|
|
| Autor |
Zpráva |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 634 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: so srpen 09, 2008 6:47 pm Předmět: |
|
|
Henku a co to mas za to zdravotni pojisteni? Je to z AARP anebo z Readers Digest? Precti si co Ti zaplati.Apropos. Co ti jiz zaplatili?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so srpen 09, 2008 8:04 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Mlynku,
to co pises je fakt divne, jak porad pises ze zdravotnictvi je business. Zdravi lidi je to nejdulezitejsi v zivote, a pokud nemas zdravotni peci na zaklade national health care,
|
National healthcare? Ach jo.
Samozřejmě že zdraví je velice důležité. S tím souhlasím. Ale nechápu proč se domníváš že znárodnění lékařské péče nějak něčemu pomůže. Právě že naopak.
Dnes si lidi platí pojištění podle toho co jim vyhovuje. Když to znárodníš, a začne to platit vláda, tak co se domníváš že se stane? Místo toho aby lidi nadávali na pojišťovny jako dnes že odmítají platit, tak budou nadávat na vládu že odmítá platit. Dnes můžeš se dohadovat s pojišťovnou o zaplacení, můžeš zrušit pojistku a vybrat si jinou, můžeš soudit pojišťovnu za nezaplacení, můžeš napsat do novin jaké jsou to mrchy, atd. Protože pojišťovny chtějí mít dobré své jméno (aby vydělali peníze pro své majitele), tak ruka volného trhu na ně zatlačit může. Co se domníváš že by se stalo když by vláda odmítla zaplatila Tvojí péči? Domníváš se že by jsi mohl přestat platit daně, a platil by jsi nějaké jiné vládě která má pro Tebe výhodnější péči? Domníváš se že je budeš soudit tak jednoduše jako pojišťovny? Domníváš se že to někoho bude zajímat když nejsi spokojený? Ne, nikoho to zajímat nebude, protože nic proti tomu dělat nebudeš moc. Když znárodníš business, tak nebudeš mít na vybranou, ale všechno bude rozhodnuto za Tebe.
Když dnes jdu k lékaři s problémem, tak mi poradí jak problém řešit: můžeme udělat operaci A, nebo B, nebo C; riziko pro každou je toto, toto je prognóza, tato stojí tolik a tolik. Pak si můžu jako zákazník vybrat co je pro mě nejvýhodnější jak problém vyléčit. Co se domníváš že by se se mnou stalo když já bych za to naplatil (buď přímo, nebo skrz pojisku)? Doktor by mi řekl: “Tak, je to sice možné že ve Vašem případě by jsme mohli udělat A, nebo B, nebo C, ale protože Vy zákazník nejste, podle příkazů vlády musíme udělat B; co Vy chcete mě nazajímá, protože Vy mě za službu neplatíte.”
Pro mě zdraví je důležité. Nepřeju si, aby jsem se dostal do situace, kde moje svoboda si vybrat péči je mi zabavena. Nepřeju si aby o mé péči rozhodoval nějaký úředník místo mě.
Zdravotní péče je velice důležitá. Ty máš takovou důvěru ve vládě že se domníváš že se vláda o Tvojí zdravotní péči postará lépe néž Ty? Já ne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 514 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: so srpen 09, 2008 9:58 pm Předmět: |
|
|
| Mlynku plne stebou souhlasim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 514 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: so srpen 09, 2008 10:03 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Henku a co to mas za to zdravotni pojisteni? Je to z AARP anebo z Readers Digest? Precti si co Ti zaplati.Apropos. Co ti jiz zaplatili?  |
Pete mam pojistku Athem.nezalezi na pijstce ale na tom ze si muzu vybrat doktora kteremu muzu verit.a ne aby mi vlada rekla ke kteremu doktorovi musim jit |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 292 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: so srpen 09, 2008 10:17 pm Předmět: |
|
|
Mlynku, jses inteligentni clovek ale tohle mas desne popleteny. Nebo mas nejake fantasticke pojisteni ze muzes takhle psat. Existuje tady v USA mnho lidi kteri si plati pojisteni a veri ze vsechno je v poradku. Az se jim neco stane a potrebuji peci. Pojistovna se zacne kroutit a vysvetli ti proc nezaplati za tohle, na co nemas narok a tohle neni v pojistce. Naval, prosim, vice penez a potom, mozna mi neco doplatime. Precet jsi si vlastne tvoji pojistku? Rozumis vsemu? Jestli odpovis ano, tak jsi jenom verici debil, protoze tem pojistkam neni mozne absolutne rozumet. Kazdy listopad, moje manzelka a ja si sedneme mame se rozhodnout JAKOU pojistku si koupime na pristi rok. To je skoro cinske muceni. Ono totiz neni mozne porovnat ty ruzne programy. 30 minut a hlava se ti toci a nevis co je co. Zda se mi ze ty nevis co je co taky.
