Pomoc

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Pomoc
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2007 9:43 pm    Předmět: Pomoc Odpovědět s citátem

Potrebovala bych pomoci s mym problemem.Byla jsem v USA neco pres 2 roky(tudiz 1,5 nelegalne).Odcestovala jsem domu,pozadala o novy pas a zazadala o nove tur.VIZA,ktere jsem dostala.Pri mem pokusu dostat se do USA bohuzel prisli na muj predchozi pobyt,poslali me zpet a dostala jsem 5-ti lety zakaz vstupu.
Co se da ted delat? Je zde nejaka moznost,jak se dostat z5 do USA>?Byla by zde moznost vzit si doma(CR)americana a zazadat si o papiry a s temi se pak vratit do USA a nebo se pres ten zakaz nedostanu nikam a ani svatba s amikem nepomuze? Muze nekdo poradit? predem diky vsem.
gabina
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JA JSEM JEN SLYSELA NECO PODOBNEHO...HOLCINA TAKY DOSTALA ZAKAZ..PRILETEL ZA NI JEJI SNOUBENEC VZALI SE V CR ..A SNAD PO ZAPLACENI 1000$ ODLETELA I S MANZELEM DO USA..PRESNE NEVIM JAK DLOUHO TU VSE VYRIZOVALI ALE BYLO TO KOLEM PAR MESICU...TED JEN ZALEZI NA TOM JESTLI JE NEKDO TAKOVY V AMERICE KDO BY PRILETEL ZA TEBOU...TAK HODNE STESTI....JA JSEM V USA 4 ROKY A UZ SE MI HODNE STYSKA..TAK NEVIM ..A JEN TAK MIMOCHODEM...TAKY SE TI STYSKALO ??A CO V CESKU NEJSI SPOKOJENA??NAPIS VICE MOZNA TO POMUZE OSTATNIM V ROZHODOVANI JET DO CESKA...CAUKYYY
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 1:50 pm    Předmět: Re: Pomoc Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

bohuzel prisli na muj predchozi pobyt,poslali me zpet a dostala jsem 5-ti lety zakaz vstupu.

Vysvetlili Ti pri vstupu proc Te nechteji pustit? Prisli na to pres otisky, pres credit history, criminal background check, nebo nejak spojili Tvuj novy pas s tim starym ...? Cesty jak se dostat zpatky jsou, nektere dokonce psany primo tady na foru u jinych temat, ale asi by to chtelo vylicit Tvou konkretni situaci trochu vic.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 3:35 pm    Předmět: RE:Big rig Odpovědět s citátem

OK,bohuzel byla to pouze a jen spatna nahoda.Puvodne jsem prosla Imigracnim naprosto bez problemu,ale pak pri nasledne namatkove kontrole zavazadel me jeden neprijemny idiot prohrabal cely kufr a nasel tam notysek ,kde jsem mela par telefonich cisel z drivejska a ihned me zacal podezrivat.Pote nekam odesel a prisel s tim,ze vi,ze jsem predtim prekrocila pobyt(presne datum odletu).Zkouseli to na me s ilegalni praci atd,ale nic takoveho jsem nepriznala.Tudiz me ihned ovedli zpatky na INS kde me vyslychali a byl mi pote odepren vstup do USA a dostala jsem bann na 5 let.Druhy den jsem frcela zpatky.Jeste je mozna dulezite dodat,ze zamer cesty byl business,mela jsem pozvani od US firmy na business meeting(viza B1,B2),ktery overovali a bylo vse OK.
Takze ted zkoumam moznosti jak se dostat o5 zpatky.Slysela jsem neco o "waiver" ci necem podobnem a napadla me ta svatba.Muj pritel je v USA jako permanent resident,tudiz svatba s nim nepomuze,ale urcite by mohl zaridit nejakeho kamarada(amika),ktery by si me prijel vzit k nam a vsechny dokumenty bychom pak zarizovali doma.Jen je otazkou,zda by to vubec pomohlo a nebyla to jen ztrata casu,usili a penez.Bude-li nekdo vedet nejake rady,budu mooooc a moc vdecna.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zde je to,co je ted v pase spolu s preskrtnutym vizem:
EXPRC. 6/2/07
AM#131
212 (a)(6)(c)(i)
A 94892683

Nekdo????
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
EXPRC. 6/2/07
AM#131
212 (a)(6)(c)(i)
A 94892683

Nekdo????

Quoting INA Sec. 212(a)(6)(C)(i); 8 U.S.C. 1182
(i) In general.-Any alien who, by fraud or willfully misrepresenting a material fact, seeks to procure (or has sought to procure or has procured) a visa, other documentation, or admission into the United States or other benefit provided under this Act is inadmissible.

jeste se podivej sem Idea

http://www.expertlaw.com/forums/showthread.php?p=50549
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:
Anonymous napsal:
EXPRC. 6/2/07
AM#131
212 (a)(6)(c)(i)
A 94892683

Nekdo????

Quoting INA Sec. 212(a)(6)(C)(i); 8 U.S.C. 1182
(i) In general.-Any alien who, by fraud or willfully misrepresenting a material fact, seeks to procure (or has sought to procure or has procured) a visa, other documentation, or admission into the United States or other benefit provided under this Act is inadmissible.

jeste se podivej sem Idea

http://www.expertlaw.com/forums/showthread.php?p=50549

To tedy cumim, ze i muzes dat nekomu dobrou radu Smile
Myslel jsem si ze te tady maj jen na rejpani Wink
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
Zkusim to napsat kratce ale doufam ze dobre.

