DANE - mam nemam ?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

DANE - mam nemam ?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> ITIN, IRS, Taxes - Dane v USA
Autor Zpráva
Marketa_NY

Registrace: 23. 09. 2006

PříspěvekZaslal: pá únor 16, 2007 9:05 am    Předmět: DANE - mam nemam ? Odpovědět s citátem

Ahoj

Otazka, ktera uz se tu urcite objevila .. jenomze ja jsem lina to hledat Rolling Eyes

Dosla mi w2 form ... a ja ted nevim .. mam to poslat zpatky vyplneny, nebo nemam ... nekdo mi rika ano .. nekdo mi rika neposilej to ... ja vim,ze podle zakona mam .. ale ted jsem z toho nejak uplne zmatena, jak lidi do me tady stouraj ...

SSN mam pravy
Pretahla jsem tedkon o mesic
Prac povoleni nemam

Diky moc za pomoc lidicky
Tak papa
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 16, 2007 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Klidne to muzes poslat, problemy z toho mit nebudes.
A na vic je to za rok 2006 kdy jsi jeste legalni byla.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá únor 16, 2007 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, nemůžu Ti samozřejmě radit, ale jestliže někdo vydělává, ať je to podle zákonu, nebo oproti, tak musí platit daně. Jestliže někdo dostane W2, tak to je jen potvrzení od jejího zaměstnavatele že měla práci, že dostala zaplaceno, a že za Tebe platili daně. Stejnou kopii W2 je posíláno na IRS.

Člověk je povinný platit daně, ať jsou z jakéhokoliv zdroje. O co IRS jde, je že se daně platí, a né jakým spůsobem k nim přišel. Potvrzení o daní je tajné; policie nemá právo na přístup informací co lidi posílají IRS. Když někdo vykrade banku a napíše na formulář že měl $10,000 příjem ze krádeže, tak IRS nemůže to nahlásit policii. IRS hlásí policii když někdo překročí zákon o placení daní, nebo neposílání potvrzení o placení daní.

Jestliže osoba dostane W2, tak o ní IRS už ví, a čekají od ní formulář 1040 před 16. dubnem 2007. Je skoro 100% šance že do konce července osoba která neposlala 1040 dostane od IRS poprošení o vysvětlení kde je 1040.

Nakonec, osoba co dostala W2 už daně zaplatila. Jen musí poslat potvrzení, podle kterého se zjistí jestli osoba platila správnou částku daní. Někdy osoba přelatila, a tak dostane od IRS šek, někdy osoba neplatila dost a tak musí poslat IRS více peněz.
Marketa_NY

Registrace: 23. 09. 2006

PříspěvekZaslal: so únor 17, 2007 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky

Myslela jsem si, ze je lepsi to poslat.. nechci si pridelavat problemy, hlavne s danema ..to je tady to nejhorsi.

No a co teda kdyz je tu treba nekdo dejme tomu 5 let na cerno? Myslite, ze by ty dane mel take posilat? Kamaradka neposilala celych pet let, ale ted se rozhodla, ze to vsechno za tech pet let posle, aby na ni nic nemeli .. co si o tom myslite?
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út únor 20, 2007 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rekl bych, ze bys byla sama proti sobe, kdybys nepodala danove priznani. Ty urcite nedoplatek mit nebudes a naopak bys mela dostat docela slusny refund.

Do zadnych problemu ohledne imigracniho statutu se nedostanes, IRS to opravdu vubec nezajima. Naopak se mi zda daleko nebezpecnejsi dostat W-2 a pak nepodat danove priznani. Pri pozdejsi legalizaci ti to taky spis pomuze nez uskodi.

Muzes to podat pres internet, to zabere jenom nejakou tu hodinku, je to vicemene blbovzdorne a zadara.

Ja sice nejsem ani tax lawyer, ani CPA, ale dane si delam sam bez problemu uz spoustu let, tak mi napis, pokud se budes chtit zeptat na neco trochu konkretnejsiho (nebo ne uplne legalniho) Wink .
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> ITIN, IRS, Taxes - Dane v USA Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com