místě krajní paranoická podezřívavost.

Totiž, všichni dobře víme, že zákony jsou pouze pro chudé ! V USA to platí dvakrát více - systém údajné demokracie v USA totiž již asi 80 let je de facto čistokrevnou "moneykracií".

Jaký to má smysl všechno ? Přece mi nikdo nebude ochoten tady napsat, že bylo formálně na doposud stávajícím systému něco špatně ?? Nebo bylo něco špatně ? Jak by to bylo možné potom, že to tak dobře doposud fungovalo ? Atd atp - jsou to mučivé otázky pro přemýšlivého člověka, který to má vše zaplatit !

Lidi, pokud věříte na nějaké čisté úmysly tady tohoto zatím jen na 50% schváleného "záchranného baličku" - potom je mi vás opravdu líto. Vaši politici a hlavně utajení oligarchové si z vás dělají legraci a ženou vás na jatka. A ještě vyoplazují na vás jazyk a dělají "dlouhý nos". A dav oveček odpovídá "béééé béééé béééé !!" a spkojeně kráčí na jatka.

Pokud chcete dovysvětlení či "nastartování mozku" na nové myšlení - rád posloužím.
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2008 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petr Gejdoš >> Opatrne, kdyz nekdo hazi spinu na moderatory je to jeden z nejvetsich prestupku tohoto fora. Nerad to vidim.

Rekl bych, ze tvoje pispevky jsou zbytecne agresivni coz hodne lidi odradi od toho aby se vubec zamysleli nad tim co rikas..

Je uplne zbytecny aby se tu nekdo s nekym agresivne hadal.. Uvedomte si ze na tomto foru se sice komunikuje v cestine, ale je ohromny rozdil mezi charakterem jednotlivych uzivatelu. Dalo by se rict ze v tomto pripade je to jako by se bavili zastupci dvou ruznych kontinentu.

To ze nedokazes chapat pohled na vec nekoho kdo zije cely zivot na druhem konci planety v uplne jinych podminkach nez ty je v celku pochopitelne, ale nechapu kde se v tobe bere ta agresivita a netolerantnost.

Si vem ze Mlynek je v celku tolerantni, protoze kdyby se mu chtelo tak uz mas davno zablokovanej pristup na forum..

Naposledy upravil miro dne čt říjen 02, 2008 4:03 pm, celkově upraveno 1 krát
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2008 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petr Gejdoš napsal:
Totiž, všichni dobře víme, že zákony jsou pouze pro chudé ! V USA to platí dvakrát více - systém údajné demokracie v USA totiž již asi 80 let je de facto čistokrevnou "moneykracií".

Když porovnáš vyspělost demokracie, vymahatelnost zákonů a podnikatelské prostředí v USA a v ČR, v kterém státě je to podle tebe lepší?
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2008 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavne Gaydu neblokujte - pro me je to neco jako cesky hybrid mezi Von Danikenem a Che Guevarrou - velmi zajivamy specimen.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2008 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miro napsal:
Rumburak>> mluv za sebe prosim. I kdyz Petr Gejdos svym chovanim hodne provokuje, stale jsou zde na foru lide kteri se radi zapoji do diskuze s Petrem gejdosem. Ja osobne si myslim ze nektere jeho nazory jsou dost zajimave. Jestlize ale bude napadat uzivatele, nebo moderatory budou prispevky smazane, nebo v horsim pripade bude zablokovan. I tak si ale myslim ze opoti ostatnim forum jsme na chicago-cz.com foru velice tolerantni. Za celou existenci fora jsme zablokovali pouze asi 4 uzivatele a dva z toho za forum *S*P*A*M*.

Co jsem napsal jsem myslel vseobecne. Gajdos je "menitelny", jak Chameleon. Nekdy se snim dal rozume bavit a jindy se hada i o "kulicku z prdu" Rolling Eyes
Kazdej ma ale svoje chyby (a to i ja). Wink

To ze Gajdos pise o USA ekonomicke krizy me nevadi.
Vadi me jen lidi, kteri zijou v Cechach a kdyz jim clovek rekne, jakej tam maj bordel, tak napisou zpet: Hele ty tady uz nezijes, tak nam do toho tady nekecej Rolling Eyes
Maj mozna pravdu, ale vsichni jsou "odbornici" pres americkou ekonomii, a to ani na Americkem kontinentu nikdy nebyli a nebo jen na mesicni navsteve Wink
Petr Gejdoš

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 12:52 pm    Předmět: Nu dobrá - pokusím se polepšit ... Odpovědět s citátem

Pro miro:

Na pdmlynka neházím špínu, dělá to vcelku úspěšně nepřímo sám - viz jeho snahy kde jinde. Pdmlynkovi zde v podstatě zbývají pouze dvě možnosti, jak se mnou naložit. Nechat mě prostě žít a reagovat na mě věcně, nebo zablokovat. Přičemž zablokování by mu neposloužilo nijak jinak, než že by mi tímto dal definitívně za pravdu a ušetřil moje nervy.

