|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 18, 2008 7:24 am Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Ahoj Piskle,
Ja momentalne jsem v CR na dovce a reknu ti ze pro nas z te Floridy je to opravdu velky rozdil se prestehovat do zeme kde je zima, mlha a inverse.
To jako kdyz Aligatora strcis do ceskych vod a rek, tak by tu asi taky posel...
Ale chapu tvou situaci, A je tezke radit, a jak vidim ze spousta lidi ani nevi co rika.
Praci v Cr neni problem najit, ale jak rikam, prijet do CR a vedet ze te zpet nepusti do USA kde jsi zila 11 let a zcela zdrcujici, a ani nevim jak to popsat.
Jakmile by jsi v televizi videla neco z ameriky tak clovekovi z toho pak se chce brecet, ja znam ty pocity.
Ode me rada je asi takova, zustat dokud to jde, i kdyz vim ze je to tezke bez dokladu, ale jsou lide na tom i hur a stale zijou.
Piskle drz se a hodne stesti. |
Tohle je dost nezodpovedna rada.Doufam,ze ti podekuji,az budou nuceny ject do CR v tech stejnejch teplacich,ve kterych je "pripadne" chytnou.To,ze ty by jsi brecel za USA neznamena,ze jini si po moznem uspesnem startu doma po usa ani nevzdychnou.Rozhodne bych neradil zustavat dokud to jde.Jednoho dne to totiz uz nepujde a pak "babo rad".
Ale pokud si myslis,ze muzou napriklad nasledovat nase "snede" bratry,bydlet v 15-ti na jednom apt.,jezdit jenom s nekym kdo DL ma a delat spinavou praci za minimalni mzdu...pak tva rada ma svou vahu:)) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: pá leden 18, 2008 9:06 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | Ahoj Piskle,
Ja momentalne jsem v CR na dovce a reknu ti ze pro nas z te Floridy je to opravdu velky rozdil se prestehovat do zeme kde je zima, mlha a inverse.
To jako kdyz Aligatora strcis do ceskych vod a rek, tak by tu asi taky posel...
Ale chapu tvou situaci, A je tezke radit, a jak vidim ze spousta lidi ani nevi co rika.
Praci v Cr neni problem najit, ale jak rikam, prijet do CR a vedet ze te zpet nepusti do USA kde jsi zila 11 let a zcela zdrcujici, a ani nevim jak to popsat.
Jakmile by jsi v televizi videla neco z ameriky tak clovekovi z toho pak se chce brecet, ja znam ty pocity.
Ode me rada je asi takova, zustat dokud to jde, i kdyz vim ze je to tezke bez dokladu, ale jsou lide na tom i hur a stale zijou.
Piskle drz se a hodne stesti. | Tohle je dost nezodpovedna rada.Doufam,ze ti podekuji,az budou nuceny ject do CR v tech stejnejch teplacich,ve kterych je "pripadne" chytnou.To,ze ty by jsi brecel za USA neznamena,ze jini si po moznem uspesnem startu doma po usa ani nevzdychnou.Rozhodne bych neradil zustavat dokud to jde.Jednoho dne to totiz uz nepujde a pak "babo rad".
Ale pokud si myslis,ze muzou napriklad nasledovat nase "snede" bratry,bydlet v 15-ti na jednom apt.,jezdit jenom s nekym kdo DL ma a delat spinavou praci za minimalni mzdu...pak tva rada ma svou vahu:)) | Anonyme, Ty vazne asi nemas rad cikany, ze? A nejmenujes se nahodou Cunek? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 18, 2008 1:20 pm Předmět: |
|
|
| Dano,cikany opravdu nemusim,ale postrehla si mylne,ze neni tentokrat rec o nich,nybrz o mexikanech:)) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 18, 2008 3:06 pm Předmět: |
|
|
new orleans,la
ID# : 890 Date posted : Jan 18, 2008 ; Expire date : Jan 17, 2010 ;
Brief description: nabizim praci 1az2 lidi 2500
336 391 9677 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 18, 2008 7:08 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | new orleans,la
ID# : 890 Date posted : Jan 18, 2008 ; Expire date : Jan 17, 2010 ;
Brief description: nabizim praci 1az2 lidi 2500
336 391 9677 |
ID#: 891 Date posted: Jan 18, 2008.....Hahaha..
