|
|
| Autor |
Zpráva |
Deco
Registrace: 07. 02. 2010 Příspěvky: 2
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 9:52 am Předmět: |
|
|
Ahoj,je mi 16 let a mám sen žít v usa.Přečetl jsem si už hodně komentářů,ale přeci jenom bych se chtěl zeptat na konkrétní radu.Chci vystudovat vysokou školu,protože jsem dobrý student,to znamená ,že vyjdu tak ve 26 a pak bych rád do Ameriky.Ale není to už pozdě? tu vysokou školu bych si ale vystudovat chtěl.
Prosím moc o rady.Děkuji všem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2176 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 9:34 pm Předmět: |
|
|
| Deco napsal: | Ahoj,je mi 16 let a mám sen žít v usa.Přečetl jsem si už hodně komentářů,ale přeci jenom bych se chtěl zeptat na konkrétní radu.Chci vystudovat vysokou školu,protože jsem dobrý student,to znamená ,že vyjdu tak ve 26 a pak bych rád do Ameriky.Ale není to už pozdě? tu vysokou školu bych si ale vystudovat chtěl.
Prosím moc o rady.Děkuji všem. |
Je to vždycky milé když čtu jak mladí lidé myslí na svou budoucnost. Bohužel většina 16-letých nemá představu o své budoucnosti. To Ti gratuluji.
Jak jistě víš, to co dneska chceš a co budeš chtít za 10 let je asi tak rozdílné jako co jsi chtěl když Ti bylo 6 a co chceš dnes. Také svět za 10 let bude úplně jiný než svět dneska; co víme co bude. Plánování své budoucnosti v takových podmínkách (nevíš co bude a co Ty budeš chtít) je samozřemě těžké. Ale jen pár poznámek.
Jdi do oboru který bude vyhledáván v USA a v Evropě.
Uč se angličtinu.
Natáhni v USA kontakty. Nejlépe přes svojí vysokou školu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Deco
Registrace: 07. 02. 2010 Příspěvky: 2
|
Zaslal: po únor 08, 2010 8:46 am Předmět: |
|
|
| Máš pravdu,nevím co bude a jestli mi tenhle sen zůstane,ale už ho mám několik let,učim se anglicky a vyhledávám informace o usa a zelené kartě.Chce se mi tam čím dál víc.Pokuď jde o obor,jdu na ekonomické lyceum což je něco jako gymnázium se zaměřením na ekonomiku.Přemýšlel jsem taky jestli by nešlo jet studovat VŠ do Ameriky.Nevíš o tom něco? Díky za odpověď. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|