|
|
| Autor |
Zpráva |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 5:46 pm Předmět: |
|
|
Vis, Dano - ja jsem tak silene stara, ze si pamatuju i 68.rok. Tanky v ulicich.... A pak si dobre pamatuji, co prislo po tom... A pak si moc dobre pamatuji na tu ohromnou nadeji v r.89.
Demokracie... Demokracie neni nic jineho, nez lidske smysleni. Pro mnoho lidi v Cesku pad komunismu byl splneny sen. Myslim, ze pro vetsinu. Jenze nekdy je pruser, kdyz se sen splni - oni najednou neumeli zit. Nevedeli, co si se stavajici situaci pocit.
Asi jako kdyz pustej z vezeni po x letech cloveka na svobodu. On uz venku zit neumi a zacne vzpominat, jak tam, kde byl, mel zivot sice silenej, ale nalajnovanej a v urcenou hodinu se o nej nekdo postaral, prinesl mu kus zvance... A mel kam hlavu slozit.
A ja jsem jen koukala na ohromny mnozstvi volicu KSC, ci jak se ti zlocinci ted jmenuji, na to, KDO je u korytek a ......
Mne NIKDY nebyla politika fuk a to, co je v Cesku u koryt, je demokraticky zvoleno.
Buh s nimi... Nejsem ted vubec ironicka, fakt ne.
Vadila mi ta jakasi celostatni nasranost, kysely ksichty, smrad v MHD... A soudruh Zeman premier byla posledni kapka.
Uroven mistniho skolstvi.... No, ja si naopak myslim, ze to ceske by potrebovalo prekopat od zakladu. Sileny! Osnovy leta stary a ceska ucitelka je pro neco jako velka nocni mura.
Recept na rohliky dodam, musim opsat, jelikoz mi zmizel z PC ( asi jsem hodne uklizela ).
Moje minirodina = CESI! Kluci fandej sportovcum a snazime se dodrzovat tradice a moc se snazime o to, neprznit cesky jazyk prokladanim anglickych slov atd.... A stromecek zdobime az na Stedry den a rozsvecime ho az vecer, necpeme se sunkou, ale rybou a brsalatem a varim ceska jidla a vzpominam...
Vzpominam a jsem moc rada, ze mam ODKUD.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 8:38 pm Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | Vis, Dano - ja jsem tak silene stara, ze si pamatuju i 68.rok. Tanky v ulicich.... A pak si dobre pamatuji, co prislo po tom... A pak si moc dobre pamatuji na tu ohromnou nadeji v r.89.
Demokracie... Demokracie neni nic jineho, nez lidske smysleni. Pro mnoho lidi v Cesku pad komunismu byl splneny sen. Myslim, ze pro vetsinu. Jenze nekdy je pruser, kdyz se sen splni - oni najednou neumeli zit. Nevedeli, co si se stavajici situaci pocit.
Asi jako kdyz pustej z vezeni po x letech cloveka na svobodu. On uz venku zit neumi a zacne vzpominat, jak tam, kde byl, mel zivot sice silenej, ale nalajnovanej a v urcenou hodinu se o nej nekdo postaral, prinesl mu kus zvance... A mel kam hlavu slozit.
A ja jsem jen koukala na ohromny mnozstvi volicu KSC, ci jak se ti zlocinci ted jmenuji, na to, KDO je u korytek a ......
Mne NIKDY nebyla politika fuk a to, co je v Cesku u koryt, je demokraticky zvoleno.
Buh s nimi... Nejsem ted vubec ironicka, fakt ne.
Vadila mi ta jakasi celostatni nasranost, kysely ksichty, smrad v MHD... A soudruh Zeman premier byla posledni kapka.
Uroven mistniho skolstvi.... No, ja si naopak myslim, ze to ceske by potrebovalo prekopat od zakladu. Sileny! Osnovy leta stary a ceska ucitelka je pro neco jako velka nocni mura.
Recept na rohliky dodam, musim opsat, jelikoz mi zmizel z PC ( asi jsem hodne uklizela ).
Moje minirodina = CESI! Kluci fandej sportovcum a snazime se dodrzovat tradice a moc se snazime o to, neprznit cesky jazyk prokladanim anglickych slov atd.... A stromecek zdobime az na Stedry den a rozsvecime ho az vecer, necpeme se sunkou, ale rybou a brsalatem a varim ceska jidla a vzpominam...
