Holandsko

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Holandsko
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde se zije nejlepe?
Autor Zpráva
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne únor 03, 2008 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasne,tak to ukoncime.Uz jsem tu jednou napsala,ze vsem dekuji za rady.
Ono se to rika legalum.Je to velke rozhodnuti a nejde to ze dne na den.Uvedomte si to prosim.
Jinak jasne,ze umime cesky.U nas se doma mluvi jenom cesky.Nehrajeme si na nejaka hoga foga.
Takze jeste JEDNOU vsem dekuji a jednou Vam dam vedet,kde jsme skoncili.
Good bye. Wink
P.S. nerada nekoho nudim.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

F(zavinAC)CK THAT!!! Ja se nenudim. Rozhodne je to daleko zabavnejsi, nez ten neustale opakujici se B.S. ohledne snatku a toho jak se odsud po svatbe co nejrychlejc dostat nebo dotazy jako: "Chci do Ameriky. Nic neumim, nic nemam, vizum mi urcite nedaji, na VS me nevezmou pac sem blbej - jak na to? "

To co tady Piskle pise, se porad opakuje, protoze to je klicove a momentalne viceme neresitelne dilema pro spoustu lidi tady - co dal a jak na to? Nikomu z nich se odsud nechce, protoze po vsech tech letech je to pro ne domov - a to, ze jeji deti mluvi cesky neznamena, ze pro ne CR nebude jako jina planeta. Nedavno jsem videl reportaz o tom, jak deportuji nejakou rodinu ze stredni ameriky, ti dva kluci, chodili zrovna na stredni a zili tu od tri let, typicti americti teenageri, samozrejme mluvili diky rodicum perfektne spanelsky - ale ta hruza, kterou meli v ocich, kdyz mluvili o tom, jak je nejaky zasr... byrokrat chce vystehovat z jedineho domova, ktery kdy znali, se neda popsat. Ano pro Piskle rodice bude navrat do CR tezky, ale pro mala Pisklata to bude jeste desetkrat horsi, i kdyz si to sami nejspis neuvedomuji.

Vsichni, vcetne me, tady mame spoustu rad a nazoru, ale jeste jsem si neprecetl ani jeden prispevek ve stylu: "Tak vem manzela do teto firmy, tady je adresa a telefon a tam ho vezmou jako uklizece nebo pomocnika nebo stojan na klobouky ..." anebo jeste lip: "Hele, ja mam pro nej job v moji firme a dam mu sanci dokazat, ze umi makat, az se mu bude kourit z usi." To je porad milion kecu o tom, jak kdo zna lidi, kteri delaji na cerno, jezdi bez ridicaku, jak je vsude plno prace a jobu a jak se kdo ma dobre i za soucasne situace. Jedinou konkretni pomoc tady nabidl anonym z NC a tam se Piskle boji - za co uz jsem ji vyspilal do privat msgs., pac kdo se boji nesmi do lesa a ten ridicak je nutny ... plus se anonym zda solidni a nic za to nechce. Ale zase me se to keca, ja tam nemusim.

Coz takhle kdyby Henek nabidl nejaky job u nich na lumber yardu, kdyz uz je ten prizivnik, er, chtel jsem rict foreman, ktery ma na starost spokojenost. Ja klidne ten U-Haul pro Pisklata pujcim a prestehuju je sem, i nejake to ubytko jim najdu. I kdyz jim ta Kanada vyjde, coz by mela, tak to bude cca rok trvat a bude to stat penize.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

klidne bych te zamestnal ale nase firma chce od kazdeho vypis od soudu (ze jsi nekradl nebo nejsi hledany atd.)
Piskle

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uz jsem nechtela psat,ale jeste neco malo pro ty,kteri tvrdi,ze prace je vsude a plno.Viz:
ANONYM

