Slysela jsem o snoubeneckych vizech

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Slysela jsem o snoubeneckych vizech

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
Lenca
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 4:07 am    Předmět: Viza Odpovědět s citátem

Ahoj,chtela bych vas pozadat o radu. Uz nekolik let jezdim do USA(vzdy na work and travel,naposledy internship).Skoro tri roky tam mam pritele(Americana).Vratila jsem se,abych dokoncila VS,ale pak se chci zas vratit.Bojim se ale,ze uz mi vizum nedaji.S pritelem planujeme spolecnou budoucnost.Slysela jsem o snoubeneckych vizech,ale pry je nutno uz mit termin svatby.Myslela jsem,ze by stacil zvaci dopis od pritele s vysvetlenim situace,ale to pry taky neni nejlepsi napad.Poradite nekdo prosim,jak postupovat?Diky moc!!!Lenka
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 8:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mila Lenco,

Urcite nestaci jen zvaci dopis. Musis mit od uradu z USA uz vyrizene dokumenty, uz jsem to tu psal mnohem krat.Jestli planujete budoucnost tak at prijede a vemte se tu v CR. Jinak nemas 100 procentni sanci ze se dostanes zpet.
Bud chytra a ne ukvapena, a ptej se lidi co o tom vedi Wink
Lenca
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 9:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proto se ptam tady Very Happy Ja vim,ze k snoubeneckym vizum je treba vic dokladu nez jen zvaci dopis.Ja jsem myslela,ze bych pozadala o normalni turisticka viza,protoze my teda termin svatby jeste nemame.Sice uz spolu chodime pomerne dlouho,ale mne se do svatby tak uplne jeste nechce.To ale neznamena,ze bych ho nemela rada Wink Myslela jsem,ze bychom spolu pobyli jeste par mesicu a pak teprve neco chystali.Ale jak vidim,je to vsechno pekne komplikovany Crying or Very sad
Nicole
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nahodu turisticky visa nemas?jestli jsi jeste studentka zkus o ne zazadat,nebo pote zkuste ty fiance visa.Ale tam je podminka,ze se to 90 dni po prijezdu do USa musite vzit.Jestli jsi unsure o svatbe,tak by bylo nejlepsi tam jet na turisticky,a byt tam s nim chvili a pak se rozhodnout....
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim s BUCKETHEAD; nez nejake komplikace, vemte se v CR - to vyrizeni snoubeneckeho viza trva daleko dele ...
Lena
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turisticke vizum bohuzel nemam.V USA jsem byla 4krat a vzdycky na J1(to posledni byl rocni internship).O turisticky jsem nikdy nezadala.Jeste nevim,zda skolu stihnu dokoncit do cervna a nebo ne.Nejspis mi jeste zbyde diplomka nebo statnice.At tak ci tak,uz se mi fakt styska,takze bych v tom cervnu chtela odjet a pak se po par mesicich vratit a skolu definitivne dokoncit(kdyz to do cervna nestihnu).Nevite,v jakem predstihu bych mela zadost o vizum podat?Dekuju!
Nicole
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus co nejdriv zazadat o turist.viza,treba budes mit stesti a dostanes je.Doporucuju aby jsi mela vsechny dokumenty,kt jsou potrebne pro turist.viza.Vubec neni jisty,ze ti je daji,ale zkusit to muzes,urcite rekni,ze koncis skolu az za pul roku nebo nak nak.Moje segra se pokusila zazadat par mesicu predtim nez ukoncila skolu, a k nasemu velkemu prekvapeni je dostala..na 10 let.ale mela stesti.Je dobry mit pozvani od amer.pritele a treba seznam mist kam se chces podivat...cokoliv,abys je presvedcila,ze se vratis na zpatky..good luck!
Leni
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud jsi studentka tak nebudes mit problem ziskat turisticky vizum..proste jen rekni, ze budes studovat trochu dele, nez je skutecna pravda. A normalne rekni ze tam mas bf a ze jedes za nim na prazdniny. At ti napise hezkej invitation letter atd. Sance na turist. vizum je velika, tak hodne stesti! drzim palce. Lenka
