|
|
| Autor |
Zpráva |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po únor 11, 2008 7:58 am Předmět: |
|
|
| king napsal: | | pdmlynek napsal: | | king napsal: | | pdmlynek napsal: | | Jestliže vážně jde o desítek tisíc dolarů, tak banky je budou žalovat, dostanou od soudu rozhodnutí, a je možné že půjdou za soudami v ČR aby to z nich místní úřady vytáhly. |
Nemas v zasade pravdu.Pokud holoubci otevreli sva konta ( jak bankovni tak creditni) na US doklady ( predpokladame,ze) tak nikdy nikdo nezjisti,ze slo o nejake cechy.Nebudou-li vystavovat nekryte seky a pujdou jen do minusu na kontech a budou dluzit Credit bankam,pak se nejedna o trestny cin a nanejvyse se tim bude zabyvat Colection company.Ti nemaji jakoukoli moznost zjistit,odkud dotycni pochazi originalne.Doslo-li by na fraud,ktery dostane na stul policie...je to jina story.Mel-li jeden z nich SSN (zrejme ano),lze se dopatrat puvodi zadosti a taktez puvodu osoby do CR. |
Domnívám se že ono to je jedno od kuď lidi jsou. Je to poměrně jedno jestli jsou Češi, Američani, nebo Číňani.
Na čem záleží je jestli collection agency dostane soudní rozhodnutí proti viníkům, a jestli je pak můžou stíhat v ČR. Mám dojem že jestliže by šlo o dost peněz, tak by to banku stálo za to jít k soudu, a dostat soudní rozhodnutí. Pak by collection agency mohla přijít na to kde ti lidi jsou, a exekutovat rozhodnutí tam. Jak by byla úspéšná nevím. |
I kdyby soudni rozhodnuti ziskala,muzes mi rict,jak by asi prisla na to,ze ma ty lidi hledat v CR? Jedine misto,kde bude hledat je USA. Jestlize vis jak tyto agency funguji,musi Ti byt jasne,ze nejsou schopni mnohdy najit ani ty,kteri bydli na stejnem miste 20 let.Absolutne si nekokazi predstavit,ze by prisli na to,ze maji hledat v CR. Krome toho jsem za ta leta zde poznal spousty lidi co "udelali ranec" a to se v zasade zminuji o desetitisicich a doma po nich nestekl ani pes.
Jinak si v predchozim prispevku protirecis.Tva prvni odpoved byla takova,ze se nejedna o trestny cin a nyni tvrdis,ze se Jirinka pokusila zabranit trestnemu cinu.Opakuji,dluzit na kreditnich kartach neni trestny cin.Rozhodne neni Jirinky starost,zda-li chce nekdo okrast banku.Mohla by byt jeji starost,kdyby chteli okrast ji nebo jeji blizke.Kazdopadne z Jirincino prispevku srsi pouze a jen zavist. |
Kingu, nechci se do tebe nejak "montovat", ale nerika se nahodou: S poctivosti nejdal dojdes?
Ja vim, v Cechach uz to davno neplati.
Doporucil jsem tuto stranku nekolika mym pretelum a jedna z chyb, ktera jim tu vadi, je prave to, ze se tu lide zastavaji veci jako ty.
To je ale jen moje mineni, tak to neber jen na sebe. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
king
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 26
|
Zaslal: po únor 11, 2008 10:13 am Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: | | king napsal: | | pdmlynek napsal: | | king napsal: | | pdmlynek napsal: | | Jestliže vážně jde o desítek tisíc dolarů, tak banky je budou žalovat, dostanou od soudu rozhodnutí, a je možné že půjdou za soudami v ČR aby to z nich místní úřady vytáhly. |
Nemas v zasade pravdu.Pokud holoubci otevreli sva konta ( jak bankovni tak creditni) na US doklady ( predpokladame,ze) tak nikdy nikdo nezjisti,ze slo o nejake cechy.Nebudou-li vystavovat nekryte seky a pujdou jen do minusu na kontech a budou dluzit Credit bankam,pak se nejedna o trestny cin a nanejvyse se tim bude zabyvat Colection company.Ti nemaji jakoukoli moznost zjistit,odkud dotycni pochazi originalne.Doslo-li by na fraud,ktery dostane na stul policie...je to jina story.Mel-li jeden z nich SSN (zrejme ano),lze se dopatrat puvodi zadosti a taktez puvodu osoby do CR. |
Domnívám se že ono to je jedno od kuď lidi jsou. Je to poměrně jedno jestli jsou Češi, Američani, nebo Číňani.