Ja jsem na FL zila 5 let,mam tam spousta znamych co jsou at legalne ci nelegalne...s rodinama ..bez...A neznam jedinyho,ktery by na to byl takhle spatne.A proc, asi mozna se snazej aby se spatne nemeli.Ja vim mooooc dobre ,ze prace na Fl i kdyz jsi nelegalne se da sehnat v pohode.A neni pravda,ze NIKDE ti praci nedaj.Znam lidicky,kteri hold musej treba hodku nekam jezdit (taky nemaj ridicak) ,ale kdyz jezdis opatrne ,tak se moznast zastaveni snizuje.(Vsak ty taky urcite musis ridit do prace ne?)Je to risk,ale alespon nesedej doma na prd--i a nebrecej jak je vsechno na ho-no.Je to jenom o tom jak clovek chce!ja chapu,ze mas blbou situaci,ale nad tvyma *S*P*A*M* vazne valim oci!Sorry!H

Nevim,kde jsi zila a v jake dobe,ale ted je to tu opravdu o nicem.
Dneska manzel jezdil od stavby ke stavbe,od firmy k firme(jakekoliv)a ptal se na praci.Jakoukoliv.I jako helper.(i kdyz ma 21 let praxe jako svarec).Na stavbach pomalu prazdno,protoze zakaznici neplati.A kdyz tam nekdo nahodou byl,tak bud mexikani a nebo proste nenabiraji lidi.
Projezdil hodne mil,projel hodne penez(cert je vem),na ceste nekolik hodin......a nic.
V restauracich neprijimaji vubec(jak uz jsem psala...ani dishwashery).Mam 4 kamaradky,ktere delaji servirky a rvou si vlasy.Je to katastrofalni cas a to tu mame mit sezonu v plnem proudu.
Ho*no.Na silnicich potkate "snow birds" asi tak casto,jako kdyz najdete na chodniku 10 dolaru.
To nikdy nebyvalo.
Tak mi draha anonymni,ktera nad mymi prispevky vali oci neplacej neco,co neni pravda.
Ja zila pred 100 lety v Cine a tam ti bylo prace...and bla bla bla.
Jak tu pise big-rig.
Moje situace je moc slozita a uz vubec nepotrebuji rady typu...nekdo sedi doma na prdeli a breci,toto tema uz je nudne.. a tak dale.
Nectete to a nebo alespon neodpovidejte.
Kdo z Vas resi takove dilema s deckama za prdeli,jejichz domovem je po dobu 10ti let USA.
Nemusela bych se tu vyzpovidavat,ale myslela jsem si,ze krajane nebudou az tak "uprimni".
Anonymní

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
F(zavinAC)CK THAT!!! Ja se nenudim. Rozhodne je to daleko zabavnejsi, nez ten neustale opakujici se B.S. ohledne snatku a toho jak se odsud po svatbe co nejrychlejc dostat nebo dotazy jako: "Chci do Ameriky. Nic neumim, nic nemam, vizum mi urcite nedaji, na VS me nevezmou pac sem blbej - jak na to? "

To co tady Piskle pise, se porad opakuje, protoze to je klicove a momentalne viceme neresitelne dilema pro spoustu lidi tady - co dal a jak na to? Nikomu z nich se odsud nechce, protoze po vsech tech letech je to pro ne domov - a to, ze jeji deti mluvi cesky neznamena, ze pro ne CR nebude jako jina planeta. Nedavno jsem videl reportaz o tom, jak deportuji nejakou rodinu ze stredni ameriky, ti dva kluci, chodili zrovna na stredni a zili tu od tri let, typicti americti teenageri, samozrejme mluvili diky rodicum perfektne spanelsky - ale ta hruza, kterou meli v ocich, kdyz mluvili o tom, jak je nejaky zasr... byrokrat chce vystehovat z jedineho domova, ktery kdy znali, se neda popsat. Ano pro Piskle rodice bude navrat do CR tezky, ale pro mala Pisklata to bude jeste desetkrat horsi, i kdyz si to sami nejspis neuvedomuji.