Vzpominam a jsem moc rada, ze mam ODKUD.  |
Tak to mi vlastne mluvis z duse!!!
Presne: sen se splnil a oni neumeli zit! A take ta celostatni nasranost, prizemnost ... vis, me to take vadilo, jenom jsem to az tak nevnimala, protoze jsem nemela prime srovnani.
Ale ted? Prave uz m.j. pro tohle bych tam uz ted zit nedokazala ... podivat se, to ano. Zit ne. Doma jsem uz tady.
Souhlas, ze ceska ucitelka je horor - ja to jen beru z toho pohledu, ze muj tata byl 25 reditel ZS a o osobne byl velmi dobry ucitel. A ty ucitele, co mel syn v CR byli take OK, takze ja si stezovat nemuzu. Me spis prijde US skolstvi trochu zmatene, protoze kluk nosi domu silena kvanta papiru jako podklady a o nejakych knizkach ani vidu ani slechu (tedy ze mi to jen prijde dost neorganizovane, to je vsechno = muzu se mylit).
Jinak sorry pokud jsme se nejak mozna neshodli nebo jsme si to spatne vylozili (ono nekdy na foru se spatne vyjadruji gesta a pak to muze byt treba i nepresne pochopeno).
Ale jestli jsi silene stara, ze pamatujes r. 68? Ale vubec ne, to si nemyslim (pouze v pripade, ze mas rok narozeni 18xx, pak mozna ). Ja se tedy narodila o rok pozdeji v r. 1969, ale to je fuk. Je Ti tolik, nakolik se citis.
P.S. a na ty rohliky se uz moc tesim! Predem hrozne moc dekuji!!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: po duben 09, 2007 3:59 am Předmět: |
|
|
Debata nemusi byt o shode .
Mam rada i opacne nazory, aspon mam o cem premyslet.
Rohliky :
mleko - 0.5 l
vejce - 1ks
cukr moucka - 5dkg
tuk - 15 dkg
rostlinny olej - 1 lzice
polohruba mouka - 1kg
spetka soli
drozdi - 3 dkg ( tady je pruser ( 5-6 g suseneho odpovida cca 30 g cerstveho )
Vypracujeme testo, nechame ho prikryte vykynout ( Floridani davaji kynout testo na balkon...) , vyvalime placku a radlem vykrajime trojuhelniky. Svineme rohliky. Nechame opet kynout a sypeme soli, makem, jak je libo. Peceme zvolna a silene moc je hlidame.
Hruba sul se tady prodava v oddeleni mexickeho jidla - v takovym ,,klobouku".
Polohruba mouka se da nahradit Wondrou - mouka v kulatych modrych valeccich. Mak se dostane v malym baleni v konzervach. V oddeleni koreni.
P.S.Moje mamca byla taky uca. Z mista reditelky gymplu sla za odmenu ucit 1.stupen Zvlastni skoly. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: po duben 09, 2007 4:03 am Předmět: |
|
|
Jo - a IT, jo?
Jakou mas specializaci?
Kdyz tak klido do vzkazu....
Ja jsem byla sitarka, dohled nad velkejma sitema ( cca 7 000 routeru na siti, tenkrat... )unixovy stanice....Pisu BYLA,. protoze tady delam uplne vsechno, ha ha ha.
Jo a taky parim WoW.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po duben 09, 2007 11:23 pm Předmět: |
|
|
No, dneska vseho necham a jdu peci rohlicky ... mnam mnam ... uz se nemuzu dockat. No, je mi jasne, ze napoprve nebudou az tak OK, ale to je fuk. Knedliky se mi taky povedly az na 5-ty pokus . Opakovani matka moudrosti!
Evi, MOC DIKY !!!!!!!!!!!!!!!!
No a pokud jde tu o tu parbu ... neni nad klasicky rusky PIZDEC. Ne, ze bych CCCP nejak zrala, ale vetsina mych dobrych pratel je odtud ... mohu vypravet, ale pouze osobne (oni taky byli v podstate obeti rezimu ... i kdyz to Cechum prijde zvlastni). Na foru radeji ne (uz tak mam spatnou povest ). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 24, 2007 5:58 pm Předmět: |
|
|
| Lucka napsal: | no jasne xxx:-) ja zrovna taky neziju nekde na predmesti... County ve ktere ziju je jedna z nejbohatsich v MD... a ty zensky tady stejne vypadaj a chovaj se tak jak jsme popsaly...  |
Ja zila 2 roky v MD.A Cesi???Hodne,na tu dobu pred 8 lety jich bylo celkem dost.Bydlela jsem v Pasadene.Ale moc se mi libilo v TOWSON.
