|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: so červenec 28, 2007 10:45 pm Předmět: |
|
|
| At si tu nebo v Cesku tak budes met prizvuk jiny ale to nic neznamena a ten kdo te kvuli tomu povazuje za jineho/meneceneho je hnup a za to nestoji. Ja sem nikdy teda tady v USA nemel s mojim prizvukem problemy, ty byli enom v Praze/cechach. Ale proti nim to nedrzim. Snaz se sam pro sebe a bud spokojeny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 490 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: so červenec 28, 2007 11:18 pm Předmět: |
|
|
Pdmlynku. Muzes nam tedy prozradit,kolik ti bylo let a jestli jsi prijel s rodici? To by hodne pomohlo aby jsme te mohli "zkaterizovat"
Take musim rict ze ne-existuje Kalifornsky prizvuk.Je tam hodne slangu ale Kalifornie je par ze statu ktery je vyjimkou a nevim proc. Je plny emigrantu z celeho sveta ale take je New York. Mozna je to tim ze N.Y. je daleko starsi a mel cas vytvorit etnicke ghetta,ktere mely sanci se rozvijet.
L.A. bylo stavene jinak.
Nepocitam s L.A. dnes,to je velke Mexicke ghetto a Californie me jiz nelaka. Zil jsem tam 9 roku.AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Nicholas Anonymní
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 12:20 am Předmět: ještě jeden a poslední příspěvek - proč se vracím z USA domů |
|
|
[quote="Rumburak"][quote="Anonymous"] | MW napsal: | to Anonymni:
Ale nemůžeš přece chtít aby managers v Americe znali které jsou v ČR kvalitní školy, které druhy diplomů jsou lepší, které nejsou.
Nemas vubec poneti o tom jak to v cizine chodi(a bohuzel nikdo z Cechu, co sem prijedou, jen tak na dovolenou.
 |
Dear Mr. Rumburak a pdmlynek:
Rád bych ale naši diskusi usměrnil na petrnicholas@yahoo.com, protože na Chicago-cz je moc zaostalých blbců.
Moc dobře vím jak to v USA chodí. Cizinec na začátku začne dělat ty nejhorší práce co amíci nechtějí dělat. Pak když je talentovaný a pracovitý, tak po čase dostane ty lepší práce. Přesto pokud cizinec nepodniká nebo nemá US školu, tak musí pracovat dlouhé hodiny v těžkých podmínkách aby dokázal slušně vydělat.
Ty kvalifikované práce, kde jsou nenáročné pracovní podmínky, kde se dělá 40 hodin týdně za dobré peníze, ty jsou jenom a jenom pro Američany (a cizince s americkým vzděláním).
PROČ CIZINEC, KDYŽ PŘIJDE DO USA NEMŮŽE HNED DĚLAT TU SAMOU PRÁCI JAKO DĚLAL DOMA? Kolik vzdělaných lidí z 1968 sem přišlo a nikdo nedělal hned od začátku tu samou práci jako doma. Že prý Američani neznají české školy? Přeci není problém udělat mezinárodní evaluation. Že neznají reference z práce pro českou firmu? Přeci dnes není problém si zjistit co ten Čech v Čechách dělal a jak je kvalifikován. Že se amíci bojí že znalost jazyka není dostatečná? Přeci to není problém.
Můj názor je že Američani podceňují cokoliv neamerické – neamerická kvalifikace, vzdělání je automaticky bráno jako šmejd. Když cizinec ukáže že umí, tak práci dostane. Ale to může trvat hodně let a těžkou práci.
VĚŘÍM ŽE VŠICHNI CO JSTE TADY BY JSTE V ČECHÁCH DĚLALI KVALIFIKOVANĚJŠÍ PRÁCI A V LEPŠÍCH PODMÍNKÁCH NEŽ DĚLÁTE V USA. (sice za méně peněz, ale kvalifikovanější). VAŠE SCHOPNOSTI SAHAJÍ VÝŠE. BOHUŽEL TA PRÁCE NA KTEROU SAHAJÍ VAŠE SCHOPNOSTI TU V USA NEDOSTANETE.
