|
|
| Autor |
Zpráva |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt červen 26, 2008 5:02 pm Předmět: |
|
|
No, fotky snad casem budou. Momentalne - a Rig Ti to urcite potvrdi - bud spim a nebo ridim. Takze v obou pripadech se fotit moc neda .
Fotky muzu dodat tak jedine z dropyardu a nebo company's terminal . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: so červen 28, 2008 1:33 pm Předmět: |
|
|
Kdyby v truckingu nebyly penize, tak by to nikdo nedelal
Je pravda, ze ceny nafty jsou nehorazne, ale to se da nastesti regulovat neustalym navysovanim "fuel surcharges" - my jsme momentalne na 48%. V konecnem dusledku tu naftu tudiz platime vsichni kolektivne jako spotrebitele ... staci se podivat na regaly na ceny groceries, ze? Dana navic je a bude "company driver", cili ji naklady jejiho zamestnavatele muzou byt fuk a penez bude mit uz prvni rok habadej, pac se mi zda, ze se bude honit za majlema a ignorovat home time ...   
Ale o tomhle to vubec neni - je to o zivotnim stylu, o jednom z poslednich "really cool jobs", o svobode, o dobrodruzstvi. Tohle proste ti 9-5 kancelarsti sednaprdelnici nepochopi ... a strujci vlastniho stesti, pro ktere je $ alfou a omegou uz vubec ne (a ted nemyslim nikoho konkretniho).
Jen tak na okraj, Dano:
-- fot a uzivej si cestovani jak muzes - treneri, O/O's a teamy dostavaji vsechny dlouhe naklady, az budes "company solo", na zapad od Mississippi uz se moc nepodivas (prvni lekce, kterou jsem se naucil uz SWIFTu ... a WRNR je v tomhle uplne stejny). Priprav se na kratke naklady a East coast.
-- jedna prestavka na curani je zaruceny recept na znicene ledviny ... hodne pij a curej jeste vic, pokud mozno kazde dve hodiny |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1036 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út srpen 12, 2008 2:33 pm Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: | Fotky muzu dodat tak jedine z dropyardu a nebo company's terminal . |
Fotka tvyho trucku by pro zacatek uplne stacila  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: čt srpen 14, 2008 1:04 pm Předmět: |
|
|
Hlavne, aby sem Dana chodila castejc. Laptop ma ssebou, na kazdem truck stopu je dneska Wi-Fi nebo phone jacks ... a casu (cili nudy ) bude mit spoustu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: so srpen 16, 2008 9:00 am Předmět: |
|
|
Bigu a co tvuj truck? Nechces se pochlubit v cem jezdis?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: so srpen 16, 2008 5:46 pm Předmět: |
|
|
"Pochlubit se" je to klicove problematicke slovni spojeni. Dana se muze chlubit, ta ma nalestene '07 Century, ja mam omlacene '98 Volvo , ktere taha jeste omlacenejsi, rezave kontejnery  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: ne srpen 17, 2008 2:08 pm Předmět: |
|
|
| A jaký náklad vlastně nejčastěji vozíš? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: ne srpen 17, 2008 7:04 pm Předmět: |
|
|
Ja ted vozim kontejnery a pouze kontejnery.
Chicago-Cinci/Columbuus rail containers, abych byl presnejsi.
Vesmes to neni nic zajimaveho, ale nedavno jsem vezl kontejner Honda Goldwings, ktere se u nas v OH vyrabi.
Nebo cotton pulp do malinkate tovarny mezi Dayton a Cinci, ktera je nejvetsim soukromym vyrobcem papiru na bankovky (nez se nekdo rozhodne udelat Bonnie&Clyde po cesku - ten papir je unrefined, tudiz na falsifikaty nevhodny).
