Dovolena v Cechach...

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Dovolena v Cechach...
Jdi na stránku 1, 2  Další

Autor Zpráva
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: ne leden 07, 2007 11:22 pm    Předmět: Dovolena v Cechach... Odpovědět s citátem

Co takhle tema, kam jet v Cechach na dovolenou.
Mate nejake napady, zkusenosti a podobne, co je v Cechach zajimaveho, co by napriklad zajimalo cizince, ale i Cechy zijici v zahranici.

Naposledy upravil Nikl dne st říjen 24, 2007 11:37 pm, celkově upraveno 1 krát
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt únor 15, 2007 11:47 pm    Předmět: Re: Dovolena v Cechach... Odpovědět s citátem

Nikl napsal:
Mate nejake napady, zkusenosti a podobne, co je v Cechach zajimaveho, co by napriklad zajimalo cizince, ale i Cechy zijici v zahranici.

Ja jsem byl v roce 2002 na dovolene v Cechach. Pri priletu jsme tam nejdrive pobyli 4 dny v pekne vilove ctvrti v Praze 4 v hotelu "Monica". Prohlidli si pesky pametihodnosti v Praze a pak jsme si vypujcili auto(Fabii Combi)a jeli do jiznich Cech. Tam jsme se ubytovali ve vesnicce Rozmberk nad Vltavou v hotelu "Ruze".
http://www.rozmberk.cz/hotelruze/ruze.html
Z pokojoveho balkonu byl prekrasny vyhled na hrad Rozmberk i na reku Vltavu.
Byli jsme tam v polovine kvetna, cili v zacatku turisticke sezony, proto tam nebylo mnoho turistu. Vsechno bylo krasne zelene, kvetli pampelisky a byla opravdu pohoda.
Udelali jsme tam par vyletu do okoli. Byli jsme v Ceskem Krumlove, ve Vyssim Brode a jednoho dne jsme zajeli i na zamek Hluboka nad Vltavou.
Odtamtud jsme pak pokracovali na jizni Moravu do oblasti Breclavi. Tam jsme se ubytovali v peknem hotelu "Hranicni zamecek". http://www.hranicnizamecek.cz/i_english.php3
Bylo to na pul cesty mezi Lednici a Valticemi, cili v oblasti peknych zamku a prirodnich kras.

Byla to zatim nase nejlepsi dovolena.
Ma nekdo jine napady, kam by se mohlo jinam jet na dovolenou v Cechach?
Podotykam, ze pochazim z oblasti Ceskeho Raje, takze tuto oblast dobre znam
http://www.ceskyraj.cz/priroda/

Zajet se podivat treba do Hrenska a nebo do Adrspasskych skal.
Take se muzes podivat na Slovensko, tam je take krasne. Smile
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: ne únor 18, 2007 11:06 pm    Předmět: Re: Dovolena v Cechach... Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Nikl napsal:

Ja jsem byl v roce 2002 na dovolene v Cechach. Pri priletu jsme tam nejdrive pobyli 4 dny v pekne vilove ctvrti v Praze 4 v hotelu "Monica". Prohlidli si pesky pametihodnosti v Praze a pak jsme si vypujcili auto(Fabii Combi)a jeli do jiznich Cech. Tam jsme se ubytovali ve vesnicce Rozmberk nad Vltavou v hotelu "Ruze".
http://www.rozmberk.cz/hotelruze/ruze.html
Z pokojoveho balkonu byl prekrasny vyhled na hrad Rozmberk i na reku Vltavu.
Byli jsme tam v polovine kvetna, cili v zacatku turisticke sezony, proto tam nebylo mnoho turistu. Vsechno bylo krasne zelene, kvetli pampelisky a byla opravdu pohoda.
Udelali jsme tam par vyletu do okoli. Byli jsme v Ceskem Krumlove, ve Vyssim Brode a jednoho dne jsme zajeli i na zamek Hluboka nad Vltavou.
Odtamtud jsme pak pokracovali na jizni Moravu do oblasti Breclavi. Tam jsme se ubytovali v peknem hotelu "Hranicni zamecek". http://www.hranicnizamecek.cz/i_english.php3
Bylo to na pul cesty mezi Lednici a Valticemi, cili v oblasti peknych zamku a prirodnich kras.