Uz letim! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 18, 2008 7:32 pm Předmět: |
|
|
| Tak to vidite, nekdo tu nadhodi link ze sekce inzeraty a ono se jim delat nechce, to se pak spatne radi a pomaha. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 516 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: so leden 19, 2008 7:35 am Předmět: |
|
|
Anonyme,na tu
Vaha je vaha ale tu zije pekne dlouho, takze rada spatna asi neni, a pokud plati dane tak do budoucna ma sanci se nejak zlegalizovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so leden 19, 2008 7:49 am Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Anonyme,na tu
Vaha je vaha ale tu zije pekne dlouho, takze rada spatna asi neni, a pokud plati dane tak do budoucna ma sanci se nejak zlegalizovat. |
Ale prosimte a japak ? Ze wo tom nikdo nevi ) Neplacej klukoviny a radeji jim zkus dat radu,kterou budou moci vyuzit ted hned.Pokud vim,tak potrebuji situaci resit ihned.
Moje rada zni budto ject jinam ( pryc z USA) a nebo zacit inzerovat na praci jinde -mimo FL(craigslist,mistni noviny atd.) a nahnat manzela s dcerou nekam,kde jde udelat DL.
Pokud ma manzel SSN jsem ochoten pomoci zaridit DL z NC (pomoc zdarma samozrejme). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 403
|
Zaslal: so leden 19, 2008 2:12 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | Anonyme,na tu
Ale prosimte a japak ? Ze wo tom nikdo nevi ) Neplacej klukoviny a radeji jim zkus dat radu,kterou budou moci vyuzit ted hned.Pokud vim,tak potrebuji situaci resit ihned.
Moje rada zni budto ject jinam ( pryc z USA) a nebo zacit inzerovat na praci jinde -mimo FL(craigslist,mistni noviny atd.) a nahnat manzela s dcerou nekam,kde jde udelat DL.
Pokud ma manzel SSN jsem ochoten pomoci zaridit DL z NC (pomoc zdarma samozrejme). |
Anonyme.Predpar dny nam nas kamarad z Baltimore rikal,ze DL jde jeste udelat v NC.
Ale nemame tam nikoho a ani adresu.
Manzelma SSN,to uz jsem tu psala,ale ma tam ten napis
NOT VALID FOR WORK.Ale plati na toto SSN dane jiz 9 let.
Ja vim,ze tu lide pomahaji delat DL z Michiganu,ale chteji za to 1600 dolaru a to jak vsichni vite,tolik penez nemam.
Do NC je to blize.Takze?
Ja uz vazne zkousim vse.
Ten inzerat ID# 891 jste si precetli?Je to odpoved na inzerat ID# 890.
Tazke ne,ze se nechce nekomu delat,ale ten clovek co hleda 1-2 lidi za 2500 dolaru neplati.Hm.
P.S.predem dekuji za jakoukoliv pomoc.
Dcera nema nic.Ani SSN a ani ID a ani pas.Teda jen platne vizum v mem propadlem pase.
Tam se asi neda vubec nic delat  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so leden 19, 2008 3:30 pm Předmět: |
|
|
Piskle, z toho co pises i kdyz si manzel vyridi ridicak, tak to bude zase jenom docasne nez mu to vyprsi. Rekl bych ze ti nezbyva nic jineho nez radicalni zmena, coz je Canada nebo CR (ja bych si vybral tu canadu). Pokud zustanes v USA coz chapu ze je tvuj domov, tak jednoho dne uz zadnou moznost met nebudes a budes si rikat; na co sem cekala. Teda pokud se vsichni nechcete provdat alebo ozenit pro papiry. Situace v Americe se pro ilegaly meni a nebude to nikdy lepsi (doufam ze neveris na amnestii) smola je ze se neda poznat kdo je "good ilegal or bad ilegal" protoze znam lidi co jsou prinos pro sve okoli a spolecnost a taky maji tezky cas se nejak zlegalizovat apotom mas lidi co je skoda o nich mluvit a nezasluziju si co maju a su tu V USA legalne. Mas to tezke ale mosis se podivat dal do budoucna nez jenom obnovit ridicak coz ti da dalsi 4 nebo 8 roku, ale co za 20? Podle me (mozu byt na omylu) ale USA vyresi problem ilegalu prave pres ridicak coz je hlavni document v US, pokud ho nebudes met tak nejezdis autem, neletis letadlem, pracu nedostanes, neprefinancujes barak a tak by sme to mohli menovat dal a dal. Takze co ti zbyde, napriklad za 10 roku, pokud se toto stane. Budes jeste v horsi situaci nez ted. Takze i kdyz jsi ted na dne je na case se zvednut a neco udelat.
