|
Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 6030 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st červenec 20, 2011 4:58 am Předmět: |
|
|
janney napsal: | Ahojky.Tak konecne se k tomu fakticky dostanu a zaridim si secured credit card.
Behem minuleho roku jsme zkousela vsechno mozne.ptala jsem se u me e-banky na normalni kreditku, nebo treba i jen overdraft protection a nedali,protoze krome nuloveho kreditu ani nemam prijem.Manzeluv pry zapocitat nemuzou. Pak jsem se ptala v obchodech a zamitli mi to jak v Children place tak v T.J.Max kvuli nedostatecne credit history.
Kdyz jsme si kupovali auto,tesila jsme se,ze na splatkach budem napsani oba,ale ouha - nesmela jsem v tom loanu figurovat, jinak by nam to nedali.Takze zase nic.
manzel ted chce presedlat do jine banky a tam si vezmu tu secured credit card ( od zname jsem slysela,ze to trva tak rok,nez to ten kredit vybuduje - alespon to jim rekla jejich banka).
Jinak nevim zda mi nekdo poradi - kazdy tyden mi chodi postou nabidky od Capital one na creditku - uz v tom stylu,ze jsem predodsouhlasena,ale ja nevim zda to vubec zkouset,podle me to zamitnou. Boze, boze! |
Promiň, ale nechápu co řešíš. Jestliže nemáš příjem, a jsi závistlá na manželovým příjmu, tak si vezmi manželovou kreditní kartu. Účte přijde jemu, a zaplacení karty bude jeho problém, a né Tvůj. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9384 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st červenec 20, 2011 5:03 am Předmět: |
|
|
Damn, gotta get married!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
Registrace: 26. 10. 2008 Příspěvky: 488
|
Zaslal: st červenec 20, 2011 5:12 pm Předmět: |
|
|
pdmlynek napsal: |
Promiň, ale nechápu co řešíš. Jestliže nemáš příjem, a jsi závistlá na manželovým příjmu, tak si vezmi manželovou kreditní kartu. Účte přijde jemu, a zaplacení karty bude jeho problém, a né Tvůj. |
No ale me nejde o to si pulcit penize,v podstate ani nechci kreditku.Krome na auto nebo bydleni se snazime jet bez kreditek. Me jde o to abych si vybudovala kredit.I do budoucna.Clovek nikdy nevi co se muze stat a byt v teto zemi bez dobreho kreditu....
+ by bylo fajn mit moznost byti v budoucnu napsana na loan na auto nebo pripadne pak v budoucnu na nejakou tu nemovitost. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: čt červenec 21, 2011 12:03 am Předmět: |
|
|
Ignoruj Mlynka, credit score buduj, jako o zivot. Byt Tebou, tak bych to delal i separatne od manzela, pokud to bude aspon trochu mozne. Opravdu nevis, co se muze stat a kdyby sel jeho CS do vecnych lovist, tak muzes pak brat vsechno na sebe. Ja jsem rikal i Dane: buduj CS sve firmy naprosto separatne od sebe, jakozto fyzicke osoby. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt červenec 21, 2011 3:19 am Předmět: |
|
|
Najdi si nějakou secured credit card. Po pár měsících pak budeš moc si otevřít cartu od T.J.Max, apod. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: čt červenec 21, 2011 4:21 am Předmět: |
|
|
Ano, to planuji behem pristich dnu..akorat hledam kolik a a kam. Ano, chci si budovat kredit i oddelene od manzela, pokud to pujde |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: čt červenec 21, 2011 4:40 am Předmět: |
|
|
Store CCs are shitty. Sorry, ale na neco z obchodu jako je TJ Maxx se vyprdni. Po pul roce budovani pres Sec CC prejdi na neco od banky nebo treba tu Capital One. Postupne zvysuj credit limit, score a snaz se to delat pres karty, kde nejsou poplatky a je nejaky cash back (coz vesmes moc store cards nemaji, ale zase muzou mit slevy v tom obchode, coz mel asi PD na mysli ... je to otazka, ale ja je osobne ignoruju), samozrejme ta banka/CC company by mela hlasit Tvoje score KAZDY mesic a na VSECHNY 3 cred. bureaus. Plat kazdy mesic 100% balance a nikdy, nikdy se nepribliz credit limitu na vic nez 90% - to by melo byt optimalni na budovani creditu.
