|
|
| Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 9:05 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Tak ja jsem volala primo na ambasadu do Chicaga asi tak pred mesicem a sama slecna mi tam poradila, ze pokud si chci nechat stary pas s vizem, mam jen nahlasit jeho ztratu. Tim mi bude ponechan a vydaji mi pak novy... |
Moc toto nechápu. Ty jsi volala na Českou embasádu, a jedna slečna která dělá pro vládu ČR Ti poradila že máš lhát o situaci Tvého pasu? Čtu to správně? To vážně pracovnice Ministerstva Zahraničích Věcí radila občanovy aby lhala jinému pracovníkovy MZV? Proč by to dělala?
Když je nějaký problém který pracovnice MZV má vyřešit (zdá se mi vydání nového pasu kvůli vypršení starého pasu je problém s kterým se setkají denně), tak Ti by snad měla poradit jak to udělat podle Českého zákona a podle pravidel MZV, a né jakým spůsobem zákony a pravidla porušit.
Čemu nechápu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: st červenec 25, 2007 2:27 pm Předmět: Vyrvete vizum z stareho pasu |
|
|
| klidne tes stary pas odevzdejte ale vizum by jste si mneli ponechat a tak ho proste vyrvete z pasu. Cr je na nic a vy pokud si budete zadat o zelenou kartu ho budete muset predlozit americky uradum a je to vas jediny doklad o legalnosti v USA. Ja to tak udelala pred par lety a nebyl problem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 25, 2007 6:26 pm Předmět: |
|
|
PD MLYNEK - jo, jo, je to tak jak jsem psala. Prisaham, ze mi sama slecna na ambasade toto poradila. Je to totiz jedine reseni jak si stary pas s vizem nechat.. Nahlasit jeho ztratu.. Taky mi to prijde sileny, ale je to tak..
Hanka. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 2:10 pm Předmět: |
|
|
wow, clovek se tady teda dozvi veci
Nicmene starej pas si chci ponechat z duvodu toho,ze kdyz se budu chtit zlegalizovat, tak po me budou chtit vsechny papiry .. tudiz jim predlozim "vsechny papiry". Vim,ze se mi automaticky visum zrusi,se ztratou pasu, nicmene podle me, je lepsi si ho ponechat.
To,ze nekdo z ambasady radi obcanovy,aby nahlasil ztratu, i kdyz to neni pravda, je docela silene. Ta slecna by tam asi nemela pracovat .... co poradi obcanovy priste? Aby si ten pas rovnou sam vytisknul?
No nic, pujdu zazdat o novy pas a uvidime, co tam na me vyvalej za nesmysly ... hlavne abych ho uz mela.
Dik vsem za pomoc  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: so červenec 28, 2007 2:37 am Předmět: |
|
|
Slecna na ambasade se snazi pomoct a to se musi ocenit , ona nemuze za to, ze zakonodarci jsou tupci. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červenec 28, 2007 9:28 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Slecna na ambasade se snazi pomoct a to se musi ocenit , ona nemuze za to, ze zakonodarci jsou tupci. |
SOUHLAS!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so červenec 28, 2007 8:19 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Slecna na ambasade se snazi pomoct a to se musi ocenit , ona nemuze za to, ze zakonodarci jsou tupci. |
Jo, já chápu že ona pomáhá, ale nemůžu souhlasit jakým spůsobem pomáhá.
Slečna je zaměstnaná vládou aby pomohla občanům. Slečna je zaměstnanec, vláda je zaměstnavatel, a občani jsou zákazníci. Zaměstnanec je povinen vykonávat práci pro zákazníky podle toho, a takovým spůsobem jak jí nařídí zaměstnavatel. To, že ona si myslí že zákonodárci jsou tupci je sice možné, ale na tom nezáleží. Slečna má dělat to co je jí nařízené, a né si dělat co chce.