Vsichni, vcetne me, tady mame spoustu rad a nazoru, ale jeste jsem si neprecetl ani jeden prispevek ve stylu: "Tak vem manzela do teto firmy, tady je adresa a telefon a tam ho vezmou jako uklizece nebo pomocnika nebo stojan na klobouky ..." anebo jeste lip: "Hele, ja mam pro nej job v moji firme a dam mu sanci dokazat, ze umi makat, az se mu bude kourit z usi." To je porad milion kecu o tom, jak kdo zna lidi, kteri delaji na cerno, jezdi bez ridicaku, jak je vsude plno prace a jobu a jak se kdo ma dobre i za soucasne situace. Jedinou konkretni pomoc tady nabidl anonym z NC a tam se Piskle boji - za co uz jsem ji vyspilal do privat msgs., pac kdo se boji nesmi do lesa a ten ridicak je nutny ... plus se anonym zda solidni a nic za to nechce. Ale zase me se to keca, ja tam nemusim.

Coz takhle kdyby Henek nabidl nejaky job u nich na lumber yardu, kdyz uz je ten prizivnik, er, chtel jsem rict foreman, ktery ma na starost spokojenost. Ja klidne ten U-Haul pro Pisklata pujcim a prestehuju je sem, i nejake to ubytko jim najdu. I kdyz jim ta Kanada vyjde, coz by mela, tak to bude cca rok trvat a bude to stat penize.

Ja jsem ten anonym ,ale ne z NC ....jen jsem byl ochoten pomoct.Prekvapuje me,ze se Piskle"boji",kdyz vyse psala,ze nema na cestu penize.Ale at uz je to jakkoliv,tak bat se neni ceho.Co Vam pri nejhorsim udelaji? reknou "sorry" a pujdete zase po svych zpatky bez DL.
Jinak mas 100% pravdu v tom,ze zatim zadna konkretni nabidka na praci nepadla....ale uprimne mam asi strach,ze pokud by i padla,tak zrejme naprazdno.Mam stale cim dal tim vetsi pocit,ze Piskle je mozna ze vseho uz natolik hotova,ze nema silu nic kloudnyho udelat.Nechci,ani nebudu nikoho hodnotit bez toho,aniz bych ho osobne znal... ale kazdy sveho stesti strujcem.Mnohokrat jsem sam potreboval pomoc,ktere se mi nikdy nedostalo.Prokousal sem se.Prokousou se i ostatni.Nekdo si pomoc zaslouzi a nekdo ne.Nekdo ji dostane a jiny ne.Nekdo ji dostane,aniz by si to zaslouzil a zas naopak.Urcite se se vsim vyporadaji jak nejlip budou umet." a propos" nevidel bych to s jejich mladejma v cechach zas tak blede.Pockej az zistej,ze si muzou otevrit pivko normalne na namesti bez toho,aniz by je nekdo zavrel-uaaaaaaaa:)) Mozna budou jeste nekdy vdecny za ten navrat.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Safra ,jeste jsem se chtel zeptat co vubec Piskle delas za praci ty? Ja jenom,ze mozna,ale vazne jenom mozna bych mohl neco najit pro Vas,pokud by se Vam chtelo do TN.Dyztak dej vedet.
Big_Rig

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
klidne bych te zamestnal ale nase firma chce od kazdeho vypis od soudu (ze jsi nekradl nebo nejsi hledany atd.)