Jak jsi na tom s tax retrns??? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
IndyGuy
Registrace: 04. 09. 2010 Příspěvky: 626 Bydliště: Indiana
|
Zaslal: čt červenec 21, 2011 6:51 am Předmět: |
|
|
janney napsal: | Je ja se spletla v mem puvodnim prispevku - chtela jsem napsat USbank..chichi
Od Capital one my stale chodi nabidky i s application,ale je jasne,ze se to treba muze vratit zamitnute.Ale bere se tam prijem jako rodiny,coz by bylo dobre.No uvidim...jeste se poptam zitra u te Gesa ( Union bank) jak to vidi a kdyz to nevyjde,ta si dam tu secured a budu si pujcovat vlastni penize...me to proste prijde na hlavu,ale uz se s tim smiruji jako s jedinou cestou |
Budes s velkou pravdepodobnosti zamitnuta vsude s tim, ze mas nulovu kreditni historii. Zacni s "Secured Credit Card" pujcuj si vlastni penize, ale jenom minimum (10-20% z celkoveho creditu). Pokud budes cerpat vice, bude to vypadat, ze jsi zavisla na pujckach - to neni dobre. Co chteji kreditni spolecnosti videt, ze splacis na cas a pravidelne. Splacej plnou castku, nebudes platit urok. Do roka by ti ta sama banka u ktere mas "Secured Credit Card" mela vystavit jejich vlastni creditni kartu, pokud nemusis, nezavirej ihned konto se Secured Credit Card. Po nekolika mesicih ( do dvou let by jsi mela mit velice slusny kredit, pokud budes splacet na cas, nebudes pujcovat vice jak 20% a nebudes zadat casto o dalsi pujcky nebo zavirat ucty s pujckama, tvoje ratio co dluzis a co mas k dispozici musi zustat v urcite mire).
Podivej se sem a porovnej:
http://www.bankrate.com/?ec_id=m1077678 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
IndyGuy
|
Zaslal: čt červenec 21, 2011 6:59 am Předmět: |
|
|
janney napsal: | pdmlynek napsal: |
No ale me nejde o to si pulcit penize,v podstate ani nechci kreditku.Krome na auto nebo bydleni se snazime jet bez kreditek. Me jde o to abych si vybudovala kredit.I do budoucna.Clovek nikdy nevi co se muze stat a byt v teto zemi bez dobreho kreditu....
+ by bylo fajn mit moznost byti v budoucnu napsana na loan na auto nebo pripadne pak v budoucnu na nejakou tu nemovitost. |
Mas to v hlave sporadane, jednicka s hvezdickou. Vybuduj kredit a jenom ho udrzuj - pro pripad nouze (te nejvyssi). Kreditni karty jsou jak rakovina - clovek si na ne zvykne a jeho navyk si pujcovat se rozleze to rozmeru, ktere budou tezko kontrolovane. Takova je americka realita. Pokud muzes, zij bez kreditu. Kredit pouzij snad jenom na koupi domu a udrzuj pro insurance companies. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 12936 Bydliště: Kanada
|
Zaslal: čt červenec 21, 2011 3:05 pm Předmět: |
|
|
Takova je i Kanadska realita  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Henek Veteran
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 2299 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt červenec 21, 2011 10:22 pm Předmět: |
|
|
tady je amerika vsechno se plati kreditkou... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 880 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: pá červenec 22, 2011 3:02 am Předmět: |
|
|
Pro nas pracuje dobre American Express. Nic to nestoji, jenom je potreba mit "Executive Membership" v Costco a to je asi tak $80 rocne. Kdyz vsechno zaplatime behem 4-6 tydnu (coz je obvykle) tak nejsou zadne uroky. Ale jinak dostanem 3% zpatky za benzin (od Costco), 2% za travel jako hotely, letenky a 1% za vsechno jine. V nasem pripade dostanem asi tak $400 sek kazdy rok. Taky jsem kdysi soupali dluhy mezi credikama...mas $10,000 kterey ma jenom 2% uroky ale to plati jenom na rok, rekneme. Tedy po roce jsme dostali jinou kreditku a soupli jsme dluh na to zadarmo nebo za par babek. Problem je ze se to musi hlidat a ted to neni tak lehke jako pred par lety. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 22, 2011 3:31 am Předmět: |
|
|
IndyGuy napsal: |
...