P.S> Co ten Polak pro Canadu? Volalas tam?
GOOD LUCK. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so leden 19, 2008 3:57 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | | Anonymous napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | Anonyme,na tu
Anonyme.Predpar dny nam nas kamarad z Baltimore rikal,ze DL jde jeste udelat v NC.
Ja vim,ze tu lide pomahaji delat DL z Michiganu,ale chteji za to 1600 dolaru a to jak vsichni vite,tolik penez nemam.
Do NC je to blize.Takze?
Ja uz vazne zkousim vse.
Tazke ne,ze se nechce nekomu delat,ale ten clovek co hleda 1-2 lidi za 2500 dolaru neplati.Hm.
Dcera nema nic.Ani SSN a ani ID a ani pas.Teda jen platne vizum v mem propadlem pase.
Piskle napis na SSN neni problem(predpokladam,ze tam ma "not valid for work").Napis mi na sebe kontakt na enroy(zavinAC)seznam.cz . Zavolam v pondeli na Ashville DMV a radeji vsechno jeste overim.Kamos si tam udelal DL cca. 3 mesice nazpatek. Jedine co budes potrebovat je NC insurance na auto ( da se udelat online-uznavaji Temporary card vytisklou z netu).Tu insuru muzes ihned po tom ,co udela DL zrusit ci zmenit adresu k Vam.Dale je potreba adresa bydliste v NC. Ta se da zaridit "falesna" predelanim nejakeho ofi dokumentu v photoshopu.Musi mit dalsi doklad totoznosti,coz muze byt pas , propadla DL .
Dokonce mam dojem,ze zmenili rules i v SSN,kdy nyni staci mit misto SSN i ITIN(mozna dobre pro dceru).
Vice zde: http://www.dmv.org/nc-north-carolina/apply-license.php
V Ashville na DMV jsou naprotosto v pohode.Nedelaji zadne problemy jak mexikum,natoz "bilym".
Napis mi na Vas ten kontakt a ja se ozvu v pondeli.
Trvalou adresu bydliste pouzijeme tu,co ma kamos.DL vydavaji na 8 let. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so leden 19, 2008 5:38 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Piskle napsal: | | Anonymous napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | Anonyme,na tu
Do NC je to blize.Takze?
Ja uz vazne zkousim vse.
Piskle napis na SSN neni problem(predpokladam,ze tam ma "not valid for work").Napis mi na sebe kontakt na enroy(zavinAC)seznam.cz . Zavolam v pondeli na Ashville DMV a radeji vsechno jeste overim.Kamos si tam udelal DL cca. 3 mesice nazpatek. Jedine co budes potrebovat je NC insurance na auto ( da se udelat online-uznavaji Temporary card vytisklou z netu).Tu insuru muzes ihned po tom ,co udela DL zrusit ci zmenit adresu k Vam.Dale je potreba adresa bydliste v NC. Ta se da zaridit "falesna" predelanim nejakeho ofi dokumentu v photoshopu.Musi mit dalsi doklad totoznosti,coz muze byt pas , propadla DL .
Dokonce mam dojem,ze zmenili rules i v SSN,kdy nyni staci mit misto SSN i ITIN(mozna dobre pro dceru).
Vice zde: http://www.dmv.org/nc-north-carolina/apply-license.php
V Ashville na DMV jsou naprotosto v pohode.Nedelaji zadne problemy jak mexikum,natoz "bilym".
Napis mi na Vas ten kontakt a ja se ozvu v pondeli.
Trvalou adresu bydliste pouzijeme tu,co ma kamos.DL vydavaji na 8 let. |
A CO ZA 8 LET? ANEBO KDYZ BUDOU POZADOVAT SECURE ID/DL KDE BUDE POTREBA PROVERIT EMIGRACNI STATUS?
