|
Autor |
Zpráva |
verunka
Registrace: 27. 03. 2008 Příspěvky: 33 Bydliště: FL
|
Zaslal: po červenec 21, 2008 2:51 pm Předmět: Credit History a novy immigrant |
|
|
No tak se chci trochu podelit o to, jak se snazim budovat credit histrory...
Docela humbuk. Mam otevreny ucet u banky, privezla sem cca $18000, ale to vite svatba a td, spousta se utratilo, ale vse bylo v bance a jeste neco je, pracuju, davam si tam seky, setrim, manzel se mi napsal na ucet a ja na nej...no a tak jsem si rekla, ze by nebylo spatne, po 7 mesicich zazadat o kreditku u moji banky s tim, ze vidi kolik mam penez, ze mam pravidelny prijem atd...no a zamitli me. Zadala jsem potom pres net o dalsi kreditni kartu...pro lidi s 0 - nulovym kreditem nebo spatnym kreditem, bo je mi jedno, ze je tam vysoke procento, kdyz to splatim vcas , ze jo?/, no a samozrejme me zamitli. tak jsem zadala o kreditku na gas, mi rikali vsichni, jo, to te nezamitnou, to dostane kazdy, hmmm, a zamitli me. Takze me nezbylo nic jineho, nez zadat o secured credit card. Tak jsem jim poslala penizky a budujem. No a je na ni napsany i manzel, abychom utratili co nejvic a splatili co nejvic, aby videli, ze jsem spolehliva a platim vic nez muzu, mam kreditku teprve mesic a uz budu platit podruhe splatku, bo tim platime vse mozne a nemozne. No a jeste chteli manzelovo SSN (bo dostal 2.kartu) a tak jsme jim ho nedali, bo rikali, ze i presto, ze to neni jeho konto, tak to hlasi na CB 9a on ma excelentni credit), takze je tam jen moje SSN. No toz tak, jen pro ty nove, aby nemuseli, tak jako ja, zadat zbytecne a ztracet cas, jdete rovnou pres secured credit cards. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 562 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: út červenec 22, 2008 1:06 am Předmět: |
|
|
Neni to easy ziskat kredit, tim ze mas penize na uctu se nemeni nic na tom, ze jsi u kreditni spolecnosti na nule. Udelej si Saving account u tve banky, a nebo by bylo dobre, pokud manzel ma nejakou kreditku a nebo platite hypoteku, tak aby te tam jednodusel pripsal, a povezes se s nim v kreditu. Musis zacit pomalu, dostat kreditku trva a jako imigrant je to o neco tezsi!!!
Good Luck Bucky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
Registrace: 26. 10. 2008 Příspěvky: 488
|
Zaslal: ne červen 21, 2009 8:39 pm Předmět: |
|
|
no ty brdo - to me cekaj veci.
Pokusime me rovnou napsat k manzelovi - stene to bude dobre i pro imigracni.
A psala ses tam pod novym prijmenim ( jako vdana)?
Diky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI Veteran
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 1675 Bydliště: Port Huron, MI
|
Zaslal: ne červen 21, 2009 10:47 pm Předmět: |
|
|
Janney,na prijmeni nezalezi - zalezi na SSn cislu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9384 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po červen 22, 2009 4:02 am Předmět: |
|
|
Dana_MI napsal: | zalezi na SSn cislu. |
Chi, chi ... zalezi na number cislu.
Ale vazne - ja bych spis radil se moc na ten manzeluv credit neprisavat, pokud tam ma tu bankruptcy. Nejenom pozitivni, ale i negativni credit je u manzelu spolecny. Radsi zacit budovat kredit separatne a od nuly, nez z minusu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vendy
Registrace: 22. 02. 2009 Příspěvky: 200 Bydliště: Lake Stevens, WA
|
Zaslal: út květen 17, 2011 9:28 pm Předmět: Credit history |
|
|
Tak se hlasim po dlouhe dobe znovu. Zazadala jsem si o AmEx Costco s tim, ze kdyz tam tolik penez utratime a vsechno, ze snad kreditku dostanu. Nedostala. Pry nemam zadny kredit (coz nemam / ani spatnej). Dneska jsem byla v bance a oni mi rekli, ze jedinym moznym zpusobem je Secured Credit Card. Tu jsem dostala do 20 minut ($500 na savings limit, co tam musi porad byt). Ze pry veme rok dva nez bude nejaka historie, kterou potrebuji. Dostat kreditku nejakeho obchodu jsem nezkousela. Treba toto pomuze nejakym novym lidickam, co jsem prisli tak, jako ja [/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: st květen 18, 2011 12:57 am Předmět: |
|
|
Nezabere to rok nebo dva - to oni jenom rikaji, aby jsi behem ctyr mesicu (tolik trvalo mne od secured k unsecured credit card) nerekla, ze si maji tu secured cc strcit nekam. Chteji na Tobe vydelavat.
