|
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 867 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út červen 28, 2005 7:31 am Předmět: refundace dani |
|
|
Je tu nejaky odbornik na refundaci dani z Work and Travel? Zajimalo by me kolik se rovna castka, do ktere by vam meli vratit vsechny dane. Naposledy to byvalo 8000 USD. Dnes jsem dostal dopis od ETSrefund, ze IRS pry castku snizila na pouhych 3100 USD
Na strankach IRS nemuzu nic kontretniho najit. Jen tabulku na strane 41 http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p515.pdf |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červen 28, 2005 9:01 am Předmět: |
|
|
Koukal jsem na ten odkaz a je tam napsane $3000, snad jsem to pochopila dobre.
Pred dvema roky jsem si taky nechavala z WATu vracet penize, ale nedelala jsem to pres agenturu, zkousela jsem to primo na strankach IRS-jako klasicke danove priznani (mela jsem odvahu, kdyz jsem tam byla nacerno:)). Moc mi toho nevratili, asi $100... spise jsem si myslela, ze budu doplacet.
A z $8000 by ti taky meli neco vratit. tak kdyz ETS nechce, tak zkus IRS.
Salaska |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út červen 28, 2005 9:44 am Předmět: |
|
|
Kde presne vidis ty 3000 USD? V tabulce na str.41, sloupec 6 - Maximum amount of compensation, u Ceske republiky, predposledni radek, je castka 8000 USD.
Zazadat sam uz nemuzu, protoze uz za me zazadala agentura. Jenze to letos pokurvili a cekam uz skoro pul roku na dane. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: 33131
|
Zaslal: út červen 28, 2005 9:48 am Předmět: Dane |
|
|
czolgos>
Ja si myslim, ze to v tomhle pripade nesouvisi s tim, ze si Cech, ale ze si obecne non-resident. $3.100 je castka na exemption, zbyvajicich $4.850 pak standard deduction. Soude podle formulare 1040NR, kde neni kolonka na standard deduction, ale jenom itemized deductions, nemuze non-resident standard deduction uplatnit. Do 1040NR-EZ se da jako itemized deductions uvest akorat state & local tax; a ze Aljaska state tax nema, tak v podstate nic.
U tech $8.000 z odkazu vyse je poznamka, ze tim, kdo te plati, musi byt Czech resident, takze to na WAT asi tezko. Ostatni podle me taky aplikovat nejspis nepujde, ale treba tam najdes neco, co by se dalo nejak vyuzit.
http://www.irs.gov/pub/irs-trty/czech.pdf (smlouva)
http://www.irs.gov/pub/irs-utl/czechtrweb.pdf (vysvetlivky) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červen 28, 2005 12:22 pm Předmět: |
|
|
Koukala jsem se na stranu 24, druhy a treti sloupec, pze od zamestnavatele dostanes W-2 form.
Tam kam ses dival ty, tam jsou nejake vysvetlivky a moc se mi ta tabulka nelibila, musela jsem si otocit laptop
Ten odkaz od Kulishka je z 93 roku.. plati porad?
Ale ber to jen jako moje osobni dedukce.
Btw priznaval jsi i uroky z banky?
Salaska  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: 33131
|
Zaslal: út červen 28, 2005 1:19 pm Předmět: Dane |
|
|
| Anonymous napsal: |
Ten odkaz od Kulishka je z 93 roku.. plati porad?
|
Ten odkaz je aktualni, akorat ze samotna smlouva byla uzavrena v roce 1993. V cestine se to jmenuje Smlouva mezi CR a USA o zamezeni dvojiho zdaneni … a vyslo to jako sdeleni c. 32/1994 Sb., pokud se to nekomu chce hledat:-)) V roce 1999 se v ceske verzi akorat opravila tiskova chyba (shodou okolnosti na tema uroky), jinak to cele porad plati dal.
| czolgos napsal: |
Zazadat sam uz nemuzu, protoze uz za me zazadala agentura. Jenze to letos pokurvili a cekam uz skoro pul roku na dane. |
Zdrzeni nemusi byt nutne na strane agentury, protoze zaseknout se to klidne mohlo u IRS. V mem pripade si IRS promptne proplatili sek, co jsem jim poslala, ale jinak uz tri mesice podnikaji “research” mych udaju - vsehovsudy 16 vyplnenych cisel. Pred tydnem mi poslali dopis, ze na tom stale jeste pracujou a ze se mi do 45 dni opet ozvou, jak jsou daleko. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út červen 28, 2005 3:15 pm Předmět: Re: Dane |
|
|
| kulishek napsal: | | Zdrzeni nemusi byt nutne na strane agentury, protoze zaseknout se to klidne mohlo u IRS. V mem pripade si IRS promptne proplatili sek, co jsem jim poslala, ale jinak uz tri mesice podnikaji “research” mych udaju - vsehovsudy 16 vyplnenych cisel. Pred tydnem mi poslali dopis, ze na tom stale jeste pracujou a ze se mi do 45 dni opet ozvou, jak jsou daleko. |
U ETS si troufam rict, ze bylo zdrzeni na strane agentury. Bylo to diky tomu, ze se snazili misto seku nabizet refundaci pomoci jednorazove platebni karty. Tento postup ale nemeli overeny a Americani jim to nedovolili (diky Patriot Act). Takze museli poslat zadost uplne znova nekdy v breznu. Kdyby to vyslo s tou kartou, tak jsem mohl mit dane jiz v unoru. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: čt srpen 25, 2005 4:42 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Koukal jsem na ten odkaz a je tam napsane $3000, snad jsem to pochopila dobre.
Pred dvema roky jsem si taky nechavala z WATu vracet penize, ale nedelala jsem to pres agenturu, zkousela jsem to primo na strankach IRS-jako klasicke danove priznani (mela jsem odvahu, kdyz jsem tam byla nacerno:)). Moc mi toho nevratili, asi $100... spise jsem si myslela, ze budu doplacet.
Salaska |
Vcera konecne dorazil sek. 239 USD
BTW uroky z banky jsem nepriznaval, protoze je po me agentura nechtela a za druhy jsem zadny nemel na svym checking account. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt srpen 25, 2005 4:44 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | Anonymous napsal: | Koukal jsem na ten odkaz a je tam napsane $3000, snad jsem to pochopila dobre.
Salaska |
Vcera konecne dorazil sek. 239 USD
BTW uroky z banky jsem nepriznaval, protoze je po me agentura nechtela a za druhy jsem zadny nemel na svym checking account. |
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|