|
|
| Autor |
Zpráva |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 449 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 11:32 pm Předmět: |
|
|
Piskle,mas to nervak.
Co se tyce ridicaku tak muze to mozna syn skusit ze state I.D. Jak jsem to pochopil tak nema S.S.#. Ma high school I.D.?.. to by melo stacit.Nechci ti illegalne radit ale falesne S.S. Card stoji tak kolem 30 dollaru. To by pomohlo na ridicak.Milliony Mexiku podvadeji a tohle je Amerika.
Zeme idealu,podvodu a preziti. Ja jsem to nemusel delat,ale ja byl jeste zbytek Cechu kteri dostali politicky azyl,tri dny v New York hotelu..plny cucarachas, S.S. cartu a kopanec do zadku.
S.S.carta je vlastne jen na prd protoze jedine na co je potrebna je vedi ze platis dane.Duchod a medical care ktery mas jednou dostat je jiz dnes velkym otaznikem.
Kdybych byl illeagalem tak to co nemusim platit na S.S. taxach tak investuji kazdy mesic. Ale to chce disciplinu a cas.a konto v Cechach.
Piskle jestli platis 4000 $ na property tax, tak to znamena ze mate urcity majetek,ktery bych prodal,ale nevim jakou equity mate a vzal bych to zpatky do Cech.
O novem immigracnim zakonu se zacne Americky congress bavit z tak kolem 2009.Nez se dohodnou..a to jestli tak kolem 2012 a to jeste nevime jake budou ty podminky. Manzel musi byt v depresi protoze baraky se neprodavaji,contractors nestavi a ti co stavi tak jsou to ti bohati kteri vi a maji na to koho podplati podplatit.Veci by jse meli zmenit tak do dvou roku,co se tyce real estate.Piskle,jak to delas z medical insurance a co to ma dcera za nemoc.Drz,se a bojuj. Chodit do prirody je fajn..a mozna take vse co nekdy mame.
Jsem si jisty ze jsi jiz mluvila z immigracnim pravnikem. AzPete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 7:52 am Předmět: |
|
|
Na praci pro Mr.Piskle usilovne pracuju. Snad se neco povede. Se zbytkem si musej nejak poradit, pokud budu moct, pomuzu.
Pavlo, jeste me neco napadlo - porad je tady moznost franchise. Nevim, kolik musis mit do zacatku $, ale mozna NIC. Budes jim to nejak splacet. Mrkni se na webu po cleaning franchise. Ja vim, ze to neni idealni reseni, ale jsou to jisty $ kazdej mesic. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mm Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 12:08 pm Předmět: |
|
|
| co se tyce "papiru" musite mit platny cesky pas ( vyridte na ambasade) a pak $2000 a v Chicagu vam dost Polaku zaridi SS, funguje to tak ze vam "pujci" platne pracovni vizum a vy mu date 1cast penez , vy si na nej vyridite prave SS a az vam dojde karticka , vratite mu vizum zpatky a date 2cast penez. Spousta Cechu v Chicagu to tak udelala, Polaci tam maji prsty vsude... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 385
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 12:17 pm Předmět: |
|
|
Tak ja se jeste trosku rozepisi.
Ja...pracuji pres 4 roky pro dnes jiz 94 letou babcu.Je mila.Nemuze si me vynachvalit.Nevi,ze jsem tu na cerno.Delam pro ni vse.Od vareni,pres uklizeni,sprchovani,navstevy doktoru po strihani keru,starani se o bazen,light home maintanance az po...co ja vim.Mam cleaning licensi,domu na uklizeni moc neni.Ted,mimo sezonu.Jinak v sezone to jde.Takze par mesicu v roce delam od nevidim do nevidim.Stale to nestaci.Doma se staram o vse.Billy,volani bankam,dohadovani se.Vareni,uklizeni..a tak dale.Vsak vite.
V CR...vysoka ucitelska,prace s detmi.Bavilo me to,ale.....dlouhe story.
Manzel....20 let svarecska praxe,certifikovany se statnicemi.Praci miluje...mozna vice nez me.
O nic se nestara...ma pry od toho me.Jsem boss.Nekdy je rad a rad se tim chlubi.Ze jsem boss.Ze umim zaridit vse,jdu pres mrtvoly.V hadkach??Vycita. "Hrajes si na velkeho bosse".
Jeho sekretarka se stara o vse kolem businessu.Dane,volani zakaznikum,direkce a tak dale.Plati ji prd.Jeho sekretarka je fajn.Zaridi,napise estimate,odfaxuje.Celkem ji mam rada.Jmenuje se Piskle.CO DODAT.
Dcera...21 let.Ukoncena high school.Loni.Nema ridicak,nema ID.Nema nic.Je otravena.Je mi ji lito.
A jeji nemoc?Par lidi si snad pamatuje.Epilepsie.V 6 mesicich mela zanet mozkovych blan spolecne se zanetem mozku.Doktor mi rekl,ze umre.Bylo mi 20 let.
V 7 letech se objevila epilepsie.Ma na mozku cystu,ale je vzduchoprazdna,bez jakehokoliv liquid.Coz je super.Je krasna jak obrazek.Krev a mleko.Jenze....bez prace,jezdeni,bez ID bez DL?Jenom ITIN #.
Stejne jako bez zivota.
Syn...15 let.Stale na skole.Kluk jak hora.Vse chape.Vi,jak tu jsme.Sledoval s nami deni v senatu.Je moc zklamany.Tez nema nic,jen ITIN #.