A vy co jste tady po letech těžké práce nakonec měli v USA úspěch – a teď jste vděční Americe jakou vám dala šanci. Vy jste všichni zaspali dobu a nevíte jak se nám Čechy změnili. Kdybyste tak těžce pracovali v Čechách – dnes by jste už měli podstatně lepší život než máte v USA. Naštěstí už to všichni normální češi dávno pochopili a už do USA nejezdí za prací.
Teď jako barman vydělám hodně. Když bych dokončil univerzitu, tak bych dostal ještě lepší práci. Ale pořád by se to táhlo se mnou celou moji US kariéru jako koule u nohy: jsem cizinec, musím znovu a znovu dokazovat že jsem šikovnější a talentovanější než Američan abych dostal tu samou práci. Pak tu práci sice jednoho dne dostanu, ale za jakou cenu? Tu práci, na kterou sahá moje vzdělání a schopnosti můžu dostat v Čechách hned teď, ne za pět let.
I když je práce barmana legrace a vydělá moc peníze, tak mě to nenaplňuje. A než bych tady vystudoval na nějakého MD, MS, nebo Ph.D., tak by mě to vzalo roky těžké práce (dva roky jsem v USA studoval biofyziku). Proč bych se sakra rekvalifikoval – proto že Američani podceňují neamerickou kvalifikaci?
Rád bych ale naši diskusi usměrnil na petrnicholas@yahoo.com, protože na Chicago-cz je moc zaostalých blbců. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 9:45 am Předmět: Re: ještě jeden a poslední příspěvek - proč se vracím z USA |
|
|
| Petr napsal: | | Nicholas................................................. protože na Chicago-cz je moc zaostalých blbců. |
S timto vyrokem souhlasim, taky se mi podarilo zjistit kdo je jejich vudcem, tak se pripravte a tady je jeho jmeno: Petr Nicholas |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Nicholas Anonymní
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 10:32 am Předmět: recept jak vydělávat v USA $6.000 mesíčně |
|
|
[quote="pdmlynek"] | Anonymous napsal: |
Chápu že Tě těžké začátky štve, ale nevymlouvej se na “rasismus”. Když jsi začal, tak jsi měl mizernou práci, né protože jsi cizinec, ale protože jsi neměl žádnou praxi. Nyní už praxi máš, tak Tě chtějí. |
Dear Moderator pdmlynek:
Myslím že každého imigranta by zajímalo, jak se mi proboha povedlo se vypracovat z cook za $1200 měsíčně na barmana za $6000 měsíčně?
Bylo to za cenu toho, že jsem vyplnil aplikaci asi na 150 místech, dělal jsem ve 20 restauracích. Věděl jsem od začátku že já můžu dělat lepší práci, a kdybych byl amík, dostal bych ji hned (pdmlynku, to není jenom o praxi – američanovi stačí praxe daleko méně aby tu práci dostal.). Ale proto že jsem byl podceňovaný cizinec, nechtěli mi ji dát. Já jsem se ale nedal, a vyplňoval jsem aplikace znovu a znovu a znovu a znovu……až mi amíci tu lepší práci nakonec dali.
Moje kariéra:
cook Golden Corral, Wendys $6/hod,
pajzl číšník Shoneys, Pizza Hut $10/hod,
nóbl číšník Red Lobster, Olive Garden $15/hod,
cheap bartender AMF Bowling, Shilings on the Square $20/hod,
fancy bartender Sam Adams, Brews and Blues $25-$40/hod.
Problém proč většina imigrantů se nedokáže tak rychle uplatnit v USA jako já, je nízké sebevědomí. Přijdou sem mladí, v Čechách nic nedovedli, a proto si myslí že ty špatné práce kde začínají jsou to jediné co umí. A pak po mnoha letech, když se vypracují na lepší, tak jsou Americe vděční jakou jim dala šanci.