Mam osobni zkusenosti s peci v Anglii, ve Skotsku, ve Svedsku a tady (jo...taky v CR za komousu) a musim ti rict ze nevis o cem mluvis. Kecas kecy kere jsi nekde cet nebo ti rek nejakej pravicak. Doufam ze nebudes potrebovat tu tvoji nadhernou pojistku...opravdu...mel by jsi pravdepodobne spatne probuzeni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so srpen 09, 2008 10:34 pm Předmět: |
|
|
Soudit pojistovnu? Samozrejme,pokud mas miliony a dobre pravniky.
Psat do novin?
Noviny jsou plne clanku nespokojenych a nemocnych Americanu.
Dneska si lide nemuzou moc vybirat mezi pojistovnama. Pred 15 lety jsem mel vyber kdyz jsem zacal delat pro AZGOV.
5 pojistoven a 20 planu. Dnes je to jen Pacificare ktere bylo koupene od Unitedhealthcare a mam dva plany na vyber a jak to vypada muj doctor ktereho mam jiz 5 roku nepodepise s nema kontract.
To znamena ze budu platit za pojisteni kterou doktori prestavaji brat "en masse".
Tady se nejedna jen o mne. V July moje manzelka presla na moji pojistovnu a take zmenila sveho oblibeneho doktora,ktery bohuzel nebral moji insuranci. Muj doctor ji samozrejme vzal jako novou pacientku. Problem je ze i kdyz muj doktor je provider pro Pacificare neni provider pro Unitedhealthcare/Pacificare i kdyz je listed v jejich "providers directory".
Novy contract ktery mu ti debilove z me pojistovny nabidli je horsi nez pred 17 roky co byl z Pacificare. Takze ne ze jenom ja stratim sveho doctora ale i ma manzelka ktera byla vlastne podvedena moji pojistovnou.
Od kvetna jsem stravil hodne hodin nejen z Pacificare ale take z mym zamestnavatelem,kteri si nejak nevsiml ze Pacificare posila nepravdive informace podle kterych,bohuzel,mi zakaznici platime velke premiums za nic.
Mlynku,tohle neni kapitalismus a free market. Tohle je corrupt government a bordel.
Business managerka meho doctora rekla,ze by to bylo daleko jednoduzsi jednat s jednim urednikem z vlady nez se hadat z nejakyma 800 pojistovnama a jejich tisicema uredniku kteri vlastne vysavaji penize od nas pacientu.Samozrejme ty si nepamatujes ze komunisti meli jednu vec lepsi nez kapitalisti a to byla zdravotni pece pro vsechny.Ale to je dnes standart i ve vsech civilizovanych zemich.Jen ne v U.S. Diky te komunisticke lekarske peci jsem byl docela zdravy svuj kratky zivot a ty samozrejme take. Vsak se o tebe starali nejakych 14 roku. AzP. 
Naposledy upravil AzPete dne so srpen 09, 2008 10:46 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so srpen 09, 2008 10:41 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | AzPete napsal: | Henku a co to mas za to zdravotni pojisteni? Je to z AARP anebo z Readers Digest? Precti si co Ti zaplati.Apropos. Co ti jiz zaplatili?  |
Pete mam pojistku Athem.nezalezi na pijstce ale na tom ze si muzu vybrat doktora kteremu muzu verit.a ne aby mi vlada rekla ke kteremu doktorovi musim jit |
Urcite jsi se prerekl a mas Aetnu. Me take "vlada" nerika ktereho doctora mohu mit. Rika me to pojistovna meho zamestnavatele. V mem pripade je to Arizonska vlada. Apropos,znovu.
Co ti Aetna zaplatila?AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bukacek Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 10, 2008 12:32 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | Mlynku,
to co pises je fakt divne, jak porad pises ze zdravotnictvi je business. Zdravi lidi je to nejdulezitejsi v zivote, a pokud nemas zdravotni peci na zaklade national health care,
|
National healthcare? Ach jo.
Samozřejmě že zdraví je velice důležité. S tím souhlasím. Ale nechápu proč se domníváš že znárodnění lékařské péče nějak něčemu pomůže. Právě že naopak.
