|
|
| Autor |
Zpráva |
Cesky obcan Anonymní
|
Zaslal: čt červen 26, 2008 9:57 am Předmět: HM |
|
|
S tim zivotnim stylem cechu to sem ulitl no , ale jinak. Fakt je ze plno cechu se chovaji jako "prasata". Vem me si priklad ze sportu ted, jak se zachovali skoro vsichni cesi "Fuk reprezentace ze se nestidite, cechu umri atd..." ach jo todle me strasne "sere", proste mi pride ze jsme tady nejaky zavistivi, nekdy zahorkli. Mno nic, ale znam zase plno jinych u nas v mestecku co takovy nejsou a proty je dobre zit a rikat si JA sem CECH . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MJay3012
Registrace: 29. 07. 2008 Příspěvky: 5
|
Zaslal: st červenec 30, 2008 9:29 am Předmět: |
|
|
| No myslim že chování čechů a američanů je trošku jiný už třeba při tom když přijdeš do krámu - neřeknou ti debilní 'zdvořilej' ale hello nebo hi a to VŽDY s úsměvem, ne jako ty tupý hovada co sou tady. Nikdy jsem nebyl pyšnej na to, že jsem čech a až emigruju do USA (snad se to povede), budu o sobě rád říkat, že jsem Američan... Češi sou prasata. period. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Johny_Amper
Registrace: 04. 07. 2007 Příspěvky: 10 Bydliště: Cz
|
Zaslal: st červenec 30, 2008 11:35 am Předmět: |
|
|
| MJay3012 napsal: | | No myslim že chování čechů a američanů je trošku jiný už třeba při tom když přijdeš do krámu - neřeknou ti debilní 'zdvořilej' ale hello nebo hi a to VŽDY s úsměvem, ne jako ty tupý hovada co sou tady. Nikdy jsem nebyl pyšnej na to, že jsem čech a až emigruju do USA (snad se to povede), budu o sobě rád říkat, že jsem Američan... Češi sou prasata. period. |
jj Asi tak nejak...ale to je spis mentalitou  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 31, 2008 7:03 pm Předmět: |
|
|
| Ja jsem rada, ze jsem se narodila v Cechach. Po 89tym svobodna zeme plna moznosti. Rozhodne bych nechtela odnikud z Afriky, Asie, Jizni a Stredni Ameriky a nejmin pulky Evropy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 520 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt červenec 31, 2008 8:17 pm Předmět: |
|
|
HAHA, no vy prvni tri, ono vas to prejde az prijdete do nemocnice v USA se zlomenou nohou na ER bez pojisteni, tak tam se na vas smat nebudou, ale budou rikat"insurance company please" If you don't have, unfortunately we can't help you. You have to visit ortopedic, and ortopedic, do you have an insurance? No, sorry man, we are not the "Red Cross" go to Cuba, they have national health care.
Videli jste Sicko movie? To vam prejde hned nalada.
To radeji uprimnou kravu v Kaflaundu co nedostala vecer od manzela, nez prijit do nemocnice a nemit sadru a pak vam sroste noha spatne , a mrzak nadosmrti, nemyslite? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 634 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá srpen 01, 2008 12:41 am Předmět: |
|
|
Ano Bucky,tak to presne funguje.
Jak jem se jiz nedavno zminil tak meho 13.leteho kluka prejelo auto na prechodu.
17 leta ridicka s dvouma 13 letyma kamaradkama ho proste nevidely.
Policajti ji nedali ani ticket.
Lidi na kolech nejsou moc respektovani v U.S. a deti take ne.
Co me nejvic nasralo je ze Cigna(moje pojistovna) poslala dopis, drive nez zaplatili ucty (10,000$) ze chteji sve penize nazpet jestli jsem neco vysoudil od insurance te ridicky.
Tak na co je platim?
Aby nemuseli zaplatit v pripade nehody?
Kluk mel operaci,doctor si myslim ze byl O.K. Syn momentalne kulha a je cely nasrany ze na kolo nebude jeste par mesicu.
Mohlo to samozrejme byt daleko horsi,ale i ze zdravotnim pojistenim v U.S. to neznamena ze vse konci.