Já jsem už v Čechách něco uměl a bylo my jasné, že na tu práci fancy barmana za $6000 měsíčně mám schopnosti. A tak jsem ty Američany otravoval znovu a znovu až mi nakonec tu práci dali. Trvalo mi to 4 roky, což je slušný úspěch na imigranta. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 912 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 11:57 am Předmět: |
|
|
Nějak jsem nenašel zmínku o tom, jak to dopadlo s tvojí americkou manželkou. A jaký máš nakonec z Ameriky status (dočasná GC, trvalá GC, citizen...)? Podle všecho co jsi napsal, jsi to s Amerikou nemyslel vážně. Viz např. to že jsi musel "využít příležitosti" vzít si Američanku, aby jsi měl papíry. Chtěl jsi s ní zůstat nebo jsi to plánoval tak, že až získáš papíry a vyděláš peníze, tak se sbalíš a odejedeš zpátky do Čech?
Než jsi si tu začal stěžovat, tak jsi zapoměl na jednu velkou výhodu, kterou jsi oproti 99% lidí zde měl. A to že jsi měl možnost legálně tu začít pracovat. Většina lidí takový luxus nemá a přesto se dokázali vypracovat.
Pokud jde o představu, že až se vrátíš do Prahy, tak bez problému seženeš práci za 50.000 a budeš pracovat 8 hodiny denně přes týden, tak si myslím, že narazíš. On totiž diplom z ekonomky v dnešní době nic moc neznamená, to má dneska kde kdo a ročně jich tisíce přibývá. Navíc podle všechno nemáš žádnou praxi a za posledních 5 let jsi pracoval jako barman. Americkou školu máš nedodělanou, takže jediná tvoje výhoda je znalost angličtiny a americké mentality. Prakticky jsi na úrovni absolventa VŠE bez praxe a s hendikepem, jak vysvětlit v životopise 5-ti letou mezeru bez pořádné práce.
Zdá se, že jsi při svých začátcích v USA udělal jednu velkou chybu. Nechodil jsi pro rady na chicago-cz. Mohl jsi být dávno jinde
PS: život není jenom o penězích. Šťastný můžeš být i s 15 USD/hod
PSS: good luck v Praze. A nezanevírej na Ameriku jen proto, že jsi zrovna neměl moc štěstí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 426 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 2:52 pm Předmět: |
|
|
Jestli povazujes za nejvetsi uspech po 4 letech delat barmana tak ses na tom hodne nizko..
Kdyz jsem zacal jakoukoliv praci ,nikdy jsem nepremyslel otom jestli jsem american nebo cizinec ale otom ,ze do 3 let musim byt na pozici meho sefa.
Jesti to nedokazes tak nejsi dobry.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 4:12 pm Předmět: Re: ještě jeden a poslední příspěvek - proč se vracím z USA |
|
|
| Petr Nicholas napsal: |
Dear Mr. Rumburak a pdmlynek:
Rád bych ale naši diskusi usměrnil na petrnicholas@yahoo.com, protože na Chicago-cz je moc zaostalých blbců.
|
Petře, moc tedy nechápu Tvůj přístup k lidem. Nevím jestli Tvé chování je typické nových návštěvníků USA, nebo lidí co mají červený diplom. Ale neva. Možná že jsi ve skutečnosti fajn člověk, a Tvé přízpěvky zde nejsou representativní jaký jseš.
Ohledně “zaostalých blbců”...
