Americka mesta z nejvetsim stresem.

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Americka mesta z nejvetsim stresem.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde se zije nejlepe?
Autor Zpráva
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bucky, ty to moc nechces, co? Ale skoro jsi popsal moje meste kde ja ziju, Mission Viejo v Orange County. Mame tady krasnou prirodu, hory na sever a more me jih. Nikdy tady nesnezi ale na lyze se dostanu za dve hodiny. Je tady prumerne 72 stupnu cely, nekdy trochu vic a nekdy trochu min. V lete potrebuju klimatizaci asi tak 14-20 dni. Humidity neni tak neprijemna jako je treba v Bostonu. Zensky jsou tady pekny, bydli tady hodne herecek z Hollywoodu ale je jich mene nez 80%. Kriminalita je tady minimalni - Mission Viejo je letos nejbezpecnejsi mesto v Americe - to bje porovano mezi 5,000 mestame s mene nez 100,000 obyvatelu. Amherst v New Yorku je cislo 2. Letiste mame 15-20 minut daleko (John Wayne Orange County Airport), Zimni stadion je taky blizko v Anaheimu (Mighty Ducks). Ne nemocnici s national health care nemame diky Republikanum kterych tady je , bohuzel, spousta. Deti, to zalezi na tobe jak jsi active...Kone se primo v meste nedaji mit ale blizko je Nellie Gail Ranch kde muzes mit kone primo u baraku. Ale mame tady krasne jezero http://lakemissionviejo.org kde mame dve plaze a mnoho domu u jezera maji bazen.
Tak to vidis, vsude je neco co tak nejak nepasuje. Na rozdil od Mlynka, my jsem se dostali vicemene stestim.

Kde sehnat Gambrinus nevim. Tak to vidis
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 5:49 pm    Předmět: EF Odpovědět s citátem

K tve cestine se take nema cenu vyjadrovat. Uvedomujes si to? Nechapu teda dost dobre smysl tve pripominky,ze by jen z nudy?
Ostatne, vitej na foru. Mas v umyslu se naucit anglicky a presidlit do USA ci do Kanady?
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
V USA asi velice tezke si najit misto k perfektnimu ziti. Ja bych chtel krasnou prirodu, zadny snich( jen na horach) teplo a ne vlhko a beze srazek.
80 procent zenskych, zadna kriminalita, jidlo, benzin a bydleni nejnizsi, a letiste se zimnim stadionem za rohem, nemocnici s national health care, Kupu deti a ne Republikany, a na zahrade kone a tygra s grilem a pipou na Gambrinus a krasne jezero u baraku, kde bych mel beach, lod a bazen.
Bucky Very Happy

Tak trochu jako Brendan Fraser v Bedazzled: "Oy, Dios mio, soy narco traffincante ..." Mr. Green

Ale tohle je jeste celkem realne, horsi je, kdyz nekdo chce jako Pete zpatky do minulosti. To, co si preje Bucky se da vicemene vsechno koupit, ale Petovi by nepomohli ani kdyby mel vic penez nez Gates a Oprah dohromady - they say you can't go back home Crying or Very sad

Ja to mam jeste horsi, mne ani stroj casu nepomuze ...
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:
EF napsal:
vyborne, proc se ptas?
ja tu studovala a ted pracuju jako advokatka, takze asi takhle mi jde francouzstina Wink

Proc se nezaregistrujes? Rejpat umi kazde Sad

Asi byla tak sokovana ze jsme tady nekteri i 30 roku a porad pisem a ani se tim moc nechvalime.
Ale to vis advokati a specialne ti co jsou na tom wannabe "liste". Co muzem ocekavat. Rolling Eyes
Co se tyce mest ktere jse me libili a chtel jsem tam bydlet byl Newport,R.I. ale je tam dost zima. No "ztroskotal" jsem v Arizone kde to slunce sviti at jedes kam jedes.Ale mozna ze jen mlynek potrebuje poradne slunecni brejle. Cool azp.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
AzPete napsal:
Vypada to ze Philly je na obouch listech. Neni nas Mlynek residentem? Urcite najde o Philly to nejlepsi ale muze vysvetlit nam laikum proc je Philladelphia tak dole?
Asi jak By BR rekl:"Whaat suuckks in Philllyy?..
.. a Mlynku neber si to osobne. Ja si osobne myslim ze Phoenix sucks a hodne lidi jsou tam stastni,ale neni na listu.AzP. Cool

