zajímavý osud v Americe

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

zajímavý osud v Americe
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 12:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:

Jo zes me pripomel..musim si zitra prikoupit 44.specials.Zatim.AZPete. Smile

Připrav se na sticker shock. Minulý týden jsem si zajel k mýmu dodaveteli, a úplně jsem se zhrozil. Když mi bednu (20 krabiček po 50ti) 38 Special, bednu 9 mm, a bednu 45 ACP naložil do mého trucku, tak jsem mu musel předat 6 a půl Franklinů.
Mad Mad Mad

Ani si nedovedu představit kolik Tě to bude stát.
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 12:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavu v Mexickem sombreru...ale ted seriozne.
Ja nevim na co tak zbrojis,ja tolik bigotu neznam.Asi jsem je vsechny poslal na vychod. Na srandu pouzivam 22. Na trochu lepsi srandu mam radsi 38.special ale kdyz chces citit tu silu v koulich tak 44 special a specilne s kratkym barelem je to ono. Laughing
Uz tak moc nestrilim ty silne protoze je to dost narocne na zapesti.A v mem "veku" se musis zacit setrit. Co se tyce "sticker schock" vzdyt jsem ti rikal ze $$$ neni $$$. Ja nakupuju na Swap meet,tam je to porad za pesos.
AzPete. Wink

Naposledy upravil AzPete dne so červenec 28, 2007 12:42 am, celkově upraveno 1 krát
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 12:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:

P.S. Taky by me zajimalo jestli je Philly. jedine misto kde jsi zil. Zalezi hodne na miste kde v U.S. zijes.
Cim vetsi mesto tim je vetsi sance se "stratit". ....

Dnes žiju v předměstí Philly, a do města jezdím jen do práce. New Jersey se mi líbí velice moc. Městečku kde žiji má kolem 15,000, a tam se moc nestratím. Znají mě ve školách, na radnici (starosta, lidi na zoning board, building permit lidi Rolling Eyes ), v kosteli, atd. Jo, ani už si nesekám trávu, protože každých 10 minut mě nějaký soused vidí a zajde si na pokec na půl hodiny, a tak by mi jen pření trávník zabral půl dne.

Před tím jsem studoval a žil ve Wisconsinu. Bylo tam nádherně, a chtěli sme si tam vybudovat domov, ale v naších oborech to bylo lepší v New Jersey.

Před tím jsem žil v Kalifornii, předměstí San Franciska. Chodil jsem tam na střední a na universitu. Tam byl taky dobrý domov.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 12:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
ale kdyz chces citit tu silu v koulich tak 44 special a specilne s kratkym barelem je to ono. Laughing

Cimarron, Ruger, nebo S&W (na N-frame, něco jako 629)?
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 1:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Ja nakupuju na Swap meet,tam je to porad za pesos.
AzPete. Wink

I když miluji New Jersey, ty idioti politici v Trentonu mě s.erou. Už zde ani nemůže být žádný pořádný gun show. Jezdím jinam, a dost mě to štve jak se mi tam chechtají, že prý má jet naspátek do svého zamilovaného New Jermany, kde 2. Dodatek U.S. Ústavy státní vláda úplně vymazala, a kde začnou sbírat zbraně jako za Adolfa.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 8:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
..............problemy ktere vetsina emigrantu mela ,ma a bude mit.Moji nejlepsi kamosi,kteri emigrovali v mem obdobi se vsicni vratili zpet do Cech.
Jejich prvni duvod byl:Necitili se jako doma.
..............

To je ta magicka veta, musis se tu citit doma a pak je asimilovani ohodne jednodussi.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 8:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dodatek: Hodne lidi si mmysli ze dome je kde se narodili, ale DOMOV JE TAM KDE SI HO UDELAS a TAKOVY JAKY SI HO UDELAS.
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
dodatek: Hodne lidi si mmysli ze dome je kde se narodili, ale DOMOV JE TAM KDE SI HO UDELAS a TAKOVY JAKY SI HO UDELAS.

Anonymní

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MW napsal:
to Anonymni:
ZNAM nemalo absolventu VS co stejne skonci nakonec nekde v kanclu nebo na recepci.....neco jim schazi....
A to maji americane vrchovate.. a to uz jsou alergicti i v CR....A VER TOMU ZE INZENYRY UZ BY TAM MOHLI DLAZDIT VACLAVAK. z diplomu pred tebou nepadnou na zadek ani tady ani v CR..
Chlapy vykaslete se na toho idiota. Myslim si, ze si z nas dela "kaspary". Urcite v USA nikdy nebyl, sedi nekde v Praze v internetovy kavarne a pise nesmysly.

