Strach z kriminality v USA?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Strach z kriminality v USA?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu?
Autor Zpráva
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nero3 napsal:
@bouncingczech
Diky moc za info, jeste Palm Springs je to jen rekreacni stredisko pro prachaty nebo se tam da normalne zit a pracovat? Jak jsou na tom prosim Te obecne mesta vesnice kolem 3000-30000 obyvatel v jizni CA?

Palm Springs ma par problemu. V lete je tam horko - denne okolo 40 stupnu o dobrych 10 stupnu vic nez skoro kdekoliv jinde. Ano, bohati lidi tam porad jezdej ale hlavne v zime kdy se ty teplota daji lepe snaset. Druha vec je ze tam zije hodne starych lidi a pomerne hodne homosexualu. Osobne mi to prvni nebo druhe nevadi ale je to dobre to vedet. Treti vec je ze Palm Springs je na sever od vysoke hory mount San Jacinto a slunce tam zapadava velmi brzo. Z nejakeho duvodu mi to trochu vadilo, stejne bylo porad horko. Okolo Palm Springs je par mestecek ktere jsou trochu levnejsi : Palm Desert, Cathedral City, La Quinta, mozna i Indio ale tam jsem uz dlouho neby a je mozne ze to za moc nestoji.
Nad Palm Springs je nadherny narodni park - Joshua Tree. Je to o par tisic stop vis tak tam je min vedro.
Jinak se ptas o mensich mestech a vesnicich. Problem je ze cim mensi misto je tim je to obtiznejsi najit praci a bydleni. Nad Palm Springs je Idyllwild - nadherne male horske mestecko/vesnice - ale jak se tam uzivit neni lehke. Osobne, kdyby jsem se mohl stehovat tak bych vybral Central Coast, San Luis Obispo, Paso Robles, Atascadero, To je "wine country" mestecka jsou bezpecna a pekna a neni to tak moc drahe. Pekne pocasi cely rok, 3 hodiny do Los Angeles a trochu vic ne sever do San Francisca. Byls jsem tam skoro rok pred lety a nemoh jsem se tam nejak uchytit. Mozna ze se to zmenilo od te doby
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:
Big_Rig napsal:
Rumburak napsal:

Moje zena zila v Anaheimu 14 roku a za tu tobu nevidela jedine prepadeni nebo "strilecku".

Otec zil tri tydny v Newarku a za tu dobu se navzajem postrileli skoro vsichni jeho "sousede".

Asi se nemeli "radi" Wink
Musely v tom byt naky drogy a nebo neco jineho Sad

Kdo nezna Newark nepochopi Wink - otec byl asi jediny beloch v ZIP code a uricte jediny, kdo umel vic nez vlastni podpis.
nero3

Registrace: 11. 03. 2008

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 1:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@bouncingczech
Diky moc za Tvou odpoved, namahu, uprimnost... Jen jedna vec mi neni jasna, ze v USA narozdil od Evropy je normalni dojizdet za praci denne 10ky mil a nekolik hodin tak jako tak, takze z tech mestecek by nemel byt problem dojizdet, ne??????
Jeste jednu vec se chci zeptat, jestli v tech horskych a jinych vesnicich v CA hrozi nebezpeci hadu a podobne haveti, ktera Ti tam muze bezne vlizt do baraku?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 7:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nero3 napsal:

..... Kdyz znas tak dobre jizni CA (moje Dreamcountry) to se zeptam, jak je na tom St. Barbara, Anaheim a obecne mesta vesnice kolem 3000-30000 obyvatel v jizni CA?

Nero3, neboj. U každého většího města, ať je to Seattle, New York, Washington D.C., Atlanta, atd. najdeš bohaté čtvrtě a městečka, a chudé čtvrtě a městečka.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 7:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nero3 napsal:
Jeste jednu vec se chci zeptat, jestli v tech horskych a jinych vesnicich v CA hrozi nebezpeci hadu a podobne haveti, ktera Ti tam muze bezne vlizt do baraku?

Toho bych se nebál. (Jo, žil jsem v Californii asi 10 let)

Sice si občas přečteš v novinách jak na nějakého kluka na kole skočila pum, nebo jak na pocházce někdo byl kousnutý chřestýšem, nebo narazil na medvěda, atd., ale ve směs toto je velice nečasté. Co by jsi řekl Američanovy který by nechtěl do ČR protože jsou v ČR zmije a vlci?
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
nero3 napsal:

Toho bych se nebál. (Jo, žil jsem v Californii asi 10 let)

Sice si občas přečteš v novinách jak na nějakého kluka na kole skočila pum, nebo jak na pocházce někdo byl kousnutý chřestýšem, nebo narazil na medvěda, atd., ale ve směs toto je velice nečasté. Co by jsi řekl Američanovy který by nechtěl do ČR protože jsou v ČR zmije a vlci?