Taky Jima Beama sem vez. Pro chlastoturisty - existuje tzv Kentucky Bourbon Trail, doporucuju, pokud nekoho nastvala jeho jatra a chce se jim pomstit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: út srpen 19, 2008 3:37 pm Předmět: |
|
|
Poslyste - zrovna vcera jsem se na truckstopu (Grand Rapids, MI I-131x76) nudila, ale neslo se pripojit na Chicago ... do not put all the blame on me
Jinak s tou nalestenou Century ... Rig mel k tomu asi take dodat, ze jsem si ji musela nalestit sama, coz jenom zevnitr zabralo dobrych 5 hodin. Ja fakt nevim, jak jsem k ni prisla; snazila jsem se k lidem na terminalu chovat slusne, to je vsechno (na rozdil od hodne lidi, kteri si mysli, ze s cerstvym CDL udelaji diru do sveta a ze kazdy se pred nimi posadi na **** vite co). Ale ten truck je uzasny: ma jenom 170 tisic mil, rok 2007, ma vlastni APU (Tripac) = nemusim nechat porad bezet motor a mam klimatizaci i topeni, 110V pro mikrovlnku, pocitac atd.). Je to proste maly dum na koleckach. A doma mam kameru, tak si rodinku muzu po internetu zkontrolovat
Jedine, co vim je, ze jsem zeleny zelenac, ktery ma jeste hodne pred sebou a ktery se musi jeste moc a moc ucit. No, ucit se budu porad, ale aspon ty zaklady ... a nezmatkovat.
A jeste jednu vec Vam Rig zamlcel: to, ze mam v regionu Canadu (moc lidi do ni nechce jezdit, protoze trati drahocenny cas na hranici) a take to, ze je mam cca o $1 min za mili, nez ma on.
Na druhe strane musim Rigovi podekovat, protoze kdyz jsem mela dorucit svuj prvni naklad, tak jsem se zasekla kousek od Columbusu a uz vecer jsem vedela, ze rano nebudu na prvni zastavce nacas - Rig me tehdy moc pomohl a uklidnil; DIKY MOC !!! To, ze cela moje schedule byla nastavena tak, ze jsem ji stejne nemela sanci dodrzet na cas, jsem si uvedomila az za par dni ... (drobne naschvaly nejspis od dispatch). Moje druha zastavka byla 380 mil od prvni a ja na to mela jen 6-7 hodin = to proste nejde ujet; pokud tedy nelitas. A nebo dispatch zapomnel, ze live unload neni to same, jako drop trailer a ze v doku stravis dobrou hodinu i vic (nez Te vylozi) . Ale od te doby jsem zatim nacas ...
Ten time management je hrozne dulezita vec a takovy zelenac jako ja proste potrebuje vic casu na vsechno. S trenerem je to jine, tam mas preci jen ten pocit, ze je nekdo s Tebou, ale kdyz Ti daji Tvuj vlastni truck (ja na Freightliner nebyla zvykla, oba moji treneri meli Peterbilty - jeden kratky a jeden dlouhy cumak) a musis delat vsechno SAMA, k tomu jeste mas novy truck a hledas, kde se zapinaji svetla, mas high value load a tight schedule, jeste presne neznas svuj region a mozne deroutes (kdyz se dostanes do construction zone) a taky najednou nemuzes pocitat s driving time sveho trenera (a u Wernera musis zastavit presne 14 hodin od chvile, kdyz jsi zacal byt on duty = cerna skrinka na Tebe bonzuje; v teamu ten druhy ma fresh hodiny a muze ridit, ale solo driver musi zastavit), tak to je na jednoho cloveka ponekud overwhelming. A to jeste nemluvim o hledani parkovaciho mista na stopech atd.
Rigu, jeste jednou a porad moc diky ... byl jsi jeden z mala, kdo me dokazal na tohle pripravit. Vim, ze konecne rozhodnuti bylo moje, ale porad si stojim za svym; tedy ze jsem tak trochu vedela, do ceho jdu. Vim, ze budu jeste hodnekrat panikarit a vim, ze jsem porad jeste na zacatku. Ale aspon uz ne na uplnem zacatku; mam za sebou CDL skolu, 16 tisic mil po USA s trenerem (cca 300 hodin driving time) a par vlastnich deliveries. A vim, ze jako newbie company driver jsem vuci dispatch v dosti nevyhodne pozici; ale beru to tak, ze za vsechno se plati a vim, ze pokud si povedu slusne, dam si pozor, abych neskoncila v prikopu, budu se snazit ignorovat ty blaznive four-wheelers atd., tak casem se propracuji nekam dal. Werner je zacatek; novacek ma sanci jen u vetsich spolecnosti. Do budoucna uvidime: muzu se stat trenerem, O/O, kdo vi ... tohle nechame konovi. Ted musim honit miles .