Kreditni karty jsou jak rakovina - clovek si na ne zvykne a jeho navyk si pujcovat se rozleze to rozmeru, ktere budou tezko kontrolovane. Takova je americka realita. Pokud muzes, zij bez kreditu. Kredit pouzij snad jenom na koupi domu a udrzuj pro insurance companies. |
Podle toho jak CC používáš. Jestli je používáš místo hotovosti, tak CC jsou dobré. Jestli ale je používáš jako přístroj ke koupě věcí co si jinak dovolit nemůžeš, tak je to problém.
Ale používat jen hotovost a štítit se CC jen protože je to druh platby se mi zdá asi tak logické jako chodit jen do restaurací kde za jídlo se platí předem než ho zákazník dostane, a vyhýbat se restauracím kde příjde účet až po snězení jídla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 22, 2011 3:35 am Předmět: |
|
|
bouncingczech napsal: | Pro nas pracuje dobre American Express. Nic to nestoji, jenom je potreba mit "Executive Membership" v Costco a to je asi tak $80 rocne. Kdyz vsechno zaplatime behem 4-6 tydnu (coz je obvykle) tak nejsou zadne uroky. Ale jinak dostanem 3% zpatky za benzin (od Costco), 2% za travel jako hotely, letenky a 1% za vsechno jine. V nasem pripade dostanem asi tak $400 sek kazdy rok. Taky jsem kdysi soupali dluhy mezi credikama...mas $10,000 kterey ma jenom 2% uroky ale to plati jenom na rok, rekneme. Tedy po roce jsme dostali jinou kreditku a soupli jsme dluh na to zadarmo nebo za par babek. Problem je ze se to musi hlidat a ted to neni tak lehke jako pred par lety. |
Pokud vím tak je docela těžké dostat AmEx. AmEx se dávají lidem kz mají docela dobrou creditní historii.
Mimo pro lidi co mají svůj kšeft, tak se domnívám že AmEx je zbytečné mít. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: pá červenec 22, 2011 5:09 am Předmět: |
|
|
bouncingczech napsal: |
mas $10,000 kterey ma jenom 2% uroky ale to plati jenom na rok, rekneme. |
Mas nejake dobre tipy na takove creditky, Bouncy, nebo i ostatni, samozrejme.
$5-10K limit a intro rate 0-5% na prvnich 6-12 mesicu. Muzou byt i maintenance poplatky, je putna jaka company a muze to byt nejaka hard-to-get kreditka pro lidi s excellent Cred Score.
