|
|
| Autor |
Zpráva |
Klara Soukupova
Registrace: 07. 01. 2008 Příspěvky: 5
|
Zaslal: po leden 07, 2008 3:42 am Předmět: Svatba s americanem v USA nebo v CR? Co je lepsi? |
|
|
Svatba s americanem v USA nebo v CR? CO JE LEPSI?
Ahojky lidiciky. Mam na vas dotaz.
Mam pritele americana uz 2 roky. Chteli bychom se vzit, ale nevime co je pro nas lepsi jestli se brat tady v CR nebo v USA, abych snadneji dostala vsechny papiry, prac. povoleni, GC a tak. On zije v New Yorku, kde jsem s nim zila poslednich 6 mesicu na turisticka viza a ted jsem se vratila domu zpet abych nepresahla termin viz. Mam viza na 10 let B1 i B2. Pred tim jsem byla v USA rok a pul na J1 viza. Umi nekdo poradit kde to je lepsi se vzit? Diky moc za vasi radu. Pa Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po leden 07, 2008 4:05 am Předmět: |
|
|
Klaro,
uz se to tu hodnekrat psalo, projdi si prispevky - v soucasne dobe je asi nejlepsi vyjet do USA na turisticke a vzit se; pak poslat vsechny ty zadosti na USCIS.
A nebo muze Tvuj pritel zazadat o snoubenecke vizum pro Tebe (podle vseho to trva cca 6 mesicu - co jsem slysela).
Svatba v CR uz rok neni, co byvalo. Ted uz ty zadosti US Embassy nevyrizuje (jedina vyjimka je, ze Tvuj American ma v CR trvaly pobyt), takze po svatbe v CR se musi zadat o "spousal visa" a to je daleko delsi (rok i vice), nez vizum snoubenecke. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara Soukupova
|
Zaslal: po leden 07, 2008 4:16 am Předmět: |
|
|
| Muzes poradit, kde si o tom muzu vice precist. Myslis si ze budu mit problem v NY na emigracnim, abych se dostala zase do US, kdyz jsem se z NY vratila zacatkem prosince 2007 a rozhodla bych se znovu odjet koncem ledna 08? Muze se stat, ze me poslou zpatky domu i kdyz mam viza na 10 let B2 i B1??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: po leden 07, 2008 4:45 am Předmět: |
|
|
Projdi si celou sekci "Marriage - wedding" zde na foru http://www.chicago-cz.com/forum/viewforum-27.html. Dost je toho i v sekci "Zelena karta" http://www.chicago-cz.com/forum/viewforum-4.html
Pokud jde o to, jestli Te poslou zpatky nebo ne, tak to fakt nevim. Zalezi na hodne okolnostech; jak se urednik vyspi, jakou mas story (proc jedes zase do USA) atd. Nechci se dohadovat, ja tohle sama nikdy neresila, ale pokud jsem slysela od lidi, tak je podezrele, kdyz se zahy znovu vracis. Ale nevim, fakt. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 516 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: po leden 07, 2008 12:36 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, Urcite bude lepsi kdyz se vdat v USA, ja kpsala Dana tak uz je daleko delsi proces v CR na ambasade nez v Americe.
Pokud jsi nepretahla pobyt tak neni duvod aby te imigracni urednik poslal domu.
Musis ale byt na to pripravena, je tezke radit kdyz nevis na koho narazis.
Ja jsem se zenil v CR a dostal jsem se zpet az po 18 mesicich, ale zase ja jsem predtim pretahl pobyt, takze jine kafe.
Good luck Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara Soukupova
|
Zaslal: út leden 08, 2008 3:03 am Předmět: |
|
|
| Diky za odpoved. Mate asi pravdu, dost jsem toho tady procetla a ve smes vsichni rikaji, ze je to rychlejsi v teto dobe se vzit tam v US. Jen by mne zajimalo, jestli musi mit imigracni urednici nejaky padny duvod, aby me zpet poslali domu jako napr. ze bych treba protahla pobyt v US, coz jsem nikdy nepretahla. Je duvod pro im. uredniky, aby me vratili, ze jsem tam byla celych 6 mesicu az do konce listopadu a ted v ledu tam jedu znovu na turisticky? Taky by me zajimalo jestli bude problem, ze muj pritel byl uz jednou zenaty s ceskou s kterou se po 2 letech rozvedl? Bude to mit pro me nejaky dopad? Ona GC nema protoze jeste pred pohovorem odjela zpet do CR a uz se nevratila. Muzu mit kvuli te predchozi svatbe potize se ziskanim prac. povoleni a GC? Diky moc za odpoved. Pa Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: út leden 08, 2008 11:23 am Předmět: |
|
|
Klaro,
na 99,99% jsem presvedcena, ze na jeho byvalou se muzes uplne vykaslat. Co ma ona spolecneho s Tebou a Tvou zadosti o pobyt? NIC. A tudiz ani ona nebude USCIS zajimat. Tady nejsme za komancu, kdy za prohresky pribuznych trpely cele rodiny ...
Nejdulezitejsi ted je, aby jsi se dostala legalne do US a po case se vdala (ne hned, je tam casovy limit; nesmis se vdat hned, to by bylo podezrele ... tedy ze jsi do US nevstoupila jen za ucelem turistiky); samo, u prijezdu nebudes nikomu vykladat nic o svatbe, ale musis mit dobrou story, proc se do US tak brzy vracis ...
P.S. ty casove limity se daji najit, treba ilw.com; napriklad kdyz se vdas po 60 dnech pobytu v USA, da se to okecat, ze jsi se proste zamilovala ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 255 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út leden 08, 2008 1:25 pm Předmět: |
|
|
| S timhle nemuzu 100% souhlasit. Kdyz existuje u USCIS zadost o zelenou kartu v tom samem jmene jako tvuj snoubenec a ta zadost byla "abandoned" tak budou otazky. Znam jeden velice podobny pripad a behem pohovoru urednik chtel vedet ruzne podrobnosti o tom prvnim manzelstvi. Dokonce byla potreba pomoc pravnika jenom z toho duvodu ze ta prvni zadost nebyla poradne dokoncena. Jako vzdycky, neni to cerne nebo bile a zalezi na tom koho dostanes. Ja ale nemuzu doporucit delet neco, co vypada trochu nelegalni, coz svatba jenom s turistickym vizem je. Zvlast ze to tvuj snoubenec jednou udelal a jenom pred 2 lety. Nezalezi jak dlouho budes na svatbu cekat a doufat ze se to nejak okeca je riskantni. Pokracovat presne podle pravidel, to je svatba v Cesku a potom zadost jako manzelka nebo zadost jako fiancee a potom svatba v US. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|