Nejrychlejsi je asi secured od Orchard Bank - je specialne zamerena na lidi budujici credti score (coz by mely byt vsechny secured, ale nejsou), delaji credit report kazdy mesic ke vsem trem credit bureaus a je prvni rok bez poplatku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 6030 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st květen 18, 2011 5:47 am Předmět: Re: Credit history |
|
|
Vendy napsal: | Tak se hlasim po dlouhe dobe znovu. Zazadala jsem si o AmEx Costco s tim, ze kdyz tam tolik penez utratime a vsechno, ze snad kreditku dostanu. Nedostala. Pry nemam zadny kredit (coz nemam / ani spatnej). Dneska jsem byla v bance a oni mi rekli, ze jedinym moznym zpusobem je Secured Credit Card. Tu jsem dostala do 20 minut ($500 na savings limit, co tam musi porad byt). Ze pry veme rok dva nez bude nejaka historie, kterou potrebuji. Dostat kreditku nejakeho obchodu jsem nezkousela. Treba toto pomuze nejakym novym lidickam, co jsem prisli tak, jako ja [/ |
American Express má docela těžké podmínky. Nedivím že Ti to zamítli.
Nejlepší je secured CC, jakou jsi dostala, a pak store credit cards, jako Macy’s, Home Depot, Victoria’s Secret, apod.
Mimo exklusivní situace v CostCo a Italských drah, nevím proč by někdo měl AmEx. Je to drahé, musí se to splatit každý měsíc (legálně AmEx není ani kreditní karta), a často jí obchody ani neberou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hurvajz Anonymní
|
Zaslal: st květen 18, 2011 6:29 am Předmět: |
|
|
American express neni zadny problem a nema mesicni poplatky.Ne v mem pripade.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: st květen 18, 2011 8:36 am Předmět: |
|
|
Hurvajz napsal: | American express neni zadny problem a nema mesicni poplatky.Ne v mem pripade.  |
AmEx musíš zaplatit v celku každý měsíc. Není to kreditní karta.
Jinak poplatek na rok stojí $175 nebo $475, podle toho kterou kartu máš.
Pro mě AmEx je tedy dosti na nic. (Ale na druhé straně kdykoliv jsem s mojí AmEx měl problém, tak ho vyřešili docela pohodlně). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vendy
|
Zaslal: st květen 18, 2011 4:54 pm Předmět: |
|
|
Ta AmEx s Costco nema poplatek + jsou tam procenta z nakupu zpet. Ale tu mi zamitli. Neni pravda, ze AmEx neni problem, kdyz clovek nema zadnou credit history. Muzu sem zkopirovat, co mi napsali. V bance mi rekli, ze muzou dat loan na auto, ale jen do 125 000 mil, coz bych se vesla, ale ze mi doporucujou na to, abych si establish credit tu secured vista card. Jj, taky jsem si rikala, bude to v cajku, jsem member v Costco dost, manza tam dela a ono ne. No co se da delat, tak rok budu platit a doufat, ze si ten kredit nejak vybuduju. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: st květen 18, 2011 8:57 pm Předmět: |
|
|
Uz tady kdysi o tom psala Marketa_NY, kdyz zkousela Victoria's Secret CC a tusim jeste jednu dalsi store CC. Ne, PD se plete: bez jakehokoli kreditu nedostanes store CC ani nahodou. Opravdu jenom secured, ale netrva to rok ani dva nejaky ten score vybudovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vendy
|
Zaslal: st květen 18, 2011 9:05 pm Předmět: |
|
|
No manzuv kredit je na houby kvuli rozvodu, tak snad se mi ten muj podari vybudovat brzy, abychom mohli auto vzit na splatky a nebo prefinancovat barak. To taky nejde bez kreditu, co mu rekli.Kolegyni nepronajali domek kvuli kreditu. Nepomohli ani doporuceni. To bylo vlastne to, co me privedlo na to, zacit kredit budovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: st květen 18, 2011 9:20 pm Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Uz tady kdysi o tom psala Marketa_NY, kdyz zkousela Victoria's Secret CC a tusim jeste jednu dalsi store CC. Ne, PD se plete: bez jakehokoli kreditu nedostanes store CC ani nahodou. Opravdu jenom secured, ale netrva to rok ani dva nejaky ten score vybudovat. |
Já vím že rád hledáš v mých příspěvkách chyby, ale v tomto případě to omyl není. Přečti si můj příspěvek znovu.
