|
|
| Autor |
Zpráva |
martina
Registrace: 30. 06. 2008 Příspěvky: 6
|
Zaslal: po červen 30, 2008 2:07 pm Předmět: Dovoz aut z USA |
|
|
Ahoj všem,
V nejbližší době začnu s dovozem aut z USA,NY.
V Americe (Kalifornie) jsem nějakou dobu žila,ale pravdou je,že nemám žádné zkušenosti s exportem z USA,portem v NY,clem a papírováním kolem toho.Touto cestou hledám někoho kdo s tím má zkušenosti a nevadilo by mu se se mnou podělit o zkušenost. Dále hledám člověka,který by mi při mé první cestě do NY(nyní žiju v ČR)assistoval,hledám tedy někoho kdo dobře zná port v NY a ví jak to chodí a nejlépe zároveň někoho kdo má zkušenost s přepravou aut do ČR.Za asistenci zaplatím,dále hledám někoho ke komu mi bude v NY chodit pošta z DMW-za to budu platit pravidelně poplatek.Pokud máte tyto zkušenosti a zájem si přivydělat nebo znáte někoho takového,tak se prosím ozvěte. Raději bych někoho kdo pochází z ČR,ale jiná národnost není problémem.Jak jsem na začátku napsala budu moc ráda pokud mi někdo i poradí tady na foru nebo na můj email:
martina.muchova(zavinAC)hotmail.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 634 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út červenec 01, 2008 10:38 pm Předmět: |
|
|
Martino,muzes vysvetlit jake auta chces dovazet z U.S.? Stare klasiky,nove,pouzite? AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
martina
|
Zaslal: st červenec 02, 2008 11:52 am Předmět: auta z USA |
|
|
| Jedná se o nová auta,popvé to budou tři 2008 Dodge Nitro SLT. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st červenec 02, 2008 1:51 pm Předmět: |
|
|
| V CR se uz Dodge Nitro prodava. Cena zacina na 765tis.Kč. A jak to chces osefovat, aby ti do toho nekecali oficialni dovozci Dodge do CR s licencí? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
martina
|
Zaslal: st červenec 02, 2008 2:09 pm Předmět: |
|
|
Vím,že se v ČR už prodává  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 292 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: st červenec 02, 2008 4:21 pm Předmět: |
|
|
| No jo, to je tak zvanej "grey market" Nekdy to jde a nekdy ne. Jeden z prvnich problemu bude asi zaruka. Ale mozna ze ne. Uz vidim proc to Martina chce delat. Jestli v CR Dodge Nitro stoji 765,000 KC (to je trochu vice nez $50,000) a tady je mozne najit Dodge Nitro za nim nez $20,000. Pridej k tomu $2,000 - $3,000 za doparvu do Evropy a porad je v tom dobry zisk. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 634 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: st červenec 02, 2008 11:29 pm Předmět: |
|
|
Presne Tak Bc. Profit margin je velice dobry akorat nechapu proce je Nitro tak drahe v Evrope. Doufam ze ne kvuli tomu ze ma ten "get in a face look".
Nitro je vlastne dvojce Jeepu. Spotreba je prumerne 18 miles/gallon,nic moc. Co se tyce bezpecnosti tak je O.K. Co je ale spatne u vsech Dodge je jejich spolehlivost a poruchovost. Podle J.B. Powers maji jen dve hvezdicky od shora az dolu.
Takze ja bych
to nekoupil ani za 20K tady v U.S.
Co se tyce Martiny,pokud ma zajemce a chteji zaplatit tak proc ne.
To jiz neni Martiny problem ze jsou Cesi neinformovani.
Martino good luck a dej nam vedet.AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
martina
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 12:24 am Předmět: Dovoz aut z USA |
|
|
| Zajemce mam,ale to neni ten duvod proc jsem pridala prispevek,ja jsem se nechtela radit o volbe auta,ale o o tom jak to chodi s prepravou,exportem,clem atd. Kontaktovala jsem uz nekolik lodnich dopravcu/operatoru/truckeru ale nedostala jsem jedinou odpoved coz nechapu.Tak uvidim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 7:31 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | | Presne Tak Bc. Profit margin je velice dobry akorat nechapu proce je Nitro tak drahe v Evrope. Doufam ze ne kvuli tomu ze ma ten "get in a face look". ... |
Nechápeš? Jednoduše: jde o marketing. Prodavač se musí přispůsobit místním podmínkám.
Když v USA lidi (jak vlastně Ty píšeš) za toto auto jsou ochotní platit jenom $20K, tak tržní cena bude $20K. Proč by to prodavač nabízel za víc když to nikdo nekoupí?
OTOH, když v ČR lidi jsou ochotní platit $50K, tak tržní cena bude $50K. Proč by to prodavač nabízel za mín když může vydělat více? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 7:36 am Předmět: Re: Dovoz aut z USA |
|
|
| martina napsal: | | Zajemce mam,ale to neni ten duvod proc jsem pridala prispevek,ja jsem se nechtela radit o volbe auta,ale o o tom jak to chodi s prepravou,exportem,clem atd. Kontaktovala jsem uz nekolik lodnich dopravcu/operatoru/truckeru ale nedostala jsem jedinou odpoved coz nechapu.Tak uvidim. |
Najdi si příspěvky od navycz na tomtu foru. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
martina
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 7:45 am Předmět: Dovoz aut z USA |
|
|
| Vůbec nevím co tu řešíš,jak jsem psala nepřišla jsem se tu s nikým radit o výběru auta,ale myslela jsem,že někdo tu třeba má zkušenosti s lodní dopravou aut a dá mi tipy na osvědčené lodní dopravce/truckery a všeobecně.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 252 Bydliště: 33131
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 8:20 am Předmět: |
|
|
martina>
Pdmlynek se ti snazil poradit, ze navycz tady na foru podrobne popsal, jak stehoval veci vc. auta kontejnerem do Cech. Pouzij funkci Hledat anebo Seznam uzivatelu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 9:06 am Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: | | Pridej k tomu $2,000 - $3,000 za doparvu do Evropy a porad je v tom dobry zisk. |
Jeste k tomu musis pricist Clo a DPH. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
martina
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 9:09 am Předmět: Dovoz aut z USA |
|
|
| Diky,precetla jsem si prispevky navycz o tom jak on posilal sve veci v konteineru coz mi urcite pomohlo:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 1051 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 12:50 pm Předmět: |
|
|
Ja bych se spis pozastavoval nad tim, jak bude resit zalobu, kterou na ni poda Crysler CR, vyhradni dovozce novych vozu znacky Dodge pro CR - a ze za to zaplatili nemalou sumu.
Grey Import se vztahuje pouze na soukromy dovoz ojetin. Teoreticky by ty nove auta mohla deklarovat jako soukromy dovoz/ojetiny, bude ovsem zajimave vysvetlovat, proc jsou auta zbrusu nove a proc si soukrome dovazi 3 stejne auta. On je duvod, proc si odsud lidi vozi jen ojetiny.
Ale Martina je chytra holka, takze si urcite poradi.
Osvedcene tipy na kontejnerovou dopravu? Proc ne - koneckoncu se tim uz nejaky cas zivim ... co za to? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|