A nejde o balance transferce, ale o placeni nafty, pojistky, equipment payments atd. cili normalni pouzivani. Takove dve, tri CCs by napr. Dane usetrili tisice dolaru na FCT a urocich kazdy rok. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
IndyGuy
|
Zaslal: pá červenec 22, 2011 9:36 am Předmět: |
|
|
BR, podivej se sem, tato webstranka je dost solidni. Podivej se pod kreditni karty a porovnej:
http://www.bankrate.com
Ja delal to co Bouncy, kdyz jsem studoval a celkem to fungovalo po dobu nekolika let, snad dva - tri roky. Nepokrylo to veskere naklady ale zbytek pokrylo prospechove stipendium. Oteviral jsem kreditni karty a platil tim skolu. Uroky byly nulove, vetsinou po dobu 12 mesicu. Po case banky zjisti co delas a prestanou ti posilat dobre nabidky. Mne chodi stejne, ale je to uz vetsinou z nizkym (1-2%) urokem na 6-9 mesicu. Bankovnictvi se zmenilo a ja jsem se prihlasil na list "nedorucovat" aby mi ten junk nezaplavoval postovni schranku, sem tam nekdy mi dojde nabidka - vetsinou od leteckych spolecnosti - sbiram mile s kazdym "kdo leta", ted us snad jenom od Discover. Da se tak fungovat, ale nedoporucuji. Clovek musi byt velice opatrny.
Uz dlouho jsem neotevrel kreditni kartu az ted. Delta mi nabidla American Express a 25,000 mil. Neplanovane jedu na Moravu na dva tydny a tak mi bodla letenka zdarma pres Deltu za mile (80,000). Chybelo mi 5,000 mili a letel bych zdarma, no zdarma - platil jsem $106 za dane, ale primy spoj z Atlanty. I kdyz je mi to proti srsti, vzal jsem to a behem tri dnu, a jednoho nakupu na Wal-Martu za par baku, mi Delta pripsala 25,0000. Prvni rok s American Express je zdarma. V druhem roce chteji $95, ale ma to vyhody, co se tyce letani a cestovani. Urok je 14.5%, ale je mi to celkem fuk, ponevadz konto do jednoho roku zrusim, mile zustavaji. Kartu nepouzivam. Kdyz zcela vyjimecne neco velkeho kupuju, jdu bud s Chase (davaji nejake procenta zpet) nebo Bank of America, u nich mam konto nejdyl - urok necelych 7%, ale to uz asi dnes bude tezke ziskat. V kazdem pripade splacim celou balance na konci cyklu. Mnoho stesti. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 22, 2011 7:49 pm Předmět: |
|
|
IndyGuy napsal: | BR, podivej se sem, tato webstranka je dost solidni. Podivej se pod kreditni karty a porovnej:
http://www.bankrate.com
Ja delal to co Bouncy, kdyz jsem studoval a celkem to fungovalo po dobu nekolika let, snad dva - tri roky. Nepokrylo to veskere naklady ale zbytek pokrylo prospechove stipendium. Oteviral jsem kreditni karty a platil tim skolu. Uroky byly nulove, vetsinou po dobu 12 mesicu. Po case banky zjisti co delas a prestanou ti posilat dobre nabidky. Mne chodi stejne, ale je to uz vetsinou z nizkym (1-2%) urokem na 6-9 mesicu. Bankovnictvi se zmenilo a ja jsem se prihlasil na list "nedorucovat" aby mi ten junk nezaplavoval postovni schranku, sem tam nekdy mi dojde nabidka - vetsinou od leteckych spolecnosti - sbiram mile s kazdym "kdo leta", ted us snad jenom od Discover. Da se tak fungovat, ale nedoporucuji. Clovek musi byt velice opatrny.
