|
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 914 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po leden 21, 2008 1:37 pm Předmět: Kde pracujete? |
|
|
Docela by me zajimalo na jakych pozicich pracujete (pracovali) vy, co jste v USA a Kanade legalne a jestli jste s praci spokojeni. Odpovedi typu Co ti je do toho, si nechte pro sebe  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 545 Bydliště: Canada
|
Zaslal: út leden 22, 2008 12:10 am Předmět: Re: Kde pracujete? |
|
|
| czolgos napsal: | Docela by me zajimalo na jakych pozicich pracujete (pracovali) vy, co jste v USA a Kanade legalne a jestli jste s praci spokojeni. Odpovedi typu Co ti je do toho, si nechte pro sebe  |
Ja se na toto tema chystam dopsat moji jiz 5 cast. Trochu me "zarazil" Gejdos, kdyz si myslel ze se jen vychloubam.
No ale jak jsem cetl prispevek od Miro, tak snad ho chce zablokovat.
To by asi tak bylo nejlepsi. Stejne nepise k tematu a jen provokuje.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 159 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 11:52 am Předmět: |
|
|
| Je skoda ze jsi nedostal moc odpovedi na tvoji otazku. Mne by to taky zajimalo co Cesi delaji v US. Muj pripad je trochu jiny protoze jsem zil 14 let ve Skotsku a v Anglii nez jsem priletel do Californie. Ano mel jsem porad "accent" ale byl vice britsky nez cesky protoze v te dobe jsem mel jenom minimalni moznosti mluvit cesky. Takhle psat cesky, i kdyz to pravdepodobne zni pro vas desne, v te dobe bylo uplne nemozne. Jeden z duvodu proc jsem pred lety emigroval z, v te dobe, Ceskoslovenska, bylo ze jsem chtel pracovat v oboru, nebo v oborech o ktere jsem mel zajem. Tak trochu to vyslo i kdyz porad zbyvaji dva nebo tri obory ktere bych se rad naucil a pracoval v nich. Je ale mozne ze se k tomu nedostanu. Ve Skotsku jsem byl "scenery and lighting designer" v divadlech a pozdeji jsem pracoval jako "architectural designer" a tak jsem byl pozvan do Ameriky. Krome 18 mesicu kdy jsem pracoval pro jednu firmu, jsem byl vzdycky "freelance" coz muze byt nekdy dost na nervy protoze jsem vice nez parkrat nevedel jestli dostanu zaplaceno od zakazniku vcas abych zaplatil cinzi. Nebo hur, jestli vubec mam nejake zakazniky! Pred osmi lety jsem zacal navrhovat webove stranky pro mensi podniky. Aspon kdyz udelam chybu tak se to da spravit. ne jako neco co je vybudovane z betonu. Trochu se to behem let rozrostlo a ted mame vlastni hosting servery. Krome toho porad delam trochu architektury - jenom jeden nebo dva "projects" rocne. Je mozne ze letos bude spravny cas se dat do neceho jineho, presne co to bude, nevim... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so únor 02, 2008 10:37 am Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: |
...Je mozne ze letos bude spravny cas se dat do neceho jineho, presne co to bude, nevim... |
Je to výborné že žijeme v zemi a v času kde není problém jít do jiného oboru.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 914 Bydliště: Praha
|
Zaslal: so únor 02, 2008 12:42 pm Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: | | Mne by to taky zajimalo co Cesi delaji v US. |
Asi jsou tu vsichni rentieri, kdyz nikdo nic nenapsal  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 545 Bydliště: Canada
|
Zaslal: so únor 02, 2008 1:11 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | bouncingczech napsal: | | Mne by to taky zajimalo co Cesi delaji v US. |
Asi jsou tu vsichni rentieri, kdyz nikdo nic nenapsal  |
Zrejme zde na Americkem continentu nezije moc Cechu, kderi tu zjiji "legalne".  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 426 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: so únor 02, 2008 3:02 pm Předmět: Re: Kde pracujete? |
|
|
| czolgos napsal: | Docela by me zajimalo na jakych pozicich pracujete (pracovali) vy, co jste v USA a Kanade legalne a jestli jste s praci spokojeni. Odpovedi typu Co ti je do toho, si nechte pro sebe  |
Napisu to takhle:Tady v usa uz celkem nuda predtim jsem byl na mori pracoval na lodich od rybarskych,vyletnich ,ferry az po ty co neco pasujou.Bylo to krasne jezdit po Caribskych ostrovech,nekdy i dobrodruzne kdyz te vyhodili z lode(bez penez a papiru)Kdyz se usadis tak zacina nuda"prace a placeni pujcek"a k tve otazce na jake pozici?jsem "forman wood co. a mym hlavnim poslanim je aby zamestnanci "pozitivne mysleli a byli spokojeni" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: út únor 05, 2008 1:22 am Předmět: |
|
|
No, ne, ze bych se nechtela sverit s tim, co delam, jen jsem se k tomu jeste nedostala. Ale narceni, ze jsem rentier, odmitam (i kdyz by to nemuselo byt az tak spatne ).