A tady je moje baby:

Naposledy upravil Dana_MI dne út srpen 19, 2008 7:23 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: út srpen 19, 2008 7:11 pm Předmět: |
|
|
Wow, a kde je foto toho Volva . Will trade Century for your clean driving record & years in  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: st srpen 20, 2008 12:52 am Předmět: |
|
|
OK, got it - you see Werner truck #52370, scream loudly:"I'm too young to dieeeeeeeeeeeeeeeeeeee!" and evacuate yourselves into the ditch immediately.
Tak uz jsem si koupil novy laptop, FJ Wi-Fi monthly subscription ... kterezto data allotment jsem vycerpal behem tri dnu , tak si teda jeste koupim fotak a ukazu Ti kam se jednou muzes dopracovat - cili 10 let stare Volvo, kteremu nefunguje cruise, jakes, air dryer, porad mi pali pojistky na power inveter, ztracim 30psi/min s vypnutym motorem, kdyz otevru okno, tak mi vypadne radio a kdyz hraje radio, tak nejde otevrit okno, power mirros bez power, ted mi odrezaveli mud flaps a nekdo mi nacoval do cerstve nalakovaneho blatniku ... a zere to gallon oleje za dva dny - o par dalsich malickostech ani nemluve.
Ja a clean driving record ... GOOD ONE
Ale dobry prispevek - jen tak dale. Obzvlast zkusenosti s *S*P*A*M* a "triky", ktere na Tebe budou zkouset a to jak je videt uz od prvniho dne, jsou k nezaplaceni. Nehonit se za milema  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: út září 02, 2008 10:10 am Předmět: |
|
|
Ahoj lidicky!
Tak se prave nudim na Detroiteru pri cekani na trailer inspection (ukrutna nuda); tak jsem se rozhodla Vam napsat neco vic. Nevim, kolik mam casu, tak zkusim neco nakousnout a pozdeji to pripadne rozepsat.
Oh Canada, Oh Canada !!! I HATE CANADA
Ne, ze by Canada byla az tak spatna, ale:
. truck stopy bud neexistuji a nebo jsou k nalezeni bud obcas. A kdyz uz nejaky najdes, pak se US stopem neda srovnat (uroven sluzeb podstatne horsi).
. pochopitelne potrebuji stop v okamziku, kdy jsem skoro "out of hours" a diky Wernerove cerne skrince musim zastavit.
. tim padem uz se mi 2x stalo, ze jsem jela po dalnici 10 mil/h s flashers, aby me satelit nezaregistroval, ze ridim a pro policajty mela pripravenou vymluvu, ze si myslim, ze jsem pichla pneu ...
. pokud si nekdo mysli, ze neumi couvat rig, doporucuji opet Canadu. Couvat se nauci a to velice rychle a k tomu jeste do mist, kam si pred tydnem myslel, ze se truck v zivote dostat nemuze.
. Canadska customs je ok, ale nazpet je to horsi. US customs me v obdobi 2 tydnu 1x obratili, 3x zrentgenovali, proklepli mou zelenou kartu atd.
A tech srandicek bylo vic; zkusim si casem vzpomenout ... ale vazne, to couvani a ty uzke ulicky, to na Canade fakt miluju
Posledni 2 tydny jsem pendlovala na trase Detroit - Toronto. Otrava, ale dozvedela jsem se, ze tohle by melo brzy skoncit; snad po mesici az 6 tydnech bych mela zacit dostavat delsi streky. Pry to dispatch dela vsem - osobne, uprimne v to verim, protoze tech 230 mil jedna cesta je nanic.
Uz se take tesim, az se dostanu pobliz Daytonu, abych se mohla pokochat tim, jak se Rig evakuuje to toho prikopu .
Tak uz musim padat - zatim se mejte ! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: pá září 05, 2008 11:40 am Předmět: |
|
|
To je tak, kdyz nekdo neda na Rigova varovani o CND a musi si to vyzkouset na vlastni kuzi.
| Dana_MI napsal: |
ale dozvedela jsem se, ze tohle by melo brzy skoncit; snad po mesici az 6 tydnech bych mela zacit dostavat delsi streky |
Keep on hopin' ... nadeje vzdycky umira posledni ... protoze dispeceri jsou podobne jako Lenin vecni (nebo v Jecny).
