|
|
| Autor |
Zpráva |
Ruda Anonymní
|
Zaslal: so prosinec 16, 2006 11:00 pm Předmět: Pozdravy ze zapadni Kanady... |
|
|
Dneska jsem uplnou nahodou objevil vase stranky a muzu rict, ze se me moc libi. Ziju sice v Kanade, ale clovek nikdy nevi kde se v budoucnu "octne".
"Zivot neni pericko,ale poradna traverza".
To jsem nekde cetl a je to pravda. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: po prosinec 18, 2006 5:10 am Předmět: |
|
|
Diky za pochvalu. Stav se nekdy na pokec. Jak se zije v Kanade? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ruda Anonymní
|
Zaslal: po prosinec 18, 2006 7:00 pm Předmět: Kanada... |
|
|
Ahoj Miro, sice te neznam, ale myslim size ti muzu tykat. Nejsem zadnej "mladoch", letos v kvetnu me jiz bylo 53.
Ptal jsi se, jak se zije v Kanade. Neco jsem uz pripsal do rubriky "Kde se zije nejlepe". To ale bylo jen ohledne prace.
Kdyz je prace a dobre zdravi, tak se zije dobre skoro vsude. O tom urcite nikdo nemuze pochybovat.
Ziju v Kanade jiz 18 let, odesel jsem z byvaleho Ceskoslovenska jak se rika "v hodine 12". Takze jsem byl jeden z poslednich emigrantu, kteri sem prijeli.
Neumel jsem skoro vubec anglicky a tak me muj stryc(ktery me sem sponzoroval) "dohodil" jednu kanadanku. Jsem s ni uz 17 let zenat. Vzal jsem to holt "hopem".
Kamosi a rodina v Cechach me rikali, ze bych se mohl po "sametaku" vratit. Ja jsem si uz ale zde zvykl a zpatky na trvalo se asi nikdy nevratim.
V roce 2002 jsem vzal svoji zenu poprve do Cech a hrozne se ji tam libilo. Ja ji ale rikal, jet do Cech na dovolenou a nebo tam zit trvale to je veliky rozdil.
V USA jsem byl asi jen 4 x, ale pokazde jen v Californii. Kanadani tam radi jezdej za slunickem.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út prosinec 19, 2006 4:09 am Předmět: |
|
|
Ja to beru tak, ze v anglictine si taky vsichni tykaj, tak my tady na foru si taky tykame.
Do CZ se nema cenu vracet pro ty kdo tam nemaj blizkou rodinu. V CZ panuje tak tradicni korubce ve vladnich sektorech, az uz to ani neni sranda. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|