Ale to snad jsem již vyřešil - viz výše. Já na toho člověka prostě nebudu vůbec reagovat, pokud on bude reagovat tak, jak to doposud dělal. Totiž, pokud v jeho reakci na mě či kohokoliv nebude žádný rozumný smysl a ochota ke skutečné diskusi - nezareaguju ! Tedy to považuju za vyřešené a to tak, že se již fakticky do konfliktu s tím člověkem nemůžu dostat.

Zbývá ještě vyřešit tvou nepřímou otázku - proč jsem takto agresívní. Hm - nevím. Možná je to netrpělivost, možná je to příliš silné přesvědčení o naléhavosti a pravdivosti toho, co píšu v kombinaci s opravdu hloupými reakcemi a neuvědomováním si protidiskutéra všech souvztažností - co já vím ??

Na druhou stranu - kde v tomto topiku jsem agresívní, aniž bych reagoval přiměřeně na stejně koncipovaný podnět ?

Pro czolgos:
Ptáš se
citace:
Když porovnáš vyspělost demokracie, vymahatelnost zákonů a podnikatelské prostředí v USA a v ČR, v kterém státě je to podle tebe lepší?

Máš pravdu, pokud se domníváš, že v celé řadě aspektů je tato situace lepší v USA. O tom netřeba se přít. Já ale odpověď na tu otázku napovím parabolickou protiotázkou: "Když v příslušné době porovnáš člověka "A" na lodi Titanic a člověka "B" na nějakém tehdy již 50 roků starém parníku, který za desetinu ceny za lodní lístek stále ještě převážel zboží a lidi mezi Evropou a Amerikou - kdo myslíš, že měl lepší šanci přeplout Atlantik a zůstat přitom naživu ?

Zapomínáš totiž na dynamické vyhodnocení trendů. V zemi jako jsou USA, kde může dojít k takovým excesům v oblasti finančního trhu a při započtení všeobecně známé pokroucenosti a chronickém zneužívání pravidel fungování téhož - viz naprosto neodpovědná voluntaristická politika vlád USA posledních cca 40 let, tedy v takové zemi nelze odpovědně říci, že se tato vyvíjí správným směrem. Takže nakonec ti musím odpovědět asi nečekaně - je to lepší v Česku ! česko totiž se vcelku plynule a viditelně zlepšuje, USA se naopak viditelně ve všech posuzovatelných oblastech výrazně zhoršují. Co tedy myslíš ty ? Kde to podle tebe je lepší ??

Pro Big_Rig:

Hm, taky názor
citace:
Hlavne Gaydu neblokujte - pro me je to neco jako cesky hybrid mezi Von Danikenem a Che Guevarrou - velmi zajivamy specimen.
a vzbuzuje mou zvědavost. Já ale být tebou, tak ještě ale přidám i vlastní názor na tu zapeklitou věc - věc kterou zde řešíme. Podle mých vědomostí a podle vyhodnocení trendů si totiž já myslím, že již lze otázku přežití USA odložit ad acta jako vyřízenou. Holt - čas se zrychluje a ty tam jsou doby tisíciletých říší.

Pro Rumburak:

Hádám se a docela urputně tam, kde je příslušný problematický bod klíčový. Tedy, jelikož třeba zde takový klíčový bod je, tak se hádám. A opravdu nesnáším, když na mě někdo reaguje tak, že mi prostě řekne, že nemám pravdu a níjak se dále nezdržuje tím, že by to nějak zargumentoval či vysvětlil.

