|
|
| Autor |
Zpráva |
blabla Anonymní
|
Zaslal: po červenec 16, 2007 10:59 pm Předmět: Rozvod |
|
|
| Ahoj,mam dotaz jak je to s rozvodem.Zenil jsem se tu kvuli papirum zhruba pred 5ti lety,mam zelenou kartu chtel bych si pockat na citizen. S manzelkou uz zijeme oddelene,s rozvodem souhlasi. Jak dlouho se musi cekat,abych se mohl rozvest a pritom neprijit o citizen. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 17, 2007 11:58 am Předmět: |
|
|
| Pokud mas permament GC tak se muzes rozvest a o citizenship neprijdes. Jenom ti prodlouzi zadaci dobu asi o rok. Takze normalne si muzes zadat za tri roky od nabiti permanent GC a tak to budes mit 4. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: út červenec 17, 2007 5:16 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Pokud mas permament GC tak se muzes rozvest a o citizenship neprijdes. Jenom ti prodlouzi zadaci dobu asi o rok. Takze normalne si muzes zadat za tri roky od nabiti permanent GC a tak to budes mit 4. | No, myslim, ze to je 5 let (a 3 pri snatku). A dalsi vec: pokud bude stale zenaty v okamziku ziskani US obcanstvi, neprichazi o ceske. Pokud se rozvede pred ziskanim US obcanstvi, prichazi o ceske.
Osobne bych s rozvodem pockala; pouze muj nazor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 516 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: út červenec 17, 2007 7:13 pm Předmět: |
|
|
No Danus nemyslim si ze je to uplne pravda.
I kdyz clovek neni zenat, tak ma stale pravo na dve obcanstvi.
Vyjimka je Evropske Unie.
Pokud jsi obcanem CR tak nemas narok na obcanstvi z jakehokoliv statu EU.
Jestli jsi CR obcan a rozvedes se tak mas stale narok jak na US tak i CR obcanstvi.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: út červenec 17, 2007 7:31 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | No Danus nemyslim si ze je to uplne pravda.
I kdyz clovek neni zenat, tak ma stale pravo na dve obcanstvi.
Vyjimka je Evropske Unie.
Pokud jsi obcanem CR tak nemas narok na obcanstvi z jakehokoliv statu EU.
Jestli jsi CR obcan a rozvedes se tak mas stale narok jak na US tak i CR obcanstvi.
Zdar Bucky | Nevim Bucky - ale tohle me rekli na konzulate CR v Chicagu & uz se to tu na foru take parkrat rozebiralo. Tedy to, ze pokud jsi stale provdana (zenat) za US obcana DIKY NEMUZ jsi ziskal zelenou, pak pri ziskani US obcanstvi se nemusis vzdat ceskeho. Jinak o CR obcanstvi prichazis.
Kazdy si to muze na konzulate sam overit; ja jen uvadim, co rekli me. Myslim, ze je to fer - protoze rozhodnuti je na kazdem a my muzeme jen poradit podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. Proto to pisu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 17, 2007 10:14 pm Předmět: |
|
|
Presne tak DANA-Mi...ma 100% pravdu.....
jednoduse receno: Dvojiho ocanstvi dosahnes (tj. nabydes statni obcanstvi US aniz by si ztratil ceske obcanstvi) jedine v pripade ze tvoje MANZELSTVI TRVA. Opacne receno - s rozvodem si pockej...napred ziskej US obcanstvi a pak se rozved. Jestlize se rozvedes drive nez ziskas US obcanstvi, nebudes mit sanci ziskat dvoji obcanstvi - budes se muset jednoho obcanstvi vzdat. Plati to uz od roku 2003!!! Ta vyjimka(ziskat dvoji obcanstvi) se vztahuje jen na manzele!!!!!
Jaja |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 18, 2007 6:20 am Předmět: |
|
|
Tohle mi poslali z MZV:
Vážená paní,
k Vašemu dotazu, zda si lze ponechat české občanství v případě získání občanství USA uzavřením sňatku se státním občanem cizího státu, který obdržel konzulární odbor Ministerstva zahraničních věcí ČR, sdělujeme následující.
Podle § 17 odst. 1 zákona č. 40/1993 Sb. o nabývání a pozbývání státního občanství České republiky, ve znění pozdějších předpisů, platí výjimka z pozbývání státního občanství České republiky nabytím cizího státního občanství na základě výslovného projevu vůle. K pozbytí státního občanství České republiky nedojde v případech, kdy došlo k nabytí cizího státního občanství v souvislosti s uzavřením manželství se státním občanem cizího státu, a to za předpokladu, že došlo k nabytí cizího státního občanství manžela za trvání manželství.
S pozdravem
JUDr. Ivan Záleský
ředitel konzulárního odboru
Ministerstvo zahraničních věcí ČR |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: st červenec 18, 2007 7:29 pm Předmět: |
|
|
Mozna mate pravdu ale jak se dozvi ceske urady ze jsem dostal americke obcanstvi
Toto je hloupost Nemuzou preci cechovi co jse narodil v CR a ma rodice v CR prece jen tak vzit obcanstvi.
Zdar kyblhead |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: st červenec 18, 2007 8:24 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Mozna mate pravdu ale jak se dozvi ceske urady ze jsem dostal americke obcanstvi
Toto je hloupost Nemuzou preci cechovi co jse narodil v CR a ma rodice v CR prece jen tak vzit obcanstvi.
Zdar kyblhead |
Tak si to precti jeste jednou,
blbe ctes  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 4:17 am Předmět: |
|
|
| Pokud se nupjdes odhlasit tak muzes pouzivat oboje. Zatim se tim nikdo nezabyva aby to zjistoval. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 5:16 pm Předmět: |
|
|
XXX haha
Co ty mas za skusenosti ze radis.
Ja mam spousta znamych kteri tim prosly.
Musis zazadat aby ti CR obcanstvi neodebiraly. Pak to jde.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 6:31 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | XXX haha
Musis zazadat aby ti CR obcanstvi neodebiraly. Pak to jde.  | Bucky - nema vyznam se dohadovat; "better stay on the safe side" - to je moje kredo. Jinak je to kazdeho vec. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: pá červenec 20, 2007 1:51 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | XXX haha
Musis zazadat aby ti CR obcanstvi neodebiraly. Pak to jde.  |
?????
Zkusenosti??
Ja jen ze blbe ctes  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|