Trvaly pobyt v CR

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Trvaly pobyt v CR

Autor Zpráva
PavelR
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 29, 2007 6:33 am    Předmět: Trvaly pobyt v CR Odpovědět s citátem

Ahoj,
Resime s pritelkyni docela zajimavy problem. Uz jsem 2x telefonoval na Cizineckou policii v CR, ale v obou pripadech jsem z hlasu operatorek na infolince moc velkou jistotu necitil a proto se radeji zeptam jeste zde. Treba ten problem uz nekdo resil a bude schopen poradit.

Pritelkyne dostala zacatkem ledna US obcanstvi, ale rada by se prestehovala do CR. Potrebujeme tedy vyresit trvaly pobyt v CR pro cizince (ziskanim jineho obcanstvi na vlastni zadost automaticky ztratila ceske obcanstvi).

Cizinecka policie tvrdi, ze je treba to resit na CZ ambasade v USA, a ze je treba dodat tyto doklady:

Zelena zadost na CR ambasade v USA
2x pasova fotografie
vypis rejstriku trestu CR (mame)
Rodny list - CR
Osvedceni, ze neni obcanem CR
Vypis rejstriku trestu USA - cestne prohlaseni o bezuhonosti s podpisem a overene u notare
Dolozeni o ubytovani v CR (zde dolozim notarsky overenou kopii smlovy k memu bytu)
Castka 168000Kc na uctu (Jedna urednice rikala, ze to je povinnost a druha, ze ne, tak jak?)

K tomu osvedceni o tom, ze neni obcanem CR rikala, ze je zapotrebi vypis z matriky CR (coz by znamenalo let do CR a zpet do USA kvuli jednomu papiru!). Staci to prokazat predlozenim stareho ceskeho pasu a osvedcenim o nabyti US obcanstvi? Ta operatorka byla bezradna.

A dalsi vec. Stehovat by se rada stehovala uz za 4 mesice, ale protoze oni maji na vyrizeni te zadosti 180 dnu, tak pocitame s tim, ze by tady nejaky cas byla klasicky jako turista. Ta operatorka, ale tvrdila, ze potom co ji to udeli, tak dostane specialni vizum pro cestu do CR, kde se pak nahlasi na cizinecke policii k trvalemu pobytu. Neni mozne letet tedy drive jako turista a pak se jit ciste jen nahlasit?
Prijde mi docela divne to, ze by tady byla mesic jako turista, pak by ji do USA prisla vyzva at si jede na ambasadu pro vizum, tak by muzela letet do USA aby si do pasu nechala dat vizum a hned letela zpet.

Resil to uz nekdo? Za kazdou radu budeme nesmirne vdecni.
S pozdravem
Pavel R.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po leden 29, 2007 8:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Promiň, moc o tomto problému nevím, ale bych se chtěl vyjádřit k jedné maličkosti. Ověř si co přesně chtějí ohledně výpisu rejstříku trestů USA. Protože valná většina kriminálních záležitostí je státní záležitost a né federální, tak většinou výpis rejstříku od federálního ústavu je dosti na nic. Nevím, ale hádal bych že asi chtějí výpis rejstříků za všech států USA kde žila.
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po leden 29, 2007 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zavolej, napis, nebo se stav tady:
http://www.mzv.cz/wwwo/?zu=washington

Tohle jsou lide kteri dostavaji zaplaceno, aby resily takoveto pripady. Hezky to na ne rozbal, a pak nam dej vedet jak jsi dopadl.
Hodne stesti.
Wink
Pol

Registrace: 28. 09. 2005

PříspěvekZaslal: po únor 05, 2007 8:09 pm    Předmět: hmmm Odpovědět s citátem

Pavle dej prosim Te vedet jak jste dopadli. Ja mam v planu to same co tvoje pritelkyne. Taky by me zajimalo, jak by to bylo se svatbou v CR. Pokud byste se vzali tak ty bys mel teoreticky dostat casem take US citizenship a ceske by Ti zustalo, je to tak ?
anonymni
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 1:40 pm    Předmět: Trvaly pobyt v CR Odpovědět s citátem

Jen jsem se chtela zeptat, proc chce tva pritelkyne vubec rikat o tom, ze ztratila Ceske obcanstvi, kdyz tady je hodne lidi, co maji oboji a jednoduse to nikomu nerikaji. Amerika si s CR tyhle dokumenty nevymenuje. Z internetovych infromaci je jasne,ze je s tim spojeno spoustu papirovani. A navic, nebude mit problemy s praci a ziskavanim potrebneho povoleni k zamestnani jako cizinka?
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja kdyz jsem v CR tak pouzivam moje ceske doklady, letos sem si je obnovoval a bez problemu a nikomu sem nerikal ze mam US obcanstvi. Pak na ceste zpet do USA pouzivam moje americke doklady.
Adapa
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Ja kdyz jsem v CR tak pouzivam moje ceske doklady, letos sem si je obnovoval a bez problemu a nikomu sem nerikal ze mam US obcanstvi. Pak na ceste zpet do USA pouzivam moje americke doklady.

Presne tohle delam ja zde v Kanade. Kdyz letim do Cech, tak letim na kanadsky pas. Na letisti v Praze ukazu cesky pas a nikdo se me nepta, kde jsem byl a co jsem tam delal. Zpet do Kanady opet letim na kanadsky pas.
Mam obe obcanstvi, coz je asi jine nez v USA.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Abys mel oficialne CR a USA obcanstvi tak musis spadat do vyjimek urcenych ministerstvem vnitra ceske republiky.
Adapa
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Abys mel oficialne CR a USA obcanstvi tak musis spadat do vyjimek urcenych ministerstvem vnitra ceske republiky.

Dik za informaci. Mam jeste otazku. Muze nekdo kdo se narodil v byvalem Ceskoslovensku a ma ted USA obcanstvi dostat Ceske obcanstvi?
Zrejme by se ale musel zrict obcanstvi americkeho. Nekde jsem to uz na foru cetl.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Znovu; zjisti si jake mas moznosti si ponechat obe a to pres MZV Ceske Republiky.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com