|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 14, 2008 6:24 pm Předmět: |
|
|
Lidi nezapomente ze jeji manzel ma propadly ridicak, to mu opravdu zuzuje moznosti kde hledat. Ten kdo ma porad platny ridicak tak mu to ani nepride protoze automaticky kdyz se na nej zeptaji ho ukaze (ten ridicak)  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 403
|
Zaslal: po leden 14, 2008 8:21 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Lidi nezapomente ze jeji manzel ma propadly ridicak, to mu opravdu zuzuje moznosti kde hledat. Ten kdo ma porad platny ridicak tak mu to ani nepride protoze automaticky kdyz se na nej zeptaji ho ukaze (ten ridicak)  |
No,tak nejak.
Pdmlynku...promin mi,ale ja ctu vse,ale pri tech vsech starostech ani nevim,co myslis.
Muzes me nejak navigovat,kde jsi mi to psal?A kdy prosim?
Ja vazne nevim,kde mi hlava stoji.Ja uz ani sama sebe nemohu kolikrat najit.
Myslis,ze je to blba omluva?
Vazne chlapi,muj muz ani nevi,co doma ma .
Mozna,ze vam to prijde vychloubacne,ale je to fuck(pardon...fakt)
To,co ja delam a o co se staram,je uz nemozne.
Kazdy clovek je jiny.A to,co by jste udelali vy,muj muz neudela.To,co mi tu radite,jeho asi mozna nenapadne.A nebo je uz tak otraveny,ze vypnul mozek a rezignoval.Ale timhle se znicime.
Mozna,ze by to chtelo zmenit ne misto pobytu,ale asi chlapa!!!
Preci jenom 22 let je uz dlouha doba...
Melu nesmysly.
Radeji to dneska give up.
Tak dobrou.
P.S. chodim totiz spat se slepicema...
Zaver:
Evropa,Canada,zmena statu v USA.
Na nic jineho jsem neprisla.
Ale ja nechci domuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!
Po 10ti letech???  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 14, 2008 8:51 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | [
Ale ja nechci domuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!
Po 10ti letech???  |
Snad kazdy by mel byt tam kde se citi doma, musis si ujasnit kde jsi doma anebo kde by jsi si popripade novy domov vytvorila.
Jestli neni prace na Floride skus to nekde jinde. Napriklad mam a mel jsem zname v Chicago, pracovali na stavbach, construction anebo maliri. Obycejne pro polaky a to nekteri nemeli ani SS# ani US DL jenom mezinarodni. Takze pokud ma manzel aspon SS# tak by mel neco najit.
Podivej se obcas do sekce inzeraty anebo http://inzeraty.us/ anebo nejake polske noviny napr. http://www.dziennikzwiazkowy.com/ (polsky neumim ale snad tam najdes rubriku inzeraty. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 14, 2008 9:16 pm Předmět: |
|
|
| piskle; Another crazy idea; co treba pres craigslist.org section Housing Swap. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út leden 15, 2008 12:41 am Předmět: |
|
|
Tak se me zda, ze nas tady nekdo taha za fusekli  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út leden 15, 2008 7:50 am Předmět: |
|
|
Ahoj Piskle.
Do znacne miry Te chapu,ale myslim si,ze z toho vseho delas zbytecnou kovbojku.Podivej se.Tvuj muz bude mit bez platneho DL problemy neustale a kdekoliv.A to nejen ve spojitosti s hledanim prace,ale muze se mu nakrasne jednoho dne stat,ze prislapne rychlostni pedal,zastavi ho a uvidite se po par mesicih az v cechach.
Mas vesmes 2 moznosti. A to chytnout manzilka za fligr a poslat ho vyridit si DL. Neustale se to tu hemzi inzeraty s pomoci vyridit DL z Michigan apod.I kdyby jste meli zaplatit.
