|
|
| Souhlasite s valkou v Iraqu? |
| Ano, souhlasim s valkou v Iraqu. |
|
42% |
[ 8 ] |
| Ne, nesouhlasim s valkou v Iraqu. |
|
57% |
[ 11 ] |
| Nevim nezajimam se o to. |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 19 |
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: pá červen 23, 2006 2:10 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Protoze v Tibetu je otazka uzemnich naroku Ciny z historickeho hlediska trochu nejasna. Je to jako kdyby Cinane kriceli "vratte uzemi indianskym kmenum, kterym jste je ukradli!"
Navic v Tibetu neni ze strategickeho hlediska pro zbytek sveta nic duleziteho. Navic se jedna o jednoznacne danou sveru vlivu Ciny, tedy aspon podle dnesniho usporadani sveta. Proto take nikdo nemohl zasahnou v letech pri prevratu na Kube, okupaci Madarska a CSSR. Protoze by to vedlo k obrovske politicke destabilizaci a prineslo by to obrovskou mezinarodni krizi.
Nechapu, co je na tom tak sloziteho. Klid, stabilita, prosperita a demokracie na Blizkem vychode je do budoucna maximalne dulezita pro cely svet. |
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: pá červen 23, 2006 7:38 pm Předmět: |
|
|
Navic v Tibetu neni ze strategickeho hlediska pro zbytek sveta nic duleziteho.
Ano to mas pravdu to je presne ta veta, ktera je velice dulezita, jelikoz to pro nas neni lukrativni, nebudeme se tim tudiz zabyvat. To ze tam pozumiralo tisice a tisice nevinnych lidi to je vlastne nedulezite, takze coze je ta demokracie ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá červen 23, 2006 9:05 pm Předmět: |
|
|
Taky jsem byval takovej. Takovej naivni. Ale svet je uplne jinej a mnohem drsnejsi, nez bychom si my, lidumilove prali.
Kolik ti je roku, ze nechapes vsechny souvislosti kolem okupace Tibetu? Vis vubec, kdy k ni doslo, v jakych politickych podminkach? Chapes, ze to co se tam stalo, cela cinska "kulturni revoluce", nasilne osidlovani cinskou populaci, "prevychova", sterilizace atd., byly normalni mocenske prostredky komunistickych rezimu te doby? V Tibetu se neda zachranit nic do doby, dokud nebude demokraticka cela Cina! Neda se s tim nic delat, protoze kdyby se KDOKOLIV na svete pokusil o osvobozeni Tibetu, muze to skoncit nedozirnymi nasledky pro cely svet.
Taky zrejme nerozumis pojmu strategicky. Neni to rozhodne to same, jako lukrativni a vseobecne rozsirena predstava o tom, ze si pan Bush prijel do Iraku pro ropu zdarma, je silena! Spojene staty za tu valku, ktera je nepopularni, ale nutna, zaplati nejvic a opravdu draho, ale dusledky svet oceni mozna az za nekolik desetileti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: so červen 24, 2006 1:13 am Předmět: |
|
|
Nebudeme si nic nalhavat. Clovek je ze vsech zivocichu ta nejzakernejsi selma.
Proto na strankach ufoseek.com uvadim nasledujici slogan
"If it's just us, it seems like a lot of waste of space." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: ne červen 25, 2006 12:38 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Taky jsem byval takovej. Takovej naivni. Ale svet je uplne jinej a mnohem drsnejsi, nez bychom si my, lidumilove prali.
Kolik ti je roku, ze nechapes vsechny souvislosti kolem okupace Tibetu? Vis vubec, kdy k ni doslo, v jakych politickych podminkach? Chapes, ze to co se tam stalo, cela cinska "kulturni revoluce", nasilne osidlovani cinskou populaci, "prevychova", sterilizace atd., byly normalni mocenske prostredky komunistickych rezimu te doby? V Tibetu se neda zachranit nic do doby, dokud nebude demokraticka cela Cina! Neda se s tim nic delat, protoze kdyby se KDOKOLIV na svete pokusil o osvobozeni Tibetu, muze to skoncit nedozirnymi nasledky pro cely svet.
Taky zrejme nerozumis pojmu strategicky. Neni to rozhodne to same, jako lukrativni a vseobecne rozsirena predstava o tom, ze si pan Bush prijel do Iraku pro ropu zdarma, je silena! Spojene staty za tu valku, ktera je nepopularni, ale nutna, zaplati nejvic a opravdu draho, ale dusledky svet oceni mozna az za nekolik desetileti. |
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: ne červen 25, 2006 4:52 pm Předmět: |
|
|
Ano scoute mas pravdu, priznavam, jsem naivni, docela mi to komplikuje zivot, protoze stale verim v dobro - v dobro bez nasili. Na druhou stranu jsem tak trochu pesimista, takze ono se nam to vsechno jednou vrati. Valka nikdy dobra vec nebyla a nikdy nebude, bohuzel lidstvo je nepoucitelne. Bohuzel.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: ne červen 25, 2006 5:04 pm Předmět: |
|
|
| Terezice napsal: | Ano scoute mas pravdu, priznavam, jsem naivni, docela mi to komplikuje zivot, protoze stale verim v dobro - v dobro bez nasili. Na druhou stranu jsem tak trochu pesimista, takze ono se nam to vsechno jednou vrati. Valka nikdy dobra vec nebyla a nikdy nebude, bohuzel lidstvo je nepoucitelne. Bohuzel.  |
ZE Scouta si nic nedelej, on to vidi z ty drsny stranky
Samozrejme valka, vrazdy a nasili je hnusota a vsichni by mluvili jinak, kdyby byla vyvrazdena jejich rodina!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: ne červen 25, 2006 8:31 pm Předmět: |
|
|
Kdo mne zna, odprisahne, ze jsem holubicci povahy, nikdy jsem se ani nepral, z jakehokoliv nasili se mi dela zle a mam rad vsechny dobre lidi a nekdy i ty zle. Ale lidstvo jako takove nedospelo do situace, kdy by se obeslo bez valek. Ta doba je jeste daleko.