Takze pokud jde o me, v podstate profesne znovu zacinam. Sice sama na sebe uz delam nejake PC konzultace (v CR jsem hlavne delala business analyzy a navrhy pocitacovych systemu), tak jsem porad ve stadiu, kdy si teprve vytvarim basic kontakty - coz je beh na dlouho trat. A v noci delam technical support - hlavne, abych vypadla z baraku. Je to fajn, okolo mam prima lidi a hlavne si cvicim jazyky, protoze tahle spolecnost nema "normalni, anglicky mluvici" zakazniky - btw neverili byste, kolik emmigrantu i po 30 letech zivota v anglicky mluvicim prostredi anglicky nemluvi.
No a ted cekam na odpoved od Riga, jestli by me vyhledove vzal k sobe do truckingu ... i kdyz tedy truck nemam, nic snad neni az tak nemozne . Rigu, neboj, zadna mekkota nejsem . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 824 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út únor 05, 2008 5:47 pm Předmět: |
|
|
| Ten 300 lbs former HS linebacker taky nebyl zadna mekkota ... a kdyz jsem mu pri couvani prejel (omylem) nohu, tak fnukal jak mala holka. A to sem ho prejel jenom dvakrat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt únor 07, 2008 11:34 pm Předmět: |
|
|
Rigu, dotaz: fnukal nebo nadaval ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: pá únor 08, 2008 2:46 pm Předmět: |
|
|
Jestli ses na to video dobre podivala, tak je to zaznam z on-board cam police cruiseru. Pokud je to ta nehoda, kterou uz pred par lety davali v TV, tak v tom pick-upu byli dva teenageri, kteri ukradli sekacku na travu a utikali pred policajtama. Ridici nakladaku se celkem nic nestalo, o ridicak samozrejme neprisel - nebyl duvod, byl naprosto bez viny - a ti zlodejicci oba zarvali.
Yup and I'm an idiot who should have watched the second clip, too, before writing this. Je to vsechno v tom druhem videu, ale ani to neni kompletni - oni tam jeste ukazovali toho ridice a co zbylo z toho pick-upu.
Ne nebyl jsem to ja. Ja jsem v tom clipu, kde jezdim s ukradenym A1 Abramsem po meste a policajti cekaji az mi dojde palivo.
Tak co, uz mas CDL??? Mam pro tebe nachystany dedicated run Detroit - Louisville . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: pá únor 08, 2008 11:46 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | | Ten 300 lbs former HS linebacker taky nebyl zadna mekkota ... a kdyz jsem mu pri couvani prejel (omylem) nohu, tak fnukal jak mala holka. A to sem ho prejel jenom dvakrat. | Rigu, to video jsem sem dala spis z legrace jako reakci na Tvuj prispevek s prejetou nohou .
Na CDL se zacina pracovat; nic neni overnight. Jinak Ty jsi prece psal, ze Tvoje CDL trvala 1/2 roku ... .
Detroit - Louisville zni prima, uz jsem (skoro) tuhle trasu absolvovala. Sice to nebyl semi, ale ten nejdelsi U-haul s privesem, ale aspon byla sranda. Stehovali jsme znameho z Tennessee do Michiganu, a protoze manzeluv kamarad ma suspended licence, tak zbylo rizeni na me. Jellico Mountain v noci za bourky a mlhy bylo vynikajici, moc libilo . Prosim jeste  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: so únor 09, 2008 1:57 pm Předmět: |
|
|
Ja jezdit truckem, tak bych se casem nekde vyboural, nedokazi sedet za volanten dlouho, mam Mazdu MPV a kdyz jedu dele nez dve hodiny tak se mi chce spat...
Ja bych si rad tady otevrel bordel kdyby to slo:)
To by se prachy hrnuly a bez namahy  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: so únor 09, 2008 2:49 pm Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: |
Na CDL se zacina pracovat; nic neni overnight. Jinak Ty jsi prece psal, ze Tvoje CDL trvala 1/2 roku ... .
|
Mne trval ridicak pul roku, pac jsem prejel chalapovi nohu ... shorel mi v polovine skoly apartman i s veskeryma vecma ... INS napsalo autoskole, ze fake GC ... dolsi mi penize na jidlo ... a tehdy Tri-State mel nejkratsi CDL - training program na tri mesice, dneska maji nejkratsi na tri tydny.
Ty si vazne delas CDL??? Neni skoda vzdat se sveho jobu, ktery aspon an papire zni dobre, kvuli jednomu z nejtezsich povolani (a zivotnich stylu) v Americe. Mzdy truck drivers jsou vykoupene velkym stresem a dlouhyma hodinama .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|