Sorry, ze nam to nejak nevychazi s tim telefonovanim, ale ja ted mam "crazy schedule", takze Ti nechci volat v noci a pres den spim ... a jak jsem se zminil, z nejakeho duvodu se mi nevracela jedna z brzd na navesu, drelo to jak to prase a nez jsem na to prisel tak se z toho valil dym, jak z Temelina. Musel jsem zastavit, nechat to zchladit, pak do toho parkrat bacit sledgehammer a nakonec odhaknout modrou hadici ... brzdil jsem 50K# naves jenom truckem.
Kratke tripy jsou dneska vicemene nevyhnutne, ja taky jezdim jenom cca 300 mil/trip. To, co Tebe vrazdi je load/unload a hlavne ty customs. Ja mam Chicago 100% drop/hook a i tady na Cincy konci je kazdy druhy naklad pre-loaded nasima city drivers, stojici na nasem terminalu. A hlavne me nikdo nerentgenuje ...
CND je krasna, ale jenom kdyz jedes za krasami prirody, hokejem nebo se nastehovat k Rumburakovi. Uz se tesis na kanadskou zimu???? Ber to z te lepsi stranky - v CND aspon neni tolik low clearences jako v CHI. Minuly tyden jsem testoval, kam se vsude dostanu s B/T ... ... ja bych se dostal skoro vsude, ale muj roof deflector uz ne.
Nemusi to byt jenom trip do Daytonu, kdykoli pojedes po I70, I75, I71, I74, tak to je k nam co by kamenem po dispecerovi dohodil - tady ta Dayton/Cincy area je velky dopravni uzel. Hned mi ukazes, jak Ti jde couvani - obzvlast blind side.
Keep those articles comin' ... and of course keep on truckin' |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: pá září 05, 2008 2:41 pm Předmět: |
|
|
Rigu - ja nikdy nerekla, ze Ti neverim. NIKDY.
Tu Kanadu jsem vzala, protoze jsem doma kazdy tyden na 2 dny, proto.
Ale bavi me si trochu zanadavat, to je vse .
Jo, jinak pro Tvoje info, ted jsem ve Fayetteville, NC a cekam na load. Trip sem byl 27/770, trip zpet 0/770. A prave ted premyslim, ktery routing si vyberu zpet. Co takhle NC87N-NC421N-I40W-NC52W-I74W-I77N-I79N-I90E till Tonawanda, NY? Ktery z bodu na trase je nejblize na to pivo? No, ja sice pivo uz nepiju (respektive alkoholu jsem se uz nedotkla hodne dlouho), ale Tobe ho koupim .
K Rumburakovi se nastehovat nemuzu, protoze ma (myslim) zalivou zenu a krasy prirody se Ti omrzi v okamziku, kdyz Ti krasne stromy delaji "bang-bang-bang" to strechy ci traileru, ale Ty proste musis jet dal, nebot uhnout lze leda tak do protismeru. Pokud tedy nechces eliminovat tech par rodinek jedoucich proti Tobe (to bych tedy radeji nabourala sama).
Couvani mi uz jde lepe, uz aspon vim, na kterou stranu mam tocit volant . Ano, sice couvam pomalu, obcas mam 3 i vice pull-ups ale ten trailor jsem zatim vzdycky dostala tam, kam jsem potrebovala. I kdyz mi to parkrat zabralo dost dlouho, tak nakonec v tom doku byl a byl tam rovne. Zajimave je, ze cim mene mista, tim lepe se mi dari couvat ... a cim vic mista, tim spis zmrsim setup a pak dopredu, dozadu a tak dal .
Customs jsou pain, ale i v tom uz jsem se zlepsila. Od pristiho tydne budu mit na telefonu i Canada plan, tak uz nebudu muset stavet pred hranicema, hledat telefon a volat na nasi hotline, jestli jsou papiry proclene. Ono by asi casem bylo nejlepsi mit maly fax-copy-print a proste odfaxovat fakturu primo z trucku a neztracet drahocenny cas. No, s tim lze pockat ... mikrovnka byla dulezitejsi. Jednak se (jak sam vis) casto dostanes na mista, kde se k jidlu proste nic koupit neda a jednak truckstopy jsou zbytecne predrazene. Takze ted jsem v podstate sobestacna a to se mi libi.