Uz dlouho jsem neotevrel kreditni kartu az ted. Delta mi nabidla American Express a 25,000 mil. Neplanovane jedu na Moravu na dva tydny a tak mi bodla letenka zdarma pres Deltu za mile (80,000). Chybelo mi 5,000 mili a letel bych zdarma, no zdarma - platil jsem $106 za dane, ale primy spoj z Atlanty. I kdyz je mi to proti srsti, vzal jsem to a behem tri dnu, a jednoho nakupu na Wal-Martu za par baku, mi Delta pripsala 25,0000. Prvni rok s American Express je zdarma. V druhem roce chteji $95, ale ma to vyhody, co se tyce letani a cestovani. Urok je 14.5%, ale je mi to celkem fuk, ponevadz konto do jednoho roku zrusim, mile zustavaji. Kartu nepouzivam. Kdyz zcela vyjimecne neco velkeho kupuju, jdu bud s Chase (davaji nejake procenta zpet) nebo Bank of America, u nich mam konto nejdyl - urok necelych 7%, ale to uz asi dnes bude tezke ziskat. V kazdem pripade splacim celou balance na konci cyklu. Mnoho stesti. |
To mi nezní jako “rakovina”, jak jsi psal dříve.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
IndyGuy
|
Zaslal: pá červenec 22, 2011 8:31 pm Předmět: |
|
|
Mas pravdu. Porusil jsem sve zasady, ale byla to vyjimka - vyjimky potvrzuji pravidlo. Neletim sam. Kupoval jsem letenku pro meho syna a stala $1306. Byla koupena na posledni chvili a musel jsem to delat pres Deltu kvuli sedadlum a stejnemu letu. Ja uz navic mel letenku na rijen a tak se take musela menit. Delta mi nabidla 25.000 mili, letenka me stala 80.000 mili. American Expresss pres Deltu zaplatil skoro tretinu letenky (pres $400) jenom za to, ze jsem se jim upsal na neurcito. Myslim, ze pro me to byl velice dobry deal! Kartu nepouziju a $95 rocni poplatek take platit nebudu, konto zavru po nekolika mesicich. Kdyz je American Express hloupy, at plati. Ale jinak mas pravdu, vzal jsem kreditku. Ja nikdy nerikal, ze je nemam, ale tvrdim, ze je nepouzivam  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: pá červenec 22, 2011 9:40 pm Předmět: |
|
|
Dik za tip, Indy, ten web znam. Snazim se to researchovat trochu pres web, ale neskodi se zeptat i na osobni zkusenosti, dirty tricks atd.
Leccos nenajdes ani ve small print
Ten tip, ze banky zjisti z credit history, co delas a prestanou Ti posilat pre-approved se 0% into apr je dobry.
Ale i pokud tam je nejaka ta 5% rate na tech 6 mesicu ... stalo by to za to. FCT rates prekracuji 12% i v tech nejlepsich pripadech. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 12936 Bydliště: Kanada
|
Zaslal: so červenec 23, 2011 2:54 am Předmět: |
|
|
Ja mam Capitol One (Platinium) s 5.9 % for live
A limit 15 tisic, co vic si muzu prat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: pá leden 27, 2012 2:34 am Předmět: |
|
|
Ahojky lidi.
Tak zase pisu.V lete jsem si nakonec secured credit card nezaridila,neb jsem veskerou hotovost potrebovala vyuzit..ale to uz je jedno.
Dobra zprava je,ze pred 3 mesici jsme prefinancovali pujcku na auta a huraaa! Jsem na loanu napsana.
Momentalne kupujeme dum( slo to nejak rychleji nez jsme predpokladali
Ale opet zasek na stejne veci .Ma credit historie je N/A a tudiz nemohu byt napsana na pujcce na dum.To jsem tak nejak nepredpokladala.Jenze dokonce nemohu byt ani na title.Az po to closing date,kdyz se vse podepise me na ten title of house vrati.Nicmene,to mi kredit nebuduje.
Mluvila jsem s lidma ve 2 bankach..treba toto info nekomu pomuze.
Rekli,ze jestli chci mit zaznamenatelnou credit history do 6 mesicu,musim mit 3 ruzne zdroje ( pujcky a pod.)
Myslela jsem totiz,ze to ten 3 mesicni loan na auto zaznamena aspon trochu a kredit bude treba nizky,ale bude.To se vsak nestalo - neni tam poznat nic.
Zalozim si tedy tu secured credit card s Orchard bank,ale nejak nemuzu vykoumat co by bylo to treti.Mozna me napsat na ucet k telefonu?( nevim)
Jinak zajimava informace( a zaroven neco podobne tomu, co se tu uz zminovalo).Nejlepsi je si pujcovat do 30% daneho dluhu,ale rozhodne neprekrocit nikdy 50% jinak se to zpomali.