Kluk je po me.Starostlivy,citlivy.Moc si me vazi.A ja jeho take.Cela skola ho miluje.Je tam kapo.Ucitelky z nej sili.Je komediant a dokaze strhnout celou tridu(po mamince).
Ten je na stesti zdravy.Doufam.
Insurance?Nemame.Nikdo.Neni na to...bohuzel.
Dcera je nanestesti evidovana pod epileptickou non profit organizaci,ktera ji hradi vse.Ale dcerka je good patient.Chodi 2x do roka na kontroly.Netahame z nich penize.Citim se provinila,ale jinou moznost nemam.Prasky hradi tez ta sama organizace.Nemam na to.Jednou to snad vratim.Pokud budu mit penize,prispeju jim a podekuji.Zatim to vsak nejde.
Co dal napsat?Nevim,je toho moc. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 12:32 pm Předmět: |
|
|
| MM...mam dotaz..jak muze polak pujcit vizum kdyz vizum mas v pase????? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 12:35 pm Předmět: |
|
|
| Rakosnik napsal: | | MM...mam dotaz..jak muze polak pujcit vizum kdyz vizum mas v pase????? |
Pise pracovni.Takze kdyz si zaridis pas na ambasade,urcite ho dostanes bez viza.Pokud tomu dobre rozumim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 12:42 pm Předmět: |
|
|
AzPete...s pravnikem jsem mluvila jednou.A to kdyz jsem poprve(asi pred 4 lety)poslala DV lottery.Pro me i meho muze.Ha..on vyhral.Je rodily slovak.
Hledali pravniky az nasli.Udelali appointment,prisli,pokecali,zaplatili 300 baku a odesli bez pomoci.
Mozna,ze jsem udelala chybu a nehledala dale.
Volala jsem,psala emaily pravnikum,zda-li by mohli pomoci a kdyz se dovedeli,ze jsme tu na cerno,nechteli pomoci.
Mozna,ze byla chyba,ze jsem hledala jen tady na FL.Kdybych nasla nekoho v Chigu,kde je spousta polskych ci ruskych kouzelniku,asi by jsme ji jiz meli(GC).Tak jsem to zabalila.
Od te doby jsem neposlala do loterie zadnou aplikaci.
vedela jsem,ze je to good for nothing. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: CA
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 10:19 pm Předmět: |
|
|
[quote="Piskle"]
Piskle mozna ze kdyby babka vedela ze jses tu na cerno, treba bys mohla uz mit GC pres ni.....nevim teda jestli to jeste jde, ale jsou tu i lidi co maji GC prave ze delaji home care.....mozna se mohla o to postarat babcina rodina, ja sama mam znamou, je ji uz dnes pres 70, ale ta GC dostala prave taky ze se starala o jednu takovou babcu...
Ale je to jiz par let zpatky....a bylo to s pomoci pravnika...ale mozna tu vede cesticka jeste..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červenec 07, 2007 7:04 am Předmět: |
|
|
| MW : nevede,protoze je tady nelegalne-prekrocenej pobyt.Nejde kvuli tomu NIC,krome svatby.Dokonce ani adopce,coz me udivilo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 404 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: so červenec 07, 2007 6:35 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | MW : nevede,protoze je tady nelegalne-prekrocenej pobyt.Nejde kvuli tomu NIC,krome svatby.Dokonce ani adopce,coz me udivilo. |
tady je amerika tady je vsechno mozne jen musis vedet JAK" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 08, 2007 5:51 am Předmět: |
|
|
| No jooo,pan chytrej.Misto blabolu ji tedy porad JAK !!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 09, 2007 1:36 am Předmět: |
|
|
piskle radsi anonymne at me neukamenujete. Jsem lina to hledat, ale neslo by se treba zlegalizovat pred dite, ktere by se Vam narodilo v USA jako citizen of US? Ja vim, zadlouho... a na dlouho, mozna, kdyby to slo tudy, tak uz by tam byli vsichni legalne, ja jen ze kamardka odjela z US a meli dite az v CR a dodnes lituje, muj pritel USC rikal, ze meli radeji zustat v US a zlegalizovat se pres dite....tak a ted se do me pustete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: po červenec 09, 2007 11:36 am Předmět: |
|
|
| Anonymni...pres dite to nejde leda az diteti bude 18 muzes zacit neco podnikat ale teprve v jeho 21 lze podavat nejake zadosti. A pak zase treba 5 let cekat??? BTW ted se projedavalo v senatu ze i toto se budou snazit nejak omezit takze je dost mozne ze za tech 20 let to uz vubec nepujde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 09, 2007 11:59 am Předmět: |
|
|
no tak nejak jsem to myslela, ze je to na dlouho, no ale preci se rika, kdo si pocka, ten se docka, a je mi jasne, ze za 20 let to bude uuuplne jinak, tak aspon ze to jde, no  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jarda Anonymní
|
Zaslal: čt srpen 09, 2007 12:01 am Předmět: kreditni karty |
|
|
Jsem na floride uz pet let. Cekal jsem na immigracni bill. Ted jsem tak nastvany, ze uz nemuzu dal cekat.
Asi pojedu domu. Mam takove hloupe napady jako utratit kreditky a odjet. Mam ale strach, jestli po me nepujdou v cechah. Ma s timto nekdo zkusenosti?
A co prevoz auta? diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|