Byla to zatim nase nejlepsi dovolena.
Ma nekdo jine napady, kam by se mohlo jinam jet na dovolenou v Cechach?
Podotykam, ze pochazim z oblasti Ceskeho Raje, takze tuto oblast dobre znam
http://www.ceskyraj.cz/priroda/

Tady prikladam jednu stranku o cestovani v CR.
http://www.ceskevylety.cz/
Jsou tam navody kam jet na vylety.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 9:17 am    Předmět: Re: Dovolena v Cechach... Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Chápu co píšeš, a souhlasím že tam je pěkně, ale mám dojem že lidi z USA nepřitáhneš do ČR přírodou.

Mám rád přírodu a v ČR se mi líbí, ale myslím že nemá cenu z USA jezdit do ČR se podívat na přírodu. Lidi jezdí do jiných krajů se podívat na to co tam je vynikající a co doma není.

Do ČR má cenu jezdit za rodinou, za kamarády, nebo se podívat na hrady, zámky, a jiné historické a kultůrní věci které v USA nenajdeš. Né že by nebyli Krkonoše pěkné nebo se lidem nelíbilo na Šumavě, ale nemá cenu jezdit deset tisíc kiláků se podívat na přírodu když se můžeš stejnou nebo pěknější najít v USA. Když už bych někam letěl za přírodou, tak letím do Kanady, na Aljašku, Centrální Ameriky, Hawaii, Afriky, Austrálie, a né do ČR.

Jezdit z USA do Evropy se podívat na přírodu je asi tak nelogické jako jezdit z Evropy do USA se podívat na historické památky.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 11:32 am    Předmět: Re: Dovolena v Cechach... Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

Chápu co píšeš, a souhlasím že tam je pěkně, ale mám dojem že lidi z USA nepřitáhneš do ČR přírodou.

Mám rád přírodu a v ČR se mi líbí, ale myslím že nemá cenu z USA jezdit do ČR se podívat na přírodu. Lidi jezdí do jiných krajů se podívat na to co tam je vynikající a co doma není.

Do ČR má cenu jezdit za rodinou, za kamarády, nebo se podívat na hrady, zámky, a jiné historické a kultůrní věci které v USA nenajdeš. Né že by nebyli Krkonoše pěkné nebo se lidem nelíbilo na Šumavě, ale nemá cenu jezdit deset tisíc kiláků se podívat na přírodu když se můžeš stejnou nebo pěknější najít v USA. Když už bych někam letěl za přírodou, tak letím do Kanady, na Aljašku, Centrální Ameriky, Hawaii, Afriky, Austrálie, a né do ČR.

Jezdit z USA do Evropy se podívat na přírodu je asi tak nelogické jako jezdit z Evropy do USA se podívat na historické památky.

Mozna ze by jsi se divil, jak cizinci ze zamori obdivujou ceskou krajinu. Ta se neda s Amerikou vubec srovnavat. Nerikam, ze se prijedou podivat jen na skaly a krajinu. Samozrejme, ze si ji prohlednou kdyz "lezou" na nejakou tu zriceninu ci zamek.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 12:26 pm    Předmět: Re: Dovolena v Cechach... Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Mozna ze by jsi se divil, jak cizinci ze zamori obdivujou ceskou krajinu. Ta se neda s Amerikou vubec srovnavat. Nerikam, ze se prijedou podivat jen na skaly a krajinu. Samozrejme, ze si ji prohlednou kdyz "lezou" na nejakou tu zriceninu ci zamek.

Anomyme, nemám zájem zhazovat ČR, ale jestli si sundáš růžové brýle hrdosti na svojí rodnou zem, tak musíš přiznat že toto je nesmysl. Je na Moravě, na Šumavě, v Krkonoších, na Slapech, atd., je nádherně, to přiznám. Ale podobné lesy, hory, kopce, skály, atd. vidíš v mnoha Státech v USA také. Navíc v USA jsou hory, lesy a skály které jsou daleko větší, mohutnější, nezabydlené. V Kalifornie, stát který má nejvíce počet lidí ze všech států, můžeš jít na tramp na dva týdny aniž by jsi viděl člověka nebo stopu civilizace (mimo čár od letadel). V jiných státech, které jsou méně obydlené příroda je ještě divočejští (CO, NV, UT, WY, ...). V ČR se nemůžeš odejít od civilizace dále než tak 5 km.