Na čem záleží je jestli collection agency dostane soudní rozhodnutí proti viníkům, a jestli je pak můžou stíhat v ČR. Mám dojem že jestliže by šlo o dost peněz, tak by to banku stálo za to jít k soudu, a dostat soudní rozhodnutí. Pak by collection agency mohla přijít na to kde ti lidi jsou, a exekutovat rozhodnutí tam. Jak by byla úspéšná nevím. |
I kdyby soudni rozhodnuti ziskala,muzes mi rict,jak by asi prisla na to,ze ma ty lidi hledat v CR? Jedine misto,kde bude hledat je USA. Jestlize vis jak tyto agency funguji,musi Ti byt jasne,ze nejsou schopni mnohdy najit ani ty,kteri bydli na stejnem miste 20 let.Absolutne si nekokazi predstavit,ze by prisli na to,ze maji hledat v CR. Krome toho jsem za ta leta zde poznal spousty lidi co "udelali ranec" a to se v zasade zminuji o desetitisicich a doma po nich nestekl ani pes.
Jinak si v predchozim prispevku protirecis.Tva prvni odpoved byla takova,ze se nejedna o trestny cin a nyni tvrdis,ze se Jirinka pokusila zabranit trestnemu cinu.Opakuji,dluzit na kreditnich kartach neni trestny cin.Rozhodne neni Jirinky starost,zda-li chce nekdo okrast banku.Mohla by byt jeji starost,kdyby chteli okrast ji nebo jeji blizke.Kazdopadne z Jirincino prispevku srsi pouze a jen zavist. |
Kingu, nechci se do tebe nejak "montovat", ale nerika se nahodou: S poctivosti nejdal dojdes?
Ja vim, v Cechach uz to davno neplati.
Doporucil jsem tuto stranku nekolika mym pretelum a jedna z chyb, ktera jim tu vadi, je prave to, ze se tu lide zastavaji veci jako ty.
To je ale jen moje mineni, tak to neber jen na sebe. |
Ale ja se preci nikoho nezastavam.Ja si jen myslim,ze nejake Jirince a komukoli jinemu muze bejt naprosto sumak,jestli tady nejaci holoubci chteji okrast kohokoliv nebo cokoliv.Zminil jsem to pouze s tim,jakym zpusobem na me jeji prispevek zapusobil( a to tak,ze z ni mluvila cista zavist). Nikoho neodsuzuji za to,co udelal nebo udelat chce.Kazdy strujcem sveho stesti.Chce-li nekdo krast,at krade.Chce-li podvadet,at podvadi.Nekdy jej spravedlnost dozene a nekdy bude spravedlnost slepa.Rozhodne nebudu zalovat na nekoho,komu z hlouby duse zavidim,abych mu nejak uskodil.Mohu zalovat ,paklize jsem starej bonzak a poctivec a z principu nesnesu zlocin.
Upozornuji jeste,ze nepatrim mezi lidi,kteri kdyby videli na ulici nejakou lumparnu ci nestesti se otoci zady a reknou,ze je to nezajima.Rozhodne ovsem rozlisuji mezi svobodnou volbou kazdeho zkazit si ci vylepsit vlastni osud a prasarnou( loupezne prepadeni,ublizeni atd).Uprimne je mi naprosto jedno,jestli nekdo okrade banku,vyloupi garaz nebo podvede nejaky financni urad.Dokud nejde o nasili nebo lidskou ujmu.Pak mi to samozrejme jedno neni.A je mi take naprosto jedno,jestli podvedenim banky tady Cesi delaji zle jmeno Cechum jinym.Jmeno ve svete mame jiz tak nastalo "ostemplovany",takze se vlastne nic vaznyho nestane.
