|
|
| Autor |
Zpráva |
Deco
Registrace: 07. 02. 2010 Příspěvky: 7
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 9:52 am Předmět: |
|
|
Ahoj,je mi 16 let a mám sen žít v usa.Přečetl jsem si už hodně komentářů,ale přeci jenom bych se chtěl zeptat na konkrétní radu.Chci vystudovat vysokou školu,protože jsem dobrý student,to znamená ,že vyjdu tak ve 26 a pak bych rád do Ameriky.Ale není to už pozdě? tu vysokou školu bych si ale vystudovat chtěl.
Prosím moc o rady.Děkuji všem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2639 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 9:34 pm Předmět: |
|
|
| Deco napsal: | Ahoj,je mi 16 let a mám sen žít v usa.Přečetl jsem si už hodně komentářů,ale přeci jenom bych se chtěl zeptat na konkrétní radu.Chci vystudovat vysokou školu,protože jsem dobrý student,to znamená ,že vyjdu tak ve 26 a pak bych rád do Ameriky.Ale není to už pozdě? tu vysokou školu bych si ale vystudovat chtěl.
Prosím moc o rady.Děkuji všem. |
Je to vždycky milé když čtu jak mladí lidé myslí na svou budoucnost. Bohužel většina 16-letých nemá představu o své budoucnosti. To Ti gratuluji.
Jak jistě víš, to co dneska chceš a co budeš chtít za 10 let je asi tak rozdílné jako co jsi chtěl když Ti bylo 6 a co chceš dnes. Také svět za 10 let bude úplně jiný než svět dneska; co víme co bude. Plánování své budoucnosti v takových podmínkách (nevíš co bude a co Ty budeš chtít) je samozřemě těžké. Ale jen pár poznámek.
Jdi do oboru který bude vyhledáván v USA a v Evropě.
Uč se angličtinu.
Natáhni v USA kontakty. Nejlépe přes svojí vysokou školu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Deco
Registrace: 07. 02. 2010 Příspěvky: 7
|
Zaslal: po únor 08, 2010 8:46 am Předmět: |
|
|
| Máš pravdu,nevím co bude a jestli mi tenhle sen zůstane,ale už ho mám několik let,učim se anglicky a vyhledávám informace o usa a zelené kartě.Chce se mi tam čím dál víc.Pokuď jde o obor,jdu na ekonomické lyceum což je něco jako gymnázium se zaměřením na ekonomiku.Přemýšlel jsem taky jestli by nešlo jet studovat VŠ do Ameriky.Nevíš o tom něco? Díky za odpověď. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
daniela Anonymní
|
Zaslal: út březen 23, 2010 1:27 pm Předmět: amerika |
|
|
| dvvd napsal: | ja sem tu ctyri roky a na cesky kanaly tu koukam kazdy den  | ahoj jmenuji se daniela a musim stebou souhlasit mam rada ameriku,ale smutno mi je a koukam take na ceske filmi jsou lepsi nez americke |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
daniela Anonymní
|
Zaslal: út březen 23, 2010 1:35 pm Předmět: amerika |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Ahoj,
Byt uprimy, ale momentalne je to v americe velice tezke.
Pro nas co tu jsme uz dlouho, byla cesta snadsi nez je ted. Vse se zprisnilo atd...Pokud umis anglicky tak bych asi doporucoval delat tady Au-pair rok. Dostanes SSN( social security number) Slouzi to neco jako u nas rodne cislo, a DL drivers licence.
Poznas jak to tu chodi a pak se muzes rozhodnout, jestli se ti tu libi nebo ne.
Amerika neni jako v televizi Bevely Hills...Udelej si zkusenosti z Evropy a pak jak jsem psal, au-pair je dobrej start. Nezapomen ze bez dokladu v USA se uz neda delat, akorat ti to zneprijemni zivot a znechuti ameriku, ktera je bajecna. | ahoj jmenuji se daniela a jsem tady dva roky no abych rekla stebou souhlasim je to tady hodne tezke nebudu rikat kde se nachazim ale je tady uzasne jako v pohadce mnela bych par otazek mas svuj mail rada bych byla tady v americe z nekym v kontaktu nebo muzes mi poradit kde..no abych predem dekuji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 979 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: út březen 23, 2010 4:00 pm Předmět: |
|
|
ohio a cincinnati jedno z nejkrasnejsich mist  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: út březen 23, 2010 9:22 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | ohio a cincinnati jedno z nejkrasnejsich mist  |
Tady se nekomu prasi od pusy... :] Na Denver v Coloradu tu ani zdaleka nic nemaaaa. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
|
Zaslal: st březen 24, 2010 2:53 pm Předmět: |
|
|
| Denver je velice pekny akorat mi vadilo ze v cervenci jeste mrzlo a koncem srpna uz mrzlo zase! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 2053 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st březen 24, 2010 3:36 pm Předmět: |
|
|
| A co teprve ten nedostatek vzduchu! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
|
Zaslal: st březen 24, 2010 4:19 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | | A co teprve ten nedostatek vzduchu! |
to se da vyrovnat alkoholem |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: st březen 24, 2010 7:15 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | Denver je velice pekny akorat mi vadilo ze v cervenci jeste mrzlo a koncem srpna uz mrzlo zase! |
Ale prdy:] Jaro je teple akorat jednou tydne snezi (vcera v noci napadla stopa snehu a dneska odpoledne uz je to pryc), leto je horke, podzim vlazny a zimy mirne.
Vzduchu sice malo, ale o to levnejsi mas DUI :] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: st březen 24, 2010 7:23 pm Předmět: |
|
|
| Buba napsal: |
Jaro je teple akorat jednou tydne snezi (vcera v noci napadla stopa snehu a dneska odpoledne uz je to pryc) |
V lete jenom jednou za dva tydny a ta stopa snehu zmizi uz na obed.
"... and the grass is green,
under a foot of snow I mean ..."
South Park hadra! Did you kill Kenny, you bastard!? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2639 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st březen 24, 2010 10:14 pm Předmět: |
|
|
| Buba napsal: | | Henek napsal: | ohio a cincinnati jedno z nejkrasnejsich mist  |
Tady se nekomu prasi od pusy... :] Na Denver v Coloradu tu ani zdaleka nic nemaaaa. |
Henek si dělá srandu. Ohio je docela nudný stát. Né že by nebyl nějak špatnej, ale nic tak ani není. Jo, žil jsem tam. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: st březen 24, 2010 10:52 pm Předmět: |
|
|
| Vedel jsem to, vedel jsem, ze na to jednoho prijde a Henek bude muset Mlynka zavrazdit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: so březen 27, 2010 3:47 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | | Buba napsal: |
Jaro je teple akorat jednou tydne snezi (vcera v noci napadla stopa snehu a dneska odpoledne uz je to pryc) |
V lete jenom jednou za dva tydny a ta stopa snehu zmizi uz na obed.
"... and the grass is green,
under a foot of snow I mean ..."
South Park hadra! Did you kill Kenny, you bastard!? |
Yep, a tady je fotka z mista cinu:
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|