Snad se mit o uz nejak podari.Prisla jsem si tam trochu trapne a nedulezita,ze nemuzu byt zezacatku ani jako spolumajitel domu..ale holt to nesmim brat tak emotivne  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá leden 27, 2012 4:11 am Předmět: |
|
|
janney napsal: | Ahojky lidi.
Tak zase pisu.V lete jsem si nakonec secured credit card nezaridila,neb jsem veskerou hotovost potrebovala vyuzit..ale to uz je jedno.
Dobra zprava je,ze pred 3 mesici jsme prefinancovali pujcku na auta a huraaa! Jsem na loanu napsana.
Momentalne kupujeme dum( slo to nejak rychleji nez jsme predpokladali
Ale opet zasek na stejne veci .Ma credit historie je N/A a tudiz nemohu byt napsana na pujcce na dum.To jsem tak nejak nepredpokladala.Jenze dokonce nemohu byt ani na title.Az po to closing date,kdyz se vse podepise me na ten title of house vrati.Nicmene,to mi kredit nebuduje.
Mluvila jsem s lidma ve 2 bankach..treba toto info nekomu pomuze.
Rekli,ze jestli chci mit zaznamenatelnou credit history do 6 mesicu,musim mit 3 ruzne zdroje ( pujcky a pod.)
Myslela jsem totiz,ze to ten 3 mesicni loan na auto zaznamena aspon trochu a kredit bude treba nizky,ale bude.To se vsak nestalo - neni tam poznat nic.
Zalozim si tedy tu secured credit card s Orchard bank,ale nejak nemuzu vykoumat co by bylo to treti.Mozna me napsat na ucet k telefonu?( nevim)
Jinak zajimava informace( a zaroven neco podobne tomu, co se tu uz zminovalo).Nejlepsi je si pujcovat do 30% daneho dluhu,ale rozhodne neprekrocit nikdy 50% jinak se to zpomali.
Snad se mit o uz nejak podari.Prisla jsem si tam trochu trapne a nedulezita,ze nemuzu byt zezacatku ani jako spolumajitel domu..ale holt to nesmim brat tak emotivne  |
Gratuluji vám že jste si koupili barák! Doufám že nás k vám někdy pozveš na party!
Ohledně půjčky: gratuluji vám že máte půjčku. Nyní jsou velice nízké úroky. Doufám že vám to vydrží mnoho let.
Hodně zpřísnili kdo se na půjčky kvalifikuje, tak si s toho nic nedělej že jses nekvalifikovala. Já jednou taky ne. Já jsem minulý podzim si chtěl přefinancovat barák, a využít těch velice nízkých úroků; všechno šlo jak po másla, a akorát dva dny před closing jsem stratil práci, tak mi to bylo zamítnuté. I přes to že jsem měl další práci už vyřízenou, a i přes to že jsem pracoval ve svém oboru 10 let, i přes to že jsem mohl půjčku splatit mojemi investicemi, i přes to že půjčka byla malé oproti příjmům, i přes to že mám prý výborný kredit, tak jsem se prý nekvalifikoval. Muselo to vše být jen na jméno mojí ženy.
Ale protože jde o nemovitost, a né o osobní majetek (t.j., vše mimo nemovitost), tak ono to vůbec nevadí kdo z manželškého páru je napsaný na titulu nebo na půjčce. Neznám zákon v Kalifornii, ale jsem si dosti jistý že podle zákonu to vlastníte dohromady. Jak on tak Ty jsi majitelka, tak za placení ručíš Ty také, nemůže to prodat bez Tvého podpisu, jsi spoluzodpovědná za nemovitostní daně, atd. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: pá leden 27, 2012 7:59 am Předmět: |
|
|
pdmlynek napsal: |
Gratuluji vám že jste si koupili barák! Doufám že nás k vám někdy pozveš na party!
Ohledně půjčky: gratuluji vám že máte půjčku. Nyní jsou velice nízké úroky. Doufám že vám to vydrží mnoho let.