Asi tak: před pár lety jsem jel s jedným mým kámošem na nějaký dlouhý výlet. On řídil, a já navigoval. Občas někdo jel kolem nás pomalu, nebo jiný jel ve špatném pruhu, nebo jiný jel přes čáru, nebo někdo neblikal, atd. Toto mého kámoše hodně štvalo: “Koukni se na toho vola jak řídí” , “to snad není možné že té krávě vůbec dali řidičák”, “Nechápu jak někdo může jezdit tak hrozně”, atd. Můj kámoš je normálně fajn člověk, ale jen ho štvali ostatní řidiči. Já jsem se ho po nějaké době zeptal jestli se domnívá že je dobrý řidič. On že jo. Já se ho zeptal jestli patří do špičky řidičů. On si byl jistý že patří asi do nejlepších 5% řidičů. No, takže jestliže vážně je tak dobrý, jsem mu řekl, tak jsou někteří lidi o trochu horší řidiči než je on, a dokonce jsou někteří daleko horší než je on. To znamená, že 19 ze 20 lidí co potká na silnici jsou proti němu mizerní řidiči. Když ví že ostatní nejsou tak výborní jak on, tak proč je překvapený když je potká? Proč na ně nadává? Proč ho to rozčiluje? Dost se potom uklidnil.
O tom že jsi výborný chlap, nebo bystrý inženýr, nebo nadaný bartender není pochyba. Jestliže si uvědomíš jak jsi vynikající člověk, tak by jsis taky měl uvědomit že ostatní nejsou tak dobří nebo úspěšní jako Ty jsi. Někteří oproti Tebe budou zaostalí blbci. To snad je logické, ne? Nechápu proč se divíš že ostatní nejsou tak dobří jako jsi Ty, nebo proč Tě to štve že ostatní jsou blbci. Celý život budeš pracovat s lidmi, ať jsou podřízení, nebo nadřízení, nebo zákazníci, nebo dodavatelé, nebo ve vládě, kteří nejsou tak dobří jako jsi Ty.
Já jsem jen obyčejný průměrný člověk tak mě lidi kteří jsou lepši nebo horší ani nevadí. Já jsem velice rád když za mnou přijde šéf nebo klient s něčím s čím se neví rady; kdyby oni to všechno věděli, nepotřebovali by mě.
Jinak, díky za pozvání si s Tebou dopisovat, ale já mám rád debatu s různými lidmi a otevřená debata na tomto fóru pomůže víc lidem než kdybych si dopisoval jen s Tebou.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 4:16 pm Předmět: |
|
|
Ja furt nechapu proc pises ze jsi delal v NOBL Red Lobster a tet jsi me dorazil s Olive Garden...prosimte byl jsi nekdy v nejaky lepsi restauraci?Ale asi se citis dobre rikat lidem,ze jsi pracoval v Nobl restauraci Good for you!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 5:20 pm Předmět: Re: ještě jeden a poslední příspěvek - proč se vracím z USA |
|
|
PROČ CIZINEC, KDYŽ PŘIJDE DO USA NEMŮŽE HNED DĚLAT TU SAMOU PRÁCI JAKO DĚLAL DOMA? |
Petře, já s Tebou souhlasím že člověk z ČR by měl v USA dělat stejnou práci jako v ČR. Proč to nedělají většina Čechů? Proč jsi to nedělal Ty?
Nevím jestli se ptáš tuto otázku ze srandy nebo to nevíš. To vážně nevíš?
Až budeš mít čas, podívej se do zrcadla. Když se podíváš na svůj krk, tak nahoru nad krkem máš takový nádor, veliký asi jako míč na košíkovou. V tom by jsi měl mít takovou bílou a šedou želatinovou hmotu skádající se z cerebrum, diencephalons, cerebellum, a brainstem. Možná že jste to probírali ve Tvých třídách. Doporučuji Ti tu hmotu občas použít.
Na Tvojí otázku není tak těžké najít odpověď. Zvláště když jsi ekonomický inženýr. Zvláště když máš červený diplom.
Dám Ti pár nápovědí:
(1) Tvoje otázka má stejnou odpověď jako odpovědě na tyto otázky:
- Proč někdy zaměstnavatel příjme trochu neschopného člověka než někoho výborného?