VIDÍM ŽE SE NÁM TADY VYROJILA SPOUSTA AROGANTNÍCH REDNECKŮ PROTO SE SVÝMA PŘÍSPĚVKAMA NA CHICAGO-CZ KONČÍM.

DĚKUJI AzPete, pdmlynek, a meppovic, ZA JEJICH NÁZORY. POKUD MI JEŠTĚ NĚKDO CHCE NĚCO INTELIGENTNÍHO ŘÍCT, NAPIŠTE PROSÍM NA PETRNICHOLAS(zavinAC)YAHOO.COM.

A pro Mr. MW z Kalifornie:
V Čechách jsem na recepci nebo na stavbě nikdy nedělal a nikdy nebudu muset. Vedlo se mi tam dobře, a kdyby mi v Americe holka nepopletla hlavu tak by se mi tam vedlo dobře dál. Teď po pěti letech dokážu v nóbl baru vydělat $6.000 měsíčně – a práce barmana mě přitom moc baví.

A přesto sedám na letadlo o odlítám domů. V USA bych nezůstal i kdyby mě platili zlatem!

V Čechách nepotřebuji aby někdo padnul na zadek před mim diplomem – stačí mi když nebudu podceňován proto že jsem jiný. Mě se teď v Americe daří dobře, ale kolik těžké práce to stálo než jsem Američany přesvědčil že taky tu práci umim přesto že nejsem amík.

Původně jsem plánoval že v USA vystuduji za Medical Doctor (v USA jsem udělal tři semestry biofyziky). Jako barman vydělám tolik že bych snad dokázal platit za medical school ze své kapsy. ALE KOLIK LET TĚŽKÉ PRÁCE A UTRPENÍ BY MĚ TO STÁLO! Proč bych si to sakra dělal sám sobě, když teď můžu jít domů, dostanu hned pohodovou práci a MŮŽU SI VYSMÁTEJ UŽÍVAT ŽIVOTA!!!

Je mi líto všech těch, kdo nedokáži žít normální život doma, tak jako každý normální Čech. Je mi líto těch co se musí plácat po světě, nechat se zneužívat, protože doma nedokážou normálně spořádaně fungovat.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
MW napsal:
to Anonymni:
ZNAM nemalo absolventu VS co stejne skonci nakonec nekde v kanclu nebo na recepci.....neco jim schazi....
A to maji americane vrchovate.. a to uz jsou alergicti i v CR....A VER TOMU ZE INZENYRY UZ BY TAM MOHLI DLAZDIT VACLAVAK. z diplomu pred tebou nepadnou na zadek ani tady ani v CR..
Chlapy vykaslete se na toho idiota. Myslim si, ze si z nas dela "kaspary". Urcite v USA nikdy nebyl, sedi nekde v Praze v internetovy kavarne a pise nesmysly.

VIDÍM ŽE SE NÁM TADY VYROJILA SPOUSTA AROGANTNÍCH REDNECKŮ PROTO SE SVÝMA PŘÍSPĚVKAMA NA CHICAGO-CZ KONČÍM.

DĚKUJI AzPete, pdmlynek, a meppovic, ZA JEJICH NÁZORY. POKUD MI JEŠTĚ NĚKDO CHCE NĚCO INTELIGENTNÍHO ŘÍCT, NAPIŠTE PROSÍM NA PETRNICHOLAS(zavinAC)YAHOO.COM.

A pro Mr. MW z Kalifornie:
V Čechách jsem na recepci nebo na stavbě nikdy nedělal a nikdy nebudu muset. Vedlo se mi tam dobře, a kdyby mi v Americe holka nepopletla hlavu tak by se mi tam vedlo dobře dál. Teď po pěti letech dokážu v nóbl baru vydělat $6.000 měsíčně – a práce barmana mě přitom moc baví.

A přesto sedám na letadlo o odlítám domů. V USA bych nezůstal i kdyby mě platili zlatem!

V Čechách nepotřebuji aby někdo padnul na zadek před mim diplomem – stačí mi když nebudu podceňován proto že jsem jiný. Mě se teď v Americe daří dobře, ale kolik těžké práce to stálo než jsem Američany přesvědčil že taky tu práci umim přesto že nejsem amík.