Hodně zpřísnili kdo se na půjčky kvalifikuje, tak si s toho nic nedělej že jses nekvalifikovala. Já jednou taky ne. Já jsem minulý podzim si chtěl přefinancovat barák, a využít těch velice nízkých úroků; všechno šlo jak po másla, a akorát dva dny před closing jsem stratil práci, tak mi to bylo zamítnuté. I přes to že jsem měl další práci už vyřízenou, a i přes to že jsem pracoval ve svém oboru 10 let, i přes to že jsem mohl půjčku splatit mojemi investicemi, i přes to že půjčka byla malé oproti příjmům, i přes to že mám prý výborný kredit, tak jsem se prý nekvalifikoval. Muselo to vše být jen na jméno mojí ženy.
Ale protože jde o nemovitost, a né o osobní majetek (t.j., vše mimo nemovitost), tak ono to vůbec nevadí kdo z manželškého páru je napsaný na titulu nebo na půjčce. Neznám zákon v Kalifornii, ale jsem si dosti jistý že podle zákonu to vlastníte dohromady. Jak on tak Ty jsi majitelka, tak za placení ručíš Ty také, nemůže to prodat bez Tvého podpisu, jsi spoluzodpovědná za nemovitostní daně, atd. |
Dekuji za gratulace,nicmene jeste koupeny neni - jeste je to v procesu - closing by byla az na konci pristiho mesice.Take se radsi netesim moc,protoze nechci byt zklamana,kdyby se neco nepovedlo.
Uroky jsou krasne nizke,proto jsme se rozhodli si pospisit,i kdyz prvni rok se budem muset hodne uskromnit.Ty uroky jsou fixed na celych 30 let.
To co rikas o te pujcce jak to neproslo nakonec kvuli ztrate prace..to me mrzi.Ale mas pravdu.Primo v closing date budou manzelovu zamestnavateli pry volat,ze ma jeste praci.Musel na to podepsat papir,ze je k tomu opravnuje.
My tedy ted zijeme ve WA a ty zakony si musim pozjistovat,ale myslim,ze mas tak nejak pravdu.Jen je to trochu zamotanejsi kvuli te spolecnsti co nam pujcuje ( neni to primo od banky - museji to broke skrz nejakou jinou home loans spolecnost,protoze banka ma pravidlo,ze nepujci drive jak 7 let po "bankrupcy" )No a oni maji prisnejsi pravidla.
Takze mistni title company me na barak do papiru napsala autoaticky ( protoze jsem manzelka),ale tahle spolecnost co pujcuje rika,ze me tam nemuzou mit,protoze nemam available zadnou credit history).Tak musime za $70 me z toho titulu odendat a az probehne closing,tak me tam zase nandaj za dalsich $70 .Nejsem z toho nadsena - predevsim si nejsem uplne jista zda jsou nutne ty poplatky.ALe nevim jak to najit - manzel jim veri a chce to udelat tak jak jsou zvykli.No uvidime - snad to pujde dobre.
Na party prijet muzete,ale mate to vetsina z vas dost daleko  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Carolca
Registrace: 20. 11. 2011 Příspěvky: 12
|
Zaslal: pá leden 11, 2013 7:30 pm Předmět: |
|
|
Ahoj vsichni,
Take se chci podelit o muj pribeh s credit history. Jsem tu 2 rokem a zacala jsem Jen otevrenim checking&saving u WF pak jsem presla k US bank.