Jediná země která se mi líbí ohledně přírody i více je Kanada. Anomyne, to je nádhera. Celá Kanada je pěkná, Quebek, PEI, atd., ale považuji asi Kanadský západ za nejpěknější. Alberta, British Columbia, atd. Nevíc se mi ale líbilo kampovat v Jukónu. Anomyne, tam nepodkáš človíčka aniž kdybys chtěl. V táborách musíš kampovat tak daleko aby Tě nikdo neviděl ze sousedního stanu. Kampoviště jsou desítky hektarů veliký. Anonyme, až budeš mít chuť vidět ráj na zemi ohledně přírody, tak se vyprav do západní Kanady.
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 12:56 pm    Předmět: Re: Dovolena v Cechach... Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

Anonyme prijed se podivat na nas ostrov Vancouver.
Moje matka tady v roce 1992 byla na navsteve a rikala, ze kdyby tady rostly palmy, tak to tu vypada jako na Hawaii. Hrozne se ji tu libilo.

Jestli umis anglicky(coz si nemyslim-jsi zrejme jeden z tech ceskych nacionalistu, kteri se ucit jinou rec proste nebudou), tak se muzes podivat na tuto web stranku
http://www.vancouverisland.com/photogallery/index.asp?catID=11
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 3:18 pm    Předmět: Re: Dovolena v Cechach... Odpovědět s citátem

Nikl napsal:
Anonymous napsal:
pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

Anonyme prijed se podivat na nas ostrov Vancouver.
Moje matka tady v roce 1992 byla na navsteve a rikala, ze kdyby tady rostly palmy, tak to tu vypada jako na Hawaii. Hrozne se ji tu libilo.

Jestli umis anglicky(coz si nemyslim-jsi zrejme jeden z tech ceskych nacionalistu, kteri se ucit jinou rec proste nebudou), tak se muzes podivat na tuto web stranku
http://www.vancouverisland.com/photogallery/index.asp?catID=11
Panove a damy, dovolim se pridat. Mlynku, mas 100% pravdu v tom, ze American tezko pojede do Cech obdivovat krajinu (pokud to tedy neni nejaky vedec a nejede zkoumat konkretni vec, ktera jinde neni).

Zivot totiz neni nafukovaci a prumerny American asi tezko obetuje svuj tyden-dva dovolene na to, aby lezl po skalach v Hrensku (ktere je ovsem nadherne a stoji za videni). Daleko radeji si prohledne Prahu a par hradu, pripadne zajede do nektereho lazenskeho mesta (Karlovy Vary, Marianske lazne, ...) a mozna do sklipku na Morave. Dale muze chcti videt vyrobu piva a kristalu - a tim by to asi tak skoncilo. Prirodu, kterou po ceste uvidi, bude ovsem obdovovat za predpokladu, ze po loukach nebudou rozhazene PET lahve a jiny odpad a neprojede okolo bezpoctu cernych skladek.

Ono prakticky vsude na Zemi je krasna priroda - a kazdy kout Zeme ma neco do sebe. Ano, pokud je nekdo silenec do prirodovedy, pak jeho cilem bude prolezt co se da. Ale hodne lidi, hlavne s malymi detmi a nebo starsi rocniky, mivaji jine preference (i kdyz treba hiking miluji) v okamziku, kdyz prijedou do cizi zeme.

Myslim si tedy, ze by Cesi meli byt predevsim pysni na to, ze v podstate vsichni cizinci zasnou nad nasi historickou architekturou, napriklad nad Katedralou Sv. Vita (mam na mysli ten uzas, kdyz projdou tim prucelim a katedrala se pred nimi proste 'vynori') a vlastne celym hradem, Karlstejnem a bezpoctem dalsich pamatek. A tyhle veci se starat a nenechat si nicit sochy na Karlove moste Crying or Very sad
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V knize history evropy jsem se docetl o Cesku treba to,ze Cesi nikdy o svem osudu nerozhodovali vzdycky za ne rozhodoval nekdo jiny.
Po 1 sv.valce se mocnosti dohodli a vytvorili Cesko-Slovensko.Kdyz se dostal k moci Hitler tak mocnosti se dohodli a dali cesko Hitlerovi.Po skonceni valky se mocnosti dohodli a dali cesko do Ruske zony.Po padu Ruska se Slovaci od Ceska oddelili a tak vzniklo"CESKO"ale Cesi o svem osudu vubec nerozhodovali,vzdy byli postaveni pred hotovou vec..
Dana_MI