Psal jsem "Nejlepší je secured CC, jakou jsi dostala, a pak store credit cards, jako Macy’s, Home Depot, Victoria’s Secret, apod."
Po secured cards další postup jak si budovat credit je si najít creditní karty které nejsou secured. Pokud vím, tak store CC jsou jednoduší dostat než unsecured CC jako Visa nebo MC nebo AmEx. Až bude mít store cards které bude dobře splácet, tak teprve pak může dostat Visa, MC, AmEx. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: st květen 18, 2011 10:04 pm Předmět: |
|
|
pdmlynek napsal: | Big_Rig napsal: | Uz tady kdysi o tom psala Marketa_NY, kdyz zkousela Victoria's Secret CC a tusim jeste jednu dalsi store CC. Ne, PD se plete: bez jakehokoli kreditu nedostanes store CC ani nahodou. Opravdu jenom secured, ale netrva to rok ani dva nejaky ten score vybudovat. |
Já vím že rád hledáš v mých příspěvkách chyby, ale v tomto případě to omyl není. Přečti si můj příspěvek znovu.
Psal jsem "Nejlepší je secured CC, jakou jsi dostala, a pak store credit cards, jako Macy’s, Home Depot, Victoria’s Secret, apod."
Po secured cards další postup jak si budovat credit je si najít creditní karty které nejsou secured. Pokud vím, tak store CC jsou jednoduší dostat než unsecured CC jako Visa nebo MC nebo AmEx. Až bude mít store cards které bude dobře splácet, tak teprve pak může dostat Visa, MC, AmEx. |
Kettle calling the pot black, eh? Ne, nehledam v Tvych prispevcich chyby, ale je nutne Te opravovat a upresnovat.
Jeste jednou - ted momentalne je pro ni jedina cesta secured CC, az si po cca 4 mesicich, pul roce, nekdy to muze byt i ten rok, podle toho, jak bude tu SecCC pouzivat a splacet, vybuduje nejaky credit, tak uz nebude odkazana na nejake store CCs, ale budou ji chodit nabidky. Nejrychlejsi acceptance dneska neni zadna store CC, ale ta zakladni unsecured od Capital One. Credit limit 1000, zadne poplatky, nic moc rewards, ale uz tam neco je. Na store CCs se muze vykaslat.
Jinak, teda, aby mela Tva duse klid, tak budu moudrejsi a ustoupim - ano, jako general rule, maji store CCs lehci kreditni podminky k prijmuti, mensi credit score, kratsi historii. Happy? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 6:42 pm Předmět: |
|
|
Ahojky.Tak konecne se k tomu fakticky dostanu a zaridim si secured credit card.
Behem minuleho roku jsme zkousela vsechno mozne.ptala jsem se u me e-banky na normalni kreditku, nebo treba i jen overdraft protection a nedali,protoze krome nuloveho kreditu ani nemam prijem.Manzeluv pry zapocitat nemuzou. Pak jsem se ptala v obchodech a zamitli mi to jak v Children place tak v T.J.Max kvuli nedostatecne credit history.
Kdyz jsme si kupovali auto,tesila jsme se,ze na splatkach budem napsani oba,ale ouha - nesmela jsem v tom loanu figurovat, jinak by nam to nedali.Takze zase nic.
manzel ted chce presedlat do jine banky a tam si vezmu tu secured credit card ( od zname jsem slysela,ze to trva tak rok,nez to ten kredit vybuduje - alespon to jim rekla jejich banka).