Původně jsem plánoval že v USA vystuduji za Medical Doctor (v USA jsem udělal tři semestry biofyziky). Jako barman vydělám tolik že bych snad dokázal platit za medical school ze své kapsy. ALE KOLIK LET TĚŽKÉ PRÁCE A UTRPENÍ BY MĚ TO STÁLO! Proč bych si to sakra dělal sám sobě, když teď můžu jít domů, dostanu hned pohodovou práci a MŮŽU SI VYSMÁTEJ UŽÍVAT ŽIVOTA!!!

Je mi líto všech těch, kdo nedokáži žít normální život doma, tak jako každý normální Čech. Je mi líto těch co se musí plácat po světě, nechat se zneužívat, protože doma nedokážou normálně spořádaně fungovat.

Nechtel jsem uz o tom psat, ale tvoje reci me k tomu nuti.
Nemas vubec poneti o tom jak to v cizine chodi(a bohuzel nikdo z Cechu, co sem prijedou, jen tak na dovolenou.
Jsem rad ze se vracis zpet do Cech. Takovy lidi jako jsi tady nepotrebujeme.
Good luck with your diploma in Czech Republic. Wink
Rumburak

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 12:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
AzPete napsal:
..............problemy ktere vetsina emigrantu mela ,ma a bude mit.Moji nejlepsi kamosi,kteri emigrovali v mem obdobi se vsicni vratili zpet do Cech.
Jejich prvni duvod byl:Necitili se jako doma.
..............

To je ta magicka veta, musis se tu citit doma a pak je asimilovani ohodne jednodussi.

Proc pises jako anonymni, kdyz se tady citis jako doma Sad
Doma je tam kde se narodis a to nemuze nikdo rict, ze ne. Lidi odchazeji z domova z nejruznejsich duvodu. Nekteri zduvodu nesouhlasu s politikou, jini z ekonomickych duvodu, nekteri z toho aby prozili nejake dobrodruzstvi Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
MW napsal:
to Anonymni:

A pro Mr. MW z Kalifornie: ......... Teď po pěti letech dokážu v nóbl baru vydělat $6.000 měsíčně – a práce barmana mě přitom moc baví.

.............. Mě se teď v Americe daří dobře, .......................................................Jako barman vydělám tolik že bych snad dokázal platit za medical school ze své kapsy. ALE KOLIK LET TĚŽKÉ PRÁCE A UTRPENÍ BY MĚ TO STÁLO! Proč bych si to sakra dělal sám sobě, když teď můžu jít domů, dostanu hned pohodovou práci a MŮŽU SI VYSMÁTEJ UŽÍVAT ŽIVOTA!!!
............

Mas v tom zmatek; pises ze se mas dobre a hned zase ze trpis. Dava to smysl?
Rumburak

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
David Kessel napsal:

1) Socially, the American society is not very accepting of people with foreign accents (except British colonial, soft North European- Swedish, Norwegian etc,. and a gentle French accent). Learning to speak a language without an accent is a very difficult proposition after the age of 12. If you have an accent, ostracism or mockery is very common. Scorn for and phobia of other cultures and languages is common, too. Many people do not want to be mocked and ridiculed (do you?), so they stick to their own kind.

Hahahaha! Ostracism? Mockery? Možná protože je někdo vůl ale né protože má přízvuk.

Nikdy jsem nic takového na vlastní kůži nezažil. Když jsem byl na střední, tak jsem byl zvolený do různých pozic různých klubů, na vysoké jsem byl zvolený vicepresidentem největší politické organizace naši university, jindy jsem byl presidentem obrovského sportovního klubu, jindy jsem byl odceněný za nejlepšího učitele v naší fakultě na universitě, jindy jsem pracoval v průmyslu v měl jsem pod sebou “a bunch of working class Americans”, jindy jsem byl presidentem profesionální organizace, atd. Pokud vím, tak jsem nikdy nezažil žádný ostracism nebo mockery kvůli tomu ža jsem se narodil jinde, nebo že mám nebo nemám nějaký přízvuk. Jó, lidi si ze mě pořád dělali (a dělají dodnes) srandu, ale kvůli tomu že jsem se narodil v Československu? NIKDY.