Já jsem nikdy nikde netvrdil, že třebas v Česku není bordel a podobně, tedy to na mě nesedí... Very Happy
citace:
Vadi me jen lidi, kteri zijou v Cechach a kdyz jim clovek rekne, jakej tam maj bordel, tak napisou zpet: Hele ty tady uz nezijes, tak nam do toho tady nekecej ..
Rumburak

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimalo by me, jestli ten "zachrannej balicek" vubec pomuze.
http://www.thisislondon.co.uk/standard/article-23562874-details/US+celebrates+but+Soros+slams+rescue+deal+as+ill-conceived/article.do
Rumburak

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 11:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gajdosi napsal jsi tohle pro Czologa:
Takže nakonec ti musím odpovědět asi nečekaně - je to lepší v Česku ! česko totiž se vcelku plynule a viditelně zlepšuje, USA se naopak viditelně ve všech posuzovatelných oblastech výrazně zhoršují. Co tedy myslíš ty ? Kde to podle tebe je lepší ??

Jestli to nebude Czologovi vadit, tak ti neco odepisu sam.
To vis ze se to v Cechach zlepsuje. Po 40-letem komunistickem "diktatorstvi" by se to melo zlepsovat.
V USA nikdy komunismus nezazili a nic jim to nerika.
Zili cely staleti v demokracii a uz se ji "prejedli" a neni kam utect.

Jak jsem jiz psal v USA neziju, tak jim tez nemuzu radit. Kdybych mohl, tak bych volil Obamu. Mozna ze je na case zmenit "rezim" Confused

Naposledy upravil Rumburak dne so říjen 04, 2008 10:18 am, celkově upraveno 1 krát
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2008 12:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:
http://www.thisislondon.co.uk/standard/article-23562874-details/US+celebrates+but+Soros+slams+rescue+deal+as+ill-conceived/article.do

Balicek pomuze asi jako kdyz hodis tonoucimu zachrane kolo.Ted je otazka jestli to pomuze.
Kdyz to kolo chyti hubeny Cinan tak ho to muze zachranit. Rolling Eyes
Kdyz to kolo chyti tlusty American tak ho to take muze zachranit.
Ma vic tuku a mozna ze doplave na breh drive nez hubeny cinan ktery v te studene vode dostal krec a utopil se. Tlusti nemusi moc plavat,tuk je drzi nad hladinou. Co si o tom myslis? Wink
Petr Gejdoš

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2008 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburáku, dobrá otázka !
citace:
Skutečně to stojí za zamyšlení.

Totiž to, že vůbec tahleta krize vznikla a hlavně - domyšlení si, jak tahle krize vznikla - již jen to by mělo každému soudnému člověku dát odpověď na tu tvou otázku tak nějak "zevnitř" !

Totiž, právě tato krize a náznaky již předtím u jiných "bublin" třebas v roce 2001 ukazují, že se jedná o závažnou systémovou chybu. Jedná se o systémovou chybu !! Takže záchranný balíček je v podstatě vzkaz těch "nenažraných" zbytku světa - makejte vy idioti, ať se pořád máme dobře ! Tedy, ono se ani omylem nejedná o nějakou záchranu a taky to samozřejmě nic nezachrání - pouze se ještě zvětší škody.

Bylo by mi líto, kdybych zde četl zase nějaké nenávistné reakce, vycházející z pomatené premisy, že nějak nenávídím USA, svobodu a demokracii. Všem, kteří by se chtěli uchýlit k této retorice říkám, že se v tom lepším případě prostě mýlí a v tom horším případě, že naprosto oprávněně lze pochybovat o jejich inteligenci... Very Happy
died7times

Registrace: 04. 07. 2008

PříspěvekZaslal: ne říjen 05, 2008 1:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

thats whats up Idea
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: ne říjen 05, 2008 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Rumburak"]Zajimalo by me, jestli ten "zachrannej balicek" vubec pomuze.

Momentalne pomuze ale hodne bude zalezet po volbach jak novy prezident zvladne situaci.Jestli to bude Obama a zacne delat to co slibuje tak ta krize bude jeste horsi.
Rumburak

PříspěvekZaslal: ne říjen 05, 2008 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Henek"]
Rumburak napsal:

Momentalne pomuze ale hodne bude zalezet po volbach jak novy prezident zvladne situaci.Jestli to bude Obama a zacne delat to co slibuje tak ta krize bude jeste horsi.

A co si slibujes od druheho candidata na presidenta?

Tohle jsou "postrehy" lidi v USA.
http://ap.google.com/article/ALeqM5jOzxfNn1jhXErEemMbUQlBdl4F5wD93KID500
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> US ekonomika Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com