- Proč často jsou méně šikovní a méně pracovití zaměstnanci povýšeni a šikovní a pracovití nejsou?
- Proč často chytří a nadaní politici nejsou zvolení, a primitivnější s méně praxí jsou?
- Proč vidíváš často pěkné holky se škaredými chlapami?
- Proč často výrobce kvalitně vyrobených věcí za dobrou cenu zkrachuje, a výrobce šmejdů za vysoký ceny vítězí?
- Proč najdeš McDonalda s nezdravím jídlem po celém světě, ale výborné české jídla skoro vůbec nenajdeš?
- Proč Budweiser, Coors, a Miller jsou daleko víc populární než mnoha českých piv, i přes to že každý souhlasí že české jsou lepší?
- Proč lidi platí $2.00 za půl litrovku vody která je stejná jako můžou dostat zadarmo z vodovodu?
- Proč si od Tebe zákazníci poručí martini udělané s Ketel One nebo s Grey Goose, a zaplatí si za to víc, i přes to že kdyby jsi jim to udělal s Popov, 90% by na to nepříšlo?
(2) Odpověď v angličtině je jedno slovo. 9 pímen. První písmeno “M”.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 544 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 6:31 pm Předmět: Re: ještě jeden a poslední příspěvek - proč se vracím z USA |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Petr Nicholas napsal: |
PROČ CIZINEC, KDYŽ PŘIJDE DO USA NEMŮŽE HNED DĚLAT TU SAMOU PRÁCI JAKO DĚLAL DOMA? |
Petře, já s Tebou souhlasím že člověk z ČR by měl v USA dělat stejnou práci jako v ČR. Proč to nedělají většina Čechů? Proč jsi to nedělal Ty?
Nevím jestli se ptáš tuto otázku ze srandy nebo to nevíš. To vážně nevíš?
Až budeš mít čas, podívej se do zrcadla. Když se podíváš na svůj krk, tak nahoru nad krkem máš takový nádor, veliký asi jako míč na košíkovou. V tom by jsi měl mít takovou bílou a šedou želatinovou hmotu skádající se z cerebrum, diencephalons, cerebellum, a brainstem. Možná že jste to probírali ve Tvých třídách. Doporučuji Ti tu hmotu občas použít.
Na Tvojí otázku není tak těžké najít odpověď. Zvláště když jsi ekonomický inženýr. Zvláště když máš červený diplom.
Dám Ti pár nápovědí:
(1) Tvoje otázka má stejnou odpověď jako odpovědě na tyto otázky:
- Proč někdy zaměstnavatel příjme trochu neschopného člověka než někoho výborného?
- Proč často jsou méně šikovní a méně pracovití zaměstnanci povýšeni a šikovní a pracovití nejsou?
- Proč často chytří a nadaní politici nejsou zvolení, a primitivnější s méně praxí jsou?
- Proč vidíváš často pěkné holky se škaredými chlapami?
- Proč často výrobce kvalitně vyrobených věcí za dobrou cenu zkrachuje, a výrobce šmejdů za vysoký ceny vítězí?
- Proč najdeš McDonalda s nezdravím jídlem po celém světě, ale výborné české jídla skoro vůbec nenajdeš?
- Proč Budweiser, Coors, a Miller jsou daleko víc populární než mnoha českých piv, i přes to že každý souhlasí že české jsou lepší?
- Proč lidi platí $2.00 za půl litrovku vody která je stejná jako můžou dostat zadarmo z vodovodu?
- Proč si od Tebe zákazníci poručí martini udělané s Ketel One nebo s Grey Goose, a zaplatí si za to víc, i přes to že kdyby jsi jim to udělal s Popov, 90% by na to nepříšlo?