Pak bude mit on i ty kouska klidu a daleko lepsi moznosti si praci najit.To same pro tvou dceru.Urcite se budete muset prestehovat.Jsi v US uz natolik dlouho,ze tohleto vsechno urcite moc dobre vis.Pokud to vidis jako neuskutecnitelne a velky problem,pak se vratte domu do Cech.Nerozumim tomu strachu z navratu.Myslim,ze je to nejaka vsugerace.To ze jste tu 10 let nic neznamena.Zit se da vsude a mate-li takove obrovske potize zit v USA ( z pochopitelnych duvodu),pak musite tam,kde ty potize nebudou.Drzet se nekde zuby nehty jen proto,ze se mi tam libi,ale ziju tam jak spraskanej pes ve strachu pred deportaci a nedostatku prace ,je proste nesmysl.I kdyz ti na 100% rozumim,tak si myslim,ze to rozhodnuti neni zas az tak tezke.Nehlede na to,ze jste uz starsi a vyhledove zrejme nemate sanci tu zit legalne.Samozrejme ( a ted mi promin) ,ale myslim si ,ze timto zpusobem zivota take kazite zivot svym detem.Tvoje dcera bude nucena si nekoho vzit jen pro papiry a o synovi ani nemluvim.To asi neni budoucnost,jakou si predstavuji.
Kazdopadne mate vse ve svych rukach.At uz se rozhodnete jak rozhodnete,zvazujte to,ze tady dle meho neexistuje a nebude existovat jakakoli forma amnestie apod.Ba naopak.Nikdo z nelegalu nevi dne ani hodiny,kdy ho muzou poslat domu.A to i presto,ze bude zit slusne a bez problemu.
Preju Vam hodne stesti:)) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 403
|
Zaslal: út leden 15, 2008 7:55 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Tak se me zda, ze nas tady nekdo taha za fusekli  |
Za fusekli tu nekoho netaham.Ale tebe bych nejradeji zatahal za rypak!
Jak si prisel(a) na to,ze tu nekoho taham za fusekli?
Pokud je to mysleno na me.Ale jsem si jista,ze ano. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út leden 15, 2008 8:17 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Ahoj Piskle.
Do znacne miry Te chapu,ale myslim si,ze z toho vseho delas zbytecnou kovbojku.Podivej se.Tvuj muz bude mit bez platneho DL problemy neustale a kdekoliv.A to nejen ve spojitosti s hledanim prace,ale muze se mu nakrasne jednoho dne stat,ze prislapne rychlostni pedal,zastavi ho a uvidite se po par mesicih az v cechach.
Mas vesmes 2 moznosti. A to chytnout manzilka za fligr a poslat ho vyridit si DL. Neustale se to tu hemzi inzeraty s pomoci vyridit DL z Michigan apod.I kdyby jste meli zaplatit.
Pak bude mit on i ty kouska klidu a daleko lepsi moznosti si praci najit.To same pro tvou dceru.Urcite se budete muset prestehovat.Jsi v US uz natolik dlouho,ze tohleto vsechno urcite moc dobre vis.Pokud to vidis jako neuskutecnitelne a velky problem,pak se vratte domu do Cech.Nerozumim tomu strachu z navratu.Myslim,ze je to nejaka vsugerace.To ze jste tu 10 let nic neznamena.Zit se da vsude a mate-li takove obrovske potize zit v USA ( z pochopitelnych duvodu),pak musite tam,kde ty potize nebudou.Drzet se nekde zuby nehty jen proto,ze se mi tam libi,ale ziju tam jak spraskanej pes ve strachu pred deportaci a nedostatku prace ,je proste nesmysl.I kdyz ti na 100% rozumim,tak si myslim,ze to rozhodnuti neni zas az tak tezke.Nehlede na to,ze jste uz starsi a vyhledove zrejme nemate sanci tu zit legalne.Samozrejme ( a ted mi promin) ,ale myslim si ,ze timto zpusobem zivota take kazite zivot svym detem.Tvoje dcera bude nucena si nekoho vzit jen pro papiry a o synovi ani nemluvim.To asi neni budoucnost,jakou si predstavuji.
Kazdopadne mate vse ve svych rukach.At uz se rozhodnete jak rozhodnete,zvazujte to,ze tady dle meho neexistuje a nebude existovat jakakoli forma amnestie apod.Ba naopak.Nikdo z nelegalu nevi dne ani hodiny,kdy ho muzou poslat domu.A to i presto,ze bude zit slusne a bez problemu.
Preju Vam hodne stesti:)) |
Myslis si,ze odejet(odletet) zpet do CR je jedina moznost?Slusne se ptam.
