|
|
| Another foreign language in USA |
| francouzstina |
|
6% |
[ 1 ] |
| spanelstina |
|
53% |
[ 8 ] |
| nemcina |
|
20% |
[ 3 ] |
| italstina |
|
6% |
[ 1 ] |
| japonstina |
|
0% |
[ 0 ] |
| cinstina |
|
0% |
[ 0 ] |
| jiny |
|
0% |
[ 0 ] |
| zadny |
|
13% |
[ 2 ] |
|
| Celkem hlasů : 15 |
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 867 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 4:28 am Předmět: Another foreign language |
|
|
Kdybyste si meli vybrat jaky dalsi cizi jazyk se ucit, vedle anglictiny, jaky byste si zvolili? Napr. proto abyste se stali perspektivni pro sveho zamestnavatele.
A nebo si myslite, ze je to zbytecne a anglicky se domluvite vsude? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 6:18 am Předmět: |
|
|
Vzdy je dobre,kdyz clovek umi vic jazyku,i kdyz s anglictinou se temer domluvis na celem svete.Ale po pravde receno ja jsem mel problemy s anglictinou v Rakousku i v Nemecku.Tam je proste porad nemcina a v okolnich statech tomu je taky tak.Netvrdim ze vsude to je stejne.Proto si myslim ze vedle anglictiny je ta nemcina hodne vyuzita zvlast v Evrope.Ale jinak osobne davam hlas pro spanelstinu,protoze se mi ten jazyk libi a da se snim taky domluvit.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 385
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 12:23 pm Předmět: |
|
|
Me se zase hrozne libi italstina.Ale s ni se domluvim tak akorat od moji sestrenice s manzelem a jeji dcerou
Jinak bych asi dala prednost nemcine.Ucila jsem se ji a docela dobre mluvila.Po odstehovani sem do USA,jsem ji bohuzel nejak ztratila  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 4:19 pm Předmět: jsem prekvapen |
|
|
Trochu mne prekvapilo, ze jsi mily czolgosi do hlasovani nezaradil rustinu. Hlasovat pro ni jen jako pro "jiny" jazyk mi prijde jako velke podceneni "spiciho obra" na vychode.
Podle mne je zbytecne ucit se spanelsky kvuli zamestnavateli, nebo pracovni prilezitosti. Ty miliony tech, co to tu uz umi, se budou tezko dohanet. Ovsem ve volnem case muzete jiz temer vsude v USA hablat dosytosti
Taky nemcinu, pro kterou jsem hlasoval spise z nouze, bych nepovazoval za mimoradne dulezitou. Sam jsem se tu setkal jen s hrstkou lidi, se kterymi se dalo skutecne komunikovat nemecky a pro obchodni styk s Nemeckem, Rakouskem a Svycarskem (pripadne Tirolskem) je anglictina zcela normalnim jazykem. Zbytek z nabidky zni spise exoticky a pro zamestnanecky pomer Cechu nehraje zadnou roli. O beznem zivote ani nemluve. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 404 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 5:23 pm Předmět: |
|
|
| scoute spanelstina se stava oficialni jazik v usa v californii je uz 51% hispano a v texasu asi taky.Ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky aby mohli vyucovat ilegaly z jizni ameriky.Zakon je takovy ze i kdyz jsou tady ilegalne tak deti musi jit do skoly.(a oni nemluvi anglicky)je to postavene na hlavu!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1171 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 6:55 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | Zakon je takovy ze i kdyz jsou tady ilegalne tak deti musi jit do skoly.(a oni nemluvi anglicky)je to postavene na hlavu!!!! |
Když sem přišli, tak by měli se naučit AJ. Bilingual Education, je hnusná věc. Nepomáhá lidem, jen jim omezuje možnosti. Bilingual education je paternalistické a rasistické. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 9:55 pm Předmět: |
|
|
To Henek:
No to je mi jasny. Ani mi to nijak nevadi. proc ne. Klidne, at se tu mluvi dvojjazycne. Stejne je to jen prakticky dusledek toho, jak vypada skladba obyvatelstva v jednotlivych statech. Ja jen, ze chtit od Cecha, ktery zije v Texasu, Arizone, Kalifornii, ci na Floride, aby se ucil spanelsky kvuli pracovnim prilezitostem je komicke  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 385
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 3:04 am Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | scoute spanelstina se stava oficialni jazik v usa v californii je uz 51% hispano a v texasu asi taky.Ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky aby mohli vyucovat ilegaly z jizni ameriky.Zakon je takovy ze i kdyz jsou tady ilegalne tak deti musi jit do skoly.(a oni nemluvi anglicky)je to postavene na hlavu!!!! |
"Zakon je takovy,ze i kdyz jsou tady ilegalne,tak deti musi jit do skoly.....je to postavene na hlavu".
MUZES MI TO BLIZE VYSVETLIT
Nejvic mi leze na nervy,kdyz nekdo,kdo je tu legalne stale omyla dokola slovo...ILEGAL.
Ne vsichni jsou ilegalove,kteri mluvi spanelsky(ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky,aby mohli vyucovat ilegaly....a bla,bla,bla).
