|
|
| Autor |
Zpráva |
verqna
Registrace: 20. 11. 2007 Příspěvky: 1 Bydliště: Charlotte, NC
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 7:16 pm Předmět: Au pair s J-1 vizem |
|
|
| Ahoj vsem, mezi vsemi otazkami a odpovedmi na foru jsem se snazila najit i tu svou odpoved, avsak marne... Jsem aupair :( v Charlotte, NC, ale prace me absolutne nebavi, deti jsou nezvladatelne a proto premyslim odejit, avsak nechci opustit USA aniz bych videla napr. Floridu nebo Californii. Ma otazka zni: Mam viza J-1 + DS form, kde je napsano, ze mym sponzorem je cultularcare aupair a v popisu prace mam take uvedeno aupair. Viza mam platna do 16.7.2008, avsak at se ptam kohokoli, nikdo mi nedokaze odpovedet na otazku, jak to dopadne s mym vizem, pokud opustim program? Viza mi budou automaticky zrusena a s tim i DS forma nebo viza budou platit do 16.7.2008? Hodne lidi mi rika, ze mi stoprocentne zrusi DS formu, takze nebudu moci vycestovat napr. do Mexica aj. statu. Pokud bych si chtela najit praci napr. v Mcdonalds nebo jako nany ci servirka, budu mit problemy?Co obvykle zamestnavatel pozaduje za dokumenty? Social security card mam, je na ni zmineno, ze musim ukazat DS form. Ridicky prukaz se chystam udelat brzy. A ma dalsi otazka zni, kde je mozne si udelat ridicsky prukaz, ktery neni omezen vizem (jaky stat)? Velice dekuji za odpovedi. Jsem s pozdravem... Zanet |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 10:32 pm Předmět: Re: Au pair s J-1 vizem |
|
|
| verqna napsal: | Ahoj vsem, mezi vsemi otazkami a odpovedmi na foru jsem se snazila najit i tu svou odpoved, avsak marne... Jsem aupair v Charlotte, NC, ale prace me absolutne nebavi, deti jsou nezvladatelne a proto premyslim odejit, avsak nechci opustit USA aniz bych videla napr. Floridu nebo Californii. Ma otazka zni: Mam viza J-1 + DS form, kde je napsano, ze mym sponzorem je cultularcare aupair a v popisu prace mam take uvedeno aupair. Viza mam platna do 16.7.2008, avsak at se ptam kohokoli, nikdo mi nedokaze odpovedet na otazku, jak to dopadne s mym vizem, pokud opustim program? Viza mi budou automaticky zrusena a s tim i DS forma nebo viza budou platit do 16.7.2008? Hodne lidi mi rika, ze mi stoprocentne zrusi DS formu, takze nebudu moci vycestovat napr. do Mexica aj. statu. Pokud bych si chtela najit praci napr. v Mcdonalds nebo jako nany ci servirka, budu mit problemy?Co obvykle zamestnavatel pozaduje za dokumenty? Social security card mam, je na ni zmineno, ze musim ukazat DS form. Ridicky prukaz se chystam udelat brzy. A ma dalsi otazka zni, kde je mozne si udelat ridicsky prukaz, ktery neni omezen vizem (jaky stat)? Velice dekuji za odpovedi. Jsem s pozdravem... Zanet |
Nevim jak kde, ale vim ze v Californii ti vydaji ridicak na dobu tveho legalniho statusu tady, at uz vizum, GC, pokud mas na dva roky, mas ridicak taky na dva roky, pokud se tvuj legalni status prodlouzi, neni problem prodlouzit ridicak....ale zatim je to tak....platnost ridicaku mas omezenou.....
Ale jak rikam, nevim jak kde....
Ja musela predlozit SSN i citizenship |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: st listopad 21, 2007 7:00 am Předmět: |
|
|
| Kdyz jsem priletel na immigracni viza v unoru, tak jsem dostal na Floride ridicak na 7 let. Nekoukal na dobu platnosti, ale na danej typ viza. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marcibrn Anonymní
|
Zaslal: st listopad 21, 2007 3:32 pm Předmět: viza |
|
|
pokud vim tak kdyz opustis au pair program tak agentura nahlasi vlade ze jsi zdrhla a vlada zrusi vizum, vzhledem k tomu ze databaze v DMV jsou na to propojene je pravdepodobne ze o tom budou vedet taky.