(2) Odpověď v angličtině je jedno slovo. 9 pímen. První písmeno “M”.
 |
Teda Mlynku, ted jsis u me "splhnul"
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 7:57 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Ja furt nechapu proc pises ze jsi delal v NOBL Red Lobster a tet jsi me dorazil s Olive Garden...prosimte byl jsi nekdy v nejaky lepsi restauraci?Ale asi se citis dobre rikat lidem,ze jsi pracoval v Nobl restauraci Good for you!!! |
TED JSEM NA TO PRISEL. On pravdepodobne nikde v restauraci a baru nedelal a uz vubec ne za ty penize co pise. Jinak by vedel co je nobl a co normalni "zradelna". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Nicholas Anonymní
|
Zaslal: út červenec 31, 2007 1:02 am Předmět: the end of the story |
|
|
| czolgos napsal: |
Petře, moc tedy nechápu Tvůj přístup k lidem. Ohledně “zaostalých blbců”...
Nějak jsem nenašel zmínku o tom, jak to dopadlo s tvojí americkou manželkou.
Pokud jde o představu, že až se vrátíš do Prahy, tak bez problému seženeš práci za 50.000 a budeš pracovat 8 hodiny denně přes týden, tak si myslím, že narazíš.
TED JSEM NA TO PRISEL. On pravdepodobne nikde v restauraci a baru nedelal a uz vubec ne za ty penize co pise. Jinak by vedel co je nobl a co normalni "zradelna".
Proč si od Tebe zákazníci poručí martini udělané s Ketel One nebo s Grey Goose, a zaplatí si za to víc, i přes to že kdyby jsi jim to udělal s Popov, 90% by na to nepříšlo? Proč Budweiser, Coors, a Miller jsou daleko víc populární než mnoha českých piv, i přes to že každý souhlasí že české jsou lepší?
|
Pod zaostalýma blbcema jsem myslel ty Anonymy, co mně tady vynadali do idiotů a magorů – určitě ne pdmlynek, czolgos, nebo rumburak.
To jsou asi nejspíš fajn kluci.' '' ' Omlouvám se pdmlynkovi pokud jsi to špatně vykládal. ' '
Ale pokud Mr. Anonym nedokáže vypotit jinou myšlenku než „to je ale debil, nechte toho magora“, rád o něm napíšu že je taky blbec.' '
Kdybych se tady neplácal pět let, už bych tu pohodovou práci za 50.000Kč měl. A kdybych v Čechách pět let pracoval tak těžce jako v USA, tak bych měl mnohem více než jenom těch 50.000. Samozřejmě v Čechách bych tak těžce nikdy nepracoval. Teď mám co v Praze dohánět – čím dříve začnu, tím dříve to budu mít.
V první práci chci zažádat o 35.000Kč – to je na moji kvalifikaci relativně malý plat. Ale to mi umožní získat velké množství pracovních nabídek – a vyberu si tu nejlepší. Ne nejlepším platem, ale nejlepší možnostma profesního růstu a zkušeností. Ty skutečné peníze stejně budu v Čechách vydělávat až za nějakou dobu.
Pdmlynku, moc se mi líbilo to tvoje přirovnání s levnou a drahou vodkou, českým pivem a Millerem. Říkejte si tomu jak chcete, pro mě je to prostě diskriminace a podceňování. Pokud bys chtěl v USA prorazit s českým pivem, kolik těžké práce a peněz by tě to stálo než bys udělal ty obraty jako má Coors? Proto radši zůstaneš v Čechách kde v pohodě prodáš milion litrů. V Čechách nebude české pivo nikdo podceňovat protože ho znají – v Americe české pivo nikdo nezná, ve WallMartu ho zákazníci budou podceňovat a diskriminovat. Až když budeš americké zákazníky znovu a znovu a znovu upozorňovat že české pivo je lepší, pak se můžes s prodejem tomu Coorsu přiblížit. Přesto ho nikdy nedoběhneš - tak jako imigrant bude vždy pozadu za američanem s rovnakýma schopnostma. Nechci být tady v USA podceňovaná Popov vodka – vím že v Čechách jsem kvalitní Grey Goose.