Každé velké města, nebo spíš Metropolitan Statistical Areas (t.j. města a souměstí které mají svojí hospodářství s kterou dodávají výrobky a služby do národní nebo světové ekonomie, a nejsou jen předměstí jiných měst) mají dobré části a špatné části. Jsou části kde bydlí jen milionáři a jsou části které jsou velice chudé. Kdyby pro mě a ženu se našli zaměstnání v New Yorku, Chicágu, San Diega, Pheonixu, nebo Nashville, nebo v Ottawě, Madridu, Praze, Perthu, Nassau, Monte Videa, Cape Townu, nebo Seoulu, vím že bych se nemusel obávat jestli najdu nějakou dobrou část MSA, která je pěkná a kde rád budeme žít. Jsem si úplně jistý že jakékoliv by jsme si mohli udělat velice dobrý život z jakýchkoliv z těchto měst.

Když už jsi AzPete tak zvědavý o mé situaci, tak asi tak: ke konci našeho studia na vysoké, když má žena a já jsme zjistili že už nejsou žádné vyšší diplomy pro které pracovat, studia v kterých by jsme se mohli schovat před odpovědnosti, a když bylo jasno že už bohužel budeme muset začít být zaměstnaný, chodit do práce a vydělávat, začít rodinu, a žít jako dospělí, tak otázku kde žít a pracovat jsme odpověděli velice jednoduše.

Vytáhli jsme si mapu světa, a odškrtli jsme místa kde pro nás by byly limitované možnosti. Většina Jížní a Střední Ameriky, Afrika, většina Východní Evropa, a většina Ásie byla odškrtnutá. Prostudovali jsme si jaké jsou možnosti v Německu, Francii, Velké Británii, Irsku, Skandinávii, ČR,
AzPete

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
BUCKETHEAD napsal:
V USA asi velice tezke si najit misto k perfektnimu ziti. Ja bych chtel krasnou prirodu, zadny snich( jen na horach) teplo a ne vlhko a beze srazek.
80 procent zenskych, zadna kriminalita, jidlo, benzin a bydleni nejnizsi, a letiste se zimnim stadionem za rohem, nemocnici s national health care, Kupu deti a ne Republikany, a na zahrade kone a tygra s grilem a pipou na Gambrinus a krasne jezero u baraku, kde bych mel beach, lod a bazen.
Bucky Very Happy

Tak trochu jako Brendan Fraser v Bedazzled: "Oy, Dios mio, soy narco traffincante ..." Mr. Green

Ale tohle je jeste celkem realne, horsi je, kdyz nekdo chce jako Pete zpatky do minulosti. To, co si preje Bucky se da vicemene vsechno koupit, ale Petovi by nepomohli ani kdyby mel vic penez nez Gates a Oprah dohromady - they say you can't go back home Crying or Very sad

Ale BR zase jsi pesimisticky. Nejake zpravy o Piskleti?
Stroj casu by byl fajn ale kdyz prozivam "krizi" tak si pustim Fireball od Deep Purple a zaroven se divam na film s Charlie Bronsonem...a to vsechno jak ridim dolu do Phoenixu aspon 90mph..ale i rychleji kdyz musim predjet nejakeho Big Riga. Wink
Na chvili to pomuze.
Skoda je ze vetsina opravdovych hercu je mrtvych anebo vymira. Sad
Brangelina me nejak nepritahuje.Pry ani neumi uvarit kasi pro sve parchanty.Azp. Rolling Eyes
EF
Anonymní

PříspěvekZaslal: út září 23, 2008 1:57 am    Předmět: Re: EF Odpovědět s citátem

MW napsal:
K tve cestine se take nema cenu vyjadrovat. Uvedomujes si to? Nechapu teda dost dobre smysl tve pripominky,ze by jen z nudy?
Ostatne, vitej na foru. Mas v umyslu se naucit anglicky a presidlit do USA ci do Kanady?