Zkratka a dobre nepatrim k lidem typu "soused udava souseda" .Kazdy ma svuj rozum a kazdy nese nasledky za sve vlastni jednani. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Belzebuba
Registrace: 25. 01. 2007 Příspěvky: 36
|
Zaslal: po únor 11, 2008 10:40 am Předmět: |
|
|
| king napsal: | | nebo lidskou ujmu. |
No ty si vtipnej... A kdo myslis, ze to ve finale zaplati? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
king
|
Zaslal: po únor 11, 2008 11:24 am Předmět: |
|
|
| Belzebuba napsal: | | king napsal: | | nebo lidskou ujmu. |
No ty si vtipnej... A kdo myslis, ze to ve finale zaplati? |
Pojistovna?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Belzebuba
Registrace: 25. 01. 2007 Příspěvky: 36
|
Zaslal: po únor 11, 2008 12:18 pm Předmět: |
|
|
| king napsal: |
Pojistovna?  |
No a pojistovna prachy asi se*e, vid.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 786 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po únor 11, 2008 6:47 pm Předmět: |
|
|
| king napsal: |
Ale ja se preci nikoho nezastavam.Ja si jen myslim,ze nejake Jirince a komukoli jinemu muze bejt naprosto sumak,jestli tady nejaci holoubci chteji okrast kohokoliv nebo cokoliv.Zminil jsem to pouze s tim,jakym zpusobem na me jeji prispevek zapusobil( a to tak,ze z ni mluvila cista zavist). Nikoho neodsuzuji za to,co udelal nebo udelat chce.Kazdy strujcem sveho stesti.Chce-li nekdo krast,at krade.Chce-li podvadet,at podvadi.Nekdy jej spravedlnost dozene a nekdy bude spravedlnost slepa.Rozhodne nebudu zalovat na nekoho,komu z hlouby duse zavidim,abych mu nejak uskodil.Mohu zalovat ,paklize jsem starej bonzak a poctivec a z principu nesnesu zlocin.
Upozornuji jeste,ze nepatrim mezi lidi,kteri kdyby videli na ulici nejakou lumparnu ci nestesti se otoci zady a reknou,ze je to nezajima.Rozhodne ovsem rozlisuji mezi svobodnou volbou kazdeho zkazit si ci vylepsit vlastni osud a prasarnou( loupezne prepadeni,ublizeni atd).Uprimne je mi naprosto jedno,jestli nekdo okrade banku,vyloupi garaz nebo podvede nejaky financni urad.Dokud nejde o nasili nebo lidskou ujmu.Pak mi to samozrejme jedno neni.A je mi take naprosto jedno,jestli podvedenim banky tady Cesi delaji zle jmeno Cechum jinym.Jmeno ve svete mame jiz tak nastalo "ostemplovany",takze se vlastne nic vaznyho nestane.
Zkratka a dobre nepatrim k lidem typu "soused udava souseda" .Kazdy ma svuj rozum a kazdy nese nasledky za sve vlastni jednani. |
Hmm, tak jsem si myslel, ze Toten Kopfa nikdo ve svych prispevcich neprekona, ale koukam, ze jsem se mylil. Co je jeste horsi - Kopf o sobe aspon vedel, ze je blb .
Naposledy upravil Big_Rig dne st únor 13, 2008 6:06 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
king
|
Zaslal: út únor 12, 2008 6:12 pm Předmět: |
|
|
Big_Rig-
jsi vul s prominutim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 449 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út únor 12, 2008 11:15 pm Předmět: |
|
|
"Jen se deti nehadejte..poradila babicka dala si stamprli a sla zkontrolovat Barunku jestli se nahodou nekurvi z nejakym pytlakem."
Bozi mlyny melou pomalu,ale jiste, jak rikala moje babicka. AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
king
|
Zaslal: st únor 13, 2008 7:09 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | "Jen se deti nehadejte..poradila babicka dala si stamprli a sla zkontrolovat Barunku jestli se nahodou nekurvi z nejakym pytlakem."
S takovymto nazorem souhlasim.Nechapu,proc se tady do me nekdo navazi jenom kvuli tomu,ze nejsem zavistivec co strka frnak do zivota jinym lidem.
Mozna je to "in" bejt hroznej poctivec a uvedomnelej obcan.Ale chtel bych videt na vlastni oci jak by se dotycni zachovali,kdyby napr.pred jejich ocima na ulici nekdo okradl starou babicku.Tipnul bych,ze tak nanejvys otoci hlavu jinym smerem a budou delat,ze nic nevideli.Hrdinove. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: st únor 13, 2008 7:59 am Předmět: |
|
|
| king napsal: | | AzPete napsal: | "Jen se deti nehadejte..poradila babicka dala si stamprli a sla zkontrolovat Barunku jestli se nahodou nekurvi z nejakym pytlakem."