To ze by prijel nekdo z USA do CR by nebylo vyhrano, potom co jsi byla deportovana. Je to docela slozite a je to na dlouhou cestu se dostat zpet do USA. Kdyby ale opravdu byl nekdo kdo by prijel do CR si te vzit, tak by musel a ty musela prokazat ze spolu uz dva roky chodite ci zijete. Potom vyplnit I-601 form coz je Waiver. Tvuj chot by musel do HARDSHIP LETTERU napsat duvod ze chce aby jsi s nim zila v USA. On musi prokazat ze nemuze zit v CR napriklad( Ze ma deti z prvniho manzelstvi a ze plati radne alimenty, deti ho navstivujou kazdy tyden o vikendu) Je toho dost a vsechny dokumenty se posilaji z Prahy do Vidne nebo Frankfurtu, a trvani 6-8 mesicu od doby co zaplatis neco kolem 800usd na ambasade v Praze.
Co podotikam a rada nad zlato, ode me co jsem tim procesem prosel je, ze jak tvuj pritel nekoho najde aby odcestoval do CR si te vzit, at je to clovek co ma dane v poradku a ma zavazek vuci USA. Jelikoz jak nema zavazek vuci USA tak mu muzou rict ze muze s tebou zit v CR a tobe daji DENIED LETTER.
Kdyz ty jsi mohla zit v USA nelegalne tak on muze zit s tebou ted v CR, to by ti rekly. Me rekly na ambasade v Praze, kdyby moje manzelka nemela dite z predchoziho vztahu a jeji manzel nenavstivoval dite tak by me uz do USA nepustily. Je to dost prisne a koukaj na vsechno.
BTW ja jsem z Ameriky nikdy deportovanej nebyl, jen sem pretahl pobyt, jel domu a pak prijel moje manzelka do CR a my se tam vzaly.
Jestli budes mit nejake otazky tak napis.
Zdar Bucky
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Bucky,diky za radu.Vis co me zarazi? Jak prisli na ten paragraf co mi tam dali.Ten se vubec netyka prekroceni pobytu,ale toho,ze jsem uvedla nepravdive info nekde bud pri zadosti na Visa nebo u nich na letisti(nevim)..Hlavni je,ze mi nic takoveho neoznamili.Vyptavali se me jestli nelzu,rekla jsem do protokolu,ze ne a podepsala.Prekroceni pobytu jsem priznala.Zadnou ilegalni praci atd.Celkem nechapu kde se vzal tenhle paragraf u me v pasu.Jak jsem psala,mela jsem ofiko notarsky overene pozvani od US firmy na business meeting,stale jsem tvrdila,ze jedu na business meeting a dokonce zastupce firmy tam volal a sdelil jim,ze jedu na business meeting.Asi nerozumeji anglicky Rolling Eyes
Vztahuje se tvuj pripad i na muj paragraf?Co muzu udelat proto,abych zvratila tenhle nesmysl?
Na jednom jinem foru jsem se dozvedela toto:
"As the statute plainly states, it is a finding that she obtained a visa "by fraud or willfully misrepresenting a material fact". It sounds like she voluntarily accepted deportation with a five year period of exclusion, but is subject to permanent ineligibility (save for the waiver provision) on the basis of her fraudulent acts."
Nevim nic o tom,ze bych podepsala dobrovolnou deportaci.
Muj pritel zajde s kopiemi pasu k imigracnimu pravnikovi a ten snad poradi.Kazdopadne budu rada a vdecna za jakekoli dalsi rady a pomoc.Dekuju vsem:))
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
Zni to ze jsi pri zadani viza neuvedla pravdive informace, na zaklade tohoto uvedeni ti udelily viza ale immigracni urednik si je neoveril tim padem mas toto.
Fraud or Misrepresentation

Under INA §212(a)(6)(C)(i), an alien who, by fraud or willfully misrepresenting a material fact, seeks to procure (or has sought to procure or has procured) a visa, other documentation, or entry into the United States or other benefit provided under the INA is excludable. The determination of materiality is a fact which would make an alien excludable or shut off a line of inquiry which may have resulted in exclusion.

Sorry ale na INA §212 (a)(6)(C)(i) je extra formular, ale jak jsem psal v predchozim prispevku, sance je vzdy.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jedno je jiste - ten kamarad, ktery si Te prijede vzit, bude muset byt hodne, hodne, hodne dobry kamarad. Ja bych takovou scrutiny, ktera ho ceka, nepodstoupil ani za zlate prase Sad Sad
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bucky,takze i na tento pripad existuje waiver pokud tomu dobre rozumim a zbytek by musel probehnout stejne jak jsi psal predtim,ano?
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Bucky,takze i na tento pripad existuje waiver pokud tomu dobre rozumim a zbytek by musel probehnout stejne jak jsi psal predtim,ano?

a jeste jedna otazka.Musel by ten dotycnej zenich zustat celou dobu do vyjadreni ambasady v CR nebo staci,jak probehne svatba,vyplni se papiry a muze ject zpatky dom(Usa)?
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
Po odevzdani dokumentu by mel byt manzel u toho, potom muze letet zpet do USA a ty cekat v CR na vyjadreni.
Cekaci doba je jak jsem psal 6-8 mesicu. Ja cekal 1.5 roku Smile
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok,diky moc za pomoc,urcite dame jeste vedet co rekl Im.pravnik pro pripad stejne situace u nekoho dalsiho.
Pak jeste sehnat toho blazna co by me chtel a uvidime:))) Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com