Diky za privitani. anglicky umim, stehovat se do Kanady nechci, do USA uvidime.
EF
Anonymní

PříspěvekZaslal: út září 23, 2008 1:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
EF napsal:
jen pro upresneni, cesky se rika seznam, ne list. list je treba papiru nebo ze stromu Smile
jo a nevysvetlujte mi,ze tu zijete moc dlouho na to, abyste mluvili cesky. ja ziju 15 let ve Francii a cesky umim porad.

Toz dyz uz nemas co ineho rect enom sa rypat do toho jak lude pisu a mluviju, toz si po sobe precti co pises a mozna uvidis ze vety sa zacinaju s velikyma pismenama pak take sa nerika "jo" ani "ziju" ale ziji a podobne. Evil or Very Mad Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil

no od tebe to sedi, mam ti rict, kde ti chybi carky ve vete?Wink
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út září 23, 2008 5:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Big_Rig napsal:
BUCKETHEAD napsal:
Bucky Very Happy

Ale BR zase jsi pesimisticky. Nejake zpravy o Piskleti?
Stroj casu by byl fajn ale kdyz prozivam "krizi" tak si pustim Fireball od Deep Purple a zaroven se divam na film s Charlie Bronsonem...a to vsechno jak ridim dolu do Phoenixu aspon 90mph..ale i rychleji kdyz musim predjet nejakeho Big Riga. Wink
Na chvili to pomuze.
Skoda je ze vetsina opravdovych hercu je mrtvych anebo vymira. Sad
Brangelina me nejak nepritahuje.Pry ani neumi uvarit kasi pro sve parchanty.Azp. Rolling Eyes

Nejake zpravy o piskleti???
Pete....zpravy by byly,cas na psani neni.Litam jak hadr na kosteti.Jeste jsem nemela cas si koupit na to koste moturek,abych stihala vse,co potrebuji Laughing
Tak jen trosicku o tom,co je noveho,co stareho,co je v pohode a co stoji za hovno...sorry Wink
Noveho je to,ze manzel maka jak otrok(coz mu vubec neuskodi).Nasel super firmu se super bossem a moc se mu tam libi.Zdokonaluje se v polstine Laughing ,protoze je tam jediny cizinec(Cech mezi polaky..haha).Maka 7 dni v tydnu 8-10 hodin denne.
Dcerce jsem nasla praci ja...ehm odsud z Floridy.Aplikovala asi na 50mistech a ho*no.Takze ted ma praci a konecne snad doufejme ji stesticko preje.Uz byla na nervy a rekla mi,ze chce zpatky do Ceska,ze je tu k nicemu a nemuze najit praci.
Ja a muj synator valcime v pohode.Kluk zacal hrat za high school football,tak jsem moc rada.Vsak je to Dominator Laughing
Mam hodne vytizeny schedule,tak nevim,kde mi hlava stoji.
No,stareho je to,ze mam porad jednoho a toho sameho husbanda Laughing ,kteremu jsem nedala na krk nuz,ale rovnou macetu! Laughing
V pohode jsou asi jen moje zvirata,ktera nesleduji televizi a vylevy v ni.
Na hovno je asi tak americka ekonomika a s ni cela banda co si macka prdel v kreslech.Florida je uplne v (_I_),takze se o ni rozepisovat nebudu.
Jeste nejake otazky damy a panove??? Wink
Tak ja zase tahnu do prace,sestaky jsou za potrebi.
Tak zatim paaaaaaaaaaaa
P.S. Bigu...jak valcis?Jsem ti founovala a hovno.
Ty jsi desnej Laughing Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út září 23, 2008 7:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

EF napsal:
vyborne, proc se ptas?
ja tu studovala a ted pracuju jako advokatka, takze asi takhle mi jde francouzstina Wink

Vítej na forum. Co děláš za práci? Jseš in-house nebo v private practice?