Do baraku ti muzou vlizt hlavne dost nebezpecni pavouci, obcas muzes mit v posteli cernou vdovu a to neni teda zadna slast. Jednou jsem zapomnela zavrit garaz a dovnitr vlezl chrestys, zatoulal se z blizkeho avokadoveho sadu, ale jen jednou....takze trosku opatrnosti treba je.
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 10:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:

Kdo nezna Newark nepochopi Wink - otec byl asi jediny beloch v ZIP code a uricte jediny, kdo umel vic nez vlastni podpis.

Vyhejbat se takovejm oblastem a hnedka ma clovek vetsi sanci na preziti :]]]
nero3

PříspěvekZaslal: so březen 15, 2008 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:

Co by jsi řekl Američanovy který by nechtěl do ČR protože jsou v ČR zmije a vlci?

Mlynku chapu ze si vtipalek Very Happy Very Happy Very Happy , ale aby Te kousla zmije tak by si musel v lete chodit po slunce rozpalene louce ( a to je tady leda tak 3 mesice)a da se tomu snadno predejit v gumakach, je to uplne o necem jinem nez kdyz si chrestysi udelaji hnizdo pod nebo vedle Tvyho baraku a nevis o tom vis Wink
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so březen 15, 2008 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nero3 napsal:
pdmlynek napsal:

Co by jsi řekl Američanovy který by nechtěl do ČR protože jsou v ČR zmije a vlci?

Mlynku chapu ze si vtipalek Very Happy Very Happy Very Happy , ale aby Te kousla zmije tak by si musel v lete chodit po slunce rozpalene louce ( a to je tady leda tak 3 mesice)a da se tomu snadno predejit v gumakach, je to uplne o necem jinem nez kdyz si chrestysi udelaji hnizdo pod nebo vedle Tvyho baraku a nevis o tom vis Wink

Co tím jsem chtěl říct je, že jak se Tobě zná hodně směšné se obávat že Tě kousne zmije v ČR, tak to Califorňanovy připadá směšné se obávat že se Ti nastěhují pod dům chřestýši.

Stává se to občas že zmije kousne v ČR někoho? Občas jo. Mají s toho lidi strach? Ne.
Stává se to občas že chřestýš se dostane pod barák? Občas jo. Mají s toho lidi strach? Ne.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so březen 15, 2008 10:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nero3 napsal:
Jen jedna vec mi neni jasna, ze v USA narozdil od Evropy je normalni dojizdet za praci denne 10ky mil a nekolik hodin

Kdyz porovnas cenu benzinu a hodinovy plat, tak ti to bude hned jasny. Nektere me byvale kolegyne kazdy den dojizdely do prace 100km tam a 100km zpet. Pri spotrebe 2 US gallons (cca 7,5 litru) na 100km a cene 3 USD za gallon je cesta do prace a zpet prisla na 12 USD. Kdyz se o to rozdelily na pul, tak kazda dala 6 USD a pri platu ulizecky pokoju cca 12 USD na hodinu si na cestu vydelaly za pul hodiny v praci.
V cesku maji uklizecky tak 80 Kč/hod. Kdyby dojížděli dvě stejnou trasu za stejnou spotřebu, při ceně 32Kč/litr benzínu, tak by každá musela pracovat 3hodiny denně na cestu do práce a zpět, tzn. 6x vice.
Znam u nas i lidi co dojizdeji kazdy den z Mostu nebo Jablonce do Prahy, ale to uz jsou dobre placení programátori.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so březen 15, 2008 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MW napsal:

obcas muzes mit v posteli cernou vdovu a to neni teda zadna slast.

To vubec neni pravda Exclamation Pokud je ta vdova mlada, krasna a ochotna experimentovat ...
pit3bull

Registrace: 06. 03. 2008

PříspěvekZaslal: so březen 15, 2008 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chrestyš-zmije,vlk-medvěd - to jsou velke rozdíly ale moc velké Laughing
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 15, 2008 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pit3bull napsal:
chrestyš-zmije,vlk-medvěd - to jsou velke rozdíly ale moc velké Laughing

Nevim proc, ale znenadani se mi vybavilo klasicke cimmrmanovske - Hod te na nej deku, nebo ho zabiju... :]]]]
nero3

PříspěvekZaslal: po březen 17, 2008 1:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@pdmlynek
Nesouhlasim!!!!! Kdyz idioti v Cesku chodi v lete po slunce vyhrate louce v teniskach jejich vec, ale to ze se v CA muzes probudit v loznici s chrestysem nebo slapnout, jak pujdes na WC nebo po byte je fakt, ne?
nero3

PříspěvekZaslal: po březen 17, 2008 1:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@czolgos
Takze ta moje teorie, ze by se dalo z malych mestecek v CA dojizdet za praci je realna, ne? Ty uz jses v Cesku? Budes se vracet?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com