Ale stejne bych rada videla, jak se budes evakuovat do toho prikopu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: so září 06, 2008 9:05 am Předmět: |
|
|
Sem si delal srandu, ze mi neveris . Obcas holt clovek nema na vyber a musi vzit neco, co nechce - jako je treba CND. Opravdu me prekvapuje, ze WERNER Te neni schopny dostat domu kazdy tyden bez toho, aby Te nutili do CND. Bych rek, ze Te tahaji za nos, neco jako kdyz SWIFT rikal klukovi z NJ, ze musi brat naklady do NYC, jinak se nedostane domu.
Jsi trucker a cesky jeste k tomu - nadavani na svet a nestezovala si, tak bych volal doktora.
Fay-Tonda je routed prilis na vychod, az pojedes z MI nebo CND nekam na jih, tak to urcite vezmes po I75 pres Cincy, tak se muzes stavit - parkovani pro celou soupravu je jenom 2 mile od exitu a 10 metru od Frickers . Ja uz sem pivo nemel ani nepamatuju pokud nepocitam Non-alcoholic O'Douls. Generace mych predku se obraci v hrobe, ale i ta "obarvena voda" mi chutnala.
Dokud Ti klepou do strechy jenom stromy tak je to OK. Ja kdyz se u naseho baraku, tak vzdycky nalozim pul toho javoru, co nam tam roste hned u silnice a o Chicagu radsi nemluvit. To vis ze se k Rumikovi muzes nasackovat, vcera mi to rikal ... a bez zarlive manzelky by to nebyla zadna sranda.
Tri a vice pull ups??? To ja kdyz jsem unaveny nebo to nejaky vul spotter na rail yardu neumi zaparkovat mam i 15. Ted jsem mel 20' minicontainer (tahac je delsi nez naves) a zaboha jsem se nemohl dostat do doku, i kdyz jsem mel na kazde strane 2 kilometry mista. A na dalnici jsem dvakrat malem dostal infarkt, kdyz se mi zdalo, ze mi nekdo ukradl pul navesu.
Jo jo, ja jsem to taky vzdycky dostal do doku, ale obcas to stalo me nebo i nekoho jineho trochu laku, jednou dvere, jednou zrcatko ...
Na setup uz davno nehledim - proste jak k tomu mistu prijedu tak tam stojim a ono se to nejak vyvrbi pri tech pull ups a back ups. Koneckoncu Ti za to nikdo medaili neda, kdyz to tam zasunes (very phallic ) na jeden zatah.
Mikrovlnka, ze je dulezitejsi nez billing????? Rookies
To je jenom zavist - ja kdybych tam zahak MW, tak mi truck shori do mrte . Nastesti ja uz se na mista, kde se nic koupit neda nedostavam ...
Ja bych do CND nemoh. Mel jsem nedavno naklad pro Canadian Pacific Rail v Bensenvillu, zmrsili billing, byl to alkohol tudiz tam extra customs papers a musel jsem tam 4 hodiny cekat nez to Jim Beam vyresi - coz je vyzva pro cele forum ... nepijte Jima Beama, pac me nasrali .
Ja se ted snazim najit nejaky data plan od wireless spolecnosti, ktery by mel dobre pokryti a hodne dat, ATT ma skvele pokryti i rychlosti, ale jenom 5GB za $60/mesic. Nasel jsem mobilni tiskarnu a scanner, ale jsou strasne drahe a je mrzute, ze to neni nejaky malinkaty all-in-one, alebrz 2 separatni masinky.
| Dana_MI napsal: |
Ale stejne bych rada videla, jak se budes evakuovat do toho prikopu  |
Ja uz ted, kdyz vidim, ze se k blizim k Wernerovi, tak jedu na shoulder a oteviram dvere, kdybych musel "abandon ship" ... co kdyby mezi nahodou nebyli kanadske hranice. A neopovaz se, abych Te nachytal jak jedes 10mph a snazis se osidit blackbox , to bys dostala prezdivku "Extremely Slow Death" (jako je sudden death v hokejovem OT). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|