Dnes si lidi platí pojištění podle toho co jim vyhovuje. Když to znárodníš, a začne to platit vláda, tak co se domníváš že se stane? Místo toho aby lidi nadávali na pojišťovny jako dnes že odmítají platit, tak budou nadávat na vládu že odmítá platit. Dnes můžeš se dohadovat s pojišťovnou o zaplacení, můžeš zrušit pojistku a vybrat si jinou, můžeš soudit pojišťovnu za nezaplacení, můžeš napsat do novin jaké jsou to mrchy, atd. Protože pojišťovny chtějí mít dobré své jméno (aby vydělali peníze pro své majitele), tak ruka volného trhu na ně zatlačit může. Co se domníváš že by se stalo když by vláda odmítla zaplatila Tvojí péči? Domníváš se že by jsi mohl přestat platit daně, a platil by jsi nějaké jiné vládě která má pro Tebe výhodnější péči? Domníváš se že je budeš soudit tak jednoduše jako pojišťovny? Domníváš se že to někoho bude zajímat když nejsi spokojený? Ne, nikoho to zajímat nebude, protože nic proti tomu dělat nebudeš moc. Když znárodníš business, tak nebudeš mít na vybranou, ale všechno bude rozhodnuto za Tebe.
Když dnes jdu k lékaři s problémem, tak mi poradí jak problém řešit: můžeme udělat operaci A, nebo B, nebo C; riziko pro každou je toto, toto je prognóza, tato stojí tolik a tolik. Pak si můžu jako zákazník vybrat co je pro mě nejvýhodnější jak problém vyléčit. Co se domníváš že by se se mnou stalo když já bych za to naplatil (buď přímo, nebo skrz pojisku)? Doktor by mi řekl: “Tak, je to sice možné že ve Vašem případě by jsme mohli udělat A, nebo B, nebo C, ale protože Vy zákazník nejste, podle příkazů vlády musíme udělat B; co Vy chcete mě nazajímá, protože Vy mě za službu neplatíte.”
Pro mě zdraví je důležité. Nepřeju si, aby jsem se dostal do situace, kde moje svoboda si vybrat péči je mi zabavena. Nepřeju si aby o mé péči rozhodoval nějaký úředník místo mě.
Zdravotní péče je velice důležitá. Ty máš takovou důvěru ve vládě že se domníváš že se vláda o Tvojí zdravotní péči postará lépe néž Ty? Já ne. |
Na to ze mas skoly jses hrozne naivni  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 747 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne srpen 10, 2008 1:08 am Předmět: |
|
|
Nechci vam do toho kecat. Ziju v Canade a tak nic o USA zdravotnictvi nevim.
Tady je to uplne jine. Presne tak, jak to "nenavidi" Mlynek
Vsechny nemocnice jsou "ovladany" vladou a doktory si platime z nasich dani. Kazdy clovek musi mesicne platit urcity(vymereny) prispevek.
Samozrejme ze jsou tu i privatni nemocnice, ale je jich velice malo.
Kdo na to ma a nechce treba cekat 2 roky na operaci kolena, tak si zajede do USA a muze to mit skoro na pockani.
Na monoho operaci jsou tady takzvane "waiting listy".
Neni to sice jako v Cechach, ze by nekdo prisel za doktorem s flaskou a peti tisicema v obalce, ale da se to take zaridit a cekani se da zkratit.
Hlavne musi mit lidi ty spravne znamosti
http://www.hc-sc.gc.ca/hcs-sss/medi-assur/index-eng.php |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 747 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne srpen 10, 2008 1:16 am Předmět: smazani |
|
|
Nak se to poslalo 2x
Muze nekdo z moderatoru smazat ten prvni prispevek(bez toho vzkazu na stranky)? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 520 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: ne srpen 10, 2008 1:58 am Předmět: |
|
|
No jo, kdyz nemas finnance jak v USA tak i v CR, tak jit drive na kudlu nemuzes, ale za to v CR muzes za pet mesicu, coz v USA bez penez nemuzes, tak co je asi lepsi. Kazdy inteligent samozrejme radeji pocka ne?
Nikdo me nepresvedci o tom, ze USA ma NHC na spravne mete.
Zdravi je zaklad, a pokud za nej musis "platit" tak to je not cool!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne srpen 10, 2008 6:59 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Když dnes jdu k lékaři s problémem, tak mi poradí jak problém řešit: můžeme udělat operaci A, nebo B, nebo C; riziko pro každou je toto, toto je prognóza, tato stojí tolik a tolik. Pak si můžu jako zákazník vybrat co je pro mě nejvýhodnější jak problém vyléčit. Co se domníváš že by se se mnou stalo když já bych za to naplatil (buď přímo, nebo skrz pojisku)? Doktor by mi řekl: “Tak, je to sice možné že ve Vašem případě by jsme mohli udělat A, nebo B, nebo C, ale protože Vy zákazník nejste, podle příkazů vlády musíme udělat B; co Vy chcete mě nazajímá, protože Vy mě za službu neplatíte.” |
S tím výběrem to zase není tak snadný, jak zde píšeš. Zdravotnictví je obor, kde doktor (prodávající službu) má informační převahu nad pacientem (kupujícím službu). Ty musíš věřit doktorovi, že ti poradil správně, ale už si nemůžeš sám ověřit, že to tak je. Na to bys potřeboval lékařské vzdělání. Jako laik nepoznáš, že dražší léčba je skutečně lepší a účinější než ta levnější. Nepoznáš, že léky které ti předepisuje, ti nepředepisuje jen proto, že má smlouvu s tou a tou farmaceutickou firmou a že levnější léky, sice od jiné farma firmy by byly stejně účinné.