Sorry henek..tak to citim ja.A nejen z tohoto prispevku.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 867 Bydliště: Praha
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 8:58 am Předmět: Re: jsem prekvapen |
|
|
| scout66 napsal: | Trochu mne prekvapilo, ze jsi mily czolgosi do hlasovani nezaradil rustinu. Hlasovat pro ni jen jako pro "jiny" jazyk mi prijde jako velke podceneni "spiciho obra" na vychode.
Podle mne je zbytecne ucit se spanelsky kvuli zamestnavateli, nebo pracovni prilezitosti. Ty miliony tech, co to tu uz umi, se budou tezko dohanet. Ovsem ve volnem case muzete jiz temer vsude v USA hablat dosytosti
Taky nemcinu, pro kterou jsem hlasoval spise z nouze, bych nepovazoval za mimoradne dulezitou. Sam jsem se tu setkal jen s hrstkou lidi, se kterymi se dalo skutecne komunikovat nemecky a pro obchodni styk s Nemeckem, Rakouskem a Svycarskem (pripadne Tirolskem) je anglictina zcela normalnim jazykem. Zbytek z nabidky zni spise exoticky a pro zamestnanecky pomer Cechu nehraje zadnou roli. O beznem zivote ani nemluve. |
Rustinu jsem nepodcenil. Proste jsem na ni uplne zapomel
Cinstina se zda mozna exoticka, ale za par let se Cina stane novou ekonomickou velmoci. Japonstinu jsem tam dal hlavne kvuli turistum (tam kde jsem pobyval jich bylo spoustu ).
Francouzstina je tam kvuli Kanade. Ale hlavne jsem se nechal ovlivnit svoji nedavnou navstevou Francie. S anglictinou jsem se tam moc nechytal.
Proc je tam spanelstina, asi dodavat nemusim. Italstina je tam jen dopoctu Nemcina je tam proto, ze Nemecko je nejvetsi ekonomickou velmoci v Evrope. Jinak krome okolnich statu se s ni ve svete moc domluvit neda. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1171 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 4:29 pm Předmět: |
|
|
Neco k tomu:...
| kód: | Chinese: 1080 M
Hindi: 370M native, 490M total
Spanish: 350M native, 420M total
English: 340M native, 510M total
Arabic: 206M native, 230M total
Portugese: 203M native, 213M total
Bengali: 196M native, 211M total
Russian: 145M native, 255M total
Japanese: 122M native, 123M total
Punjabi: 61M Western, 28M Eastern, 104M total
German: 95M native, 123M total |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
GG girl Anonymní
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 9:34 pm Předmět: |
|
|
Chtela bych dodat nekolik informaci k bilingual
education v CA.Nevim o tom,ze by se zde na jihu
museli ucitele ucit spanelsky,aby ucili studenty.
Proposition 227(English language in public schools)
je uzakonena od cervna 1998.Bilingual education
se tu omezuje dost rychle a to i v takovych "heavy
mexickych"oblastech jako Santa Ana.Rodice musi zadat,
aby decko mohlo zustat v b.e.a to projde,kdyz je
nejaka"learning disability"atd.Lide si tu uvedomili,
ze bez English to proste nejde,studenti po 6 letech
uceni ve spanelstine nebyli schopni zadnych ani
prumernych vysledku.Pracuji pro jeden skolni district
a ten nemel nikdy oficialne bilingual education.
Nas kluk byl hozen ve 2.tride do "English immerse
program",tam setrval 3 roky(vice hodin anglictiny
tydne) a byl zarazen do normalni "proficient"level.
Jinak na High school se zde muzete ucit spanelsky,
latinsky nebo francouzsky,nekde i nemecky.Je na kazdem,kdo si co vybere,protoze ke studiu na univerzite musite mit 2-3 roky ciziho jazyka na HS. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 10:09 pm Předmět: |
|
|
chtel jsem okazite napsat rustinu, ale scout66 jiz me predbehl, pokud ovladas anglicky a rusky domluvis se vsude ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 786 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: ne říjen 30, 2005 3:33 pm Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | chtel jsem okazite napsat rustinu, ale scout66 jiz me predbehl, pokud ovladas anglicky a rusky domluvis se vsude ) |
1.1 mld. Cinanu by si dovolilo nesouhlasit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: ne říjen 30, 2005 5:46 pm Předmět: |
|
|
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 404 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: ne říjen 30, 2005 6:58 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | | Henek napsal: | | scoute spanelstina se stava oficialni jazik v usa v californii je uz 51% hispano a v texasu asi taky.Ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky aby mohli vyucovat ilegaly z jizni ameriky.Zakon je takovy ze i kdyz jsou tady ilegalne tak deti musi jit do skoly.(a oni nemluvi anglicky)je to postavene na hlavu!!!! |
"Zakon je takovy,ze i kdyz jsou tady ilegalne,tak deti musi jit do skoly.....je to postavene na hlavu".
MUZES MI TO BLIZE VYSVETLIT
Nejvic mi leze na nervy,kdyz nekdo,kdo je tu legalne stale omyla dokola slovo...ILEGAL.
Ne vsichni jsou ilegalove,kteri mluvi spanelsky(ucitele v jiznich statech se musi ucit spanelsky,aby mohli vyucovat ilegaly....a bla,bla,bla).
Sorry henek..tak to citim ja.A nejen z tohoto prispevku.  |
ahoj piskle asi me nemas moc rada ja slysel ze jste vyhrali zelenou kartu.(super)ale nevite jak si ji vyridit(tak jste porad ilegal).... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|