Lena
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuju moc.Ja jsem slysela,ze kdyz me pozve pritel a napise ty nase duvody ve zvacim dopise,tak budu mit jeste vetsi problem,protoze si budou myslet,ze kdyz tam mam pritele,tak uz se nevratim.Tak z toho mam trochu zamotanou hlavu.Jak dlouho se vlastne na to vizum ceka?Diky!!!
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na vizum se neceka. Ceka se na pohovor, na ktery se musis objednat. Terminy jsou na strankach ambasady. To jestli vizum dostanes nebo ne ti reknou hned po pohovoru.
Leni
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je vzdycky lepsi rict aspon castecnou pravdu, oni to stejne poznaji,hlavne jim musis rict, ze se vratis pt mas skolu.Urcite to dostanes,neboj! Very Happy
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 26, 2007 9:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ha ha ha,
Prosim vas lidi neradte ji nesmysli!!!!
Kdyz si byla 4 krat v USA a ted pozadas o turisticka viza tak je nedostanes. Zeptaji se ti proc je chces, kdyz uz jsi byla 4 krat v USA. Jestli chces byt se svym pritelem a planujete budoucnost tak se vemte, a nedelej nejaky capiky. Radi ti tu kazdy spatne, dostat turisticka viza je sazka do loterie. Muzes i nemusis je dostat. Takze vic rad uz ti dat nemohu. Co reknes ze je udel cesty? Visit USA oh comon!!!! Byla jsi tam uz 4 krat tak co chces vice....
Radeji bych se byt tebou ozenil v CR a budes cekat jen neco malo pres mesic v CR. Jinak je to protizakone si nekoho brat v USA na turisticka viza, kdyz jsi byla v CR a vedela jsi ze se chces vdat s US citizen.
Takze delej podle sebe, ale pak nebrec jak to vse zvoras....
Bucky Smile
Lena
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá leden 26, 2007 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To ja vim,ze je to dost nejisty s turistickyma vizama.Jasne ze budou asi dost podezrivavi,kdyz uz jsem tam byla tolikrat.Proto jsem mluvila o tom zvacim dopisu,ktery by mi pritel,resp.jeho rodina, mohla napsat.Treba jako pozvani na prazdniny,ze by me radi videli...Pokud bych nemela uplne dokoncenou skolu a jelikoz jsem temer na konci,byla bych blazen,kdybych vyhodila 6 let VS studia a nevratila se.To, ze je vdat se na turisticky viza nezakonne, jsem fakt netusila.Znam lidi,kteri meli viza pro au-pair ci J1 a udelali to.To bych se v tom pripade musela vratit do CR i s pritelem a vzali bychom se.Hlavne se ted jeste jednou dostat tam!Nicmene diky moc za vsechny rady,vazim si jich.Lenka
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 26, 2007 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Leni, ono to neni az tak nezakonne, hodne lidi to udelalo a proslo jim to (protoze se pry ke svatbe rozhodli az po priletu). Ale aspon pokud vim, nemela by jsi jet do US na turisticke vizum s umyslem se tam vdat - tohle pry oni za nezakonne povazuji (a ma to i logiku).
Ja porad tady tvrdim, ze svatba v CR je rychla cesta k trvalemu pobytu (pokud nemas zadny skraloup s USCIS) a pokud mas vsechny papiry v poradku. A taky se Tvuj nastavajici podiva do Cech a uvidi, ze mame hezkou zemi. Muj manzel byl alespon u vytrzeni (byl v CR 3 tydny a moc se mu tam libilo). A taky pochopil radu rozdilu, takze ... ber to z te lepsi stranky; vsechno zle je k necemu dobre Wink
Mrkni se na diskuze (hlavne Scout a ja) na tomhle foru ... a udelej si zaver sama.

Jinak s tim zvacim dopisem problem nevidim - asi budou podezrivavi, ale dodelavas si prece skolu. Ovsem tohle nedokazu posoudit, nemam moc zkusenosti.
Kazdopadne drzim palce !!!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com