Každá rada nad zlato

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Každá rada nad zlato

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody
Autor Zpráva
Zuzka

Registrace: 03. 01. 2008

PříspěvekZaslal: čt leden 03, 2008 11:40 pm    Předmět: Každá rada nad zlato Odpovědět s citátem

Ahoj, jsem tady nová tak vás všechny moc zdravím.
Už od střední školy mám sen. Chtěla bych se za každou cenu dostat do USA. Co se týče Čech - mám je ráda, je to přeci jen moje rodná země, ALE...
Rozhodla jsem se, že tento rok s kamarádkou uděláme všechno proto, aby sme se do USA dostaly. Posledních pár měsíců nedělám skoro nic jiného, než že na netu sháním různé informace, rady, návody, čtu články lidí, kteří v USA žijou nebo žili. Teď jsem narazila na tyhle skvělý stránky. Je tady spousta informací. A tak jsem se rozhodla, že vás požádam o radu a informace.
Mám strach zažádat o vízum. Když ho s kámoškou nedostaneme, můžeme zažádat až za rok (podle toho co jsem se na netu dočetla). Jenže já ani ona nechceme čekat další rok. Proto bych vás poprosila o nějaké informace, které by nám pomohly k větší úspěšnosti při udělení pracovního víza v USA. Další problém je ten, že na netu je uvedeno, že žádost o pracovní vízum se vyřizuje pouze v USA a to na základě dokladů od zaměstnavatele, který vám práci dá a my bohužel nic takového nemáme a problém je taky v tom, že ani mít nebudeme.
Byla bych moc ráda, kdyby nám někdo poradil jak postupovat, co dělat a další užitečné rady.
Děkuji moc. Ahoj

Zuzka
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 04, 2008 12:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Zuzko,
Vitej na foru, tyto stranky jsou pro cechy a slovaky asi nejuzitecnejsi, a to muzem dekovat MIROVI ze ano?

No nic k veci, uz pred tebou Drazzi pise o tom samem snu. Jelikoz jsi zena, tak mas vetsi sanci se do USA dostat jako Au-pair i tva kamaradka. Je to momentalne nejsnadnejsi cesta, ktera ti zaruci rocni legalni pobyt za morem. Nemusis zadat o turisticka viza ze strachem a vis ze az dorazis do USA tak mas kde bydlet, co jist a prijem nejakych penez. Neni to na zbohatnuti ale start je nejlepsi.
Predstav ze by jsi mela delat nekde na kramu 365 dni v roce za 2000 USD z toho platit 500 najem, jidlo 300 ted auto, benzin atd tak jsi na castce urcite mensi nez za Au-pair.
Au-pair vydela 170 dolaru tydne, ale nemusis nic platit:)
Rodinka ti zaplati letenku, a jeste podle zivotni urovne ti muze pridat na skolu.

Takze jsi to poradne promysli, a dej vedet jak jsi na tom.

Zdravi te Bucky;)

Lidi jedu na 14 dni domu pristy ctvrtek...huraaaaaaa
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 04, 2008 12:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
Ahoj Zuzko,
Vitej na foru, tyto stranky jsou pro cechy a slovaky asi nejuzitecnejsi, a to muzem dekovat MIROVI ze ano?

No nic k veci, uz pred tebou Drazzi pise o tom samem snu. Jelikoz jsi zena, tak mas vetsi sanci se do USA dostat jako Au-pair i tva kamaradka. Je to momentalne nejsnadnejsi cesta, ktera ti zaruci rocni legalni pobyt za morem. Nemusis zadat o turisticka viza ze strachem a vis ze az dorazis do USA tak mas kde bydlet, co jist a prijem nejakych penez. Neni to na zbohatnuti ale start je nejlepsi.
Predstav ze by jsi mela delat nekde na kramu 365 dni v roce za 2000 USD z toho platit 500 najem, jidlo 300 ted auto, benzin atd tak jsi na castce urcite mensi nez za Au-pair.
Rodinka ti zaplati letenku, a jeste podle zivotni urovne ti muze pridat na skolu.

Zdravi te Bucky;)

Bucky dobre napsany Smile

Ty se mas, ze uz letis brzo domu. Bude tam ale dost zima, nebo ne?
Ja letim az v polovine kvetna, ale to uz bude tepleji. Very Happy
Zuzka

Registrace: 03. 01. 2008

PříspěvekZaslal: pá leden 04, 2008 12:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
Ahoj Zuzko,

Zdravi te Bucky;)

Ahoj, děkuju za písmenka. Wink Ta Au-pair není špatnej nápad, už sme o tom s kámoškou přemýšlely, ale v mém případě je tady malej problém... nemám řidičák. Sad a když jsem koukala na požadavky tak je to podmínka. Alespoň většinou.
A Bucky, jaká je potom možnost zůstat tam po ročním legálním pobytu jako Au-pair na delší dobu? Potom se žádá o prodloužení povolení nebo jak to funguje?

Ahojky Zuzka
dvvd

Registrace: 05. 06. 2007

PříspěvekZaslal: pá leden 04, 2008 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak si ten ridicak udelej, protoze bez toho se ve statech nehnes. Jedine ze by si mela rodku v NYC nebo v nakym jinym velkomeste, ale do budoucna pak se pak tady bez nej nikam nehnes! Kolik ti je let? radsi treba pul roku jeste zustan doma a ten ridicak si udelej! Jinak po skonceni toho programu, si muzes vyridit studentsky viza a chodit do skoly, vdat se a nebo turisticky tusim ja v tom takovy expert nejsem od toho jsou tu jini Smile

Naposledy upravil dvvd dne pá leden 04, 2008 7:40 pm, celkově upraveno 1 krát
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 04, 2008 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburaku,
No ziju na Floride takze mam tepla hodne, aspon si pujdu zalyzovat Laughing

Zuzka, Udelej si ridicak jak pise DVVD.
Wink
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2008 1:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Zuzko,
mohla by jsi pak napsat, jak Ti to dopadlo?
Já bych se do USA také rád odstěhoval, ale nejprve bych si chtěl dodělat Bc na české škole (přecijen si myslím, že jsou lepší). A pak se nějak dostat taktéž do USA (alespoň na chvilku).

Přeji hodně štěstí!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com