S takovymto nazorem souhlasim.Nechapu,proc se tady do me nekdo navazi jenom kvuli tomu,ze nejsem zavistivec co strka frnak do zivota jinym lidem.
Mozna je to "in" bejt hroznej poctivec a uvedomnelej obcan.Ale chtel bych videt na vlastni oci jak by se dotycni zachovali,kdyby napr.pred jejich ocima na ulici nekdo okradl starou babicku.Tipnul bych,ze tak nanejvys otoci hlavu jinym smerem a budou delat,ze nic nevideli.Hrdinove. |
Vubec nic jsi nepochopil  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jirina08
Registrace: 13. 02. 2008 Příspěvky: 6
|
Zaslal: st únor 13, 2008 10:51 am Předmět: |
|
|
xxx
Naposledy upravil Jirina08 dne st duben 23, 2008 9:35 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 867 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st únor 13, 2008 11:29 am Předmět: |
|
|
| Nevim, jestli to tady uz zaznelo, ale takovy lidi, kteri zamerne nakupuji na kredit s tim, ze pocitaji s nezaplacenim a odcestovanim do CR, ztezuji ostatnim cizincum otevirani uctu u bank. Kolik bank v USA vam dovoli otevrit ucet bez SSN? Pokud vim, tak tady na foru se vi o jedne. Muzete mit dokladu kolik chcete, ale bez SSN je to zbytecny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
king
|
Zaslal: st únor 13, 2008 1:35 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | Nevim, jestli to tady uz zaznelo, ale takovy lidi, kteri zamerne nakupuji na kredit s tim, ze pocitaji s nezaplacenim a odcestovanim do CR, ztezuji ostatnim cizincum otevirani uctu u bank. Kolik bank v USA vam dovoli otevrit ucet bez SSN? Pokud vim, tak tady na foru se vi o jedne. Muzete mit dokladu kolik chcete, ale bez SSN je to zbytecny. |
No ono to asi nebude cizincema ,ze )
Thanks to the US Patriot Act all financial institutions are required to collect personal information on every customer, including a SSN.
More information on how the US Patriot Act affects banks visit: http://www.occ.treas.gov/bsa/BSARegs.htm
Some banks will open an account with no SSN if you can provide proof that you have applied for the SSN. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 129 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: st únor 13, 2008 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Tohle existovalo uz pred Patriot Act. Myslim ze to ma neco co delat s danema. Internal Revenue Service prede musi vedet kde jsou nase konta aby nam je mohli zabavit kdyby bylo potreba. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 65 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: st únor 13, 2008 3:14 pm Předmět: zlodejina |
|
|
tak jsem procitala vy vase odpovedi...
ja myslim ze je jedno jestli nekdo okrade starou babicku ci banku - kradez je kradez. Ze nekteri Cesi delaj cachry machry s kreditkama a mizi do CR je take kradez a ty penize budeme nakonec platit my v takove ci onake forme at uz na pojistnem ci vyssimi uroky, tak nechapu nazory nekterych lidi tu ze je to "zlodeju" vec co delaji a co ne. Neda ses tim nic delat jen doufat ze existuje jakasi "spravednost" a ono se jim to casem vrati ve zlem ci USA a CR bude mit cas ty propojene komunikace mezi zememi vyuzivat nejen k honeni teroristu ale i lidi kteri neukradli nejake obrovske castky. Jediny duvod proc se tento zpusob "okradani" vyskytuje je ze normalni american nemuze jen tak zdrhnout za hranice s par tisici v kapse a zakony v USA jsou vytvoreny pro ne.
Neni to otazka zavisti nad jakymsi " chytrym napadem", ale otazka cti, svedomi ci jinych hodnot v zivote. Kazdy z nas dobre vi, jak bankovni system v USA funguje ale to jeste neznamena ze vsichni vybereme limity na kreditkach ze? Kdyz pojedu v USA kolem farmy nikde nikdo jsou tam u silnice melouny s cenami na nich a krabicka na penize, ja si vyberu meloun, zaplatim do krabicky a jedu dal..zkuzte totez v CR (vime ze by tam nebyla ani krabicka ani melouny) a to je ten rozdil. Vlastne jsem rada ze tito lide tahnou pryc, nemame je tu zapotrebi ale mneli by odjizdet s tim co si poctive vydelali a ne nakradli, na druhou stranu byt v zivote stastny neni o penezich a silne pochybuju ze tech par tisic je udela statnymi.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|