|
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1036 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st květen 04, 2005 11:41 pm Předmět: Pripojeni na internet |
|
|
| Jake jsou ceny za pripojeni na internet v USA? Za kolik se da zhruba poridit pripojeni ADSL, rychlost 1 Mb/256kb, bez datoveho limitu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt květen 05, 2005 6:48 am Předmět: |
|
|
Datove limity? To by si mohl nekdo zkusit! To by moc zakazniku asi neziskal.
Jinak internet je samozrejme jedna z nejlevnejsich veci a osobne proste nechapu, jak to, ze nekdo muze treba jen na okamzik zavahat, jestli si pripojeni poridi, nebo ne.
Ja vyzkousel postupne v USA vsechny druhy pripojeni. pro zacatek dial-up od NetZero. Pomerne dlouho neplatis nic, zrovna tak jako u AOL, ale co si budem povidat. Ta rychlost pro domaci plne uziti interenetu neuspokoji. Mesicne sice platis pouze symbolickou castku, ale jelikoz potrebujes i trelefonni linku, je to podle mne nejhorsi reseni.
O neco lepsi je sice DSL, ale pouze v rychlosti. Telefonni linka je pri dnesnich cenovych tarifech mobilnich operatoru pro vetsinu lidi zbytecnosti, takze celkove naklady na DSL jsou zase jen podle meho nazoru, prilis vysoke.
Osobne jsem presvedcen, ze idalnim resenim je CABEL. Spolehliva, rychla a relativne velmi levna internetova dalnice s moznosti priplaceni televiznich kanalu podle potreby zakaznika. Co vic jeste vymyslet?
Pro permanentni pripojeni na net po celych USA, pro celodeni pripojeni z auta, pouzivam GPRS od T-Mobil. Za 19,95 unlimited je krasny deal. Citim se na prosto volne, informace kdykoliv a kdekoliv, kde je pokryti signalem mobilnich operatoru spolupracujicich s T-Mobil. Odzkousel jsem v mnoha lokalitach a funguje skvele! Temer na kazdem kilometru dalnicni site, krome poustnich, ridce osidlenych oblasti, ve vsech jen trosku vetsich mestech, rekreacnich oblastech atd. v Chicagu krome par "hluchych" mist signal a tudiz i pripojeni permanentni. Rychlost nijak zavratne nekolisa a i kdyz jde jen o pomale pripojeni rovnajici se rychlosti dial-upu, staci bohate na bezne surfovani, kontrolu posty, instant messaging a dokonce i poslouchani radia.
Pouzivam Wi-Fi kartu od Sony Ericsson, ktera mi umoznuje i bezdratove pripojeni k vysokorychlostnimu internetu, coz v Chicagu vyuzivam denne. Jsou zde stovky soukromych nazakodovanych siti. V nekterych oblastech ma snad wireless router snad kazdy barak. A to nemluvim o temer kazdem hotelu, spouste restaraci ( Panera Bread, Champs atd.) Rychlost jako blesk a vse zdarma! Pro jistotu si vsak platim Hot-Spot u T-Mobil (29,95/mesic), coz umoznuje vysokorychlostni pripojeni k netu v nekolikatisicove siti restauraci (Starbucks), obchodu (Kinko's), hotelu, na vsech letistich atd.
Osobne je mi proti srsti "krast" bezdratove data sousedovi, i kdyz s kvalitni antenou bych si u nas mohl vybrat, na koho se doma napichnu. Pro otrle a nemoralni jedince je to ovsem ta absolutne nejlevnejsi cesta  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|