Ohledně přestěhování do USA: záleží na tom v jakým oboru pracuješ -- v některých oborech je velká poptávka po právníkách, v jiných to jde poslední dobou hodně špatně.

Jestliže chceš pracovat jako právnička, tak samozřejmě budeš muset úspěšně si udělat bar exam. Aby jsi mohla si ho vzít, tak musíš mít J.D. Jediná vyjímka kterou znám je stát New York -- mám dojem že můžeš sedět pro NY Bar jestli jsi advokátka v jiné zemi, nebo si uděláš LLM.

Jinak samozřejmě víš že néjenom zákony jsou v USA jiné než v Evropě, ale celý systém je anglo-sazský (common law) a né římský (civil law). Jen tak Louisiana kvůli svých francouzkých kořenů ještě je na římským systému. Doporučoval bych Americkou právnickou školu.

BTW, vždy vítám kritiku a úpravu mého pravopisu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út září 23, 2008 9:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

EF napsal:
Anonymous napsal:
EF napsal:
jen pro upresneni, cesky se rika seznam, ne list. list je treba papiru nebo ze stromu Smile
jo a nevysvetlujte mi,ze tu zijete moc dlouho na to, abyste mluvili cesky. ja ziju 15 let ve Francii a cesky umim porad.

Toz dyz uz nemas co ineho rect enom sa rypat do toho jak lude pisu a mluviju, toz si po sobe precti co pises a mozna uvidis ze vety sa zacinaju s velikyma pismenama pak take sa nerika "jo" ani "ziju" ale ziji a podobne. Evil or Very Mad Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil

no od tebe to sedi, mam ti rict, kde ti chybi carky ve vete?Wink

Tak na tomhle je videt jak advokati nechapou realitu a jenom znaji co si precetli v "moudrych" knihach. Asi to bylo napsano jako vtip a "advokatce" to nedoslo. Laughing
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: út září 23, 2008 10:33 am    Předmět: Re: EF Odpovědět s citátem

EF napsal:
MW napsal:

Diky za privitani. anglicky umim, stehovat se do Kanady nechci, do USA uvidime.

OK. Tak asi, taky me zarazi kdyz nekdo po dvouletem pobytu v cizine, pise katastrofalni cestinou. Je to ale tim, ze patrne ji mel na stejne urovni uz i v CR. Avsak kritika lidi co tu ziji vic nez pulku zivota a sem tam vyrobi hrubku, me prijde neadekvatni. Pro spoustu lidi tady je tou prvni reci anglictina a tak psana cestina jde trosku stranou.
Avsak jak rikam, myslim ze je stale lepsi, nez nemale skupiny lidi co v CR ziji trvale.) Zabyvat se carkami je docela prkotina, zvlaste kdyz uz se carky nepouzivaji pred kazdou spojkou jako kdysi....
Chce to brat s nadhledem. Musim priznat, ze me tvuj nazor docela prekvapil. Je v nem kus velike malichernosti. Pokud ale chces se bavit o necem, tak to bude pro forum prinos vetsi, nez jen takove pichlave poznamky.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Piskle napsal:

P.S. Bigu...jak valcis?Jsem ti founovala a hovno.
Ty jsi desnej Laughing Wink

To je drzost, toto Evil or Very Mad

Obzvlast od nekoho, kdo zasadne neodpovida na textvky a zveda telefony jednou za uherak, jak se ji to zlibi ... nebo, ze by jenom, kdyz neco potrebuje???? Twisted Evil

Ale jsem rad, ze se vam vsem dari a preju hodne stesti.
AzPete

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No dobrej Uherak bych si dal. Idea Musim zavolat segre.AzP. Razz
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
No dobrej Uherak bych si dal. Idea Musim zavolat segre.AzP. Razz

U vas uheraky neprodavaj? Wink Twisted Evil
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde se zije nejlepe? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 2 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum - rare free community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.