Koukam,ze me to opet vykoplo z prihlaseni.
Piskle |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Martina Anonymní
|
Zaslal: so říjen 20, 2007 11:13 pm Předmět: Americke zeny |
|
|
[quote="XxX"] | Anonymous napsal: | | XxX napsal: |
Nene Mlynku, ja uz nejsem v CA, ale v CO. Ve velkomeste, primo v Downtown kde jsou jen zazobanci (ano ano, stref se do me, muj bf je taky vyssi vrstva), a vetsina holek je tu to same co bylo v Santa Barbare - odbarvovac, umely prsa, umely nehty, chlast, kokain (ano tahle oblast tady je proslula coke-headama) a to je jejich celej zivot. Me to nelaka, a ani si s nima nemam co rict. |
| Lucka napsal: |
ja zrovna taky neziju nekde na predmesti... County ve ktere ziju je jedna z nejbohatsich v MD... a ty zensky tady stejne vypadaj a chovaj se tak jak jsme popsaly... . |
Takze neni to jen white trash jak bylo napsano ale taky vyssi vrstva. Tam kde clovek zije je jeho volba a kdyz vam to nesedi tak proc tam zustavat? Co to takhle skusit ve stredni tride? |
Vetsinou white trash nebydli v centrech velkomest, ale nekde v trailorparku, a taky nemaj finance na silikonovy vycpavky hrudniku
No ale stehovat se jinam kvuli tomu ze se mi nelibi umelej hrudnik sousedky, nebo fetaci ze ctvrteho patra, tak to je prece kravina. Nebo ty bys rekl/a sve manzelce/manzelovi ze se stehujes jinam a opoustis ji protoze ti ten umelej hrudnik na sousedce neda spat???? Blbost vid [/quote
Ahojky....ja ziju v Chicagu,bydlim kousek od centra a pracuji v centru jako manikerka.
Chodi k nam hodne bohatych klientek,zeny z kancelari,v domacnosti,letusky,modelky,doktorky,soudkyne,take studentky....no a i muzi........no i nizsi trida(a vice a vice na ktere si zrovna nevzpomenu).Take prichazeji zeny z vesnic,ktere se vypravily o vikendu do centra na nakupy a povyrazit si.
Muzu rict ze rozdil se pozna na prvni pohled....nejsou vsechny zeny hloupe,nektere v hlave neco maji a i popovidat se s nimi da hezky.....Ale z me zkusenosti mohu potvrdit ze je to spis tak,ze vetsina z nich se opravdu stara jen o ty sve umele nehty,jak se kde dobre nacpat,napit a kde ulovit nejakeho chlapa a kde nejlevneji nakoupit znackove hadry,koho probrat a pomluvit..
Rukama mi za den projde hodne zenskych a kdyz to tlachani posloucham kazdy den tak mi
pripada,ze je to porad stejne omleta pisnicka....jako z nejake nahravky.Mate holky pravdu...ony jsou vazne povrchni a nekdy az hloupe(a snad nejhorsi jsou z tech kancelari),ale neni se cemu divit,oni jsou tak uceny uz od mala.Kdyz matka prijde na pedikuru s novorozenetem zamoci si nohy a zacne je kojit a vubec ji nevadi ze se na ni vsichni divaji,nebo dalsi prijde s 8-letou dcerou a ta se chova jako dospela a vybere si nejrvavejsi nebo nejtemnejsi lak...protoze zrovna ten ted leti....misto- aby si doma hrala s panenkama.Co potom z takovych vyroste,jenom kopie jejich matek.
Nekdy je mi jich docela lito,uz jenom to ze jsem vyrostla jinde a svoje dectvi prozila jinak a mam krasne vzpominky.Ale ony to pochopit nemuzou,tak jako my nemuzeme pochopit je.Je to proste velky rozdil,ale co s tim nadelame?????Nezmenime je....tak si muzeme myslet jen ten svuj nazor a i to je dobre...ne?Zit se da vsude,zalezi jen na cloveku jak se prizpusobi,co si vybere pro svuj zivot jestli vice pozitivniho nebo toho negativniho.....mejte se tady vsichni fajn......M |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|