Tak vo co go? Vypis od soudu potrebujes i na job janitora za 7 bubaku na hodinu, tohle dela kazda firma. Pisklata nejsou ani zlodeji ani hledani (predpokladam Twisted Evil) a background check nema s imigracnim statusem nic spolecneho - teda pokud nepracujes pro nejaky super tajny military R&D lumber yard, kde vyrabite drevene ponorky, bombardery a tanky a kde potrebujes federal background check and security clearence, na ktere se ceka pul roku. Muzes zamestnat celou rodinu, ja je prestehuju a najdu jim ubytko, pro mladou by moje kamoska mohla najit nejaky babysitting nebo neco tady ve Frickers baru - everybody wins, everybody's happy, nobody's bored anymore (nobody has to die and be eaten by me).
Anonymní

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:

Vypis z rejstriku neobsahuje nic ohledne legalniho statusu. to si porad moze udelat.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Henek napsal:

Vypis z rejstriku neobsahuje nic ohledne legalniho statusu. to si porad moze udelat.

A co jestli nemaji cisty rejstrik z Cech?
MUZE TO MIT NAJAKY VLIV?
klarice75

Registrace: 27. 01. 2008

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No konecne tu nekdo napsal neco kloudneho /BIG RIG/......Pisklatko, drzim ti palce, hlavu vzhuru a ono to snad dobre dopadne.....
Piskle

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonym ma asi pravdu.Ja uz asi vazne nemam silu nic dotahnout dokonce,protoze tu silu nemam.
Ale ja se vzchopim lidicky,jen tu silu potrebuji nabrat.
A co ja delam?Pracuji 5 let pro dnes jiz 95ti letou babcu.
Uklizim,varim,peru,zehlim,nakupuji,vozim ji k doktorovi,k holici,koupuji ji,prevlekam postel,oblekam ji,staram se o bazen,trimuji kere,vytrhavam plevel,opravuji drobnosti v baraku(handywoman) Mr. Green ,zasazuji kere,vytrhavam 20+ stare kere s 10' korenama....a na neco jsem mozna zapomnela.Proste babca uz jenom posedava a ja litam.
Anyway..GOD BLESS FOR HER.
A pak mam jeste cleaning,na ktery mam licensi.
V obdobi sezony(bidne) mam sve,nekolik let jiz stale zakazniky a jeste nejaky ten rental cleaning.
Pak se jeste staram o manzela,zvirata,domacnost,nakupy,posilani uctu,behanim do skoly,varenim...no to je asi tak vsechno.No,spis bych rekla,ze si uz nemuzu vzpomenout v teto vecerni hodine,kdy uz normalne spim.
Takze uz asi ta sila opravdu v mem veku Razz chybi.
At uz to anonym myslel,jak to myslel,ale asi ma pravdu.VIZ

Mam stale cim dal tim vetsi pocit,ze Piskle je mozna ze vseho uz natolik hotova,ze nema silu nic kloudnyho udelat.

A jinak mohu dat ruku do ohne za muj a muzskeho CISTY TRESTNY REJSTRIK z CR.
Nechci tu psat blaboly,protoze uz mi oci neslouzi(unavou) a tak jestli mohu z dovolenim ukoncit moje "dnesni kecani" a pokracovat zitra.
I kdyz jsem tu napsala,ze se loucim,ale jak jsem zjistila,par normalnich lidi chape moji situaci a neurazi me tu.
Jinak dekuji....za vse,dnes uz mizim. Wink
P.S.mozny duvod,proc nemame jeste nejaky ten US doklad je asi to,ze my jsme nikdy nic "neupravovali" a ani nemeli jakesi ty document z druhe ruky.Myslim tim...FLEA MARKET ala mexico.
Moje maminka mi vzdycky rikala.." S poctivosti dojdes...." a hadejte konec vety.
Zitra to dopisi.Tak ja uz vazne jdu spat Wink
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2008 11:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...a az se vyspis napis mu dopis. Pises dobre a jestli to potrebujes prelozit mas dve deti ktere Ti pomuzou.
USE YOUR RESOURCES. Rolling Eyes
Deti jsou nekdy chytrejsi nez jsme my rodice.AZP. Cool
http://www.drphil.com/
Maxi
Anonymní

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2008 4:11 pm    Předmět: Piskle Odpovědět s citátem

Hlavu vzhuru a je treba neco co mas pocit ze musis jen ty, delegovat na ostatni cleny tve domacnosti, deti a manzela.....kazdy z nich ti muze pomoct abys za chvili nepadla unavou,vycerpanim a pschychicky se z toho uplne nesesypala.