Mnoho zaměstnanců si myslí že zaměstnavatelé jsou tupci. Občas já se domnívám že moji nadřízení nebo klienti jsou tupci, a jsem si jistý že moji podřízení a dodavatelé si občas myslí že já jsem tupec. V práci já musím dělat co je mi poručeno a né si dělat co já chci. Jó, samozřejmě že když si myslím že něco má dělat jinak, tak nadřízený/á je velice rád že mu/jí to řeknu a rád mě vyslyší můj návrh jak to dělat jinak; někdy souhlasí, jindy ne, ale rozhodnutí co mám dělat je mého nadřízeného, a né moje. Podobně často za mnou přijdou moji podřízení že moje poručení jsou nesmyslné a navrhnou jinou cestu. Někdy souhlasím a jsem vděčný že má tak bystré lidi kteří ví co je potřeba lepší než já. Někdy nesouhlasím, poděkuji, a řeknu ale i tak chci aby to bylo udělané jak si přeji. Chápu že se to podřízeným zdají některé poručení jako tuposti, ale oni nemají všechny informace o tom co je potřeba udělat a proč je to potřeba udělat tak jak si to přeji; nemám zájem, a čas vysvětlovat podřízeným mé poručení. Podřízení jsou placení za to aby dělali to co já chci a né za to aby si dělali co chtějí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: ne červenec 29, 2007 2:32 am Předmět: |
|
|
pdmlynek> tady jde o to ze CR zakonodarci nemaji tuto situaci osetrenou. Poste se na to vybodli a neresili to. Proto rikam, ze to jsou tupci. Na US strane kdyz vidi vizum v propadlem pase a pak pas novy, tak to vetsinou chapou a uznaj to. Pritom by stacilo, aby nejaky urednik vytrhl platne vizum ze stareho pasu a dal ho do noveho s nejakym razitkem.
Legislativa v CR je opravdu kocourkov a neda se ani v nejmensim srovnavat s USA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
enjoyer Anonymní
|
Zaslal: po listopad 19, 2007 10:41 pm Předmět: nepitvej to |
|
|
| pdmlynek napsal: | | miro napsal: | Slecna na ambasade se snazi pomoct a to se musi ocenit , ona nemuze za to, ze zakonodarci jsou tupci. |
Jo, já chápu že ona pomáhá, ale nemůžu souhlasit jakým spůsobem pomáhá.
Slečna je zaměstnaná vládou aby pomohla občanům. Slečna je zaměstnanec, vláda je zaměstnavatel, a občani jsou zákazníci. Zaměstnanec je povinen vykonávat práci pro zákazníky podle toho, a takovým spůsobem jak jí nařídí zaměstnavatel. To, že ona si myslí že zákonodárci jsou tupci je sice možné, ale na tom nezáleží. Slečna má dělat to co je jí nařízené, a né si dělat co chce.
Mnoho zaměstnanců si myslí že zaměstnavatelé jsou tupci. Občas já se domnívám že moji nadřízení nebo klienti jsou tupci, a jsem si jistý že moji podřízení a dodavatelé si občas myslí že já jsem tupec. V práci já musím dělat co je mi poručeno a né si dělat co já chci. Jó, samozřejmě že když si myslím že něco má dělat jinak, tak nadřízený/á je velice rád že mu/jí to řeknu a rád mě vyslyší můj návrh jak to dělat jinak; někdy souhlasí, jindy ne, ale rozhodnutí co mám dělat je mého nadřízeného, a né moje. Podobně často za mnou přijdou moji podřízení že moje poručení jsou nesmyslné a navrhnou jinou cestu. Někdy souhlasím a jsem vděčný že má tak bystré lidi kteří ví co je potřeba lepší než já. Někdy nesouhlasím, poděkuji, a řeknu ale i tak chci aby to bylo udělané jak si přeji. Chápu že se to podřízeným zdají některé poručení jako tuposti, ale oni nemají všechny informace o tom co je potřeba udělat a proč je to potřeba udělat tak jak si to přeji; nemám zájem, a čas vysvětlovat podřízeným mé poručení. Podřízení jsou placení za to aby dělali to co já chci a né za to aby si dělali co chtějí. |
prosim te uz to nepitvej ja to docela chapu,slecna je hold clovek a ne nyrokraticka masina ,udelal dobre. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|