Mlynku, to ze jsi nikdy nezazil zadne "posklebovani" je mozna tim, ze jsi jiz druha generace emigrantu.
Divil bych se, ze tvoji rodice nic podobneho nezazili. Urcite i tvoje anglictina je o mnoho lepsi nez tvych rodicu, kdyz do Ameriky prisli.
Jak dobre pise ve svem clanku David Kessel: Po 12 letech je pro deti a dospele veliky problem, aby mluvili bez prizvuku(accentu).
Znam spoustu deti, kteri prisli s rodicema do ciziny ve veku 3-8 let a ti nemeli ve skole vubec zadne problemy. Od deti pochytili vsechny "spravna" slova Very Happy , slangova slova a vubec spravnou gramatiku.

Neznam zadnyho emigranta, ktery mluvi plynulou anglictinou bez prizvuku. Nebo ty to mozna uz nepoznas? Wink
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem si neuvedomil ze mlynek sem prijel ze svymi rodici. To je nebe a dudy.
Deti co emigruji do tech 15-16 maji skoro stoprocenti sanci se asimilovat do kterekoliv kultury.
Cim je clovek starsi tim je to slozitejsi. Co me zachranilo ze jsem bral na gymplu anglictinu,takze zaklady jsem mel.
Prvnich 6 mesicu to bylo smutne ale pak jsem se odstehoval z Ceskeho ghetta v Ciceru do L.A.kde jsem byl nucen mluvit anglicky a ma prvni prace byla ve skladu na hudebni nastroje pro jednoho starsiho Ceskeho emigranta,ktery se vypracoval na millionare. Je to take znamy fakt,ze cim starsi emigracni vlna (48,68)tak tim uspesnejsi.
Ti ale nikdy nepocitali z navratem do Cech.Dnes je jina doba, jina mentalita a jiny svet.AzPete.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 9:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:

Mlynku, to ze jsi nikdy nezazil zadne "posklebovani" je mozna tim, ze jsi jiz druha generace emigrantu.

No, já nevím přesně co o mě víš, Rumbuku. Jsem 1. generace emigrant.

Jestli mám přízvuk? Nó, přes léta mi to prý mizí, ale vedení v mnohých kroužků a organizací bylo v době kdy jsem měl dosti silný přízvuk. Dnes mám trochu přízvuk, ale není to jen český přízvuk, ale taky kalifornský, a Midwestern. Když se mě někdo dnes zeptá od kuď je můj přízvuk, tak někdy řeknu že jsem z Kalifornie, jindy řeknu že jsem z Wisconsinu, jindy že jsem z Evropy. Podle toho co chci vyjádřit.

A pošklebování nebo vysmívání? Lidi se vysmívají jiným o všem. Budou se Ti vysmívat o tom že máš staré šaty, že más nové šaty, že bydlíš v přepychovém baráku, že bydlíš v činžáku, že nosíš brýle, že jsi moc štíhlý, že jsi moc tlustý, že jsi plešatý, že jsi blondýna, atd. Jo, a taky že máš přízvuk.

Když jsem jezdíval jako děcko na pár měsíců z Prahy na Hanu, tak se jiné děcka chechtali jaký to mám hrozný pražský přízvuk. Že prý nemluvím ale spívam. Po prázdninách, když jsem naspátek do školy, tak se zase děcka chechtali co jaké použivám výrazy, a ptali se jakto že nemluvím spisovně (co to je “já su”?). Nějak jsem to přežil.

Otázka není jestli se někdo vysmívá někomu kvůli přízvuku, ale jestli přízvuk brání možnosti být úspěšný. Jen se podívej na Presidenty USA. Lidi se chechtali přízvuku Kennedyho (“Béstn Éksnt”). Nebo Carterovi (i přes to že vystudoval kapitánství jaderných ponorek a studoval jadernou fyziku, každý se chechtal jeho “núkúlr”) který má silný jižanský přízvuk. Jen se podívej na Tonight Show, jak si dělaj srandu z přízvuku Bushe (“jak to, že Bush mluví španělsky lepší než anglicky?”).

Otázka není jestli se Ti lidi vysmívají kvůli přízvuku, ale jestli jsi nějak omezovaný kvůli přízvuku. Nejsem si vědom že bych někdy byl omezen nebo hodnocený kvůli mému přízvuku. Ale za to jsem často ohodnocený kvůli tomu co říkám, jak se chovám, co dělám, jakou mám praxi, jaké mám vzdělání, atd.

Přizvuk je snad úplně poslední o čem se člověk který přijde do USA by se měl zajímat. Vážně jsou daleko podstatnější věci na co se člověk má připravit.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Strana 5 z 10

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com