Vareni, placeni uctu, udrzovani chodu domacnosti, nemusi zustavat jen na tobe......odlehci si od neceho co mas pocit, ze musis jenom ty.
To ti pak pomuze v tom tvem kolotoci se lepe orientovat, unavena a psychicky dole vidis problem i v malichernostech.
Ze to tady nebude jednoduche a ze je to cim dal horsi pro ilegaly, je fakt ktery vis, to je realita.
Ale spousta rodin v tomhle normalne funguje....
Ostatne tvuj manzel by mohl caregiver delat taky, je dost shanka po chlapech v oboru....a nemyslim si ze by se nenasla rodina co by jej neprijala i bez papiru.......vzdycky je to takhle prijde mnohem levneji nez pres kteroukoliv agenturu.
Znam jednu rodinu, kdy oba manzele takhle fungovali cela leta....a on nemel ani ridicak, nakupy ci transport k doktorovi obstaravala jeho manzelka, ci rodina klienta, vzdycky to slo resit.....
A pres tuhle praci se pozdeji legalizovali....
To je jen jeden z navodu....
Piskle

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2008 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je jen jeden z navodu..........
Za kazdy navod dekuji Vam i panu bohu. Wink
Vim,ze se opakuji,ale dodava mi to silu.

A jak jsem napsala vcera,ze zbytek dopisi,tak ted dopisuji.
Moje maminka mi vzdycky rikala.." S poctivosti dojdes...." a hadejte konec vety.
Zitra to dopisi.Tak ja uz vazne jdu spat.
Odpoved zni: " S poctivosti dojdes...akorat tak do
(_I_)"
A jak tak vidim,tak je na tom sprochu pravdy trochu.

Pro Azpete....a co mam napsat Dr.Philovi???
Moje starosti(unava,ilegalni status a tak pod.?)
Neber to jako rejpani,ber to prosim Te jako otazku.
Mozna,ze se uz ze me stava idiot bez mozku a nebo...ja nevim.
Jinak chci se Vas jeste na neco zeptat.
Chodi mi par emailu od recruiteru na praci weldra.
Kdysi jsem poslala par emailu na web adresy,neco jako pre-application a ted,jak shani nejake weldry( a ze je tech pozadavku dost)posilaji mi nabidky na email.
Ale otazka je: Muze manzel vyplnit application na pozici weldra,kdyz je tady jak je tady?
Co myslite.
To je prave ten strach co mam.Aby nas nahodou neposlali supem dupem dom.
Tak nevim.Napiste mi prosim,co si o tom myslite.
Jooooooooooo,ja vim,ze kdo se boji nesmi do lesa Razz Wink
Big_Rig

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2008 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Piskle napsal:

Ale otazka je: Muze manzel vyplnit application na pozici weldra,kdyz je tady jak je tady?

Vyplnovat! Hned! Domu vas nikdo neposle, a kdyz bude mit ten platny a overitelny USDL z NC, tak by nemel byt problem ani s prijetim do prace. Kdyby jste meli falesne doklady (z druhe ruky), tak tady samozrejme riziko je, ale to se vas netyka.

Trestni rejstrik z Evropy nikoho nezajima - nehadali se tady nahodou lidi pred nejakym rokem o tom, jak je Amerika plna ceskych kriminalniku, kteri si tady ziji spokojenym zivotem?

Dr. Philovi nepis nebo skoncis na jednom pokoji s Brittney. Pak budes s laskou vzpominat na casy, kdy tvym jedinym problemem byla nezamestnanost a foreclosure.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde se zije nejlepe? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Další
Strana 11 z 18

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com