Urcite pockej az budes mit US ridicak, ten ti asi vyprsi v den vyprseni viza ale nekdy udelaji chybu a daji ho na 2 -4 roky. Az budes mit ridicak tak bude lip, vetsina praci chce jen nahlasit SSN a ne ho vydet. v CA ale je situace trochu jina a kontroluji prac. viza hlavne velke spolecnosti jako McDonnald ale male firmicky uz tak ne. Problem je v par CA mestech kde maji pravo kontrolovat lidi na ulici jestli jsi legalne nebo ne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
luca Anonymní
|
Zaslal: so listopad 24, 2007 4:26 pm Předmět: Re: Au pair s J-1 vizem |
|
|
ahoj,
ja jsem taky aupair s J-1. Rodinu mam dobrou, deti taky ujdou ( trpelivost a flegamatik = stale jsem si uchovala zdravou mysl.... ), nestezuju si - prijela jsem sem, vedela jsem, do ceho jdu a jsem rada, ze anglicky uz nemluvim jako ten hotentot... ale - chybi mi lidi, kamaradi, obycejny obejmuti, trosku ty obycejny lidsky lasky.... a jelikoz si tu uz tlucu 15 mesic, tak premyslim, zda nebude lepsi se tu na vsechno vybodnout a odjet domu. Ale mam dva problemy - Luca se nerada vzdava a ten druhej - taky chci neco videt. Chci do Utah, Wyoming, Colorado, Californie... Uvidime. Nedokazu si predstavit, ze bych tu nastartovala normlani zivot - nemam penize na auto, bydleni, mam J-1 viza, coz je sh*t, takze to tu tech zbylych 9 mesicu asi jeste vydrzim..... A k tomu ridicaku - nevim, kde se stala chyba, ale ja mam americkej DL az do ledna 2012..... a ani toho nevyuziju . Tak hodne stesti  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: ne listopad 25, 2007 2:23 pm Předmět: Re: Au pair s J-1 vizem |
|
|
| luca napsal: |
- taky chci neco videt. Chci do Utah, Wyoming, Colorado, Californie... Uvidime. Nedokazu si predstavit, ze bych tu nastartovala normlani zivot - nemam penize na auto, bydleni, mam J-1 viza, coz je sh*t |
Sounds like great material for a future truck driver ...
Ale beze srandy - pokud mas USDL a SSN, tak neni nejmensi duvod proc se zatezovat takovyma vecma jako je J-1 vizum a au-pairkovani. Rodine uz jsi toho obetovala vic nez dost a je na case udelat neco pro Lucu. Pokud Ti chybi Cesi, odstehuj se do Chicaga (jak jsem se na vlastni kuzi behem par poslednich mesicu presvedcil - v Chicagu je vic cechu nez v Cechach), pokud Ti chybi laska a normalni lidske vztahy ... well, nema Amerika nejakych 400 milionu lidi z kazdeho sebezapadlejsiho koutu sveta? Vetsi vyber u nas v malinkate CR mit urcite nebudes . Penize, auto, bydleni nejsou dulezite, od toho jsou spolubydlici a zamestnavatele a pofiderni typkove z Chicago-cz. S DL do roku 2012 a s pracovnim SSN nadosmrti mas o dost vic nez drtiva vetsina ostatnich "ilegalu", ba dokonce ani ilegal jeste nejakych tech 9 mesicu nebudes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Le-na Anonymní
|
Zaslal: pá prosinec 07, 2007 11:38 am Předmět: Re: Au pair s J-1 vizem |
|
|
| Ahoj vsichni, strasne se zajimam o pobyt v U.S.A. a proto tu take pisu par radek. Momentalne jsem v Anglii jako au-pair, ale chtelo by to zmenu. Do U.S.A. jsem se chytala uz pred rokem, ale ponevadz nemam ridicak a dostatecne dobrou anglictinu, vzala jsem radeji misto v Anglii. SPise se chci zeptat nynejsich au-pair, jak zvladaji pobyt za oceanem, zda si nasli kamarady i mezi amiky a celkove zivot v U.S.A. Byla bych vam moc vdecna, kdyby se mi nekdo ozval a podelil se o sve zazitka a mozna me i nakopnul k rozhodnuti, ze to tam ma cenu a mam to zkusit. Moc diky. Lenka LenkaSurovcova@seznam.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dvvd
Registrace: 05. 06. 2007 Příspěvky: 58 Bydliště: New York, NY
|
Zaslal: pá prosinec 07, 2007 12:09 pm Předmět: To Le-Na |
|
|
to je fsechno jen na tobe jestli do toho pudes nebo ne. Je to shit jako kazda au pairska prace. Rozhodne necekej ze s tou mizernou almuznou budes moct, procestovat ameriku, studovat atd atd jak ti tvrdi v tom uzasnem barevnem katalogu v Cesku. Na druhou stranu uz tady mnohokrat bylo receno ze je to nejednodussi cesta k americkemu ridicaku a SSN. Ale v jednom tematu sem cetla prispevek od Scout 66 ktery rikal ze ta nejednodussi cesta neni vzdy ta nejlepsi a trosku si preju abych si prave tohle uvedomila nez sem jela jako au - pair. zkus prohledat tohle forum o au pair to bylo hodne napsano treba http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-1143.html
a co se tveho dotazu ohledne zivota tu a kamaradu tyce, souhlas s big_rigem, Amerika je velka zeme a musis najit co ti vyhovuje, ve velkych mestech jako NYC, Chicago, je spousta cechu a vetsi moznosti, ale nic se nevyrovna prirode zapadu, nebo treba pohodovemu zivotu na Hawaii, Amerika je obrovska a kazdy si tu najde neco sveho. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá prosinec 28, 2007 2:39 pm Předmět: |
|
|
Moje kamoska byla taky aupair. Kdyz se rozhodla ze uz to nechce delat a ze pojede domu, byla agenturou upozornena, ze "musi" opustit US neb pry oni rusi jeji vizum dnem odletu zpet domu a posilaji US departmant state avizo, ze ukoncujes program. Pokud by se pry rozhodla zustat, zrusi se ji vizum a status v US anyway.Takze asi kdybys zustala tak by to bylo mozna ok do te doby nez by se "neco" stalo, tezko rict jak to vsechno maji propojene. Ale myslim si, ze pozdeji bys mozna mela problemy se znovuziskanim viz, pokud by si se vratila nekdy domu do CR.
Asi jednodussi je zmenit rodinu a treba se podivat nekam jinam, i kdyz obcas to neni prave orechove nikde. Takze hodne stesti |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|