To je podle mě důvod, proč zdravotní péče nejde přirovnávat k jinému businessu, kde vládne free market.
Naposledy upravil czolgos dne po srpen 11, 2008 11:51 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
Registrace: 04. 05. 2006 Příspěvky: 116
|
Zaslal: ne srpen 10, 2008 8:28 am Předmět: |
|
|
[
Urcite jsi se prerekl a mas Aetnu. Me take "vlada" nerika ktereho doctora mohu mit. Rika me to pojistovna meho zamestnavatele. V mem pripade je to Arizonska vlada. Apropos,znovu.
Co ti Aetna zaplatila?AzP. [/quote]
Ahoj ,ja mam tez Aetnu - paltim 230 $ mesicne -20 $ za kazdou navstevu u doktora.Jsem velice prekvapena kolik mi toho proplatili.Napr.- mela jsem vysetreni srdce - pocitala jsem s tim ,ze mi to urcite neproplati vsechno,( jedno vysetreni stalo kolem 2000$ ) Vsechno mi proplatili.Nechavala jsem si odstranit pihy-kamoska ma Blue Cross a za stejny zasah ona doplacela 800$ ja ani $ na leky mi tez hodne pridavaj-napr antikoncepce na 1 mesic stoji 80$ a ja platim jenom 20 $
To jsem chtela jenom napsat k Aetne....... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po srpen 11, 2008 11:22 am Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: | Precet jsi si vlastne tvoji pojistku? Rozumis vsemu? Jestli odpovis ano, tak jsi jenom verici debil, protoze tem pojistkam neni mozne absolutne rozumet. Kazdy listopad, moje manzelka a ja si sedneme mame se rozhodnout JAKOU pojistku si koupime na pristi rok. To je skoro cinske muceni. Ono totiz neni mozne porovnat ty ruzne programy. 30 minut a hlava se ti toci a nevis co je co. Zda se mi ze ty nevis co je co taky.
|
To že Ty nejsi schopný rozumět nabídkám pojišťoven neznamená že já jsem taky nechopný. Já si to prostuduji do té míry aby jsem tomu rozuměl jak potřebuji. Když něčemu nerozumím, tak si to prostudiji více, a nebo se zeptám někoho (třeba někoho v HR) kdo mi s tím může pomoc. Buď ujištěn, že když v listopadu každého roku podepíšu novou smlouvu na příšti rok, tak jsem si jistý že to dělám podle toho co mé rodině vyhovuje. A strávím nad tím více než 30 minut -- zdraví a zdravotní péče jsou pro mě důležité, a kdybych nad tím trávil tolik času jako jedna episóda "The Simpsons", tak bych tomu taky moc nerozuměl.
Mám rád trávit čas studováním pojistky? Ne, nenávidím to; ale zdraví a zdravotní péče jsou pro mě důležitá, a tak to dělat musím. A jsem radči když si to prostuduji a vyberu sám, než aby mi to vybrala vláda.
| bouncingczech napsal: |
Doufam ze nebudes potrebovat tu tvoji nadhernou pojistku...opravdu...mel by jsi pravdepodobne spatne probuzeni. |
Promiň, ale nechápu o čem píšeš. Mám ženu, a tři děcka; k doktrorům chodíme pořád. Každý rok mám tak 20 až 35 účtů od klinik, doktorů, nebo nemocnic. A všechny nám do určité míry platí pojišťovna.
Jsou nějaké náklady které nám pojišťovna nekryje? Ano, ale to jsou náklady které nejsou ve smlouvě. Než dám souhlas doktorovi aby něco udělal, tak si zjistím jestli to je kryté, a když ne, tak se zamyslím jestli to má cenu udělat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po srpen 11, 2008 12:05 pm Předmět: |
|
|
Státní zdravotnictví, jak víceméně funguje v ČR, taky není žádná výhra. Stát to prostě není schopný sám ufinancovat a tak se to podepisuje na platech doktorů a sestřiček. Těch je čím dál tím větší nedostatek a musí se sem lákat až z Vietnamu. Kdo by taky pracoval za 18 hrubýho za tak vysoce odpovědnou práci. Jedině nějaký nadšenec, který to bere jako poslaní pomáhat lidem.
Když pak taková sestřička zjistí, že za práci pro farma firmu dostane 2x tolik, služební auto, notebook a mobil, tak už jí v nemocnici máloco udrží. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|