TO JIM PAK VYRIDIS GC? TAK PROC NE HNED? PODLE ME POTREBUJI TRVALE RESENI, NEJENOM 8 LET. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so leden 19, 2008 6:56 pm Předmět: |
|
|
| Urcite mas pravdu,psal jsem o tom uz drive.Ale pokud chteji pomoct,pomuzu s tim co jde ted.Je pouze na nich jak a pro co se rozhodnou a nikdo z nas nema pravo na to jim urcovat co delat maji a jejich budoucnost. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: so leden 19, 2008 9:38 pm Předmět: |
|
|
Pro anonyma,co mysli na nasi budoucnost.
(Musim vas nejak rozlisit).
Vis,ten ridicak(treba z NC) by byl super do doby,nez by se nasla nejaka prace mimo uzemi USA(zase musis pochopit,ze neni tak jednoduche odejit z USA.Syn musi dodelat alespon middle school.Sice je to jen par mesicu,ale zabalit to tady"ze dne na den" je nemozne).Pokud bychom se odstehovali treba do Canady nebo Evropy,porad je lepsi mit DL z jineho statu nez DL propadle.Treba na pul roku.Preci jenom bychom meli o jednu mensi starost mene.Uz takto jich mame az az.
Pro anonyma,co chce pomoci.
Dekuji za nabidnutou pomoc.Rada ji prijimam.
Pokud by uznali ITIN,rada bych se tez pokusila ziskat DL.
Ale je pravda,ze nejdulezitejsi je muzuv DL.
Nechci,aby si nekdo rekl: Hele ji,uz by chtela DL pro celou rodinu.To ne.
Ja jsem vdecna za kazdou radu a za pomoc?
Nemam slov.Klanim se.
Kdyby jste vedeli,co uz jsem si v zivote prozila,asi by jste mozna nekteri z Vas "mluvili" jinak.
Ale to je jiz o necem jinem.
Vsem moc dekuji za rady a informace.
Prosim vas,pokud Vas jeste neco napadne,piste.
Celkem me to uklidnuje na srdci.Verte.
Mam pocit,ze na ty starosti nejsem sama.
S muzem a deckama uz se o tom moc nebavim.
Manzel uz nevi kudy kam a decka do techto starosti uz nechci nejak zatahovat.
Jinak jsem manzela zaregistrovala na praci do Canady,jeste musim ale sesmolit resume v angline.
A to bude trosicku problem,preci jenom jsem nebyla ucitelkou angliny .Psani jeste neovladam,tak asi na 60%.Myslim tim gramatiku.
Tak to snad dam nejak dohromady. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: so leden 19, 2008 9:51 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Piskle napsal: | | Anonymous napsal: | | Piskle napsal: | | No jo,ale co dal?Hledat zamestnavatele a rict mu,ze jsme tu na fialovo a ze chceme do Canady? Nevim postup.Co,kde,jak. |
zeptam se znameho co tak odesel pred rokem do Canady. |
Ze necham pekne dekovat  |
Tady je info na cloveka ktery mojemu znamemu vyridil papiry do Canady.
... Nazwa Firmy:, Excel Partners International.
Kontakt, Jerzy Szewczyk. Adres :, 5150 W. Belmont Ave
#4. Miasto :, Chicago. Stan:, IL. Kod Pocztowy:,
60641. Panstwo:, USA. Telefon :, (773) 777-0232. Fax:,(773) 777-5073 ... |
Anonyme...volala jsem tam.Nikdo nezvedl telefon.
Pak v tom zacalo hucet(ale fax to nebyl,neboj).
Leda,ze bych tam odfaxovala nejaky ten dotaz.
Doma fax masinu mam,tak co myslis?
Ale co odfaxovat.Treba,ze hledam nekoho,kdo vyrizuje papiry do Canady?
Je to jistejsi nez telefounovat.Nikdo to neslysi..
Uz je 11 hodin vecer a me uz ten sloh nejak nejde.
Mozna se ptam na blbe veci blbyma otazkama.
Jdu spat.
Rano moudrejsiho vecera  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|