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
V knize history evropy jsem se docetl o Cesku treba to,ze Cesi nikdy o svem osudu nerozhodovali vzdycky za ne rozhodoval nekdo jiny.
Po 1 sv.valce se mocnosti dohodli a vytvorili Cesko-Slovensko.Kdyz se dostal k moci Hitler tak mocnosti se dohodli a dali cesko Hitlerovi.Po skonceni valky se mocnosti dohodli a dali cesko do Ruske zony.Po padu Ruska se Slovaci od Ceska oddelili a tak vzniklo"CESKO"ale Cesi o svem osudu vubec nerozhodovali,vzdy byli postaveni pred hotovou vec..
Henku, pokud si vezmes historii od r. 1620, tak mas do jiste miry pravdu ... krome vzniku Ceskoslovenska v r. 1918. Po prvni svetove valce se mocnosti NEDOHODLY - nebyt nesmirneho usili T.G. Masaryka, E. Benese a jinych, tak Ceskoslovensko nikdy nevzniklo (Cechy byly od r. 1620 pod Rakouskem a Slovaci jeste dele pod Uherskem - Slovaci to neradi slysi, ale je fakt, ze za Velke Moravy - okolo r. 800 - kdy stat obou byl spolecny, tak byl i spolecny jazyk a dlouhym oddelenim se zacal diferencovat) = naopak; pro mocnosti jsme uz byli po 400 letech soucasti Rakouska - Uherska, tak proc nejaka nezavislost?

Kdyz ale pujdes do historie dal, tak treba v jednu dobu Ceske kralovstvi v podstate vladlo Evrope (za Karla IV.).

Ale mas pravdu, ze o nas hodne rozhodovali jini ... jak s tim Hitlerem (Mnichov=Sudety 1938, okupace zbyleho uzemi 1939) a Stalinem (Jalta 1945 = CR jde do sfery 'vychodniho bloku', ... ). Co se stalo se Slovaky r. 1993, proc se odtrhli - to je tezke presne rict, ale asi podstatnou roli zde hral 'boj o koryta' = proste ti panove nahore si o vsem chteli rozhodovat sami, co by se domlouvali s Prahou a tak zacali vykladat, jak je Cesi 'vykoristuji' a tak dal (coz byla blbost, protoze za 1. republiky naopak Cechy investovaly na Slovensko a na Zakarpatskou Rus (ktera tehdy byla soucasti zeme)) a ze bez Cechu se ekonomicky vysvihnou daleko rychleji. Ten omyl je dnes daleko viditelnejsi. Ale hodne lidem v obou zemich tohle deleni prislo zbytecne a nestastne.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo a Henku, kde jsi to vlastne cetl?
Protoze to s tim vznikem Prvni Republiky je vazne nesmysl ...
Henek

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

byla to kniha vydana v usa ani nevim kdo to napsal.
bylo tam jeste o ceske hymne.
prvni hymna byla rakouska "pomahej nam hospodine"
az pocase prijali hymnu "domov muj"ale museli tam pridat dodatek "nad tatru sa blyska"az za Hytlera se Slovaci odtrhli tak byla hymna "domov muj"ale musel se zpivat dodatek"Deutschland-deutschland"po valce zase ze slovaky po roce 1948 se zpivala prvni Ruska hymna pak "domov muj"a"nad tatru sa blyska"a po roce 1969 se zaclo "internationala"pak ruska hymna,"domov muj"a"nad tatru sa blyska" kdyz tam prijel nejaky cizinec tak premyslel kde se to octnul???
Henek

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale to byla jen reakce na anonyma ktary tvrdi ze z USA jezdi do Ceska za krasami prirody.
kdysi jsem taky jezdil do Ceska a bylo to velice zajimave,sposta lidi kteri byli vyborni a sposta lidi i ve vysokych funkcich kteri byli absolutni pitomci,to bylo pred rokem 1989 kdy v Cesku nemeli informace o okolnim svete odte doby se to asi zmenilo.naposled jsem tam byl v 1995
Henek

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 7:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jestli te to bude zajimat napisu ti me zkusenosti z Ceska
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po únor 19, 2007 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
jestli te to bude zajimat napisu ti me zkusenosti z Ceska

Napis!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Česko Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com