|
|
| Autor |
Zpráva |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 478 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 8:07 pm Předmět: |
|
|
Tak za prve, musis vedet. Jestli to nevis ty,tak kdo jiny?
Zacni psat a zaprahni do toho deti,ktere urcite vi jak psat anglicky lepe nez ty a to neni urazka. Zjisti kdo je pro tvoji oblast tvuj senator,congressman,representative apod. Topolanek Ti nepomuze.
Jestli nemas P.O. box tak si ho zarid,nikomu nedavej svoji "home address".Taky znovu zkus kontaktovat nejake pravniky. Polaci jsou rozhodne sikovnejsi na to jak se postarat o business....v Chicagu a New Yorku budou nejlepsi. Manzel si bude muset zaridit ten Cesky pas znovu. Drz se,AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 389
|
Zaslal: so červenec 07, 2007 12:22 pm Předmět: |
|
|
AzPete...ctes mi myslenky.Uz jsem kolikrat uvazovala,ze napisi senatorum ci jakymsi politikum za stat FL.Ale ten strach mi to nedovolil.Bala jsem se.Ale ted vim,ze asi nemam co ztratit.BUD a NEBO.
Jeste jsem uvazovala napsat muj pribeh do mistniho NEWS PAPERu.Jenze si myslim..."Koho to zajima,ze?"
Takovych tu je spousty.I kdyz.Kdo vi.
Vazne nevim.Musim neco zacit delat nebo se zblaznim,rozvedu a skoncim s deckama pod mostem a nebo v CR.Ten most by byl lepsi
Mozna,ze by mi ke stesti(prozatim)stacil nejaky DL.Alespon pro dcerku a pro me.Manzel ma...ale propadly.Temer rok.
Je mi vseho lito.Porad se mi vali do oci slzy.
Potrebuji energii.Ale jak ji nabit?Kde ji vzit? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so červenec 07, 2007 8:43 pm Předmět: |
|
|
Read bellow.
Naposledy upravil AzPete dne so červenec 07, 2007 9:01 pm, celkově upraveno 2 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so červenec 07, 2007 8:57 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Musi se nekde najit.
Nejses sama. Dneska jsme dali nasemu "nevdecnemu""nepovedemu" 18 letemu synovy kufr a konecne, s pomoci me manzelky a jeho mamy si zbalil svych par veci a zmizel.
Od patnacti do tedka akorat problemy. Drogy,policajti,counceling probation. Doma ,hadky ,lzi,a podvody,no rules.
Niceho si nevazi,nerespektuje. Jsme dnes smutni.
Skusili jsme co jsme mohli. Jeste mame 12-ti leteho ktery je uplny cvok ale aspon je nekdy srandovni.
Tak ten s kufrem je tam nekde venku,ale jak se rika: "Musi se naucit plavat sam,kdyz nechce pomoci.
Jedna vec je zajimava,jak jsem si vsimnul. Deti emigrantu co se narodi v "nove" zemi,v mem pripade U.S. nejsou tak uspesni jako deti co jsem emigruji ve veku kde si jeste pamatuji rozdily mezi tim starym a tim novym.Ale muze to take byt generacni rozdil tim ze Americke a i evropske deti si jiz nepamatuji to co moje generace anebo generace nasich rodicu a prarodicu.
Co se tyce novin, muzes to skusit,ale noviny jsou precpane smutnym povidanim emigrantu..a take Cesi maji spatnou barvu kuze pro dnesni politicky korektni Ameriku.Nemame tady take zadnou politickou zakladnu jako maji dnes hispanics.
Zalezi asi, na koho narazis, kdo dela to editorialni rozhodnuti.
Mozna ze to bude nekdo kdo ma nejakou znalost o Emigrantech z vychodni Evropy. Musi se snazit vsechno, Piskle..aspon mas hodne deti..to je veliky uspech.. a ja vim ze to ti musi davat motivaci. AzPete.  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
sima
Registrace: 12. 09. 2007 Příspěvky: 1
|
Zaslal: út září 18, 2007 8:16 am Předmět: Re: Jak na to......Kanada |
|
|
| Muj pribeh je hodne podobny,napises mi,jak to dopadlo?smnpavlikova@yahoo.ca quote="Anonymous"]Muze mi nekdo poradit jak je to s praci v Kanade nebo snad i v Australi?Nejake kontakty nebo radsi pres agenturu?Mam 6ti letou praxi z USA jako malir-naterac.Ted momentalne 3roky,v Cesku -lidi kdo jste tam NEVRACEJTE SE NENI o CO STAT......Diky za kazdou informaci aspon kde hledat.....[/quote] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 148 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út září 18, 2007 7:46 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | AzPete...ctes mi myslenky.Uz jsem kolikrat uvazovala,ze napisi senatorum ci jakymsi politikum za stat FL.Ale ten strach mi to nedovolil.Bala jsem se.Ale ted vim,ze asi nemam co ztratit.BUD a NEBO.