V cervnu jsem zacala novou praci a vsichni kolegove mi rikali ze si Muslim zacit budovat credit history.. Tak jsem sla do US bank popsala moji situaci, pan se mi zeptal kolik je muj annual income kolik platim za byt atp a do tydne mi poslali kartu.. Nemam sice moc velky limit pro zacatek, ale to mi pry po 6 mesicich (nebo I driv) zvednou... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
atom1962
Registrace: 04. 11. 2010 Příspěvky: 456 Bydliště: indianapolis
|
Zaslal: so leden 12, 2013 3:55 am Předmět: |
|
|
za chvili budete mit dobry kredit, mortgage na baraku, a car payment na 2 auta, par creditek a najednou jsou z vas otroci.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BARON PRASIL Kanada Mod
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 1622
|
Zaslal: so leden 12, 2013 4:18 am Předmět: |
|
|
atom1962 napsal: | za chvili budete mit dobry kredit, mortgage na baraku, a car payment na 2 auta, par creditek a najednou jsou z vas otroci.... |
V Kanade tak zije 80 % lidi
Kolik v USA  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
atom1962
Registrace: 04. 11. 2010 Příspěvky: 456 Bydliště: indianapolis
|
Zaslal: so leden 12, 2013 11:23 am Předmět: |
|
|
Nikl napsal: | atom1962 napsal: | za chvili budete mit dobry kredit, mortgage na baraku, a car payment na 2 auta, par creditek a najednou jsou z vas otroci.... |
V Kanade tak zije 80 % lidi
Kolik v USA  |
vesmes vsichni, ti co ne, taky by tam chteli... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
verzana
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 749 Bydliště: Houston, TX
|
Zaslal: ne leden 13, 2013 2:39 am Předmět: |
|
|
Carolca napsal: | Ahoj vsichni,
Take se chci podelit o muj pribeh s credit history. Jsem tu 2 rokem a zacala jsem Jen otevrenim checking&saving u WF pak jsem presla k US bank.
V cervnu jsem zacala novou praci a vsichni kolegove mi rikali ze si Muslim zacit budovat credit history.. Tak jsem sla do US bank popsala moji situaci, pan se mi zeptal kolik je muj annual income kolik platim za byt atp a do tydne mi poslali kartu.. Nemam sice moc velky limit pro zacatek, ale to mi pry po 6 mesicich (nebo I driv) zvednou... |
Mozna i driv, je dulezity utracet jen 10 max 15 procent credit limitu a dalsi drobnosti, mimo toho nejdulezitejsiho samozrejme (platit vse a vcas). Nase cerstva zkusenost plus tipy zde:
http://www.verzana.me.cz/cestopisy/2012-usa-texas-houston/18-jak-zvysovat-credit-score-a-budovat-kreditni-historii.html
A jeste tip na zaver, az budes mit alespon nejaky kredit, zacni se divat po kreditkach, kde jsou alespon nejaky benefity (manzel na ni dosahl po 4 mesicich budovani s minimalnim credit limt 300 USD) - sbirani mil na letenky, cashback atd... Ale dej si pozor at tech kreditek nemas nakonec moc. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BARON PRASIL Kanada Mod
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 1622
|
Zaslal: ne leden 13, 2013 3:52 am Předmět: |
|
|
... Ale dej si pozor at tech kreditek nemas nakonec moc.
Co je v USA "moc", kdyz pises o kreditkach
Ja tady ve Victoria znam lidi, co jich maji i 20 a vice a maji na nich i 150 tisic
Ja to nastesti nejsem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
Registrace: 09. 08. 2009 Příspěvky: 1257
|
Zaslal: ne leden 13, 2013 4:00 am Předmět: |
|
|
[quote="verzana"] Carolca napsal: | Ahoj vsichni,
A jeste tip na zaver, az budes mit alespon nejaky kredit, zacni se divat po kreditkach, kde jsou alespon nejaky benefity (manzel na ni dosahl po 4 mesicich budovani s minimalnim credit limt 300 USD) - sbirani mil na letenky, cashback atd... Ale dej si pozor at tech kreditek nemas nakonec moc. |
Možná stojí za zvážení už začít se secured kreditkou s benefity. US bank stále nabízí LAN pass secured credit card s mílemi LAN airlines. I když nikdy s jihoamerickými LAN nepoletíte, nijak to nevadí. LAN patří do OneWorld aliance, takže míle lze utratit třeba s American Airlines. Osobně jsem měl po přestěhování do USA s touto kartou dobré zkušenosti. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|