Ja nedoporucuji nikomu aby meli rodinu v U.S. Casy se zmenili ale rodinu je lepsi mit v CR.Pro svobodne a ilegalni je to trouchu jednoduzsi.AzP.
P.S.
Mluvil jsem s par attorneys,ale rekli ze se jim to nevyplati soudit,protoze to vypada ze se muj syn z toho dostane a z police report rikaji ze muj syn prechazel na oranzovou,takze je take zodpovedny. Ja jsem jezdil na kole okolo Sovetskych tanku a nikdy se me nic nestalo.Go figure.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: pá srpen 01, 2008 5:49 am Předmět: |
|
|
AzPete, bohuzel Health Care je v Americe business, me se z toho dela zle!I kdyz mam zelenou kartu tak premyslim o navratu.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá srpen 01, 2008 7:35 am Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | HAHA, no vy prvni tri, ono vas to prejde az prijdete do nemocnice v USA se zlomenou nohou na ER bez pojisteni, tak tam se na vas smat nebudou, ale budou rikat"insurance company please" If you don't have, unfortunately we can't help you. You have to visit ortopedic, and ortopedic, do you have an insurance? No, sorry man, we are not the "Red Cross" go to Cuba, they have national health care.
|
Ty vážně očekáváš že Tě nemocnice bude léčit zadarmo? Ty očekáváš že oni začnou Tě léčit aniž by si byli jistí že za to dostanou peníze? Ty se domníváš že Tě vezmou, utratí desítky tisíc s tím že jim potom možná zaplatíš?
Nemocnice a doktoři léčí pacienty né protože se smilují nad zraněnými. Doktoři a majitelé nemocnic to dělají aby si vydělali peníze. Tím živí své rodiny. Je to kšeft. Chceš péči? Tak si za ní zaplať. Co je na tom záhadného?
Jestliže chceš obleční, tak je to normální že za ně zaplatíš. Jestliže chceš jídlo, tak je to normální že si za něj zaplatíš. Jestliže chceš barák, tak je to normální že si za něj zaplatíš. Proč by někdo očekával osobní servis jako lékařskou péči aniž by za ní zaplatil?
(BTW, neboj, v USA to není zase tak surové; podle zákonu v nouzových případech nemocnice jsou povinní poskytnou pomoc.) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá srpen 01, 2008 7:54 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Ano Bucky,tak to presne funguje.
Jak jem se jiz nedavno zminil tak meho 13.leteho kluka prejelo auto na prechodu.
|
Sorry co se stalo Tvému synovy. Nepřeju si aby se něco takového stalo mým děckám.
| AzPete napsal: |
Co me nejvic nasralo je ze Cigna(moje pojistovna) poslala dopis, drive nez zaplatili ucty (10,000$) ze chteji sve penize nazpet jestli jsem neco vysoudil od insurance te ridicky.
|
Nechápu co je na tom záhadného. Toto je docela normální. Jestliže máš účet za $10,000, a Tvoje pojišťovna zaplatí $10,000, a pojišťovna řidičky zaplatí dalších $10,000, tak máš $20,000 na účet $10,000. To se domníváš že si těch ostatních $10,000 necháš? Jestli si myslíš že by to bylo v pořádku dostat zaplaceno za nehodu dvakrát, tak hodně lidí by začalo mít “nehody”.
Tak na co je platim?
|
Platíš na to aby v případě nehody by zaplatili za Tvé účty. To se snad stalo, né?
Aby nemuseli zaplatit v pripade nehody?
|
Ten co zavinil nehodu má zaplatit. Jestliže zavinila nehodu ta 17-letá, tak ona (nebo její pojišťovna) by měla zaplatit. Jestliže nebyla pojištěná a nemohla zaplatit, i přesto že to byla její chyba, tak to zaplatí Tvá pojišťovna. Je to potom na Tvé pojišťovně aby vytřískala peníze z řidičky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 01, 2008 8:46 am Předmět: |
|
|
Zajimave ze kazde tema tohoto fora se zvrtne k tomu jak se v USA musi za vsechno platit a je to drahe a jak blbe jsou vsechny zakony.
