|
|
| Autor |
Zpráva |
stani
Registrace: 05. 03. 2005 Příspěvky: 18
|
Zaslal: so květen 28, 2005 3:51 am Předmět: Notebook Gateway Solo 2500 - nechce se po nastavení v biosu |
|
|
Gateway Solo 2500 - nechce se po nastavení v biosu sám zapnout v určený čas..... ví někdo prosím radu?
nevíte někdo PROSÍM jak v biosu nastavit aby se noteboook vždy v určený čas sám zapnul? ta položka tam je i hodiny - kde je třeba nastavit čas zapnutí. Samozřejmě jsem to nastavil ale notebook se nikdy sám nezapne. Už jsem to vyzkoušel s ruznými kombinacemi(např. bootovat pouze do C, power manažer zapnutý, vypnutý, atd., všechno možné), ale nějak to nefunguje....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 994 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: so květen 28, 2005 10:36 am Předmět: |
|
|
| Ja tohle v biosu u HP vubec nemam. Jinak s biosem opatrne, *S*P*A*M* nastavenim se u nekterych druhu biosu da znicit pocitac. Celkem by me zajimalo na co to potrebujes? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stani
|
Zaslal: so červen 04, 2005 1:21 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Ja tohle v biosu u HP vubec nemam. Jinak s biosem opatrne, *S*P*A*M* nastavenim se u nekterych druhu biosu da znicit pocitac. Celkem by me zajimalo na co to potrebujes? |
To jsou docela dobré věcičky - u dalších PC to mám taky - PC se v určený čas sám zapne - to je dobré třeba v práci když někdo jezdíte "nadoraz" jako já..
Nemusíš čekat až ti PC naběhne - ale přijdeš do práce(nebo třeba se vzbudíš doma) PC už jede a já mám třeba i Outlook ve složce "Po spuštění" takže už i pošta je stáhlá... A vypínat to jde také automaticky - perfektní prográmek(vypne na 100% vše - i to co má problémy s vypínáním) je Mr. Timer(www.studna.cz).
Problém ale je, jak jsem teď zjistil, že ten můj notebook se neumí zapnout z vypnutého stavu ale pouze ze "stand-by"(ze spánku).... Holt to není nejnovější notebook....
Ale už jsem napsal autorovi MR. Timer jestli by tam nemohl přidat i možnost "vypínání" do spánku... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stani
|
Zaslal: so červen 04, 2005 1:24 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Ja tohle v biosu u HP vubec nemam. Jinak s biosem opatrne, *S*P*A*M* nastavenim se u nekterych druhu biosu da znicit pocitac. Celkem by me zajimalo na co to potrebujes? |
Pokud máš novější PC nebo notebook tak by to tam mělo být - v Power manageru. Obyčejně se to musí zapnout do "on" a pak se zinicializuje(nebo objeví) nastavení času(někdy i dnů v týdnu)....
Bývá to označeno Resume on time, Alarm on time, ARC, RTC nebo tak nějak - nechce s mi tam teď dívat.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|