Dik |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út leden 15, 2008 9:04 am Předmět: |
|
|
Urcite to jedina moznost neni.Zminovala se tu Kanada nebo EU.Moznosti je spousta.Cr mi pouze pripada jako ta nejlepsi startovni cara.Cas a prostor se rozhlednout,poskladat si plusy a minusy dohromady a udelat rozhodnuti )) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út leden 15, 2008 8:09 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | | Anonymous napsal: | Tak se me zda, ze nas tady nekdo taha za fusekli  |
Za fusekli tu nekoho netaham.Ale tebe bych nejradeji zatahal za rypak!
Jak si prisel(a) na to,ze tu nekoho taham za fusekli?
Pokud je to mysleno na me.Ale jsem si jista,ze ano. |
Za fusekli mozna nikoho netahas, ale tvoje otazky jsou porad ty same
Kolikrat ti tady lide psali, at tvuj manzel jede nekam jinam a zaridi si ridicak.
Moje otazka je. Proc uz tam davno nejel? Proc tam s nim nejedes ty nebo dcera?
Mozna moc otazek, ale kdyz se neco chce, tak se proto musi take neco udelat  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st leden 16, 2008 8:31 am Předmět: |
|
|
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st leden 16, 2008 12:53 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |  | .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt leden 17, 2008 7:26 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |
Za fusekli mozna nikoho netahas, ale tvoje otazky jsou porad ty same
Kolikrat ti tady lide psali, at tvuj manzel jede nekam jinam a zaridi si ridicak.
Moje otazka je. Proc uz tam davno nejel? Proc tam s nim nejedes ty nebo dcera?
Mozna moc otazek, ale kdyz se neco chce, tak se proto musi take neco udelat  |
Ja teda s anonymama obvykle nesouhlasim, ale tentokrat ... he/she's got a point. Ale tohle se zdaleka, zdaleeeeka netyka jenom naseho Pisklete. Vsechno uz tady bylo tisickrat dotazanao a tisickrat zodpovezeno, ted uz jenom zbyva se zvednout a vymenit toho chlapa ... oops ehm, sem chtel rict risknout to a neco delat - zajet do Michiganu, zajet do Chicaga, prihlasit se do Kanady ... Pokud vam nezbyde nic jineho nez US opustit, tak jeste nez to tady zabalite, tak to muzete risknout a jet si do MI pro ten ridicak a po ceste se stavit u me a poohlidnout se po praci (a bydleni - ted zrovna davali na PBS hruzostrasnou reportaz o dopadu soucasne krize prave na Floridu, ouch!) v jinych statech.
Ale mas to tezke, asi o dost tezsi nez si tady kdokoli uvedomuje.
Mame Te radi a drzime palce, Pavlo!!! Teda aspon ja urcite , kdyz uz anonymove ne. Poslal jsem ti SZ se svym mailem a taky web adresu na tu agenturu, ktera to zridila do Kanady fotrovi - hned se zaregistrujte.
Taky jsem rad, ze nejsem jediny "profesionalne deformovany" - taky me stve kazda gramaticka hrubka a to sem ucil jenom chvilku a cizi jazyky jeste k tomu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá leden 18, 2008 12:42 am Předmět: |
|
|
At jses uceny jen chvilku,tak Cestinu zvladas lepe nez vetsina co neni vzdelana...a to jsem se snazil najit rymovani na chvilku. Zboznuji Cestinu,jazyk Bohu. AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 516 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: pá leden 18, 2008 5:14 am Předmět: |
|
|
Ahoj Piskle,
Ja momentalne jsem v CR na dovce a reknu ti ze pro nas z te Floridy je to opravdu velky rozdil se prestehovat do zeme kde je zima, mlha a inverse.
To jako kdyz Aligatora strcis do ceskych vod a rek, tak by tu asi taky posel...
Ale chapu tvou situaci, A je tezke radit, a jak vidim ze spousta lidi ani nevi co rika.
Praci v Cr neni problem najit, ale jak rikam, prijet do CR a vedet ze te zpet nepusti do USA kde jsi zila 11 let a zcela zdrcujici, a ani nevim jak to popsat.
Jakmile by jsi v televizi videla neco z ameriky tak clovekovi z toho pak se chce brecet, ja znam ty pocity.
Ode me rada je asi takova, zustat dokud to jde, i kdyz vim ze je to tezke bez dokladu, ale jsou lide na tom i hur a stale zijou.
Piskle drz se a hodne stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|