|
|
| Jaky je vas statut v USA? |
| Jsem legalni permanentni resident ci obcan USA, cekatel na pristehovalecke vizum atd. a legalne zde pracuji ci podnikam |
|
55% |
[ 5 ] |
| Jsem v USA legalne s nekterym s nepristehovaleckych viz, nepracuji na cerno |
|
0% |
[ 0 ] |
| Jsem v USA legalne s nekterym s nepristehovaleckych viz, ale pracuji na cerno |
|
0% |
[ 0 ] |
| Jsem v USA s platnym turistickym vizem, ale s prekrocenou povolenou lhutou pro pobyt a pracuji na cerno |
|
22% |
[ 2 ] |
| Jsem v USA s platnym turistickym vizem, s jeste neprekrocenou povolenou lhutou pro pobyt pouze za turistickymi ucely |
|
0% |
[ 0 ] |
| Jsem v USA s platnym turistickym vizem, s jeste neprekrocenou povolenou lhutou pro pobyt, ale nelegalne pracuji |
|
0% |
[ 0 ] |
| Jsem v USA bez platneho cestovniho dokladu, ale s platnym vizem a nelegalne pracuji |
|
0% |
[ 0 ] |
| Jsem v USA bez platneho cestovniho dokladu, bez platneho viza a nelegalne pracuji |
|
22% |
[ 2 ] |
| Hranice USA jsem prekrocil(a) ilegalne z nektere ze sousednich zemi |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 9 |
|
| Autor |
Zpráva |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 462 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt srpen 18, 2005 5:55 pm Předmět: |
|
|
| Atlanta-man napsal: | Henek a je to k necemu?Osobne se pohravam s myslenkou Bahamskeho obcanstvi...nebo neco z Caribiku.  |
Vis to uz je 20 let tak nevim jat ted??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: čt srpen 18, 2005 8:21 pm Předmět: |
|
|
ok ok ok kecal jsem na lodce jsem nepriplul to by byla cipovina, priletel jsem v balonu, pristal jsem v Kansas - hrozna prdel sveta! a potom jsem dostopoval az do Ohio  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: pá srpen 19, 2005 6:03 am Předmět: |
|
|
TO MUSEL BYT SUPER BALON AZ Z OSTRAVY  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1322 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá srpen 19, 2005 11:26 am Předmět: O co jde - 1 |
|
|
| Atlanta-man napsal: | pdmlynekm opravdu tvrda makovice ty jsi Nechapes?! co jsem to probiral s pravnikama tak se nedokazali shodnout jestli jsem ,,legal,, nebo ne ale vsichni jse shodli na tom ze at jsem legal nebo ne tak zodpovednost nese ten co mi udelil bezvizovy styk na zaklade Slovenskeho pasu.Neni moji povinnosti znat vizovou politiku USA to je prace imigracnych uredniku! |
Hele, Atlanta-man, asi jsem se nevyjádřil jasně. Nevím přesně jaká je tvoje situace, ale pokusím se to napsat znovu:
Jestliže žadatel (né zrovna Ty, toto je jen hypoteticky) je Čech, a úředníci na hranici se ho zeptají na jeho národnost, a on, i přesto že je Čech, a ví že je Čech, neřekne že je Čech, ale řekne úmyslně a vědomě něco jiného než že je Čech, tak jde o podov. Když tento žadatel řekne že je slovinec, i když to je pravda (protože Češi jsou považovaní za slovince), jen proto aby popletl úředníka, protože žadatel ví že úředník si to může splést slovo slovinec se Slovákem, a ten žadatel ví že Slováci mají lepší podmínky než Češi, tak je to jasné co žadatel měl v úmyslu.
Nezáleží ani na tom že žadatel řekl pravdu, že je slovinec. Když se zeptají Mexičana na jeho národnost a on odpoví že je Američan, tak má sice pravdu, protože Mexiko je částní amerických světodílů, ale je to jasné že tím chtěl splést úředníky aby ho považovali za občana USA. A kdyby řekl že je ze Spojených Států, tak taky by nelhal, protože řekl pravdu: officiální název Mexika je Spojené Státy Mexika. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1322 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá srpen 19, 2005 11:28 am Předmět: Co pravnik na to rekl |
|
|
| Atlanta-man napsal: | pdmlynekm opravdu tvrda makovice ty jsi Nechapes?! co jsem to probiral s pravnikama tak se nedokazali shodnout jestli jsem ,,legal,, nebo ne ale vsichni jse shodli na tom ze at jsem legal nebo ne tak zodpovednost nese ten co mi udelil bezvizovy styk na zaklade Slovenskeho pasu. |
Když tento žadatel příjde za právníkem a zeptá se ho kde je chyba, tak je to jasné co právník musí podle etických pravidel říct: musí se na to dívat z hlediska klienta. Nemá to žádný význam aby právník řekl že jeho klient udělal zločin. Vůbec to klientoby nepomůže, jenom mu to může uškodit. Samozřejmě že nemůže lhát. A tak právník řekne něco jako "nemůžu to posoudit", nebo "potřeboval bych víc informací", nebo i "nedokážu říct že to byl zločin".
Musí právník tedy hledat chybu jinde. Je to jasné, že to svede na úředníka, že se nechal ošidit. Jestli soud by s ním souhlasil je samozřejmě jiná otázka, ale každý právník by normálně trvdil že to je chyba úředníka, supervisora, systému, nedorozumění, mizerné akustické architektůry, atd. ale nikdy nemůže říct že to byla chyba klienta. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|