|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 16, 2008 11:27 am Předmět: |
|
|
V sekci inzeraty je nabidka prace v Chicagu.
(LD GENERAL CONSTRUCTION LLC Prijme Pracovniky) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 786 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st duben 16, 2008 2:01 pm Předmět: |
|
|
Mne neni jasne, kde je problem. Ja kdyz nekoho zamestnavam, taky mu dam na vyplneni I-9, jestli je tady legalne. Dotycny mi ukaze svoje SSN+DL, ja to zapisu do patricnych kolonek, on tam zaskrtne ze je US citizen a tim to hasne. Pokud se jedna o neridice, tak ani neni nutne overovat pravost DL a SSN, to, jestli je tady nekdo legalne nebo ne, se neoveruje uz vubec.
Manzel mel proste rict: "Gimme the I-9, I'll sign here, put 'I'm a citizen' here, here are my drivers license, here's my SSN, make a copy of both for your files. End of story." Nikdy, ale nikdy se mi nestalo, ze by po chtel nekdo nejaky dukaz o citizenship ... a trucking mega companies jako SWIFT maji kurva prisnejsi hiring criteria nez nejaka svarecska firmicka z Chicaga. Nemate co ztratit lhat, podvadet, falsovat. Ten boss moc dobre vi, ze jsou tam vsichni ilegalove, ale potrebuje si kryt vlastni zada (na tom je zalozeny cely tenhle americky, pokrytecky, vykoristovatelsky, nelidksy, imigracni pseudosystem ... kteremu jsme svsichni spolupachatele ) - tudiz predstira, ze nevi a potrebuje, aby se mu manzel podepsal pod prohlaseni, ze je tu legalne, cili vzal veskere riziko na sebe.
Dammit, children, do I have to teach you everything - this is illegal immigration 101!!! Aren't we all around here in the advanced class already?
Disappointing  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 16, 2008 2:51 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Mne neni jasne, kde je problem. Ja kdyz nekoho zamestnavam, taky mu dam na vyplneni I-9, jestli je tady legalne. Dotycny mi ukaze svoje SSN+DL, ja to zapisu do patricnych kolonek, on tam zaskrtne ze je US citizen a tim to hasne. Pokud se jedna o neridice, tak ani neni nutne overovat pravost DL a SSN, to, jestli je tady nekdo legalne nebo ne, se neoveruje uz vubec.
Manzel mel proste rict: "Gimme the I-9, I'll sign here, put 'I'm a citizen' here, here are my drivers license, here's my SSN, make a copy of both for your files. End of story." Nikdy, ale nikdy se mi nestalo, ze by po chtel nekdo nejaky dukaz o citizenship ... a trucking mega companies jako SWIFT maji kurva prisnejsi hiring criteria nez nejaka svarecska firmicka z Chicaga. Nemate co ztratit lhat, podvadet, falsovat. Ten boss moc dobre vi, ze jsou tam vsichni ilegalove, ale potrebuje si kryt vlastni zada (na tom je zalozeny cely tenhle americky, pokrytecky, vykoristovatelsky, nelidksy, imigracni pseudosystem ... kteremu jsme svsichni spolupachatele ) - tudiz predstira, ze nevi a potrebuje, aby se mu manzel podepsal pod prohlaseni, ze je tu legalne, cili vzal veskere riziko na sebe.
Dammit, children, do I have to teach you everything - this is illegal immigration 101!!! Aren't we all around here in the advanced class already?
Disappointing  |
Manzel mel schuzku s novym bosem v pondeli(minule).Dohodli se,manzel se zeptal co vse boss potrebuje.On rekl,ze DL a SSN a to je vse.
Manzel ukazal,boss okopiroval a ze ve ctvrtek muze zacit(minuly).
Bigu..muzsky mu dal SSN a DL(trosku jsem tam opravila 2006 na 2008.
Tak co bylo spatne???
Aplikaci mu boss nedal a ne kazdy vi,ze existuje nejaka I-9.
Chybama se clovek uci...shit.
P.S.nejsi sam.Me neni jasnych vice veci.
KUVA...KOUKAM,ZE JSEM SE NEZAREGISTROVALA...SHIT  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: st duben 16, 2008 4:25 pm Předmět: |
|
|
Napis mi do SZ poradne, co se stalo nebo mi brnkni, treba by to nemuselo byt jeste vsechno ztracene ... nebo se aspon poucime z chyb a nebudeme je opakovat priste. Zadna prihlaska, zadna I-9 - to smrdi ! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: st duben 16, 2008 4:34 pm Předmět: |
|
|
BTW. treba Ti to udela radost - misery loves company - ale me to u Sky taky nevyslo. 20 hodin jsem ztravil v aute, dva dny na orientation, podepsal jsem milion papiru, udelal drug test, DOT medical test, HOS testy atd. vsechny nastrahy jsem obesel, preskocil, prelezl, podlezl, obehl ... a nakonec to vsechno prislo vnivec, pac mi chybelo asi 500 bubaku z sesti tisic (pet a pul se mi nejak podarilo seskrabat dohromady) na down payment na truck - a kamoska mi rekla, ze kdyby o tom vedela, tak by ty penize treba privezla autem, kdyby to jinak neslo poslat.
Uz je to tyden a jeste jsem se z toho nevzpamatoval a asi jeste dlouho nevzpamatuju - sance mit $6K gross/week/truck se nenaskytne kazdy den.
Hlavu vzhuru, urcite se to zlepsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt duben 17, 2008 9:52 am Předmět: |
|
|
| Behem poslednich peti let jsem zmenil zamestnani parkrat a kdyz jsem vyplnil I-9 tak driv nebo pozdeji jsem musel predlozit document a to se taky stalo nekolika mym znamym (americanum)ze to nestacilo jen odskrknut a podepsat. Kdyz si to prectes tak i zamestnavatel se tam podpisuje a zarucuje ze novy zamestnanec je legalni pracovat, jinak ho muzou pravne stihat. Rekl bych ze posledni dobou si na vic mistech davaji pozor. A to nemusi byt jenom velka firma, znam pripady z male broker firmy, car dealer, medical office,etc. Takze je to jenom o stesti ktery zamestnavatel zatim nevenuje pozornost a jak dlouho to vydrzi. A tohle znovu vede k tomu jak se Amerika planuje vvyporadat z ilegalnimi pristehovalci, bez ridicaku, a prace se tezko preziva i kdyz mas SS# z drivejska. Good luck to everybody. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 08, 2008 5:39 am Předmět: |
|
|
| Any update? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 385
|
Zaslal: čt květen 08, 2008 11:47 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Any update? |
Bude.Co nejdrive,ale ted mam jen 2 minuty do te doby,nez skocim do auta a jedu do druhe prace.Z jedne jsem ted dotahla.Udelat kafe,pripravit veci a tahnu.
Nevim,kde mi hlava stoji.Uz nemam ani cas zvednout bigovi founa.
P.S. doufam,ze to update ocekavas ode mne.. Jestli ne,tak se omlouvam. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: čt květen 08, 2008 3:50 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: |
Uz nemam ani cas zvednout bigovi founa.
|
Dve hvezdicky z ceske policejni akademie ?
Nic si z toho nedelej - mne uz nikdo nezveda telefon
Doufam ale, ze sem jak Ty tak i Dana_MI nejaky ten update skutecne date. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|