Co tu tedy vsichni delate. Bezte do Cech, tam je vse zadarmo a zakony se nemusi dodrzovat, no proste raj na zemi.
P.S. za 20 let v USA jsem prosel hodne situaci a ne vzdy lehke ale problemy co tu ma/pise vetsina lidi to se jenom divim. Taky si posobe prectete co pisete a zamyslete se. Vetsinu tezkosti si vytvarite sami svojim jednanim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 747 Bydliště: Canada
|
Zaslal: pá srpen 01, 2008 11:53 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Zajimave ze kazde tema tohoto fora se zvrtne k tomu jak se v USA musi za vsechno platit a je to drahe a jak blbe jsou vsechny zakony.
Co tu tedy vsichni delate. Bezte do Cech, tam je vse zadarmo a zakony se nemusi dodrzovat, no proste raj na zemi.
P.S. za 20 let v USA jsem prosel hodne situaci a ne vzdy lehke ale problemy co tu ma/pise vetsina lidi to se jenom divim. Taky si posobe prectete co pisete a zamyslete se. Vetsinu tezkosti si vytvarite sami svojim jednanim. |
Hlavne ze nam toto pise anonym. Nebo se za sva slova "stydi"  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 1051 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá srpen 01, 2008 12:38 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |
Vetsinu tezkosti si vytvarite sami svojim jednanim. |
Jo, jo, kdyz jste s pani AzPetovou syna delali, to vas nenapadlo, ze ho jednou prejede auto, co? Shame on you both, irresponsible kids!!!! Tohle by se anonymum stat nemohlo ...
Bucky to trefil presne - zdravotnictvi a skolstvi (ani vyssi vzdelavani) by nemeli byt "business", stejne jako nemuze byt "business" armada (Blackwater, anyone?), policie, nebo emergency response. Takto to funguje a uspesne ve vetsine vyspelych zemi.
PD bude nesouhlasit, ale je to taky trochu tim, ze nevyrustal v CR a nezazil statni zdravotnictvi - to, ze je kontrolovane statem, neznamena, ze je "zadarmo" na to pozor:!: . Jediny rozdil je v tom, ze u nas je zdravotni pojisteni forma dane jak pro zamestnance tak pro zamestnavatele, tudiz "mandatory" a ne "voluntary" jako v US a protoze ani pojistovny ani nemocnice nemaji posledni slovo jako tady, tak nemaji pravo nikoho odmitnou - ackoli i u nas se obcas stane, ze te nemocnice necha umrit na chodniku, ale to uz je nevyhnutelna lidska stupidita, ktere se nikdo nevyhne.
Samozrejme, je to dvousecna zbran - statni kontrola vede k plytvani, nabubrele byrokracii, spatne flexibilite a "underfunding" ... takze zlata stredni cesta je opet nekde uprostred a neni lehke ji najit .
Chudak kluk - kdyz si vzpomenu na vsechny ty hovadiny, ktere jsme delali s klukama a na vsechny ty urazy, ktere jsem uz mel za sebou (a nektere jeste pred sebou) v jeho veku ... beha mi mraz po zadech. Jenom na kole jsem si rozbil hubu minimalne jednou za mesic - o asfalt,beton,hromadu cihel, o auta, nakladaky, zeleznicni vagon, hrbitovni zed, protijedouci cyklisty. Mit tady ted deti, tak je nepoustim z domu, zadne kolo, zadne sporty, zadne vylomeniny s kamosema, zadne predstirani v hospode, ze nam neni trinact ... zadne chozeni pesky po ulici - me uz tady taky parkrat prejelo auto a na kole jezdim zasadne po chodniku nebo po travnikach (proto vymysleli horske kola). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: po srpen 04, 2008 8:23 pm Předmět: |
|
|
Mlynku,
nekdy Tve odpovedi jsou na hranici " Hyenysmu"
Jak muzes napsat, ze je to spravne, ze je v USA health Care business!!! Vsude ve vyspelych zemi to funguje, a pokousi se aby to fungovalo.
Chces mi rict, ze clovek ktery dela na stavbe cely den jako otrok, a pak nema ani na to aby sel k zubari, ze je to spravne?