Jeste jsem uvazovala napsat muj pribeh do mistniho NEWS PAPERu.Jenze si myslim..."Koho to zajima,ze?"
Takovych tu je spousty.I kdyz.Kdo vi.
Vazne nevim.Musim neco zacit delat nebo se zblaznim,rozvedu a skoncim s deckama pod mostem a nebo v CR.Ten most by byl lepsi
Mozna,ze by mi ke stesti(prozatim)stacil nejaky DL.Alespon pro dcerku a pro me.Manzel ma...ale propadly.Temer rok.
Je mi vseho lito.Porad se mi vali do oci slzy.
Potrebuji energii.Ale jak ji nabit?Kde ji vzit? |
Piskle, prvni vec je, ze kupodivu se porad mluvi o nejake amnestii i kdyz to nikdo neocekaval az po pristich volbach. Pomalu je to ale aspon se neco deje. Nebude to zitra ale dnes jsem slysel ze se vazne v Congressu mluvi o tom co by se mohlo delat pro deti ilegalnich immigrantu. Nejak to mozna pujde.
Ten napad psat politikum taky neni spatny. Ano, neni na to dobre politicke podnebi a pomohlo by aby tvuj Congressman a Senator byl Democrat.
Tohle asi moc nepomuze ale mne osobne jednou pomohl "Member of British Parliament". Ano, je to uz pred lety a jina zeme ale ukazuje to ze nikdy nevis co se muze prihodit.
Koncem 70 let jsem uz zil v Anglii a ve Skotsku par let, legalne, ale nikdy jsem si nepozadal o obcanstvi. Byl jsem lajdak a nejak na to nikdy nebyl cas. Ceskoslovensky pas jsem ztratil nekde v horach mezi Francii a *S*P*A*M*, takze jsem byl bez cestivnich dokladu. Pak sjem se ozenil a manzelka chtela ject na dovolenou na Kanarske Ostrovy. Tak sjems i pozadal o takovy "Travel Document", doklad ktery se dava lidem kteri nemaji zadne obcanstvi. Ale Britove mi to nedali, napa\sali ze potrebujou nejaky doklad od Cechu, ze nemuzu dostat cesky pas. Samozrejmne, to nebylo mozne v te dobe a ani jsem to nezkusil, ale sepsal jsem dopis pro mistniho "Member of Parliament". Vsechno co jsem psal v tom byla pravda, ale trochu jsem to namazal vetama jako "that I hoped to have freedom to go anywhere I wanted, something that was not possible back in Czechoslovakia and how disappointed I was that I cannot take a family vacation with my Scottish wife".
Dva dny na to, v 6:30 rano zvoni telefon a je to nejaky Deputy Director from Home Office (the English equivalent of State Department). A tenhle clovek se nadherne omlouva, ze nekdo udelal chybu, to se stane a jak to okamzite napravi a jestli bych jim to mohl odpustit, no litanie to byla pekna. Dva dny na to jsem mel v ruce "Travel Document" ktery mi nekdo osobne privez domu... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 389
|
Zaslal: út září 18, 2007 10:12 pm Předmět: |
|
|
Bounci...ja vim,slysela jsem o tom v televizi.
Myslim tim,ze by se melo neco udelat s deckama,ktera sem prisla s rodici a byla mladsi nez 16 let.
Pokud si vzpominam,jde o "DREAM ACT".Bylo by to super,ale jenze ono se porad jenom mluvi a mluvi a skutek utek.
Ja uz nemuzu.Sedim(po praci) na compu snad uz 3 tydny a porad hledam praci pro muze,hledam kdejakou skulinku,ktere bych mohla vyuzit,hledam....ja uz ani nevim co.Kdysi davno jsem napsala zde na stranky
"muj zivotopis" viz predstavte se nam a tam jsem napsala k otazce...co hledas nebo neco podobneho. ..."..hledam sama sebe a jednu malou mistnost,protoze uz ani na tom "hajzlu" nemam klid.
No a tak nejak to se mnou je a pri dnesnim pohledu na lidi zijici na Floride(myslim tim americany) mam sto chuti to tu zabalit a odejit jinam.Myslim tim do jineho statu (US).
Porad me to tahne do toho Texasu,protoze na compu jsou dnes a denne desitky inzeratu,kde hledaji ASAP svarece a jeste nabizeji tomu,kdo najde nebo referuje sveho znameho jako dobreho svarece odmenu $500,-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No me lidi poserte(pardon),ale tady na FL je mrtvo.
Jo a pri te nasi smule jsme meli v nedeli z pekla stesti.150 metru,asi tak 6ty barak od nas na nasi ulici po nasi strane se prehnalo tornado(ten barak ma nejhorsi damage ze vsech tech asi 140 baraku,ktere byly zasazeny tornadem).Jestli jste to videli na TV ci na compu,tak vite o cem "mluvim".Jo,tak to bylo u nas.
Tak co bude priste?Snad uz jen deportacka..  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|