Tvrzeni, ze valka nikdy neprinesla nic dobreho, je prave vrchol naivity a rekl bych, ze jako vrchol pasivity je dokonce s ohledem na vysoce militantni cast lidske civilizace az nebezpecne a sebedestruktivni.
Je ovsem velmi casto nutne se na valku podivat z odstupu a vnimat jeji globalni dopady, protoze utpeni a zal lidi, kteri v ni zahynou nebo ztrati sve blizke muze v mnoha pripadech vykoupit utrpeni mnohem vetsi, kteremu je vcas zabraneno i za cenu ztrat.
Pravdou zustava, ze nejvetsi nepratele valek jsou lide, kteri sedi v teple svych domovu, uzivaji si miru a demokracie, nikdy nezazili teror a zverstva diktatorskych rezimu, hladomor, nenavist kmenovou, narodnostni ci nabozenskou atd. Lide, kteri valku znaji jen z novinovych clanku a televiznich zpravodajstvi a lide, kteri svuj okazale prezentuji svuj naivni humanismus poze tim, ze na internetovych forech spilaji jedne z valcicich stran. Protoze podle nich je vzdycky jeden agresor a ten druhy obet, ktera se agresi brani.
Pokud by nekdo "vyvrazdil" celou rodinu, urcite bych se valku dival velmi zkreslenym subjektivnim pohledem, naprosto neschopen realneho a spravneho usudku, ale v irackem konfliktu to rozhodne nejsou spojenci, kteri by systematicky vrazdili civilni obyvatelstvo, takze tuto poznamku stejne nechapu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne červen 25, 2006 9:16 pm Předmět: |
|
|
| Terezice napsal: | ...Valka nikdy dobra vec nebyla a nikdy nebude, bohuzel lidstvo je nepoucitelne. Bohuzel.  |
Samozřejmě že souhlasím že války se musíme vyhýbat. Ale jestli si myslíme že není potřeba bojovat proti zlu, tak nás historie moc neučila. Je to škoda. Zvláště když to slyším od občana národa který byl zlu obětován aby se jiní války vyhli. Říká Ti něco Mnichov? Najdi si co tam bylo v březnu 1938 podepsáno.
Proti zlu se musí zakročit. Když nezakročíš, neboj, zlo se Ti přiblíží. “Zlo” před 60 lety byl fašismus, před 30 lety komunismus, dnes je to extrémismus lidí kteří zneužívají mírumilovné náboženství miliardy nevinných lidí, za 30 let to bude zase něco jiného.
Chtěl bych aby se vše řešilo podle demokraticých principů, u soudů, na volným trhu, apod. a né násilím. Vážně bych si to přál. Mě vážně nebaví platit daně ktere mizí někde do Ministerstva Obrany. Pentagon utratí asi 70.000 dolarů za vteřinu. Jistě USA by mohla ty prachy dávat jinam. Ale bohužel do té doby než bude ve světě mír, tak musíme platit takovou hroznou pokutu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: ne červen 25, 2006 11:33 pm Předmět: |
|
|
Ty vterinove naklady jsou vetsinou take nejvetsi duvod toho, proc si nektere staty tak rady hraji na "mirumilovne" a proc to vsechno musi tahnout ti nejbohatsi. (A pak to od tech "spravnych a spravedlivych dobraku" schytat) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
|
Zaslal: po červen 26, 2006 12:33 am Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | [Samozrejme valka, vrazdy a nasili je hnusota a vsichni by mluvili jinak, kdyby byla vyvrazdena jejich rodina!!! |
.... jo, např. by chtěli vyvraždit rodinu vražedníka  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: po červen 26, 2006 1:04 am Předmět: |
|
|
| Myslim, ze se nada potlacit zlo zlem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
|
Zaslal: po červen 26, 2006 1:59 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Myslim, ze se nada potlacit zlo zlem. |
V nejhlubším principu se určitě nedá zlo potlačovat zlem, z pohledu karmy nikdo neunikne spravedlivému zúčtování, ale na druhou stranu - v současném (dost materiálním) světě bohužel musí být dobro obaleno ochrannou vrstvou represe - jinak by bylo zlem dost utiskováno  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: po červen 26, 2006 2:38 am Předmět: |
|
|
Zlo potlacovat zlem urcite nejde, ale pak je treba dobre definovat, co zlo je a co uz je naopak dobro.
Podle mne se v rodu homo sapiens sapiens neda potlacovat zlo a nasili nenasilnym mirumilovnym vyckavanim na to, az si tyransky agresor, nasilnik, kriminalnik, nabozensky fanatik, komunisticky revolucionar atd. uvedomi, ze se nechova vuci svym obetem spravne. Pak je pouziti vojenske sily na miste. Tibetsti mnisi maji oproti Vatikanu muj velky obdiv a nezmerne sympatie, ale motlitbami se proti rudym komunistickym hordam ubranit neda  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: po červen 26, 2006 9:24 am Předmět: |
|
|
| excellentmentaldefect napsal: | | XxX napsal: | | [Samozrejme valka, vrazdy a nasili je hnusota a vsichni by mluvili jinak, kdyby byla vyvrazdena jejich rodina!!! |
.... jo, např. by chtěli vyvraždit rodinu vražedníka  |
a ty s tim souhlasis? Jestlize jeho rodina s tim nema nic spolecnyho???  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|