A prirovnavas mi tady obleceni se zdravotnictvim?
To je celkem ubohy. Kdyz US vlada muze sehnat 170 miliard na valku, proc nesezene penize na National health Care ha?
Je to jasny, F...... Business, to by potom pani z vlady nevydelavali penize.
Nepral bych ti aby jsi se dostal do situace, kdy ti prijde Bill za 300 000 dolaru a ty na nej nemas, a jeste hure kdybys onemocnel a pojistovna by ti zamitla operaci. Co by jsi delal? Prodal barak, auto, manzelku? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 05, 2008 7:17 am Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Mlynku,
nekdy Tve odpovedi jsou na hranici " Hyenysmu"
Jak muzes napsat, ze je to spravne, ze je v USA health Care business!!! Vsude ve vyspelych zemi to funguje, a pokousi se aby to fungovalo.
Chces mi rict, ze clovek ktery dela na stavbe cely den jako otrok, a pak nema ani na to aby sel k zubari, ze je to spravne?
A prirovnavas mi tady obleceni se zdravotnictvim?
To je celkem ubohy. Kdyz US vlada muze sehnat 170 miliard na valku, proc nesezene penize na National health Care ha?
Je to jasny, F...... Business, to by potom pani z vlady nevydelavali penize.
Nepral bych ti aby jsi se dostal do situace, kdy ti prijde Bill za 300 000 dolaru a ty na nej nemas, a jeste hure kdybys onemocnel a pojistovna by ti zamitla operaci. Co by jsi delal? Prodal barak, auto, manzelku? |
Bucky,lidi jako on nemaj podle me ani jedno ,ani druhy a manzelky by museli od takovejch utikat co by jim behy stacili.Zdravotni pojisteni v US je stupidni joke.Jenom tahaj z lidi penize a za nic. Kdyz jsem pred lety hledaj dobrou pojistku,nebylo vubec nic zvlastniho na tom,ze napr. pri pojisteni a mesicni splatce +- $300 nabizeli velice omezenou peci se spoluucastni 15 tis. Myslim,ze to byl BCBS(blue cross).Kdyz mi toto bylo sdeleno,tak jsem se agentovi ciste vysmal do jeho drzeho xichtu a rekl mu,jestli nespadl z mesice. Jinymi slovy-ano,zdravotni pojisteni je v US joke,i presto ze jste pojisteni,vzdy vas to stoji nehorazne penize z vlastni kapsy a pomalu vzdy mate problemy prinutit pojistovnu platit sve zavazky.Pokud si poradne neprecte nekdo tzv."fine print" ,muze se dockat mnohych neprijemnych prekvapeni a dluhu na cely zivot.Jinymi slovy,v USA se nevyplati byt nemocny.Nemocny=zebrak. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 214 Bydliště: CA
|
Zaslal: út srpen 05, 2008 10:00 am Předmět: Zdravotni pece |
|
|
No ale abychom byli uprimni, tak i v CR se siri nazory ze zdravotnictvi z nich odcerpava nehorazne penize....takze to taky uz neni za hubicku a platit musis tak jako tak....chces mit pekne zuby, zaplat, chces lepe videt, zaplat si operaci...tusim ze jeste tak pred 5 lety to bylo kolem 8 000 KC. Za navstevy lekare se plati, za predpisy, za leky. Za pobyt v nemocnici zatim moc ne, je to kolem 60 KC za noc....ale vse je dano tim ze si platis pravidelne zdravotni pojisteni. Kdo neplati ci ma jinou pojistovnu nez s jakou ma smlouvu lekar, tak te ten lekar neosetri...sehnat v dnesni dobe zubare ktery si te prida do stavu svych pacientu je naprosto vyloucene...zubari jsou v CR na vymreni. Takze taky to neni tak ruzove, jak to mozna nekteri vidi.
A take si nemyslim ze se poplatky ve zdravotnictvi nebudou globalne zvysovat i nadale. Vim ze je to v porovnani s USA stale velmi lidske, ale lidi v CR to tak neberou, pro ne to je zasah do financi docela hluboky vzhledem k jejich financnim moznostem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|