Jinak nevim zda mi nekdo poradi - kazdy tyden mi chodi postou nabidky od Capital one na creditku - uz v tom stylu,ze jsem predodsouhlasena,ale ja nevim zda to vubec zkouset,podle me to zamitnou. Boze, boze! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pizzaman Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 8:26 pm Předmět: |
|
|
Zkus na zacatek nejakou hodne nevyhodnou pujcku treba i 29% urok.Plat ji tak 6 mesicu a vsechno pak dorovnej. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 8:30 pm Předmět: |
|
|
Bez creditu nedostane dneska ani nevyhodnou pujcku. Na Capital One se nekvalifikujes ... zatim. Ale uz za 4 mesice az pul roku se secured credit card treba od Orchard, budes mit dostatecne credit score na Cap One unsecured s $1000 credit limitem. Vyzkouseno. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 12936 Bydliště: Kanada
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 8:47 pm Předmět: |
|
|
Pizzaman napsal: | Zkus na zacatek nejakou hodne nevyhodnou pujcku treba i 29% urok.Plat ji tak 6 mesicu a vsechno pak dorovnej. |
Nepsal tady nekdo neco o tom, ze je blbost se zadluzit
Nerikam, ze jsi to psal zrovna ty
Nejakej "chytrak", tu psal o tom, ze proc si pujcovat penize  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pizzaman Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 9:35 pm Předmět: |
|
|
To musi kazdy vedet sam jestli je dobre se zadluzit nebo ne.V USA me pripada ,ze je vyhodne se zadluzovat.V CR silne nedoporucuji.Exekutori si tam delaji co chcou.Jsem tam pred 8 roky nezaplatil pokutu 500 korun a najednou z toho bylo 40 000 .Kdybych nezaplatil tak by mi vzali byt.To v americe tomu tak neni. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pizzaman Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 9:57 pm Předmět: |
|
|
Pred 18 mesici jsem si kupoval auto za 21 000 dolaru.8 000 jsem dal jako downpayment.Pujcka 13 000 dolaru na dobu 60 mesicu na asi 9.9% .preplatil bych asi o 7 000 dolaru.Auto jsem nakonec koupil cash a usetril 7000 dolaru. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 10:17 pm Předmět: |
|
|
Kamoska kupovala auto minuly mesic - 0 down, 0% apr a jeste dostala cash back rebate. Holt, dobry credit se nezapre.
A taky kupovala, ktere ocividne nejde moc na odbyt. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Henek Veteran
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 2299 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 11:40 pm Předmět: |
|
|
Pizzaman napsal: | Pred 18 mesici jsem si kupoval auto za 21 000 dolaru.8 000 jsem dal jako downpayment.Pujcka 13 000 dolaru na dobu 60 mesicu na asi 9.9% .preplatil bych asi o 7 000 dolaru.Auto jsem nakonec koupil cash a usetril 7000 dolaru. |
9.9% to neplati ani Mexici ty musis mit hodne spatny credit............................... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pizzaman Anonymní
|
Zaslal: po červenec 18, 2011 12:15 am Předmět: |
|
|
Mexici plati 28 % urok.Mam stredne dobry credit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: po červenec 18, 2011 12:21 am Předmět: |
|
|
Je ja se spletla v mem puvodnim prispevku - chtela jsem napsat USbank..chichi
Od Capital one my stale chodi nabidky i s application,ale je jasne,ze se to treba muze vratit zamitnute.Ale bere se tam prijem jako rodiny,coz by bylo dobre.No uvidim...jeste se poptam zitra u te Gesa ( Union bank) jak to vidi a kdyz to nevyjde,ta si dam tu secured a budu si pujcovat vlastni penize...me to proste prijde na hlavu,ale uz se s tim smiruji jako s jedinou cestou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: po červenec 18, 2011 12:22 am Předmět: |
|
|
Rumburak napsal: | Pizzaman napsal: | Zkus na zacatek nejakou hodne nevyhodnou pujcku treba i 29% urok.Plat ji tak 6 mesicu a vsechno pak dorovnej. |
Nepsal tady nekdo neco o tom, ze je blbost se zadluzit
Nerikam, ze jsi to psal zrovna ty
Nejakej "chytrak", tu psal o tom, ze proc si pujcovat penize  |
No ale se secured credit card se nezadluzuju - jsou to moje penize |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: st červenec 20, 2011 1:32 am Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Bez creditu nedostane dneska ani nevyhodnou pujcku. Na Capital One se nekvalifikujes ... zatim. Ale uz za 4 mesice az pul roku se secured credit card treba od Orchard, budes mit dostatecne credit score na Cap One unsecured s $1000 credit limitem. Vyzkouseno. |
Rigu,koukala jsem na tu Orchard bank. Chtela jsem se zeptat zda nevis jestli na tu rychlost rustu kreditu ma vliv na kolik ta karta bude. Minimum maji $200 - kdyz dam vic, bude to mit lepsi vliv na budovani kreditu, nebo je to jedno?
Dik moc J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: st červenec 20, 2011 1:56 am Předmět: |
|
|
Jak vyse credit (i.e. kolik jim das ten secured deposit), tak i to, jak ji pouzivas.
U me to bylo jenom $300, ale slo to velice rychle, protoze jsem ji pouzival tak, jak mi bylo receno, ze je to optimalni na rust score. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: st červenec 20, 2011 4:19 am Předmět: |
|
|
supr, dik.A to ti rekli v te bance, nebo nekde na netu sis to precetl?
Asi si ji zaridim...je i super,ze je to online 24/7 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janney
|
Zaslal: st červenec 20, 2011 4:20 am Předmět: |
|
|
myslim, kde ti rekli, jak nejlepe ji pouzivat na rust kreditu.. |