Olive Garden je pro mě nóbl middle class restaurace v srovnání s těma pajzlama kde jsem dělal. Těch $2.500 tam jde vydělat lehce v nóbl pracovních podmínkách. Předtím jsem dřel za $1.300. Vím co je nóbl restaurace – už jsem dělal ve fine dining – Shillings on the square.
Po tom jak jsem se oženil, jsem plánoval v USA zůstat natrvalo, proto jsem taky tady studoval. Trvalo mi tři roky než jsem si uvědomil že to nejsou jenom těžké začátky. I když se prokoušu přes ty začátky, a jednoho dne budu MS, MBA, MD, nevím co – trvalo by to moc dlouho a určitě mi to zato nestojí. Určitě bych tady nedělal barmanskou kariéru.
V USA jsem měl štěstí až moc, a vedlo se mi relativně dobře. Někdo má v USA úspěch větší, někdo menší, úměrně k schopnostem a štěstí. Ale věřím že každý z vás by to s tím samým talentem a usilovností dotáhnul podstatně dál v Čechách(tak jak to české pivo dotáhne dál v Čechách než v USA, Mr. Pdmlynek)
Tak tohle je můj definitivně poslední příspěvek – pozítří sedám na letadlo a po pěti letech pokračuji v normálním spořádaném životě v Praze tak jako každý normální Čech. Vy co tady chcete zůstat – pokládám vás za podivíny, kteří nedovedou žít normální život jako normální Čech. Pdmlynku, prodávej v USA svoje schopnosti tak jak by si tady prodával české pivo.' '' '' '
I wish you the best of the luck.
Bye bye.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 490 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út červenec 31, 2007 1:19 am Předmět: |
|
|
Tak ahoj Peto.Hodne stesti.Premier Mirek Topolanek je tvuj novy Boss a podle me je rozhodne nenormalni.A to nemluvim o Jirkovi Paroubkovi.Nejak to neumi s zenskyma.
Go and join the club...Ale ne,hodne stesti.
Apropos ,Red Lobster a Olive Garden jsou podniky ktere jsou O.K.ale ne "high class".
Kdyz jsem delal cisnika pred 25 roky v Palm Springs,tak jiz tehda tam stala vecere 50 dollaru.
Vydelaval jsem kolem $2000 mesicne,mel jsem tri auta a prumerny dum stal 35 tisic. To byla doba.
Prepocitej si to.AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: út červenec 31, 2007 7:16 am Předmět: Re: the end of the story |
|
|
Pdmlynku, moc se mi líbilo to tvoje přirovnání s levnou a drahou vodkou, českým pivem a Millerem. Říkejte si tomu jak chcete, pro mě je to prostě diskriminace a podceňování.
|
Ách jo. Vůbec nechápeš. Ale vůbec. Asi jsem se nevyjádřil správně.
Nejde o to že to je České pivo oproti Americkému pivu. Jde o to že je to více kvalitní pivo (to České) vůči méně kvalitnímu pivu (to Americké). I přesto si lidi vybírají méně kvalitnější výrobek. Proč?
Nejde o to že lidi mají radči Francouzkou vodku (Grey Goose) nebo Holandskou (Ketel One) oproti Americké (Popov), i když 90% lidí je nerozezná. Jde o to, že lidi platí víc peněz z stejnou věc. Proč lidi platí víc za věc stejné kvality?
Mohl jsem uvést další případy. Proč lidi v USA šílí po Mercedesích a Bavorákách i přes to že jsou drahé a nekvalitní auta?
Lidi často kupují a preferují věci z dovozu než věci vyrobené v USA, i když kvalita nebo cena je stejná. Proč?
Otázka je, proč lidi často kupují a vybírají méně kvalitní nebo dražší než kvalitnější a levnější?
Chápeš? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|